Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Xbox Czy Ps

ch00y

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Roue wiesz co długo myślałem i wkońcu przypomniało mi się że X360 ma wiecej gier bo ma tysiące arcadowek ...

Znowu pokazujesz swoją niewiedzę na temat PS3.

PS3 ma też multum gierek arcade, do tego dochodzą minisy :)

Opublikowano

Ja też lubię xbox'a ma ładny interfejs tylko sprzedali mi felernego pada musiałem go wysłać na gwarancję, ale to nie zmienia faktu.

GrottyCracker22.png
Opublikowano

I oczywiście : Pirać ! Pirać! ... Piratowanie jest BEZ SENSU

nie wieżę że masz oryginalnego Windowsa

Grałem na xboxie oraz PS2, wybieram xbox

Opublikowano

A czy ja mówię o Windows czy Xbox ? Polecanie przerabiania xboxa jest bez sensu , bo tracisz multiplayer'a.

PS: Tu się kolego wkopałeś , bo mam Ubuntu... Zastanów się kilka razy zanim coś palniesz ...

PS2: Taka lekcja mała : wiaRa = wieRZę

PS3: A ten twój post to chyba pochwala piractwo czy co ?

beznickowiec.png

By Baksiu

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

xbox 360 wg. mnie szybciej działa od PS3 i ma ładniejszą grafikę.(Grałem na PS3 i Xbox 360)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@Up

Umiesz kurwa czytać?!

Napisał "wg. mnie" czyli tylko według jego własnego uznania!

I nie odkopuj tak tych tematów...

Opublikowano

ja rok temu stalem nad wyborem x360 czy ps3

Mialem ta przyjemnosc ze koledzy maja i to i to

Pozwolili mi wyprobowac kazdy swoja konsole, dzieki czemu bylem pewniejszy jaka wybiore

Wybralem konsole SONY PS3

Dlaczego?

Mialem wiele powodow, ktore mnie przekonywaly za czarnula. M.in wbudowana bateria do padow w ps3, zywotnosc tejze baterii, niektore exclusive'y, darmowe granie przez siec, naped blu ray.

Mogl bym jeszcze powymieniac, ale nie chce tutaj wywolywac niepotrzebnych sprzeczek.

"O gustach sie nie rozmawia."

Pozdrawiam tych co wybrali konsole z Redmond

• 2 tygodnie później...
Nowicjusz
Opublikowano

Ja kupiłem Xbox-a i jestem zadowolony, ale ostatnio grałem u wujka na ps3 w grę ,,Mortal Kombat 9" i powiem, iż to bijatyk ps3 jest lepsze ze względu na strzałki, które są na padzie (wiem, że Xbox też ma, ale ps3 ma je oddzielone...), a na xbox-ie lepiej się gra w strzelanki...

Ja wybieram Xbox-a, bo wole strzelanki :mellow:

Pozdrawiam

openskysyg.png
Opublikowano

Xbox 360 jest lepszy, o dużo! Tańszy, więcej gier i lepszy joystick (pad). Ja posiadam xbox'a 360 i jestem ogromnie zadowolony! Polecam Ci xbox'a.

Opublikowano

Fajny temat, też sobie nabije posta..

X360, lepsze gry (GoW 3, L.A. Noire, Alan Wake), wygodniejszy pad, jak dla mnie ciekawszy design.

I co najważniejsze, nie strace nr karty jak to straciło kilkadziesiąt milionów użytkowników PSN.

@ziolo

To jest temat opiniotwórczy, więc odkopywanie jest chyba uzasadnione.

Opublikowano

Xbox 360 jest lepszy, o dużo! Tańszy, więcej gier i lepszy joystick (pad). Ja posiadam xbox'a 360 i jestem ogromnie zadowolony! Polecam Ci xbox'a.

Więcej gier? Ile można kurwa pisać, że jeżeli gówno wiesz o PS3 i trzymasz się jednej strony to nie wypowiadaj się? Nic bym do Ciebie nie miał, gdybyś nie powiedział, że na X360 jest więcej gier. (patrz niżej)

Fajny temat, też sobie nabije posta..

X360, lepsze gry (GoW 3, L.A. Noire, Alan Wake), wygodniejszy pad, jak dla mnie ciekawszy design.

I co najważniejsze, nie strace nr karty jak to straciło kilkadziesiąt milionów użytkowników PSN.

@ziolo

To jest temat opiniotwórczy, więc odkopywanie jest chyba uzasadnione.

Lepsze gry? Owszem, jest GoW, Fable itd. Ale i tu widzisz znowu trzymasz się jednej strony: PS3 ma takie tytuły jak Uncharted, Little Big Planet, God of War, Killzone, ale o tym oczywiście nie wspomniałeś :)

Straciliśmy nr. karty? Potwierdzono, że nr. kart nie były wykradzione, a hackerzy nie dokonali ataku dla pieniędzy, tylko dlatego, że nie lubili firmy Sony. A poza tym- zapomniałeś kiedy XLive stało się płatne? Właśnie po ataku, ale o tym też oczywiście nie wspomniałeś.

Btw. miliard odkopów w tym temacie...

Opublikowano

Posiadam ps3 i jestem zawiedziony padami które moim zdaniem są badziewne w porównaniu do xbox'a. Ale jako-tako to nie mam z konsolą żadnych problemów. Denerwujące jest również to że coraz więcej gier wychodzi tylko na klocka z powodu łatwiejszego programowania czy czegoś takiego. Codziennie wchodzę na strony poświęcone Ps'owi i nie dziwi mnie już nazwa wątku pt. "Zapomnijcie o grze xxx na czarnulce" "Tylko na xbox360?" itp...

Opublikowano

Kiedys xbox 360 teraz ps3, niewygodne pady ? (dla mnie wygodne) juz zaczyna sie era dla ps move wiec w fpsy itd bd sie gralo na ps move i nie bedzie niewygodne a kinect tylko do zabawy ale szybko sie meczysz i jest strasznie nie precyzyjny ps move jest zato bardzo precyzyjny odczytuje dokladnie kazdy ruch ps3 ma duzo lepszych exclusivów bijatyki sportowe wyscigowe gry duzo lepsze niz na xbox

Taka prawda ze sony przescignelo juz microsofta i juz chyba xbox nie wejdzie na góre zaraz dostane opie*dol od fanboyów xboxa ale to co napisalem to prawda i fanboye sie denerwuja, a gdyby kupili ps3 to zobaczyli by co to jest jak chcecie oceniac konsole to kupcie dwie i porownajcie

Xboxa juz niemam zostalo mi ps3 i powiem ze duze lepsze

RMCF

Opublikowano

Wybierajcie jak chciecie "dla siebie i własnych potrzeb" wybierzcie sprzęt który wam pasuje... i przede wszystkim nie słuchajcie się innych !!! :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mylicie się ;)

W ogóle, skoro PS3 nie macie to się nie wypowiadajcie bo nic nie wiecie...

Byście się zdziwili ile osób może siedzieć na PSN ;)

@Top

Głos na PS3

M.in ponieważ:

- Darmowe usługi sieciowe (PSN- Darmowe, XLive- Abonament płatny)

- Prawie każda gra ta sama co na X'a (z wyjątkiem np. Halo, ale za to PS3 ma Uncharted'a, Killzone'a, LittleBigPlanet, Gran Turismo)

- Wygodny system płatności (w PSN Store płacisz z wirtualnego portfela, klikasz "dodaj fundusze", a jak numer twojej karty jest zapisany to potwierdzasz dodanie środków płatności na kartę i gotowe- normalnie płacisz złotówkami, nie potrzeba żadnych MS Points, które tylko uprzykrzają życie)

- Napęd Blu-Ray (puścić koncert czy film Blu-Ray to żaden problem, X360 jednakże go nie posiada- tak to ujmę :P )

- Ciekawy interfejs (system renderingu czy np. sposób przedstawiania zdjęć, które mamy na konsoli- galeria, którą możemy eksplorować według daty zrobienia fotki z ciekawymi przejściami "wave'owymi")

- Technika wykonania (PS3 można wyciągnąć do pełnego 3D Full HD 1080p, nad którym cały czas trwają prace, a X360 może tylko o tym pomarzyć (ledwo wyciąga 720p na najnowszym HDMI, no i oczywiście szybszy procek z większą funkcjonalnością)

Jak nie macie tej konsoli to się nie wypowiadajcie bo mnie krew zalewa, jak już ktoś któryś raz z rzędu pisze, że na PSN jest mało osób :mellow:

Wymieniłeś same plusy, może teraz minusy?

cabancomeon.png

Sygnatura zrobiona przez tego PANA

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wojna fanbojów ^^

Ja jestem za xbox 360 :

-wygodniejszy pad

-Leprze live co z tego że płatne

-Wideo Kinect

- Kinect lepszy

-Imprezy Xbox LIVE

-Wiadomości głosowe i czaty

-darmowe demo i bety gier

- punkty microsoftu zdobywane za osiągnięcia w grach można kupywac za nie gry , dodatki , filmy

-Tv w live (narazie w polsce nie ma)

-więcej exclusivów (np wszystkie Halo, Gears of War, Forza Motosport, Fable, cała seria Kinect

-łatwa przeróbka i dużo gier w necie

-no-jtag :)

-jasper i slim Nie grzeje się tak i nie jest tak zawodny jak wszystkie poprzednie + RROD wywala bardzo żadko +mało awaryjny w porownaniu do innych

-mniej rozwalonych tekstor

-tańsze gry

minusy

-brak blueray ( przy przeróbce to plus )

-głośno chodzi (oprócz jasper i slima )

-brak w padzie czujnika ruchu

Opublikowano

360!:

+Ogromna społeczność.

+Kinect!

+Więcej excluziwów

+bardzo łatwo przerobić.(samodzielnie)

+ Mimo że nie posiada stereoskopi 3D , ma porównywalną grafike .....do PS3.... cieniowanie ma lepsze od PS3, to akurat fakt...

+pady bezprzewodowe

+Intulicyjny Dashboard

+Rozmowy grupowe Kinect + Microfon

+Możliwośc rozmowy w grze (dla mnie to bardzo ważne)

+Cichy

+mało prądożerny

+tanie gry (troche nało ich ... ale cóz)

+Microsoft

+Mimo ataków na Live..... net nie pada po kilku sekundach na miesiące .....

+Po atakach problemach z siecią ... przepraszają i dawają do pobrania za darmo dodatki i gierke w ktrórą się pyka elegancko.

+Windows Live.

+Wsparcie dla wielu kodeków video / muzycznych.

+Można wgrać jakikolwiek dodatkowo system oparty na architekturze ARM.

Przyszłościowe +++++:

+Skype

+bing network

+YouTube

no i -:

-Mało gier....

-Drogie konto Gold.

Innych minusów nie znalazłem , do ogladania filmów blueray mam DVD :).

PS3:

+Trudno przerobić (samemu - wymiana czipa)

+Ogromna ilość gier

+Średnia ilość exluziwów

+Czujnik ruchów

+Darmowy net ( chodź wiele usług płatnych)

nie wiem co jeszcze może być +++..... :/

- Często padający net....

- Sony chroni tylko karty tych gdzie są pieniądze ( Japonia . Korea, Chiny,Honkong , USA) , reszte ma głęboko w powarzaniu.

- Na chama chcą zabić Linuksa na PS'a.

- Mała społeczność. ( chyba że ktoś zna japoński i umie poprawnie używać i pisać kaną i kanji.....pierwszy alfabert około 3k znaków 2gi 3x więcej...)

WII:

żacik ... gra dobra dla gier sportowych ....

PSP:

to samo co PSX, tylko że przenośne , mimo wielkości gra nie raz wgniata w fotel .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...