Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Xbox Czy Ps

ch00y

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja ogólnie to bym ci xboxa radził zakupić. Według mnie xboxy mają lepsze Pady , fajniejsze mają obudowy, i fajnie wygląda interfejs główny ;)

Nie zastanawiaj się, leć kupuj Xboxa :D

Pozdrawiam,

Lancer !

fb.com/myrodj

Opublikowano

Tak jak pan UP polecam xbox'a za wygląd i łatwość w obsłudze(na pewno zaraz się zlecą fani ps3 i powiedzą, że PS3 też ma łatwe) dodatkowo xbox jest o wiele lepszy np do gierek FPS ze względu na swój pad. Jedynym minusem xbox'a jest to, że musimy płacić za pakiety, np. Gold (w ps3 wystarczy podpiąć kabel od neta). Miałem obydwie konsole i do teraz siedzę na boxie :D

7m9a.png

Opublikowano

Moje zdanie jest takie, że konsole kupuje się ze względy na gry, ewentualnie wygląd czy kształt padów.

Śmieszą mnie natomiast dzieci które piszą coś w stylu "PS3 jest najleprze bo ma szypzy procesur, i wogule rzondzi" lub "Xbox to potenga bo morzna pszerobidz lol58 !!!!!1111!!1!!!!!"

Ja posiadam Xboxa elite 120GB i jestem z niego zadowolony, jakbym kupił PS3 też pewnie bym się cieszył .

Jedynym minusem xbox'a jest to, że musimy płacić za pakiety, np. Gold (w ps3 wystarczy podpiąć kabel od neta)

Gdzieś zasłyszałem tekst o PS3 network - "włącz online i graj sam" :D

Opublikowano

Moje zdanie jest takie, że konsole kupuje się ze względy na gry, ewentualnie wygląd czy kształt padów.

Śmieszą mnie natomiast dzieci które piszą coś w stylu "PS3 jest najleprze bo ma szypzy procesur, i wogule rzondzi" lub "Xbox to potenga bo morzna pszerobidz lol58 !!!!!1111!!1!!!!!"

Ja posiadam Xboxa elite 120GB i jestem z niego zadowolony, jakbym kupił PS3 też pewnie bym się cieszył .

Ta, racja. Na xbox'ie jest o wiele więcej ludu , więc może stąd ten tekścik ;)

7m9a.png

Opublikowano

Ta, racja. Na xbox'ie jest o wiele więcej ludu , więc może stąd ten tekścik ;)

Mylicie się ;)

W ogóle, skoro PS3 nie macie to się nie wypowiadajcie bo nic nie wiecie...

Byście się zdziwili ile osób może siedzieć na PSN ;)

@Top

Głos na PS3

M.in ponieważ:

- Darmowe usługi sieciowe (PSN- Darmowe, XLive- Abonament płatny)

- Prawie każda gra ta sama co na X'a (z wyjątkiem np. Halo, ale za to PS3 ma Uncharted'a, Killzone'a, LittleBigPlanet, Gran Turismo)

- Wygodny system płatności (w PSN Store płacisz z wirtualnego portfela, klikasz "dodaj fundusze", a jak numer twojej karty jest zapisany to potwierdzasz dodanie środków płatności na kartę i gotowe- normalnie płacisz złotówkami, nie potrzeba żadnych MS Points, które tylko uprzykrzają życie)

- Napęd Blu-Ray (puścić koncert czy film Blu-Ray to żaden problem, X360 jednakże go nie posiada- tak to ujmę :P )

- Ciekawy interfejs (system renderingu czy np. sposób przedstawiania zdjęć, które mamy na konsoli- galeria, którą możemy eksplorować według daty zrobienia fotki z ciekawymi przejściami "wave'owymi")

- Technika wykonania (PS3 można wyciągnąć do pełnego 3D Full HD 1080p, nad którym cały czas trwają prace, a X360 może tylko o tym pomarzyć (ledwo wyciąga 720p na najnowszym HDMI, no i oczywiście szybszy procek z większą funkcjonalnością)

Jak nie macie tej konsoli to się nie wypowiadajcie bo mnie krew zalewa, jak już ktoś któryś raz z rzędu pisze, że na PSN jest mało osób :mellow:

Opublikowano

UP

Nie napinaj się tak ;) Napisałem tylko zasłyszany tekst.

A moim zdanie głosowanie jaka konsola jest lepsza to szczyt idiotyzmu, a już pytanie o tym na forum takim jak mpc to kompletna porażka :D

Opublikowano

UP

Nie napinaj się tak ;) Napisałem tylko zasłyszany tekst.

A moim zdanie głosowanie jaka konsola jest lepsza to szczyt idiotyzmu, a już pytanie o tym na forum takim jak mpc to kompletna porażka :D

skoro jest dział xbox czy ps3 to raczej można pisać...

Głos na xboxa lepszy

PaoloThe108.png
Opublikowano

ja jestem za xboxem z racji tego że gram na nich od zawsze (jak wszyscy mieli ps2 ja sobie kupiłem xboxa i do dzisiaj nie żałuje :D) pad, interface i ogólnie wygląd są lepsze od ps3 ale niestety technicznie ps3 bije na głowę xboxa ale nie tylko specyfikacja techniczna się liczy :P

Opublikowano

Głosuje na PS3 posiadam PS3 320GB SLIM i jestem strasznie zadowolony polecam.

No właśnie między innymi dlatego nie warto pytać na forach jaka konsola jest lepsza.

Każdy będzie pisał że lepsze jest to co posiada.

Opublikowano
- Prawie każda gra ta sama co na X'a (z wyjątkiem np. Halo, ale za to PS3 ma Uncharted'a, Killzone'a, LittleBigPlanet, Gran Turismo)

Xbox ma wiele więcej własnych gier które wymieniłem w innym topicu ;)

Według mnie obie konsole są dobre może PS 3 jest dobre ale jak ktoś ma stary TV to na co komu HD/3D i inne tego typu bajery sam posiadam xboxa gdyż wybrałem go z własnej chęci no i mi brakło do Ps 3 funduszy ale nie żałuję według mnie to dobry wybór. Powiem tak pod niektórymi względami Xbox jest lepszy a pod niektórymi PS 3 jest lepsze tyle z mojej strony. Obie są dobre xbox może Roue jak sądzisz w grafice jest gorszy ale jest tańszy :> i pozatym mniej jest roboty z piraceniem według mnie (chodzi mi o xboxa)

PzDr ;)

icecubea.png

Opublikowano

PS3.

Nawet do porównywania w sklepach w internecie i sprzedawcy powiedzą ,że wydajniejsza jest PS3

PS3

Typ konsoli  	Playstation 3 (PS3) 250GB
Kolor obudowy  	czarny
Obraz  	odtwarzanie płyt CD Audio, CD R/RW, DVD+R/RW, DVD-R/RW, DVD ROM, AVCHD, BD-R, BD-RW, odtwarzavie filmów formacie Divix, MP4, DVD Video, Blur-Ray, obsługiwany sygnał video 1080p 1080i, 720p (16:9), 576p, 576i (16:9, 4:3), odtwarzanie zdjęć w formacie JPG
Dźwięk  	wbudowane dekodery Dolby Digital 5,1, DTS 5,1, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, obługiwane formaty dzwieku MP3 i WMV
Komunikacja  	złącze sieciowe LAN Network, WiFi 802.11b/g, bluetooth 2.0, dwa złącza USB 2.0, wyjście HDMI, cyfrowe wyjście optyczne.
Inne  	wbudowany dysk twardy 250GB, procesor CPU Cell Broadband Engine, bezprzewodowe pady czujnikiem ruchu Sixassis, DualShock3, mozliwośc połączenia z Playstation Portable, wbudowana przeglądarka internetowa, mozliwośc podpiecia do sieci Playstation Network umożliwiająca granie w gry online, ściągania gier i innych materiałów audio-video, możliwość podpiecia klawiatury i myszki, mozliwośc aktualizacji firmware w konsoli
Wymiary (szer. x wys. x głęb.)  	290 x 65 x 290 mm
Waga  	3,2 kg
Zasilanie  	230-240V / 50-60Hz
Pojemność akumulatora  	nie dotyczy
Wyposażenie  	1 pad, gry, instrukcja obsługi w języku polskim, kabel audio-wideo, kabel HDMI, kabel zasilający, karta gwarancyjna, przejściówka Euro-Cinch

X360.

Typ konsoli  	Xbox 360 250GB
Kolor obudowy  	czarny
Obraz  	odtwarzanie płyt CD-ROM, CD R/RW, DVD+R/RW, DVD-R/RW, DVD ROM, obsługiwany sygnał video 1080p,1080i, 720p (16:9), 480p, odtwarzanie zdjęć w formacie JPG, odtwarzanie filmów formacie MPEG-4, DVD Video
Dźwięk  	wbudowane dekodery Dolby Digital 5,1, DTS 5,1, obługiwane formaty dzwieku MP3, WMA
Komunikacja  	złącze sieciowe LAN Network, 5 złączy USB 2.0, wyjście HDMI, cyfrowe wyjście optyczne, specjany port do podlączenia Kinect’a, wbudowane WiFi w standardzie 802.11n, wbudowana komunikacja radiowa 2,4 GHz (pady, piloty)
Inne  	współpraca z Windows Media Center , wbudowany dysk twardy 250 GB, możliwośc podpięcia do sieci Xbox Live Marketplace, możliwość aktualizacji firmare konsoli, dodatkowy przycisk on/off, dotykowy przycik wysuwania tacki z sygnałem dżwiękowym, mały zasilacz zużywający mniej prądu od starszej wersji 135 W
Wymiary (szer. x wys. x głęb.)  	270 x 75 x 264 mm
Waga  	2,9 kg
Zasilanie  	230-240V / 50-60Hz
Wyposażenie  	1 pad, instrukcja obsługi w języku polskim, zasilacz sieciowy 

źródło: http://www.euro.com.pl/

xboxa wolą ,bo można na piratach i tyle można powiedzieć

Oczywiście ,że PS3

Tabciogaraj.png

ps3_10.png - ps4_10.png - psvita_10.png
Zajmuję się sprowadzaniem różnego rodzaju towarów z Chin. Potrzebujesz pomocy? Pisz!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czemu wszyscy mowia ze x jest gorszy???? co to jest wydac 135 zl na 14miesiecy. w ps3 jest za free ale gorszy bo jak chcecie kupic gre przez psn to trzeba placic. a w x-ie wystarczy zaplacic 135zlna 14 m-cy a gry mamy za ms points <_<

i w x-ie jest wi-fi a w ps3 nie

tracesunsmall.jpg

Czy dasz minus, czy plus WYWALONE MAM NA TO!

Opublikowano

mimo wszystko polecam ps, wiecej gier, i latwiej dostac

więcej gier ???? chyba cos ci sie pomylilo na x360 jest o wiele, wiele wiecej gier niz na ps3.

X360 rulez!

Opublikowano

Czemu wszyscy mowia ze x jest gorszy???? co to jest wydac 135 zl na 14miesiecy. w ps3 jest za free ale gorszy bo jak chcecie kupic gre przez psn to trzeba placic. a w x-ie wystarczy zaplacic 135zlna 14 m-cy a gry mamy za ms points <_<

i w x-ie jest wi-fi a w ps3 nie

Buahahahaha, weź się kolego nie wypowiadaj na temat PS3, jeżeli nie wiesz o nim kompletnie nic ;) PS3 nie ma Wi-Fi? No błagam was ^^

@Up

Wg. Ciebie więcej jest gier na X360? Jakich? Fable, Halo, Forza? A wziąłeś pod uwagę, że PS3 ma Killzone'a, Uncharted'a, Little Big Planet? Błąd. Także jesteś w tych tematach ciemny.

Szkoda, że nie ma kto tego tematu zamknąć- Vevox następnym razem spójrz na datę napisania ostatniego posta i nie odkopuj tematów ;)

Opublikowano

up: jesteś fanem Playstadion3 ? W takim razie odsyłam cie do dzialu poswieconemu konsoli ps3. A litle big planet to jest jakias popierdulka dla dzieci a nie gra.

Opublikowano

up: jesteś fanem Playstadion3 ? W takim razie odsyłam cie do dzialu poswieconemu konsoli ps3. A litle big planet to jest jakias popierdulka dla dzieci a nie gra.

Nie, nie jestem FanBoy'em w przeciwieństwie do Ciebie:

X360 rulez!

Gdzie ja zafaworyzowałem PS3 w moim poście? Wbiłem Wam po prostu do głowy, że jeżeli czegoś nie wiecie to się nie wypowiadajcie. Uzmysłowiłem Vevox'owi, że PS3 ma Wi-Fi (śmiesznie to brzmi) i Tobie, że PS3 i X360 w przeliczeniu mają tyle samo gier.

Uważasz, że LBP to gra dla dzieci? Akurat ta gra stawia na kreatywność i twórczość, 20 latki przy niej siedzieli godzinami, otrzymała wiele nagród i została grą roku. Jesteś po prostu zwykłym hater'em.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Xbox, bo wychodzi o wiele taniej, gdyż nie musisz kupować gier, tylko je ściągnąć, jeśli masz przerobioną :) Sam 3 dni temu Xboxa 360 elite (120gb HDD) i jestem jak na razie zadowolony

Zbieram plusy!

Opublikowano

Xbox, bo wychodzi o wiele taniej, gdyż nie musisz kupować gier, tylko je ściągnąć, jeśli masz przerobioną :) Sam 3 dni temu Xboxa 360 elite (120gb HDD) i jestem jak na razie zadowolony

Po co odkopujesz tematy -,-

Jasne, pirać dalej. PS3, o którym w ogóle nie wspomniałeś jeszcze temu nie uległo i ma się dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...