Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Silkroad] Znane Bugi/Solucje

Xanter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowiłem przetłumaczyć jak naprawic pewne bugi poniewaz zauwazylem ze nie kazdy zna angielski albo mu sie nie chce wejsc na strone i przetlumaczyc >.<

Problem: Mój bot utknął przy stajni i nie wykonuje zadnej czynności, co mam zrobić?

Rozwiązanie:Wejdz do zakładki "Traning Place" i zaznacz "Use Script coordinates"

Problem: Bot nie otwiera storage

Rozwiązanie: Sprawdz w ustawieniach czy masz zaznaczone "save to storage" i "sort storage"

Problem: Error-HIDs exceed!

Rozwiązanie: Musisz poczekac, hardware id jest resetowane co 24h.

Problem: Mój bot ciągle dostaje dc kiedy wciskam "Start training"

Rozwiązanie: Sprawdz czy nie dodałes do buffów skilli których nie da sie użyć np. Pasywy.

Problem:Pobrałem najnowszą wersje bota ale bot ciągle nie działa.

Rozwiązanie: Upewnij sie czy utworzyłes nowy folder dla bota.

Problem:[00:09:47] * Couldn't start SRO Client...[00:09:47] * Starting of sro_client.exe failed!

Rozwiąznie: Podano błędną lokalizacje folderu, wskaż nową lokalizacje.

Problem:Jak używać multi-clienta?

Rozwiązanie 1:Stwórz nowy folder a wnim umieść nowego nie skonfigurowanego bota, wlącz tego bota i zaznacz opcje "enable of starting multiple clients"

Rozwiązanie 2:Edytuj następujące liniki w config.ini

[safecon]

relogin=1

multiclient=1

mac1=0

mac2=0

Problem: Dostaje DC po kilku godzinach bocenia.

Rozwiązanie: Jak narazie nie wynaleziona rozwiązanie tego problemu, poprostu dostajesz DC

Problem: Dostaje DC podczas przeglądania storage.

Rozwiązanie: Sciągnij najnowszą wersje bota, usuwając wczesniejsze pliki lub poprostu usuń storage.dat

Bede tlumaczyl reszte na bieząco ;D

Mysle ze komuś to sie sprzyda.

Tlumaczone z www.bot-cave.net

76561198001815076.png
  • Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
ja mam taki problem gdy robie tele do hotanu to silk sie wylacza i pokazuje sie error o co w tym chodzi??

pokaz zdjęcie erroru/lub go opisz bo nie wiem o co ci dokładnie chodzi.

76561198001815076.png
Opublikowano

taki error jak kiedys byly "???????" tlyko teraz juz jest po angielsku i tam sa paramety mojgo kompa i 2 przyciski yes i no i pytanie czy wyslac widomosci z errorem

Opublikowano

nieraz też mam tego buga i moi kumple też to nie jest zależne od bota.. jak grałem bez bota nieraz tak samo miałem a raz mój kumpelq miał tak cały czas ???? kiedy się logował... żeby to naprawić uruchom ponownie kompa

Opublikowano
taki error jak kiedys byly "???????" tlyko teraz juz jest po angielsku i tam sa paramety mojgo kompa i 2 przyciski yes i no i pytanie czy wyslac widomosci z errorem

to łatwo załatwić... Jak masz w Folderze z Silkiem tam taki Pliczek wabi się chyba "SilkroadError..." Ikonka bedzie wyglądać jak wykrzyknik i to trzeba wywalić, ponieważ to tylko powoduje te nieprzyjemne znaczki zapytania i wysyła do joymax raporty o nieprawidłowym funkcjonowaniu Silka przez co tez to powoduje 50% szans na wyłapanie bana ^^

Jeśli To nie pomoże proszę pisać na Priv znam jeszcze kilka Chetów na Silka i w Silku ^^

Opublikowano
to łatwo załatwić... Jak masz w Folderze z Silkiem tam taki Pliczek wabi się chyba "SilkroadError..." Ikonka bedzie wyglądać jak wykrzyknik i to trzeba wywalić, ponieważ to tylko powoduje te nieprzyjemne znaczki zapytania i wysyła do joymax raporty o nieprawidłowym funkcjonowaniu Silka przez co tez to powoduje 50% szans na wyłapanie bana ^^

Jeśli To nie pomoże proszę pisać na Priv znam jeszcze kilka Chetów na Silka i w Silku ^^

I tak ci bedzie wywalać z gry tylko nie bedzie pokazywac pytajników ;s

Gra sie poprsoru zamknie.

76561198001815076.png
Opublikowano
Najpierw Spróbuj potem napisz u mnie się to bardzo sprawdza szczególnie na sbocie...

Xanter ma racje :P

To tylko spowoduje brak komunikatu ,ja czesto dostawalem te slynne pytajniki podaczas tp do hotanu. To nie ma nic wspolnego z zadnym botem ,poprostu grafa nie wydala z taka iloscia nabafowanych botów w miescie xD

Ankimone.pngXv_HM_vX.pngMagicMusic.png

bowd10sox.gif+suncq7.gif=serducho.gif

Opublikowano
no wiecie co to nie gadajcie ze macie takie kompy słabe ^^

nawet na srednich kompach sie dostaje pytajniki w hotanie ;s

76561198001815076.png
Opublikowano
no wiecie co to nie gadajcie ze macie takie kompy słabe ^^

Co do tych slabych kompów uruchamilem 5 silkow i bez laga wszystko dzialalo (sądze ze wiecej by poszlo ) ,oczywiscie w miescie wszystko stalo. Mimo to czasem dostaje pytajniki :P

Ankimone.pngXv_HM_vX.pngMagicMusic.png

bowd10sox.gif+suncq7.gif=serducho.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mi bot sie zacina w miescie dokladnie za trade shopem i tam sobie jest co poradzic?

Reinstall silka/directa/sterów do karty graf./bota

76561198001815076.png
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja mam taki problem że nie moge sie zalogować jak naciskam w bocie zeby odpalic silka i hce sie zalogowac to nie pokazuje mi sie token co mam robic??

Zakaz handlu na forum

Coming

Opublikowano

a ja mam problem... mianowicie gdy zaznacze multiple clients to przepisze 2-3 razy obrazek i blad C9 mi wyskakuje...? ktos wie jak to naprawic? uzywam autologina do sbota.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mój bot ciągle chodzi po całym mieście :( Najpierw idzie do storage, później do kowala, a przy miksturkach nic nie kupuje i tak w kółko ..

7799.jpg6077.png
29163.gif28879.gif
29379.png27734.gif
20972.gif29098.jpg
21191.jpg27533.png
14119.gif 29360.gif

...WKS PANY...

"Per Aspera Ad Astra."
Opublikowano
Mój bot ciągle chodzi po całym mieście :( Najpierw idzie do storage, później do kowala, a przy miksturkach nic nie kupuje i tak w kółko ..

use script coordinates.

76561198001815076.png
Opublikowano

Mam zaznaczone . Teraz kupuje jeszcze potki i dalej kręci kółeczko po miasteczku :) Dodam, że mój scrypt zaczyna się w mieście .

7799.jpg6077.png
29163.gif28879.gif
29379.png27734.gif
20972.gif29098.jpg
21191.jpg27533.png
14119.gif 29360.gif

...WKS PANY...

"Per Aspera Ad Astra."
Opublikowano

u mnie jest dokladnie to samo - robi pelne 'zakupy' w miescie ale na spota nie idzie. Jednak jesli wyjde z miasta to juz sam dojdzie na spota i wroci do miasta ale po zakupach sam nie moze wrocic :(

Opublikowano
u mnie jest dokladnie to samo - robi pelne 'zakupy' w miescie ale na spota nie idzie. Jednak jesli wyjde z miasta to juz sam dojdzie na spota i wroci do miasta ale po zakupach sam nie moze wrocic :(

a zrobiles skrypta ze spawn pointu?

76561198001815076.png
Opublikowano

skrypt jest ze spawn pointu ale sam go nie robilem tylko wykorzystuje te ktore sa od poczatku w sbocie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...