Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Silkroad] Znane Bugi/Solucje

Xanter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przyłaczam się do pytania..

ktos wie moze co jest nie tak ze bot nie tankuje GP i mobki eventowe? walnie kilka hitow i leci do nastepnego mobka

Powiem tyle że mam zaznaczoną opcję:

Stay at the same mob until it's death

Mam zainstalowane .NET Framework od 2.0 do 3.5 SP1

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witajcie

Mama kolejny mały problem z sbotem, możne mi coś poradzicie na to? Bot zasuwa na spocie aż milo ale gdy wraca do miasta po re pocie przez RS to od razu dostaje DC.

jednocześnie mam włączone 2 inne konta na sbocie i tam nie mam takich problemów. sbota przeinstalowywałem już z 4 razy i nic to nie dało.

właśnie że lagów nie mam prawie w ogóle, wszystkie detale mam na minimum, wyłączone mam również pokazywanie bafow.,..itp.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mój bot tez cos swiruje bo np: dojedzie na spota oczywiscie z moja pomoca expi wszystko ładnie jesli jest czas na repot lata od kowala do storage albo stoi pod kowalem otwiera okno i zamyka tak jak by cos chciał kupic;/ pomocy!!!!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

gdy wbije dostaje dc i wyskakuje mi cos takiego a potem jeszcze wgl sie nie chce client wlaczyc

[19:15:42] * Char found. Artificially waiting, then sending char login packet.

[19:15:51] * Char has been successfully logged in :)

[19:15:55] * Autowalk: World loaded

[19:22:25] * Game successfully loaded. Now starting bot.

[19:22:25] * Connection to Silkroad Server terminated (0)!

[19:22:28] * Clearing active party.

[19:22:28] * Received disconnect. Preparing for relogin.

[19:22:28] * Attack mode stopped

[19:22:30] * Terminating Silkroad client.

[19:22:30] * Now waiting for specified time (5 minutes) to restart the client after disconnect.

[19:27:30] * Now restarting client.

[19:27:35] * Checking for updates...

[19:27:36] * Finished checking for updates!

[19:27:42] * Language packet: Detected english language!

[19:27:42] * Starting SRO Client!

[19:27:48] * Waiting for handle...

[19:32:49] *** FATAL! Couldn't get handle information from process (Timeout)...

[19:32:49] * Starting of sro_client.exe failed!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mój bot tez cos swiruje bo np: dojedzie na spota oczywiscie z moja pomoca expi wszystko ładnie jesli jest czas na repot lata od kowala do storage albo stoi pod kowalem otwiera okno i zamyka tak jak by cos chciał kupic;/ pomocy!!!!

Miałem to samo :D Wystarczy zmienić rozdzielczość monitora np. na 800x640 i puścić bota od nowa. Ale jest jeden warunek nie wolno ruszać okna NPC - ka. Swoje okienko inventory można ruszać. I jak wszystko będzie ok to wracasz na swoją rozdzielczość. B)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gdy chcem włączyc bota to przy samym włączaniu sro_client zacina sie na Waiting for handle i nie sie nie dzieje

Potem wyskakuje fatal error :((

Prosze pomocy

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Mam kolejny problem z sbotem, gdzy przenioslem postac z dh do ht bot biega ciagle z storage do kowala, w bocie pokazuje mi sie taki komunikat "Couldn't locate npc... Make sure, the items in "Settings" are all buyable in current town!" mam ustawione training place. w innzch miastach nie mam tego problemu. Prosye o pomoc.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam problem z sbotem, a mianowicie jak spotkają sie dwa moje chary w mieście na repocie albo chce coś przerzucić przez exchange to oba clienty sie wyłączają a w bocie pisze terminated coś tam coś tam czemu tak się dzieje?? A druga sprawa to mam czasem tak że jak dam parę razy hide client show client to poprostu tak jak by sie zacinało że daje show client i client sie nie pokazuje tylko kursor myszy sie zmienia na taki jak w grze i nic sie nie dzieje?? Jak to naprawić??

Sprzęt:

Procesor 2x 2.7GHz

Ram 3GB

Grafika ATI RADEON HD 4350

System Windows XP HOME EDITION Service pack 3

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Mam problem z sbotem, a mianowicie jak spotkają sie dwa moje chary w mieście na repocie albo chce coś przerzucić przez exchange to oba clienty sie wyłączają a w bocie pisze terminated coś tam coś tam czemu tak się dzieje?? A druga sprawa to mam czasem tak że jak dam parę razy hide client show client to poprostu tak jak by sie zacinało że daje show client i client sie nie pokazuje tylko kursor myszy sie zmienia na taki jak w grze i nic sie nie dzieje?? Jak to naprawić??

Sprzęt:

Procesor 2x 2.7GHz

Ram 3GB

Grafika ATI RADEON HD 4350

System Windows XP HOME EDITION Service pack 3

bo musisz (przynajmniej u mnie) poczekać aż wszystko Ci sięzaładuje, dopiero klikać w klienta, bo zcrashuje Ci się silk ( czyli terminated )

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam prożbe bo potrzbuje pomocy nigdy jeszcze nie bocilem sbotem i jak wszystko zrobie to nacisnieciu "start client" laczy sie z cczyms bot i tak 3 razy az pokaze sie ze wersja jest wadliva do silka czy jakos tak co mam zrobic

edit: niewazne juz wiem

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,mam problem z sbotem.. gdy loguje sie na drugie konto przy logowaniu dostaje dc a w bocie pisze autofixing please relogin. Dam + za pomoc :) z gory dziekuje.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam! Ja mam taki problem z Sbotem . Otóż wszystko jest w porządku . Skrypt ustawiony. Bot w mieście kupuje wszystko co trzeba i sam idzie na spota. Tam się buffuje , ale nie atakuje potworów. Chodzi tylko po spocie i nic nie robi. Nie reaguje nawet na mobki , które jego atakują... Możecie coś z tym pomóc? Z góry dziękuję ;)!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam od tygodnia mam taki problem z sbotem a mianowicie wszystko było ok 4 konta śmigają ale w pewnym momencie jak jedno konto dostało DC po próbie wbicia wyskakuje takie coś :

*** FATAL! Couldn't get handle information from process (Timeout)...

Po restarcie tego konta wyskakuje to samo a pozostałe 3 konta chodzą jak na razie.Czy ktoś może pomóc w tej kwestii. Pozdrawiam Marcin

• 1 rok później...
Opublikowano

Jeszcze jeden problem tkwi w Sbot crash.. Zamyka sbota.. macie cos podobnego? o co chodzi?

Mam problem rowniez z tym ze po dc nie uruchamia koljenego clienta, co robic????

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam! mam chyba podobny problem do mojego poprzednik. Bot wszytko fajne expi jest bez problemu ale co jakis czas dostaje komunikat ze sro przestał działas

jest to strasznie irytujace poniewaz bot nie moze wtedy auto reloga zrobic do póki nie klikne ,zamknij program, Zna ktoś sposób na ten problem ;/?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Bot resetuje się każdorazowo, gdy np. przeskakuję z okienka innej gry na SRO lub gdy próbuję załączyć drugiego clienta ("enable starting of multiple..." jest włączony). Czasami jak jest ukryty, a chcę do niego zajrzeć również wywala clienta. Można temu jakoś zaradzić? Komputer jest nowy i calkiem mocny, więc wydaje mi się, że nie jest to wina sprzętu.

Proszę o pomoc.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witajcie, ja mam problem wogole z instalacją. Pobralem bota z bot-cave, otwieram za pomocą winzipa, klikam wypakuj i wszystko wypakuje z plikiem sbot.exe po czym szybko ten plik znika, nie wiem kompletnie czemu tak sie dzieje.
Gdy daje bezposrednio z winzipa by uruchomic to to wyskakuje mi taki komunikat "System Windows nie może uzyskać dostępu do określonej ścieżki lub pliku. Możesz nie mieć odpowiednich uprawnień, aby uzyskać dostęp do elementu.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

mam zaznaczone opcje przenos itemy z peta do storge i zaznczone sort storge pomimo tego bot nie chowa itemow\

wyczytlem ze jest opcja save to storge czy cos takiego ale ja jej nie mam albo nie moge znalezc sbot do priv serverow

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

• 1 rok później...
Opublikowano

u mnie problem wyglada tak iz w bocie mam zaznczone itemy ktor chce aby zbieral moj pet w grze oczywiscie pet grabbing mam off ale pet i tak nie zbiera itemow zadnych nawet tych wybranych ocb ?? uzywam SBOTP do priv

• Biter. zmienił(a) tytuł na [Silkroad] Znane Bugi/Solucje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...