Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Krotki Opis Postac + Wszystkie Polecane Buildy

MrPiotrek122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W zwiazku z narastajaca iloscia tematow z pytaniami " Jaki build dla WP " , " Jak rozdac staty u woja mentala " itp postanowilem zrobic ten temat aby uswiadomic osoby ktore szukaja dobrej rady.

Wojownik Body :

Postac ktora zostala stworzona dla osob ktore lubia adrenaline i szybkie postacie ;) , Postac przy odpowiednim rozwinieciu jest niebywale szybka jak rowniez zadaje bardzo mocne DMG . Postac jest dobra w PVP oraz w PVM ( troche gorsza no bo ma mniejsza ilosc defa ) .

Build Uniwersalny :

Aura -> Berek -> Wirek -> Szarza -> 3 stronne ( Sam uzywam tego buildu bo uwazam ze jest najlepszy do PVP i PVM )

Build PVP :

Aura -> Wirek -> Szarza -> 3 stronne -> Berek ( wiem ze pewnie wiele osob siie ze mna nie zgodzi ale wiekszosc ludzi w PVP oczekuje dobrego DMG i walczy z brona 2 reczna i nie daje w berek bo dla nich to strata punktu )

Build PVM :

Aura -> Wirek -> Berek -> Szarza -> 3 stronne

Polecana Bron :

Bron jednoreczna do PVP , Do expa 2 reczna , Jezeli mamy bron na 30/75 lv powinnismy miec w niej sr na +

Wojownik Mental :

Postac zadajaca spore DMG , jednak bardzo wolna . W expie radzi sobie wysmienicie jednak z PVP jest gorzej gdyz brakuje tej szybkosci ataku no ale jak ma sie dobre eq i skille to az tak tego nie widac.

Build Uniwersalny :

Silne -> Duchowe -> Walniecie -> Tapniecie -> Uderzenie Miecza

Build PVP :

Silne -> Duchowe -> Walniecie -> Tapniecie -> Uderzenie Miecza ( jest on taki sam , poniewaz skille sa ulozone od najlepszego ( pomijajac silne ) do najlabszego )

Build PVM :

Silne -> Tapniecie -> Duchowe -> Walniecie -> Uderzenie Miecza ( Wiekszosc osob lubi schodzic z konia i uzywac tapniecie bo jest to bardzo szybki skill zadajacy calkiem dobre DMG )

Polecana Bron :

Bron dwureczna do PVP i PVM . Jezeli mamy bron na 30/75 lv , powinnismy zrobic tak ze do PVM miec sr na + a do PVP um na +

Ninja Dagger :

Jest to najszybsza i najbardziej zreczna postac w grze . Ninja na poczatku nie pokazuje wielkiego DMG jednak po dalszej grze sami zobaczycie jak wszystko to sie zmienia ( sam mam ninje 62 lv i wiem co to znaczt byc koxem w pvp

:D ) .

Build Uniwersalny :

Zasadzka -> Wirujacy -> Szybki -> Trujaca Chmura -> Krycie Sie

Build PVP :

Zasadzka -> Chmurka -> Krycie Sie / Wirujacy ( krycie sie jezeli mamy dobra bron i zasadzke na m8 + jezeli nie spelniamy tych wymogow bierzemy wirujacy sztylet ) -> Wirujacy Sztylet / Szybki atak -> Szybki Atak / Krycie sie ( polecam wbijac krycie na sam koniec )

Nawiozujac do Buildu PVP to jednak polecam wbic Krycie sie na koniec , poniewaz efekty zasadzki widzimy dopiero pozniej .

Polecana Bron :

sztylet / jednoreczna . Jezeli mamy bron do PVP na 30/75 lv musimy miec um na + , bron do PVM to bron na 30/75 lv ze sr na + , jezeli ktos ma slabe eq to moze expic z konia z bronia jednoreczna ale nie polecam.

Ninja Archer :

Postac ktora jest znana jako Lucznik . Posiada bardzo dobre DMG , dzieki czemu sprawdza sie w PVP , jednak w PVM wyglada to o wiele gorzej.

Build Uniwersalny :

Ognistra Strzala -> Trujaca Strzala -> Powtarzalny Strza -> Deszcz Strzal -> Bezszelestny chlod

Build PVP :

Ognista Strzala -> Trujaca Strzala -> Bezszelestny Chlod -> Powtrarzalny Strzal -> Deszcz Strzal

Build PVM :

I tu zaczyna sie problem bo trudno sie expi z lukiem wiec polecam expic na poli lub z bic z konia mieczem ( mozemy uderzyc lukiem z ognistej strzaly , zmienic na miecz i dobic z konia )

Polecana Bron :

Do PVP oczywiscie luk z um na + , do PVM marmury / jednoreczna jezeli uzywamy broni na 30/75lv to oczywiscie sr na +

Sura WP :

Postac jest bardzo mocna oraz wytrzymala , sprawdzona w PVP jak i PVM .

Build Uniwersalny :

Czarowane Ostrze -> Czarowana Zbroja -> Smocyzy WIr -> Uderzenie Palcem -> Strach -> Rozproszenie Magii

Build PVP :

Czarowane Ostrze -> Smoczy Wir -> Rozproszenie Magii / Uderzenie Palcem -> Czarowana Zbroja -> Uderzenie Palcem / Rozproszenie Magii -> Strach

Build PVM :

Czarowane Ostrze -> Czarowana Zbroja -> Strach -> Smoczy Wir -> Uderzenie Palcem -> rozproszenie magii

Polecana Bron :

do PVM i PVP jezeli mamy bron na 30/75 lv musi miec ona sr na +

Sura BM :

Znana ze swojego " Duszka i Ochronki " posiada masakrycznie wielkie DMG , w PVM rowniez sprawdza sie w maire dobrze

Build Uniwersalny :

Ognisty Duch -> Mroczna Ochrona -> Mroczna Sfera -> Mroczne Uderzenie -> Ogniste Uderzenie / Duchowy Cios -> Duchowy Cios / Ogniste Uderzenie

Build PVP :

Mroczna Sfera - Ognisty Duch -> Mroczna Uderzenie -> Mroczna Ochrona -> Duchowy Cios / Ogniste Uderzenie -> Ogniste Uderzenie / Duchowy Cios

Build PVM :

Ogniste Uderzenie -> Mroczna Ochrona -> Mroczne Uderzenie -> Duchowy Cios - Mroczna Sfera -> Ognisty Duch

Chcialem zaznaczyc ze Duchowy cios jest bardzo przydatnym skillem , poniewaz spowalnia przeciwnika

Polecana Bron :

Bron jednoreczna , Do PVP w broniach na 30/75 um na + , do PVM w broniach 30/75 sr na +

Szaman Smok :

Postac przez wiekszosc uzywana tylko do buffowania . W grze malo osob odwazylo sie zagrac ta postacia . Moim zdaniem postac jest w miare dobra w PVP i nawet bardzo dobra w PVM

Build Uniwersalny :

Pomoc Smoka -> Strzelajacy Smok -> Blogoslawienstwo -> Smoczy Skowyt -> Latajacy Talizman -> Odbicie

Build PVP :

Strzelajacy Smok -> Pomoc Smoka -> Latajacy Talizman -> Blogoslawienstwo -> Smoczy Skowyt -> Odbicie

Build PVM :

Pomoc Smoka -> Blogoslawienstwo -> Strzelajacy Smok -> Smoczy Skowyt -> Odbicie -> Latajacy Talizman

Buffowanie :

Pomoc Smoka / Blogoslawienstwo -> Blogoslawienstwo/ Pomoc Smoka -> Odbicie -> reszta obojetna

Bron :

Do PVM w broniach na 30/75 dzwon ze sr na + , Do PVP w broniach 30/75 wachlarz z um na +

Szaman Leczenie :

Postac ktora cieszy sue popularnoscia na prywatnych serwerach na globalnych raczej nie . w PVP bardzo dobra , w PVM nienajlepsza.

Build Uniwersalny :

Przywolanie Blyskawicy -> Leczenie -> Burzowy Szpon -> Zrecznosc / Blyskawiczy Rzut -> Blyskawiczy Rzut / Zrecznosc -> Zwiekszenie Ataku

Build PVP :

Przywolanie Blyskawicy -> Leczenie -> Burzowy Szpon -> Zrecznosc -> Blyskawiczy Rzut -> Zwiekszenie ataku

Build PVM :

Leczenie -> Przywolanie Blyskawicy -> Blyskawiczy Rzut -> Zwiekszenie ataku / Burzowy Szpon -> Burzowy Szpon -> Zrecznosc

Buff ( malo popularny ) :

Leczenie -> Zrecznosc -> Zwiekszenie ataku -> reszta oboejtnie

Polecane Bronie :

do PVP w broniach na 30/75 lv um na + , do PVM w broniach na 35/75 dzwon albo wachlarz ze sr na +

Statusy :

Wojownik Body :

2:1 ( sila wital )

Wojownik Mental :

2:1 ( wital sila )

Ninja Dagger :

2:1 ( zrecznosc wital )

Ninja Archer :

2:1 ( wital sila )

POD POLIFORMIE DAJEMY FULL VIT

SUra WP :

2:1 ( Int Wit )

Sura BM :

2:1 ( Int Wit)

Szaman Smok :

Szaman Leczenie :

Do buffowania wszystko w Inteligencje

To juz jest Koniec

;)

Poradnik opisany z moich doswiadczen w grze , jezeli macie jakies uwagi piszcie w komentarzach napewno rozwazymy jakas propozycje.

Prosze moda o podpiecie bo moze sie przydac wszystkim nowym userom oraz osob ktore zaczynaja grac nowa postacia

Jezeli ten poradnik zadowolil twoje oczekiwania mozesz dac +

ZAKAZ KOPIOWANIA NA INNE FORA BEZ MOJEJ ZGODY . PORADNIK NAPISY PRZEZ MrPiotrek122 DLA MPCFORUM

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Poradnik dobrze wykonany ale...

Chodzi mi o staty wojownika body na wszystkich forach piszą że tak jak u Cb że :

"2:1 ( sila wital )"

Oczywiście się z tym nie zgodzę grałem tym wojem dużo razy na PL'u i na priw'ach

i z mojego dośw. wiem, że to się nie sprawdza znaczenie lepiej jest dawać

1:2 (sił wital) dlaczego ?

gdyż aura daje nam wielkie obrażenia i nie potrzebujemy tracić na siłę i padać po 2/3 grupkach mobków gdyż brak nam hp

Oczywiście gdy gramy na priw'ach to twoje staty są dobre bo możne se bony 2k pż spokojnie dodać do każdego itemka w eq

a co do expa wszyscy piszą że mental lepszy od Bod'iego

też się z tym nie zgadzam nie będę pisał dlaczego ale mam swoje wnioski/obserwacje/sugestie

----------------------------

edit

łap add.png

logos45.png

KONIECZE przygodę Z MPCforum.pl

Ale jak zależy Ci żebym to ja wykonał dla Ciebie sygne to pisz na PW (pocztę będę sprawdzał 1 raz dziennie)

Opublikowano
sztylet / jednoreczna . Jezeli mamy bron do PVP na 30/75 lv musimy miec um na + , bron do PVP to bron na 30/75 lv ze sr na + , jezeli ktos ma slabe eq to moze expic z konia z bronia jednoreczna ale nie polecam.

W tym masz błąd

Chyba śr do PVM :D

Statusy:

Ninja Dagger :

2:1 ( zrecznosc wital )

Nie zgodzę się dlaczego? Jeśli ktoś ma zamiar expić na poli to poleci nawet i full WIT

Ponadto jeśli brakuje itemów do pż 1,5/2k to nie mamy co iść tym statusem, polecam 2:1 wit zr

Mam nadzieję że wykorzystasz moje uwagi, jeśli ten poradnik ma być "HOT" :rolleyes:

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Opublikowano

Kolejny temat stworzony przez idiotę został podklejony.

Taki build do pvp szamanem healerem, tak? Przywolanie Blyskawicy -> Leczenie -> Burzowy Szpon -> Zrecznosc -> Blyskawiczy Rzut -> Zwiekszenie ataku

Grałeś kiedykolwiek szamanem? Build do pvp wygląda tak: Blyskawiczy Rzut > Leczenie > Przywołanie Błyskawicy > Zwinność > Burzowy Szpon > Zwiększenie ataku

Twój build będzie bardzo dobry do pvp ale po 86 lvlu...

Opublikowano

Up "MarioBase" zgadzam się z tobą co do statów dla ninji daggera

logos45.png

KONIECZE przygodę Z MPCforum.pl

Ale jak zależy Ci żebym to ja wykonał dla Ciebie sygne to pisz na PW (pocztę będę sprawdzał 1 raz dziennie)

Opublikowano

Nie używam takich tutów ale + ci moge dać.

Na privach w wp zawsze full int>wit>siła.

Bodym ładuje 60 siła>40wit>max siła>wit>zr . (tym buildem bije metki w m2 na luzie)

Ale to są moje "buildy", nie każdemu muszą się podobać.

Opublikowano

Źle ospaleś wojow body jest bardzo w expie ale w pvp jest najgorszy (ratuje go jedynie dobre eq z abs i hp ).

Mental też jest bardzo dobry w expie na niskim lvl nawet lepszy od bodego lecz na wyższym mu ustępuję. W pvp też jest słaby lecz o niebo lepszy od bodego.

860331433165800174608.png

Opublikowano

Nice.

Nawet nie wiedziałem że archer 2:1(wit,siła).

Ale się rozpisałeś wow :D

Temat Godny przypięcia.

Nie używam takich tutów ale + ci moge dać.

Na privach w wp zawsze full int>wit>siła.

Bodym ładuje 60 siła>40wit>max siła>wit>zr . (tym buildem bije metki w m2 na luzie)

Ale to są moje "buildy", nie każdemu muszą się podobać.

Ja używam Full int,wit,zręczność,siła. Ponieważ WP ma dość dużo ataku a skille zadają mniej po czym zr dodaje atak ze skilli.

bvzbvcjhsfsteamdfdgddf.png: Tubciu123

Nick w grze: [NoS] Tubciu

Dla mnie Liczy się plusioreknampc.png

Userbary i buttony:

18706.png

15221.gif

mpccopy.jpg

Opublikowano

Ja u woja body w buildzie pvp/uniwersalnym biorę najpierw berka, potem aurę. Czemu? jak nie wejdzie na m przy 17 punktach oz berserk bardzo dużo kosztuje. aury trochę mniej, więc zaoszczędzimy

Efato.png

Pomogłem czy nie, daj -

Opublikowano

Sura Bm 2:1 ( Int Wit) , mozemy dac czasami 1 w sile.

Chyba sobie jaja robisz. U bm sila nic nie daje, moc skili rosnie od INT i ZR . Wiec po co w sile?

Opublikowano

Bulid Sury WP pod PVP idzie tak:

ostrze>paluch>rozpro>zbroja/wir>wir/zbroja>starch

Ale ogólnie pobrze jest napisane. Leci +

65ef1c8a0c2b4755755980e.png

Opublikowano

staty na ninje są dobrze. Niema sensu grać 2:1 wit.zr bo ninja wtedy zadaje baardzo małe dmg -.-

Nieregulaminowa sygnatura - Istny Diabel.

Opublikowano

Poradnik dobrze wykonany ale...

Chodzi mi o staty wojownika body na wszystkich forach piszą że tak jak u Cb że :

"2:1 ( sila wital )"

Oczywiście się z tym nie zgodzę grałem tym wojem dużo razy na PL'u i na priw'ach

i z mojego dośw. wiem, że to się nie sprawdza znaczenie lepiej jest dawać

1:2 (sił wital) dlaczego ?

gdyż aura daje nam wielkie obrażenia i nie potrzebujemy tracić na siłę i padać po 2/3 grupkach mobków gdyż brak nam hp

Oczywiście gdy gramy na priw'ach to twoje staty są dobre bo możne se bony 2k pż spokojnie dodać do każdego itemka w eq

a co do expa wszyscy piszą że mental lepszy od Bod'iego

też się z tym nie zgadzam nie będę pisał dlaczego ale mam swoje wnioski/obserwacje/sugestie

----------------------------

edit

łap add.png

Po twoim doswiadczeniu widac jaki miales lvl bo po 60 + mamy juz 2 x np 90 wita i 90 sily wiec nie robi to na nas roznicy widze ze rozmawiam z 30/40/50 lvlem na plu;) wbij sobie 70 + na plu

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Hmm, jeśli sam to napisałeś to bardzo ładnie. Przyda się bo nie długo zaczynam z powrotem grać na PLu ;D

Na razie nic tu nie ma. Więc proszę was o zrobienie Sygny

Opublikowano

Co do sury BM podałeś, że przy buildzie PvM sura ma iść OU-MO-MU-DC <--- chodzi mi o mroczne uderzenie (MU ...) i duchowy cios (DC) jeżeli nie grałeś nigdy BM'em, to jeżeli masz DC na m/g/p ma ono dużo większe pole rażenia od MU ! Przy expi z buuta w grocie sprawdza się dużo lepiej niż MU, polecam Duchowy Cios !!!!

Rise Against !

Opublikowano

ladny czysty opisik :D + :PP

Lubie pisać i pomogac na MPC =]

forma zapłaty za pomoc ?! :

+

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...