Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

No To Jużwiemy Na Czym Polega Skrypt Banujący Boty...

Szajber

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj przypadkiem wyłączyłem Xammpa i połączyłem się z gra... Dostałem bana na oba konta więc wale do szwabowskiego supportu i zgrywam ciołka :D

Taką odpowiedz dostałem:

Hallo Szajber,

Wie wir im Forum angekündigt haben, wurden die letzten Wochen und Monate

alle Bewegungen und Aktionen im DarkOrbit mitgeloggt.

Somit haben wir einen kompletten Bericht darüber was mit welchem Account

gemacht wurde.

Nach Auswertung dieser Log-Dateien ist der von dir genannte Account als

Bot-User Account identifiziert worden.

Ein Fehler ist hier ausgeschlossen.

Es gibt hierzu keinerlei Grundlage zur Diskussion. Dieser Account wurde vom

Spiel dauerhaft ausgeschlossen und wird nicht wieder freigeschaltet werden.

Weitere Mails zu dem Thema werden ebenfalls mit dieser Mail beantwortet

werden.

Mit freundlichen Grüßen

Jan Lamely

--

Bigpoint Support

Fax: +49 (0)40/88 14 13-906

http://www.bigpoint.de

BIGPOINT GmbH

Christoph-Probst-Weg 3

20251 Hamburg

Germany

Managing Director: Heiko Hubertz

Register: HRB-Hamburg 94148

Oznacza to (dla tych którzy nie mówią po niemiecku), że: ich skrypt polega na przeglądaniu logów z gry (wszystkie akcje na koncie są monitowane i zapisywane) i banowaniu podejrzanych kont.

Od siebie dodam że na Xampie wszystko śmigało a po wyłączeniu i odpaleniu Udobota ban w minutę. Więc dodatkowo monitują proxy.

Oczywiście dalej zgrywam osła :D zobaczymy co mi odpiszą.

Opublikowano

Wee właśnie patrze na tu na pl3 też ban ^^ A na innych serwerach na których nigdy nie grałem na bocie mogę się zalogować więć to na 99% ban :)

Jedyna nadzieja że nie zrobią tak na garenie... :D

Opublikowano

No wszystko było git do czasu gdy nie wyłączyłem Xampa :D ale nie ma co pisze ze szwabskim i angielskim supportem ;) bedę ich cisnął do skutku xD

Opublikowano

Szajber, a wiesz może czy to prawda że niektórych bociarzy odbanowali jak napisalo do supportu? :D

Bo zamierzam właśnie spróbować napisać, ale nie wiem co... "Odbanujcie mi konto?" :D

Ty co do nich piszesz? :)

@

Down

Ale używałeś wcześniej, dlatego tak napisali... Ale chodzi mi o to, co TY do nich napisałeś, że ci odpisali to o tym bocie...

Opublikowano

Because I didn't get satisfying anwer or even help, I request for contact with a competent persont which will help me.

Unfortunatelly I have been ignored by you and feel cheated by Bigpoint. I expected more from a company with such a reputation.

I'm patiently waiting for a response.

Best Regards

To im napisałem. Jak je**ć to po całości nie ma że boli :D A wcześniej odpisali:

Hello ,

You have been found to be using an external bot to play the game for you. We developed a script to detect the users who used this and we have a accurate take on who was bot using. You are one of these users. Under the Terms and Conditions of Bigpoint, to which you agreed upon:

1.2.9 The Games and Services can only be accessed by means of a standard web browser or special tools which have been provided or expressly approved by Bigpoint GmbH (Ban on of non-authorized scripts). In other words: The use of programs which cause excessive server load are strictly forbidden. The application of software to systematically or automatically control games or individual game functions such as bots, macros, etc. or to reproduce or evaluate games, game components or content provided on the Bigpoint platform is prohibited.

We have been leniant in this case and instead we have terminated your account under section 8 of the Terms and Conditions:

The User knowingly violates any law or the rules of the Games and/or Services, and does not discontinue his/her actions despite having received a warning. A warning is not required in case of a severe offense where it would be unreasonable to expect Bigpoint GmbH to remain bound by the contract.

and:

The User violates the prohibition of non-authorized scripts (see Sec. 1.2 above).

The account has therefore been removed from gameplay, the rules on such matters have been clear to you. You willingly broke the rules of the game; now you must face the consequences of this.

The evidence is clear and as such we consider this matter closed.

Sincerely,

Etienne Belmar

@EDIT

Polski support ma graczy głęboko w.... Czekam na ich odpowiedź od 12.00 i nic. Niemiecki i angielski support odpisał mi po około 15 minutach więc jak chcesz pisać to do angielskiego.

@EDIT 2

Jako że support prowadzi taktykę "olewki" napisałem prosto do firmy Bigpoint z zażaleniem na niekompetentny personel i nieudzielenie mi informacji czy pomocy xD

Opublikowano

Because I didn't get satisfying anwer or even help, I request for contact with a competent persont which will help me.

Unfortunatelly I have been ignored by you and feel cheated by Bigpoint. I expected more from a company with such a reputation.

I'm patiently waiting for a response.

Best Regards

To im napisałem. Jak je**ć to po całości nie ma że boli :D A wcześniej odpisali:

Hello ,

You have been found to be using an external bot to play the game for you. We developed a script to detect the users who used this and we have a accurate take on who was bot using. You are one of these users. Under the Terms and Conditions of Bigpoint, to which you agreed upon:

1.2.9 The Games and Services can only be accessed by means of a standard web browser or special tools which have been provided or expressly approved by Bigpoint GmbH (Ban on of non-authorized scripts). In other words: The use of programs which cause excessive server load are strictly forbidden. The application of software to systematically or automatically control games or individual game functions such as bots, macros, etc. or to reproduce or evaluate games, game components or content provided on the Bigpoint platform is prohibited.

We have been leniant in this case and instead we have terminated your account under section 8 of the Terms and Conditions:

The User knowingly violates any law or the rules of the Games and/or Services, and does not discontinue his/her actions despite having received a warning. A warning is not required in case of a severe offense where it would be unreasonable to expect Bigpoint GmbH to remain bound by the contract.

and:

The User violates the prohibition of non-authorized scripts (see Sec. 1.2 above).

The account has therefore been removed from gameplay, the rules on such matters have been clear to you. You willingly broke the rules of the game; now you must face the consequences of this.

The evidence is clear and as such we consider this matter closed.

Sincerely,

Etienne Belmar

@EDIT

Polski support ma graczy głęboko w.... Czekam na ich odpowiedź od 12.00 i nic. Niemiecki i angielski support odpisał mi po około 15 minutach więc jak chcesz pisać to do angielskiego.

A ja od 2 tygodni jadę na swoim serwie i na żadnym z 3 kont nie dostałem jeszcze bana. Sam udpatuję honeye i bot jest włączony prawie 10 godzin na dzień...

miłosz

Opublikowano

No u mnie też tak było ale mi sie Xampp wyłączył i mnie paknęli xD ja to jechałem 24 na dobe na swoim serwerze :P ale nie popuszcze im :D

Opublikowano

Ja, tylko wyłączam tryb SLI, monitor i klawiaturę :D

A mozecie Mi wytlumaczyc co to jest ten Xamp? Bo widze, ze wokol tego slowa rozprzestrzenia sie rozmowa :D

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

A mozecie Mi wytlumaczyc co to jest ten Xamp? Bo widze, ze wokol tego slowa rozprzestrzenia sie rozmowa :D

Opis XAMPP:

XAMPP jest dystrybucją serwera Apache zawierającego MySQL, PHP oraz Perl. Wielu użytkowników zdaje sobie sprawę że instalacja serwera Apache nie jest prostą sprawą, a staje się jeszcze bardziej trudniejsza jeżeli chcemy dodać do niego MySQL, PHP oraz Perl.

XAMPP jest prostą w instalacji dystrybucją serwera Apache zawierającego MySQL, PHP i Perl. Jest naprawdę prosty w instalacji, wystarczy go pobrać, wypakować i można od razu korzystać z jego

Opublikowano

... Zobacz sobie

a)

http://www.mpcforum.pl/topic/251912-serwer-udobota-na-twoim-komputerze-szybko/

B)

http://www.mpcforum.pl/topic/225504-serwer-udobota-na-komputerze/

miłosz

Opublikowano

... Zobacz sobie

a)

http://www.mpcforum.pl/topic/251912-serwer-udobota-na-twoim-komputerze-szybko/

B)

http://www.mpcforum.pl/topic/225504-serwer-udobota-na-komputerze/

Mam Serwer Udo na kompie z pierwszego linku. I Bana nie mam jak narazie ale widze, ze duzo ryzyko jest wiec juz to wylaczylem i czekam do 24 grudnia. Kumpel mi sie skarzyl, ze podczas logowania na konto wyskakuje mu: "Wystapil blad podczas logowania, sprobuj ponownie za kilka minut" . To chyba BAN? A tez mial Serwer Udo z pierwszego linku.

@edit

Rzecz jasna przed kazdym postawienie serwa aktualizuje ( kumpel tez ) H boxy + cos tam jeszcze jak sie klika na to, to raz mi wyskoczylo, ze zakutalizowana H boxy i cos na "S"

Opis XAMPP:

XAMPP jest dystrybucją serwera Apache zawierającego MySQL, PHP oraz Perl. Wielu użytkowników zdaje sobie sprawę że instalacja serwera Apache nie jest prostą sprawą, a staje się jeszcze bardziej trudniejsza jeżeli chcemy dodać do niego MySQL, PHP oraz Perl.

XAMPP jest prostą w instalacji dystrybucją serwera Apache zawierającego MySQL, PHP i Perl. Jest naprawdę prosty w instalacji, wystarczy go pobrać, wypakować i można od razu korzystać z jego

Dobra, moze czesc zapamietam. x D

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Mam Serwer Udo na kompie z pierwszego linku. I Bana nie mam jak narazie ale widze, ze duzo ryzyko jest wiec juz to wylaczylem i czekam do 24 grudnia. Kumpel mi sie skarzyl, ze podczas logowania na konto wyskakuje mu: "Wystapil blad podczas logowania, sprobuj ponownie za kilka minut" . To chyba BAN? A tez mial Serwer Udo z pierwszego linku.

@edit

Rzecz jasna przed kazdym postawienie serwa aktualizuje ( kumpel tez ) H boxy + cos tam jeszcze jak sie klika na to, to raz mi wyskoczylo, ze zakutalizowana H boxy i cos na "S"

Dobra, moze czesc zapamietam. x D

..... PO RAZ 4994804750847 MÓWIĘ, ŻE TO NIE BAN!!!

Ja mam serwa z 1 linku ( jestem leniwy i wolę na szybko, sorry Szajber, że nie skorzystałem z twojego Tut'a) i nie mam żadnego bana. Wszystko gra i najlepiej idź sobie czekaj na wigilię - więcej boxów dla mnie. :D

miłosz

Opublikowano

..... PO RAZ 4994804750847 MÓWIĘ, ŻE TO NIE BAN!!!

Ja mam serwa z 1 linku ( jestem leniwy i wolę na szybko, sorry Szajber, że nie skorzystałem z twojego Tut'a) i nie mam żadnego bana. Wszystko gra i najlepiej idź sobie czekaj na wigilię - więcej boxów dla mnie. :D

To mi to samo wyskakuje na PL3 od jego 2 dnia powstania ;x . I do dzis nie moge sie zalogowac na PL3 wiec co to kurna ma byc? Teraz kumpel bedzie mi sie zapewne zalil, ze to przezemnie i "moje" boty nie moze zalogowac sie na konto... ;/

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Właśnie że to jest ban... Wytłumacz mi więc dlaczego na moim koncie gdzie grałem na pl1, miałem że tak powiem "otwarte" konta na 3/4 wszystkich serwerów (kiedyś 4fun się wszędzie logowałem i miałem większość aktywnych) ale bociłem tylko i wyłącznie na serwerze pl1. I teraz podczas logowania na PL1 wyskakuje mi taki komunikat już od tygodnia, a na pozostałe serwery MOGĘ się zalogować.

Tak samo inne konto gdzie śmigałem na pl3. Miałem aktywny także ge1, na ge1 MOGĘ się zalogować a na pl3 (gdzie bociłem, na ge1 nie bociłem) NIE MOGĘ wyskakuje mi ten komunikat. Więc niby co mam zrobić skoro to nie ban?

Opublikowano

Po ich ostatniej rutynowej kontroli "nieomylnego" skryptu antybociarsiego polowa serwera to miała w tym połowa tej połowy niesłusznie wiec się nie martw :) odbanują tylko ciśnij support po getrach ;)

Gość Pan Maciek
Opublikowano

Heh, przełamałem się xD Zagram na pl1 na IBocie :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...