Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Skradzione konto wraz z e-mailem

ZieloneZiolo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dziś skradziono mi konto 40lvl wojo. Koleś napisał ze jestem na liscie do zablokowania kont wiec weszlem na te strone metin-bany.cba.pl i bez namysłu napisalem swoje ID i PW ale po ok 2min ze strachu zmienilem PW ja teraz wbijam na konto z starego i nowego PW i pisze zle haslo no to mysle ze nie akceptowalem na e-mailu a tam tez nie moge wejsc na konto :/

Moje pytanie co mam zrobic?? Kij z kontem chce odzyskać e-mail(na wp.pl)

Prosze o odp

PS. sorry za błędy

Opublikowano

Witaj,

Powiem ci tak - kradzież poczty email jest karalna i możesz to zgłosić na policje, natomiast jeśli chodzi o konto w grze Metin2 to już go raczej nie odzyskasz :(

Pozdrawiam.

Reputacja jest mi obojętna, jeśli jednak ci pomogłem możesz dać +.

Opublikowano

Nie przestraszy się... Nic tylko iść na policję i tępić takich noobów...

A ty będziesz miał nauczkę , żeby nie wchodzić na te pożal się boże strony

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Ja powiem tak poszedł byś na pały z kimś dorosłym daj zgłoszenie o kradzieży postaci wirtualnej e-mail to swoja drogą odzyskasz jestem pewien że konto jest do odzyskania dla samej zasady bym dla typka narobił koło dupy ;)

Tu jest przykład takiego kolesia ;]

http://metin-pl.blog...edmiotow-z.html

http://giernik.pl/po...a0aba8d23000000

http://metin.pl/wszy...-wiezienia.html

Nie dawaj plusów  Jak już to minuus

Opublikowano

Idz na policje,odzyskasz na bank konto e-mailowe,bardzo mozliwe ze i konto w metinie.

Kolesiowi narobisz kaszany,bedzie placil grzywne,byc moze jakis wyrok w zawiasach i odechce sie idiocie hakowania kont

Opublikowano

Masz nauczkę, po co wchodziłeś na to przecież non stop na globalu wyskakuje komunikat " Administracja nigdy nie zapyta Cię o passy do konta" - mniej więcej tak ^^

Jeśli miałbyś dostać bana to od razu bez żadnych komunikatów.

A jeśli chodzi o policję, tak idź jest to przywłaszczenie mienia grozi za to do 3 lat więzienia tak przywiduje KW.

xb4c9CP.png

Serwer, który sprawi, że przypomnisz sobie dlaczego zacząłeś grać w metina :) 

Opublikowano

To jest jedna ze stron do okradania ludzi z kont :) na takie rzeczy się nigdy nie wchodzi !!. Idź z tym na policje , podaj adres strony a oni wyłapią po IP i człowiek ,który Cię okradł będzie miał problemy :)

f1cdec43673528831c9fb4e288959b75.gif
Opublikowano

Ja bym z takimi rzeczami na policje nie szedł, chyba że miałeś coś ważnego na mailu.

A maila niedasz rady odzyskać przez zapomniane hasło?

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Jeżeli dobrze znasz swoje pasy i wiesz jakiego miałeś maila do konta i te konto wzraz z mailem ci okradziono to jutro udaj się na posterunek i zgłoś doniesienie. Chyba że nie chcesz nic z tym robić , to po prostu wal w to . Nie wiem czy za taką kradzież jest odszkodowanie , nie jestem pewien.

f1cdec43673528831c9fb4e288959b75.gif
Opublikowano

autor tematu ma 14 lat i pewnych spraw nei rozumie,za pare lat bedziesz zalowal ze nie ustawiles kolesia do pionu.

Zapewne sie boisz wysmiania przez policje,a oni codziennie takich zgloszen dziesiatki przyjmuja i nie ma w tym nic zabawnego.Własnie dlatego zlodziejstwo nadal panuje bo tacy 14 latkowie nic z tym nie zrobia.

Zastanow sie czy nie dobrze by bylo sprzedac takiego hackera

Opublikowano

Tak, dobrze zrobisz jak pójdziesz na policję. Gościa złapią i odzyszkasz maila + może konto w metinie ;)

238626.jpg]
Opublikowano

Heh, do mnie też ostatnio zagadał gościu i powiedział, że moje konto jest na liście zbanowanych i żebym na tą stroną wlazł. Jak coś mam gdzieś screena na kompie, mogę Cię poratować tym screenem i udowodnić, że rzeczywiście ktoś taki chodzi sobie i nakłania ludzi do podania swoich pasów.

Pamiętaj, jeżeli ktoś mówi, że ma filmik jak na MH jechałeś czy coś, to go ignoruj, mów, żeby wysłał do Supporta, bo Ty jesteś pewien, że "nie masz hacków".

@Edit Zaraz poszukam tego screena i podeślę go ;)

@Edit2 Znalazłem, ale nie załapałem tam treści żadnej niestety ; / Ale jak coś to na Kronosie ten gościu co mi próbował okraść tak konto xD ma nick: Ocokaman433

@Edit3Co do policji to dobry pomysł i radzę, zrób tak, bo możesz jak napisał UP odzyskać maila, może konto, a nawet możesz domagać się o odszkodowanie od tego gościa ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...