Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Przerobienie Konsoli

Vanosh.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wydaje mi się, że to główny atut xboxów i dziwnie byłoby nie poruszanie tego tematu.

Chciałbym się spytać użytkowników co myślą o przerobieniu tejże konsoli, czy może podjęli się tego, czy może się boją bądź nie chcą przerabiać.

Wiem, że forum nie popiera piractwa, choć temat nic niema do tego zakazu, nie będziemy udostępniać tutaj żadnych downloadów lub takowych stron.

Sam zakupiłem konsolę już jakiś czas temu, większy czas temu. Kilka dni po fakcie przerobiłem konsolę, i od tego momentu zaczęły się dziać problemy.

U osoby, u której xboxa zostawiłem przywiozłem również PS2, tak więc jeśliby to czytał ten zamieszkaniec ulicy Rutkowskiego, nie pamiętam już miejscowości, ale dam radę przypomnieć to niech się odezwie.

Z początku xbox się zacinał, pózniej przestałem z niego korzystać dłuższy czas, po około 4 miesiącach postanowiłem odpalić sobie jakieś wyścigi samochodowe, przyjechali znajomi, pościgaliśmy się, wszyscy mi ulegli, ale było fajnie. Przyszedł dzień kolejny, xbox się uruchamia i zacina na logu " MICROSOFT XBOX 360 "

Pzdr, najwyzej pozniej cos dopisze, bo korki . ; (

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Co ja myśle o przerobieniu powiem ci szczerze gry mozna wylicytować dosyć tanio a przerobisz to minusy i + ci podam

- nie możesz grać w sieci bo ci x-a zbanują

- rysuje tak plyty ze max

- nie mozesz oddać do reklamacji i jeszcze trochę a 1 +

+ masz gry prawie ze za darmo

Opublikowano

Ja osobiście nie przerabiam XBOXA z tego powodu że lubię grać na necie i boję się o 3Rrod.

Po przerobieniu XBOXA gry masz prawie za free lecz często banują neta

Są nowe przeróbki których microsoft podobno nie wykrywa ale po co ryzykować?

Minusami są oczywiście utrata gwarancji i ban na live i oczywiście piractwo

Co do twojego przypadku to wydaję mi się że wkrótce pojawi ci się 3Rod ; (

Kocham http://www.mpcforum.pl!!!

18706.png

Pomogłem daj +

Sheut-.png

Opublikowano

Powiem tak zależy jakiego rodzaju masz napęd jeżeli posiadasz LiteOn'a i napęd ma Flasha LT+ to szanse na bana są minimalne jeżeli chodzi o RRoD'a to nie wiem co inni robią z konsolami nie ważne czy to ma związek z przerobieniem konsoli czy nie RRoD jest wtedy gdy konsola się przegrzała (najczęstszy powód) co do rysowania płyt jest to z palca wyssane chyba że nim podrzucasz więc to chyba na tyle ..

@edit polecam ci zresetowanie systemu :)

icecubea.png

Opublikowano

Co ja myśle o przerobieniu powiem ci szczerze gry mozna wylicytować dosyć tanio a przerobisz to minusy i + ci podam

- nie możesz grać w sieci bo ci x-a zbanują

- rysuje tak plyty ze max

- nie mozesz oddać do reklamacji i jeszcze trochę a 1 +

+ masz gry prawie ze za darmo

Przerobiony xbox rysuje płyty? Tobie chyba w takim razie porysował płytę główną we łbie ;)

card.png

Opublikowano

Ja mam zamiar kupić x'a po świętach, nie będę przerabiał. Uważam, że wydanie raz na jakiś czas około 150zł to nie aż tak duży wydatek ; o.

Wolę spać spokojnie, bez obaw śmigać w sieci, niż te wszystkie zabiegi związane z przeróbką. ;>

Opublikowano

Jak chcesz śmigać w necie to ja bym PS3 kupił, choć każdy ma inny gust, osobiście wolę pada do xboxa, o wiele przyjemniejszy, wygodniejszy/ (żeby nie wzbudzać fantazji wśród użytkowników)

Na PS3 wbijasz przez wbudowane Wi-Fi do sieci i grasz za darmo, na konsoli microsoftu musisz opłacić Live.

Coś za coś. ;)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Opłacasz live ale platforma multiplayerowa jest zdecydowanie bardziej rozbudowania niż w ps3 oraz statystki graczy online są o wiele większe mimo tego faktu, że jest płatna ;)

card.png

Opublikowano

Więc tak masz dużo kasy i czasu nie przerabiaj konsoli :

- DROGIE GRY !!

+Live

+Gwarancja

Nie masz czasu grać w Live , Nie chcesz co miesiąc bulić 30 zł opłaca się przerobić :

Nie ma sensu kupować Liva jak wiesz że zagrasz 2 , 3 razy i koniec i tak co miesiąc

+Tanie gry Sam ściągasz na giełdach max 20 zł

- Live block

- Utrata Gwarancji ale na chuj mi gwarancja jak idę na giełdę zapłacę 100 zł i mam zrobioną konsole ?

Wszystko na mój temat ja osobiście przerobiłem konsole a to co kolega napisał że przerobione rysują płytki to Gów*o prawda to tylko jego napęd

Zbieram +

Opublikowano

Ja mam przerobioną konsole. Dostałem pod choinkę rok temu i odrazu chciałem przerabiać. Gry są darmowe i se ściągasz jak masz fast net, na live nie gram, bo dla mnie to żadna rozrywka. Ja przerabiałem bo, nie chcę tracić niewiadomo jakich sum na jedną gre, którą jak przejdę to już nie gram.

1328997611-U170772.png

Opublikowano

Ja przerobiłem i nie żałuje ani troszku :)

właśnie zbieram się do flashu najnowszego LT+ v1.2

jak ja kocham to robić :P

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

jak kupujesz xboxa to polecam poczekać z 2 miesiące. znam kilkanaście przypadków w których ludzie odrazu po kupieniu przerobili x-a i po niespełna miesiącu padł... i co z nim teraz zrobić? do reklamacji nie pójdzie, specjalista też dużo nie zdziała, xbox poszedł w cholere... dostaje na te święta x-a i właśnie rozważam kupienie na pierwszy rok xbox live'a

90560.jpg

Zanim starość napełni Wasze domy

My będziemy pierwsi - przyjdziemy po kryjomu

W debilnych kostiumach ze sztucznymi rzęsami

Przyjmiecie nas ze strachem z otwartymi oczami

Zobaczcie to wszystko czego się boicie

Ciosy i ostrza odmienią Wasze życie

Zniszczą sen o komforcie - Nowego Chrystusa

Zakrwiawione głowy przestaną się ruszać

Opublikowano

Co ma przeróbka do rysowania płyt? Co ty tam przerabiasz, że Ci płyty rysuje. Jak czytam takie śmieci to aż mi ręce opadają. Stuknij sie w glowe a nie graj na xboxie.

Opublikowano

Mam własnie zamiar kupić xboxa i tutaj pytanie , czy do nagrywania płyt potrzebne są jakieś specjalne napędy,czy programy? Na jakich prędkościach się nagrywa itp oraz ile kosztuje live i czy wogóle opłaca się wg was go kupować czy to strata pieniędzy? I czy przerabiać czy nie :D

ZSZC

MortQ

Lvl:70

Build:Bich/Light/Cold Pure INT

Guild:Brak

w trakcie expienia

Jurekpoeta

Lvl:32

Build:Pach/Cold/Light 5:1 INT

Opublikowano

Ps ja mam na sprzedaż fajnego xboxa z fajnymi dodatkami :P

Do nagrywania trzeba miec nagrywarke dvd dl i img burn

Opublikowano

Yyyyyy czyli to jakaś specjalna nagrywarka czy taka zwykła dvd co można było kupić 3 lata temu :D? Jaka cena xboxa i jakiego :)

ZSZC

MortQ

Lvl:70

Build:Bich/Light/Cold Pure INT

w trakcie expienia

Jurekpoeta

Lvl:32

Build:Pach/Cold/Light 5:1 INT

Opublikowano

-Ban na konsole

-Nie dbasz o płyty pirackie tak jak o oryginalne i się rysują a to może doprowadzić do zepsucia się czegoś

+ kilka złotych wydajesz na płytę i nagrywasz

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

Ja bym nie przerabiał bo jak na początku zdecydujesz się go przerobić bo nie chcesz grać w niecie to potem możesz się rozmyślić ale wtedy już za poźno ;P . Idziesz do wyporzyczalni filmów ( Tam często też są gry na konsole ) Wyporzyczasz gre , instalujesz i grasz ^^ . Ja po świętach mam zamiar kupić xbox-a i wole nic w nim nie grzebać :D

Opublikowano

jakie za późno nooby. Przed flashowaniem napędu jakimś LiteON'em np. wyciągacie sobie oryginalny klucz i jak wam się odmieni to flashujecie na normalny soft i dashujecie, albo wymiana napędu..

Wszystko to co napisał bmwtad to bzudra..

Przerobiony X nie rysuje płyt, i jak Ci nie uszkodzi ktoś plomby gwarancyjnej to najnormalniej w świecie zachowujesz gwarancje.. Przy najnowszym LiteON'ie masz 1% szans na bana.

Ktoś jeszcze napisał, że boi się o RROD. W slimie, albo elite się to już nie zdarza :rolleyes:

Opublikowano

Czy warto przerobić X360? To zależy...

Przerób jeśli:

- Nie ciągnie Cię do gry przez XLive- ta usługa po przerobieniu od razu jest blokowana ( lubpo prostu włączysz się do sieci to złapiesz bana), także jak już przerbisz to już nie podłączaj jej do neta

- Uważasz, że to dobry pomysł, ponieważ lubisz grać w Singleplayer'a (Kampanię), wtedy plusem jest to, że płyty nie kosztują 200zł tylko 6, 7zł ;)

- Grasz często i dużo: co chwilę możesz nagrywać nowe gry i grać :)

Nie przerabiaj jeśli:

- Lubisz grać przez XLive, korzystać z Marketplace- np. żeby kupić dodatek go gry (DLC) itd.

Szybko i prosto X'a przerobisz za 50zł-100zł...

Tak jak @up- przerobiony X360 nie rysuje płyt, RROD też się nie pojawia...

Trzeba mieć jakiś specjalny przypadek, żeby takie sytuacje jak te powyżej wystąpiły :P

Opublikowano
Ja bym nie przerabiał bo jak na początku zdecydujesz się go przerobić bo nie chcesz grać w niecie to potem możesz się rozmyślić ale wtedy już za poźno ;P . Idziesz do wyporzyczalni filmów ( Tam często też są gry na konsole ) Wyporzyczasz gre , instalujesz i grasz ^^ . Ja po świętach mam zamiar kupić xbox-a i wole nic w nim nie grzebać :D

chyba że masz flash LT+ też bana nie wyłapiesz :> no może masz 20% na bana :]

icecubea.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...