Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Grać W Gry Z Playstation 2 Na Pc !

Pau

Rekomendowane odpowiedzi

Legenda
Opublikowano

Cześć !

Dzisiaj pokaże wam dosyć prosty proces, jak odpalić gry z konsolki PlayStation 2 na PC !

1.Ściągamy Emulator (pcsx2) :

Download :

http://www.speedyshare.com/files/25690792/PCSX2_By_Pau.rar
http://turbobit.net/mngpswywswum.html
http://www.megaupload.com/?d=N2JAY8YD

Skan :

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=51df8b01557ef679538cc7ac50eacf9143d07817d71b9584bbf3602f45180e4a-1292266566

Słaba prędkość, limity ?! Zajrzyj tutaj :

http://www.mpcforum.pl/topic/255151-darmowe-konta-premium-dla-uzytkownikow-mpc-forum/

2. Wypakowujemy nasz plik np. na pulpit, następnie włączamy plik pcsx2-r1533m po uruchomieniu pokaże się takie okno :

1292267079-U154749.jpg

Do ściągnięcia dałem już skonfigurowaną wersje więc jest 90% mniej roboty ;)

3. Klikamy Konfiguracja -> Grafika i w pierwszym oknie ustawiamy swoją rozdzielczość monitora a resztę zostawiamy bez zmian.

4. Teraz trzeba skonfigurować nasz kontroler ( jeżeli mamy tylko klawiaturę to trochę do kitu, ale da się grać ) klikamy Konfiguracja -> Kontrolery -> Pad i ustawiamy według własnych upodobań.

5. Teraz potrzebujemy gry na konsolkę PS2 są na to dwa sposoby wkładamy do kompa grę na PS2 albo "ści***my" grę nie wiadomo skąd, i tutaj należy uważać skąd ściągamy, jednak że najczęściej gry są w wersji USA a więc klikamy Konfiguracja -> Konfiguruj następnie, wybieramy BIOS USA :

1292267859-U154749.jpg

6.Gdy mamy grę na płycie CD/DVD klikamy Plik -> Uruchom CD/DVD lecz, gdy mamy grę na twardzielu klikamy Plik -> Run ISO Image... następnie wskazujemy położenie naszej gry. I czekamy aż gra się włączy podczas pierwszego odpalenia emulatora może to trwać nawet 10 minut więc można skoczyć do kibelka i po chipsy.

7. Taki mały proof że działa na przykładzie Gran Turismo 4 :

1292268571-U154749.jpg

8. Enjoy ;)

Czemu ten dział ?

-Bo nie ma działu PS2.

Czy to się zacina ?

-Przy średnio wydajnym komputerze nie będzie lagów conajmniej 256 RAM.

Skąd ściągnąć gry ?

-Poszukaj w googlach to forum to nie warez

Jakie gdy na tym działają ?

-Wszystkie gry dostępne na platformę PS2.

Czemu nie ma emulatora PS3 ?

-Bo żaden komputer by tego nie uciągnął no chyba że z NASA, chłodzony ciekłym azotem. ;)

Poradnik By Pau, Pozdro !

Jak fajne do daj plusa.

Legenda
Opublikowano

Działa mój brat odpalał nawet gierki z psx'a pamientam jak kombinowal z jego ojcem.

Żeby emulować gry z PSX (PS1) potrzeba tego samego programu tylko starej wersji przeznaczonej dla PS1 można znaleźć w googlach.

Konfiguracja wygląda bardzo podobnie.

Opublikowano

Dzięki za tutka. Hehe, normalnie niewierze że coś takiego w ogóle istniało :) + za tutka.

Moje Osiągnięcia:

100 postów [:)]

150 postów [:)]

200 postów [:)]

250 postów [x]

300 postów [x]

400 postów [x]

500 postów [x]

800 postów [x]

1000 postów [x]

zNeOx.png

32266.png

22007.gif

11034.gif

27118.jpg

30284.png

Opublikowano

Witam. Ja mam taki problem, że wyskakuje mi błąd: Error Opening Cdvd Plugin gdy odpalam z dysku, a gdy odpalam z płytki to pokazuje się co prawda czarne okno, ale na tym pozostaje. Dopóki nie kliknąłem pierwszy raz Run CD to mogłem odtworzyć iso z dysku lecz dochodziło tylko do menu PS2, a sama gra się nie ładowała, przez co mogłem sobie co najwyżej skonfigurować zegarek...-.- Proszę o pomoc i oczywiście z góry dziękuję.

Legenda
Opublikowano

Witam. Ja mam taki problem, że wyskakuje mi błąd: Error Opening Cdvd Plugin gdy odpalam z dysku, a gdy odpalam z płytki to pokazuje się co prawda czarne okno, ale na tym pozostaje. Dopóki nie kliknąłem pierwszy raz Run CD to mogłem odtworzyć iso z dysku lecz dochodziło tylko do menu PS2, a sama gra się nie ładowała, przez co mogłem sobie co najwyżej skonfigurować zegarek...-.- Proszę o pomoc i oczywiście z góry dziękuję.

Prawdopodobnie zły BIOS ustawiłeś.

Jeżeli grę kupiłeś w Polsce to ustaw BIOS na Europe.

Legenda
Opublikowano

No niestety nic to nie dało. A czy to jest różnica czy na Viscie to odpalam czy na XP?

Jeżeli vista to uruchom jako administrator i zgodność z XP.

Na XP i Se7en działa bez problemów.

Opublikowano

Zrobiłem zgodnie z radami i teraz gdy wyskakuje okno po włączeniu .iso po chwili wyskakuje błąd: Program pcsx2 przestał działać. W Call of Duty 2 multiplayer pomagało podpięcie mikrofonu jednak tutaj ten sposób nic nie zaradził.

Legenda
Opublikowano

Zrobiłem zgodnie z radami i teraz gdy wyskakuje okno po włączeniu .iso po chwili wyskakuje błąd: Program pcsx2 przestał działać. W Call of Duty 2 multiplayer pomagało podpięcie mikrofonu jednak tutaj ten sposób nic nie zaradził.

Co ma mikrofon do emulacji gier ?

Prawdopodobnie masz stare sterowniki do Płyty Głównej, bo ten program potrzebuję dobrej płyty głównej i nowych sterowników do niej.

Opublikowano

No teraz wszystko ładnie oprócz tego, że ładuje się tylko do momentu pokazania napisu Play Station 2 jak to się pokazuje przy normalnym włączaniu, ale potem znowu Program pcsx2 przestał działać...

Legenda
Opublikowano

Jeszcze troche a będzie można grać na PC gry z Xbox'a i PS3 xD

Nie licz na to, technologia na to nie pozwala, musiałbyś mieć komputer chłodzony ciekłym azotem...

Opublikowano

Mi wyskakuje jak odpalam z plytki "Ths CPU does not support SSE 4.01" i potem <<< po tym "GSint error :-1" O co biega ?????

Bylo to na przykladzie grand turismo i nfs most wanted.

Bios ustawiłem na europe lecz nie działa pomocy !!!

02758850976702993171.png
Opublikowano

Zrobią nie długo na PS3 i będzie git

Pogram se w gran turismo na pctku ;d

Nawet jeśli musiałbym mieć komputer chłodzony ciekłym azotem : D

­39566146920630933015.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam emulator PS3 i nie wiem jak uruchomić grę czy mógłby ktoś napisać jak uruchomić ? bo chcę sobie pograć :D

rapideoUserbar.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

podlocze do ps3 klawiature myszke monitor biurko i mam komputer xD

szkoda ze nie ma na PS3 ;/

powiem o tym koledze ma ps2

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...