Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Lubicie Pić Alkochol?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ani to ani to, jestem niepełnoletni :) Marihuany nie zamierzam nawet próbować, mimo iż w internecie pisze, że kiedyś leczono nią raka.

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Up i 2xUp

Jak 80% userów, z których połowa ma to gdzieś.

@Top

Alko tak, mj nie.

124nw.jpg

Mój nick na privach: Chelsea.

Opublikowano

mnie stary poczestowal kieliszeczkiem wódeczki leb mnie napierdalal jak 8==>.

maryska kolega mi dal macha (pociagnac) i myslalem ze moja stara to moj stary ...

KOD NA FAMASA 5P13RD4L4J

Opublikowano

Okazjonalnie pije alkohol bo po nim śmierdzi się jak jakiś pijak, marychy nie pale bo nie jestem pojebany/ćpunem.

Co to alkochol? Takie gówno jest w nazwie tematu.

RAsfepN.png
Opublikowano

Alkohol na imprezkach :) Pijemy i jest zabawa :P

Maryśkę paliłem dwukrotnie i ani za pierwszym ani za drugim razem nie miałem "odlotów" a wypaliłem 3G za każdym razem :s Jedyne co, to efekt zadowolenia i powszechnej euforii :P

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

PO 1 kieliszku wódki cię łeb napierdalał? O_o Ja jak pierwszy raz piłem wódkę to ładnie się najebałem i ani trochę mnie głowa nie bolała. Teraz chwilowo, do sylwestra, a może dłużej nie pije. Zupełnie inaczej było na wakacje. A co do marychy to nigdy nie paliłem i wątpię aby nią leczono raka kiedyś raka skoro wdychając jakiekolwiek substancje smoliste już się zatruwasz.

Mariuszw13.png
Opublikowano

Skoro tak, to Ty palisz a i tak gowno wiesz.

Wlasciwosci lecznicze? Co za debil, porazka synek, kto Ci tego naopowiadal?

Alkohol - imprezy, weekendy w towarzystwie.

Nie lapie sie za zielone.

Synek, lepiej uciekaj na encyklopedię. A tu masz parę faktów wyjęte z niej sporządzone przez światową organizację zdrowia (WHO):

#

- Nigdy na świecie nie stwierdzono zgonu po marihuanie bądź stanu zagrażającego życie od nieważne jakiej ilości spalonej

- Wg. światowej organizacji zdrowia marihuana ma 19 miejsce a alkohol 7

- Każdy człowiek ma w mózgu marihuanę, ponieważ posiadamy w mózgu receptory kannaboidowe i do dziś naukowcy nie wiedzą po co to człowiekowi

- Marihuana nie niszczy narządów w odwrotności od alkoholu, oddziałowywuję na receptory kannaboidowe dlatego mamy pipkę

- "Ziołem" leczono kiedyś takie choroby jak rak, HIV, HCV, również była jako lek na porost włosów czy "głupi jaś" u dentysty

- Przez to niema patologii takiej jak po alkoholu, po alkoholu ojcowie leją żony i córki, chleją i dymy robią. Po marihuanie jest to nie możliwe gdyż działa uspokajająco i rozluźniająco

- Coraz więcej państw w Europie zmienia struktury prawne, już w ponad połowie państw europejskich nie pójdziesz siedzieć za marihuanę a zapłacisz grzywnę

Ciekawostka 1#:

Kiedyś alkohol był nielegalny a MJ tak ^^

Ciekawostka 2#: - Wykres badań dokonane przez American Scientist (http://www.americanscientist.org/) /Wykres czytamy od dołu bo wiadomo że heroina jest numer 1 ;)

toxicity2.jpg

To tyle. Zanim wypowiecie się geniusze co jest "zue" a co "nje", poczytajcie oficjalne encyklopedie i pisma nt. szkodliwości substancji odurzających wykonane przez światową organizację zdrowia (WHO).

Ciekawostka 3#:

Na owym wykresie widzimy takie środki jak: dextrometorphan, codeine, dimethyltryptamine które są w lekach na kaszel, ból głowy i na chorobę lokomocyjną. Znam ogarnięte osoby co jedzą pd 30 do 90 tabletek i mają taką jazdę że to uj, ale nie będę reklamować bezpiecznych narkoleków którymi można się pobawić bo za dużo dzieciarni jebniętej tu ;).

Pzdr.

2006-2010

Opublikowano

Synek, lepiej uciekaj na encyklopedię. A tu masz parę faktów wyjęte z niej sporządzone przez światową organizację zdrowia (WHO):

#

- Nigdy na świecie nie stwierdzono zgonu po marihuanie bądź stanu zagrażającego życie od nieważne jakiej ilości spalonej

- Każdy człowiek ma w mózgu marihuanę, ponieważ posiadamy w mózgu receptory kannaboidowe i do dziś naukowcy nie wiedzą po co to człowiekowi

- Marihuana nie niszczy narządów w odwrotności od alkoholu, oddziałowywuję na receptory kannaboidowe dlatego mamy pipkę

- "Ziołem" leczono kiedyś takie choroby jak rak, HIV, HCV, również była jako lek na porost włosów czy "głupi jaś" u dentysty

- Przez to niema patologii takiej jak po alkoholu, po alkoholu ojcowie leją żony i córki, chleją i dymy robią. Po marihuanie jest to nie możliwe gdyż działa uspokajająco i rozluźniająco

- Coraz więcej państw w Europie zmienia struktury prawne, już w ponad połowie państw europejskich nie pójdziesz siedzieć za marihuanę a zapłacisz grzywnę

Ciekawostka 1#:

Ciekawostka 2#: - Wykres badań dokonane przez American Scientist (http://www.americanscientist.org/) /Wykres czytamy od dołu bo wiadomo że heroina jest numer 1 ;)

toxicity2.jpg

To tyle. Zanim wypowiecie się geniusze co jest "zue" a co "nje", poczytajcie oficjalne encyklopedie i pisma nt. szkodliwości substancji odurzających wykonane przez światową organizację zdrowia (WHO).

Ciekawostka 3#:

Na owym wykresie widzimy takie środki jak: dextrometorphan, codeine, dimethyltryptamine które są w lekach na kaszel, ból głowy i na chorobę lokomocyjną. Znam ogarnięte osoby co jedzą pd 30 do 90 tabletek i mają taką jazdę że to uj, ale nie będę reklamować bezpiecznych narkoleków którymi można się pobawić bo za dużo dzieciarni jebniętej tu ;).

Pzdr.

I co, poczytałeś w necie, i myśisz, że jestes madrzejszy?

Wielu z nas sądzi, że palenie marihuany jest bezpieczne, że powoduje krótkotrwałe „śmieszne” halucynacje, a później wszystko wraca do normy. To nieprawda. Skutki palenia marihuany są często tragiczne.

1. Warto pamiętać, że wypalając skręta wprowadza się do organizmu tyle toksycznych substancji, co po kilku papierosach. Wzrasta też ryzyko wystąpienia raka dróg oddechowych i pokarmowych.

2. Paląc marihuanę, szkodzimy jednak nie tylko sobie. Krzywdzimy także nasze przyszłe dzieci. Naukowcy udowodnili, że potomstwo palaczy jest bardziej podatne na białaczkę czy choroby układu oddechowego.

3. Palenie marihuany niesie też ze sobą psychiczne konsekwencje. Ataki paniki, nawracające halucynacje, psychoza, trudności z koncentracją (co jest częstą przyczyną wypadków drogowych), a w końcu sięganie po silniejsze narkotyki.

Twierdzenie, że marihuana jest bezpieczniejsza od alkoholu to bzdura. Alkohol jest po kilku godzinach eliminowany z organizmu, natomiast marihuana pozostaje w uśpieniu i właściwe skutki mogą być widoczne po długim czasie.

Wielu z nas sądzi, że palenie marihuany jest bezpieczne, że powoduje krótkotrwałe „śmieszne” halucynacje, a później wszystko wraca do normy. To nieprawda. Skutki palenia marihuany są często tragiczne.

Paląc dluższy czas nie widzisz skutków ubocznych.

Opublikowano

Alkoo <3

Piję jak jest kasa ^ ^ ..Kamikadze <3 , Cytrynówka <3 , ogólnie: 40%-ówka ! <3 xDD

Ale mam jeden problem, rzadko kiedy widzę dno xDD Chleję, aż nie padnę (jak mam doła, albo mnie ktoś wkur..zy to tym bardziej :D)

Alkoholiczka nie jestem jak by co -.-

A Marysi nie paliłam ;]

League of Legends | Cherríe | Support | EU Nordic & East

Opublikowano

Ja nie paliłem i nie będe !

Nie pije i nie będe !

poco się truć moi drodzy....

już se lepiej coś dobrego wszamać niż najarać i uchlać się w 3 dupy....

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Jeśli chodzi o picie dla przyjemności smakowej, to moim zdaniem tylko browar <3. Piwo lubię bardzo.

Na imprezach pije się różne alkohole, wiadomo, ale w zasadzie co to za przyjemność ?

Co do trawy, próbowałem, ale tylko dlatego, że musiałem wtedy szybko zaleczyć czymś smutki.

Więcej nie zapalę, bo moim zdaniem od trawy już blisko do twardych narkotyków...

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

Skoro tak, to Ty palisz a i tak gowno wiesz.

Wlasciwosci lecznicze? Co za debil, porazka synek, kto Ci tego naopowiadal?

Alkohol - imprezy, weekendy w towarzystwie.

Nie lapie sie za zielone.

#

Ciekawostka 1#:

toxicity2.jpg

Ciekawostka 3#:

Pzdr.

I co, poczytałeś w necie, i myśisz, że jestes madrzejszy?

1. Warto pamiętać, że wypalając skręta wprowadza się do organizmu tyle toksycznych substancji, co po kilku papierosach. Wzrasta też ryzyko wystąpienia raka dróg oddechowych i pokarmowych.

2. Paląc marihuanę, szkodzimy jednak nie tylko sobie. Krzywdzimy także nasze przyszłe dzieci. Naukowcy udowodnili, że potomstwo palaczy jest bardziej podatne na białaczkę czy choroby układu oddechowego.

3. Palenie marihuany niesie też ze sobą psychiczne konsekwencje. Ataki paniki, nawracające halucynacje, psychoza, trudności z koncentracją (co jest częstą przyczyną wypadków drogowych), a w końcu sięganie po silniejsze narkotyki.

Twierdzenie, że marihuana jest bezpieczniejsza od alkoholu to bzdura. Alkohol jest po kilku godzinach eliminowany z organizmu, natomiast marihuana pozostaje w uśpieniu i właściwe skutki mogą być widoczne po długim czasie.

Paląc dluższy czas nie widzisz skutków ubocznych.

O rly? ja coś palę ją już czwarty rok a kończę najwyższe technikum informatyczne w moim mieście i zajebiście mi idzie.

Halucynacje eh.? xD. Ja się naczytałem w internecie ? to twoje wypociny są z niego, my mieliśmy live wykład o tym, także nie dotykaj już klawiatury czytając ten temat ^_^

Palenie marihuany niesie też ze sobą psychiczne konsekwencje. Ataki paniki, nawracające halucynacje, psychoza, trudności z koncentracją (co jest częstą przyczyną wypadków drogowych), a w końcu sięganie po silniejsze narkotyki.

natomiast marihuana pozostaje w uśpieniu i właściwe skutki mogą być widoczne po długim czasie.

Ok. Nie mam pytań ^_^, nie mamy o czym ze sobą rozmawiać "panie profesorze" :DxD. Spadłem z krzesła, i pewnie nie tylko ja xD

To normalnie pamiętajmy wszyscy zgromadzeni na MPC, mamy najbardziej przenikliwą osobę która wie lepiej od światowej organizacji zdrowia i od niego usłyszymy tylko prawdę jak to powinno być, a tak być nie będzie xD

MarcinR. > WHO (World Health Organization)

2006-2010

Opublikowano

A może od fajek nie? Mhaa.. Widzicie tylko "zuo" w Marihuanie, a tak na prawdę to szlugi są największym gównem <_< . Weźcie skończcie to pisać, bo nie kumam czemu wy to porównujecie do alko o.O

@up.

Spadłam z tego krzesła razem z Tobą ^_^

Opublikowano

A może od fajek nie? Mhaa.. Widzicie tylko "zuo" w Marihuanie, a tak na prawdę to szlugi są największym gównem <_< . Weźcie skończcie to pisać, bo nie kumam czemu wy to porównujecie do alko o.O

@up.

Spadłam z tego krzesła razem z Tobą ^_^

Daj komuś nie palącemu skosztować papierosa, a choćby pół gieta. Zobaczymy co mu bardziej zaszkodzi, i czym się przejebie

Cieszy mnie to, że ktoś przeczytał w ogóle tego posta.

Fakt, może nie stwierdzono jakiś zgonów po zielonych, ale od tego się wszystko zaczyna. Później zielone przestaną łapać i trzeba będzie się chwycić czegoś mocniejszego:

- Amfetamina?

- Mefedron ?

A może lepiej sobie dopalacze kupić?

Opublikowano

% pije jak jest disco :D Blanty, średnio 1 na miesiąc.

MarcinR. Konopia nie uzależnia i zawsze zawsze zawsze zawsze będzie " łapać ". Gdyby konopia była legalna, nie było by żadnych konfliktów na świecie.

Nie będę się kłócił w tym temacie, bo zdania są różne, a mi nie wypada się kłócić.

09071535498836998897.png

Opublikowano

Daj komuś nie palącemu skosztować papierosa, a choćby pół gieta. Zobaczymy co mu bardziej zaszkodzi, i czym się przejebie

Cieszy mnie to, że ktoś przeczytał w ogóle tego posta.

Fakt, może nie stwierdzono jakiś zgonów po zielonych, ale od tego się wszystko zaczyna. Później zielone przestaną łapać i trzeba będzie się chwycić czegoś mocniejszego:

- Amfetamina?

- Mefedron ?

A może lepiej sobie dopalacze kupić?

"łapać" to będzie cały czas jak UP napisał, a że komuś już to nie wystarczy to niech w ogóle się za to nie zabiera jak będzie to jarać nałogowo ;D i później amfe albo cuś będzie brać. Zresztą Twój to problem, że ktoś będzie ćpał? No chyba nie, a ja tylko pisze co jest nawiększym gównem dla mnie ^^

Opublikowano

Jakby nie patrzeć MJ nie uzależnia ani fizycznie ani psychicznie gdyż nie wchodzi w skład naszego metabolizmu, on nie przetwarza tetrahydrokannabinolu zawartego w tej roślince. Owe uzależnienie psychiczne jakie może wystąpić to tylko i wyłącznie placebo. Porównanie papierosa z połową sztuki było durne ale nie wiem czy się skapnąłeś ogółem ^_^. On mi da fajka ja mu dam pół litra, ale go/ją porobi B) .

O tym "łapaniu" to mówisz o tolerancji, i ona występuję tak jak w MJ tak również w alkoholu. Każda substancja, nawet leki przestają działać po długotrwałym stosowaniu, popatrz na tzw. "meneli" wulgarnie określając, ja nie wiem jak taki człowiek wypija litra antała jabłko-mięta za 3,99pln i chodzi normalnie gdy kiedyś kumpel dla zakładu dał radę dopić do 0,8 i go nieprzytomnego do domu zanieśliśmy.

Bądźmy szczerzy, nie widzę sensu prowadzenia tego monologu gdyż Marcin.R jest definitywnym przeciwnikiem tej rośliny i zawsze będzie miał swoją rację, nawet gdy jest błędna. Każdy ma prawo do własnych poglądów i nikomu ich nie zmienimy na siłę ;).

Także myślę że wystarczy nam już tych przekomarzanek, bo i tak nic konkretnego raczej już nie wyniknie. Pozdro ;)

2006-2010

Opublikowano

Bez browarka nie było by można żyć

A co do jarania jeszcze nigdy nie próbowałem tego

mroku.png

4711.jpg

32183.gif

,,klapa bagażnika jest jak teściowa - jak nie pierdolniesz, to się nie zamknie"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...