Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sendmessege();

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BOOL WINAPI DllMain( HINSTANCE hInst, DWORD reason, LPVOID reserved )

zamień na

extern "C" BOOL WINAPI DllMain( HINSTANCE hInst, DWORD reason, LPVOID reserved )

Wpadnę za godzinkę i przeczytam czy pomogło.

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano
------ Build started: Project: [Demo] Animax Bot, Configuration: Release Win32 ------
 [Demo] Animax Bot.cpp
c:\documents and settings\Gothic\moje dokumenty\visual studio 2010\Projects\[Demo] Animax Bot\[Demo] Animax Bot\[Demo] Animax Bot.cpp : warning C4747: Calling managed '_DllMain@12': Managed code may not be run under loader lock, including the DLL entrypoint and calls reached from the DLL entrypoint
[Demo] Animax Bot.obj : error LNK2028: unresolved token (0A000009) "extern "C" void __stdcall keybd_event(unsigned char,unsigned char,unsigned long,unsigned long)" (?keybd_event@@$$J216YGXEEKK@Z) referenced in function "int __stdcall DllMain(struct HINSTANCE__ *,unsigned long,void *)" (?DllMain@@$$HYGHPAUHINSTANCE__@@KPAX@Z)
[Demo] Animax Bot.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "extern "C" void __stdcall keybd_event(unsigned char,unsigned char,unsigned long,unsigned long)" (?keybd_event@@$$J216YGXEEKK@Z) referenced in function "int __stdcall DllMain(struct HINSTANCE__ *,unsigned long,void *)" (?DllMain@@$$HYGHPAUHINSTANCE__@@KPAX@Z)
c:\documents and settings\gothic\moje dokumenty\visual studio 2010\Projects\[Demo] Animax Bot\Release\[Demo] Animax Bot.dll : fatal error LNK1120: 2 unresolved externals
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========

Wygląd mnie pierdoli, tak samo jak reputacja i twoje zdanie...

Opublikowano

Spróbuj może Empty project i bez prekompilowanego headera, po prostu sam plik .CPP:

#include <Windows.h>
#include <time.h>
#include <stdio.h>

void SendKeys() {
Sleep(3000);
   keybd_event(VK_RETURN, 0, 0, 0);
}

BOOL WINAPI DllMain( HINSTANCE hInst, DWORD reason, LPVOID reserved )
{
switch (reason)
{
       case DLL_PROCESS_ATTACH:
               SendKeys();
       break;

case DLL_PROCESS_DETACH:

break;

case DLL_THREAD_ATTACH:

break;

case DLL_THREAD_DETACH:

break;
}

return TRUE;
};

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

Opublikowano

Dobra robię tak:

File->New->CLR Empty

Zmieniam w ustawieniach:

Configurations Type na dll'a

Robię plik main.cpp, wklejam do niego kod, który podałeś kompiluję i dalej wypluwa błędy:

------ Build started: Project: [Animax Bot], Configuration: Debug Win32 ------
 main.cpp
c:\documents and settings\Gothic\moje dokumenty\visual studio 2010\Projects\[Animax Bot]\[Animax Bot]\main.cpp : warning C4747: Calling managed '_DllMain@12': Managed code may not be run under loader lock, including the DLL entrypoint and calls reached from the DLL entrypoint
main.obj : error LNK2028: unresolved token (0A00001D) "extern "C" void __stdcall keybd_event(unsigned char,unsigned char,unsigned long,unsigned long)" (?keybd_event@@$$J216YGXEEKK@Z) referenced in function "void __cdecl SendKeys(void)" (?SendKeys@@$$FYAXXZ)
main.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "extern "C" void __stdcall keybd_event(unsigned char,unsigned char,unsigned long,unsigned long)" (?keybd_event@@$$J216YGXEEKK@Z) referenced in function "void __cdecl SendKeys(void)" (?SendKeys@@$$FYAXXZ)
c:\documents and settings\gothic\moje dokumenty\visual studio 2010\Projects\[Animax Bot]\Debug\[Animax Bot].dll : fatal error LNK1120: 2 unresolved externals

Nie wiem, co źle robię, ale to powinno działać, ale nie działa.

(Napisałem, co robię, bo pomyślałem, że robię coś źle.)

Opublikowano

Dodałeś do linkera biblioteke user32.lib? (Settings->Linker->Input->Additional dependencies->user32.lib)

Ehh, nie znam się za dobrze na CLR, aplikacje .NET bywają złośliwe ;]

kwoh2cmd.png

Opublikowano

Cóż, okazało się, że nie miałem tam dodanego, żadnego pliku .lib,

więc dodałem wszystkie pliki .lib jakie mogłem i ku mojemu zdziwieniu skompilowało się bez błędu,

ale tylko wersja Debug.

Jak kompilowałem Release to pojawiły się takie błędy:

------ Build started: Project: [Animax Bot], Configuration: Release Win32 ------
LINK : fatal error LNK1561: entry point must be defined

Wiesz może o co teraz chodzi?

A i przy includowaniu dll'ki (debug) wyskakuje mi ten błąd (co dawałem z nim screena).

Opublikowano

Bo Pusty projekt nie posiada w linkerze definicji o początkowej funkcji (main), robiąc np. Windows Forms App od razu mamy zdefiniowaną funkcje main. Nie wiem jak to dokładnie zrobić na pustym projekcie, może wystarczy dodać do projektu - SDLmain.lib, albo w opcjach wpisać w Entry Point "DllMain"

kwoh2cmd.png

Opublikowano

Dodawanie kolejnych, przypadkowych libów jest bez sensu. Trzeba poszukać i pomyśleć. Zaraz coś "wykombinujemy".

Kod Psycha kompiluje mi się w Dev-C++, nie wiem tylko do czego by wstrzyknąć otrzymaną dllkę ;)

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

Tyle, że dodanie SDLmain.lib nie jest przypadkowe, zdefiniowany jest tam entry point jako DllMain.

kwoh2cmd.png

Opublikowano

Miałem na myśli to: "więc dodałem wszystkie pliki .lib jakie mogłem i ku mojemu zdziwieniu skompilowało się bez błędu".

Czekami na odpowiedź Animaxa.

Coś takiego wyszperałem:

http://www.gamedev.net/community/forums/topic.asp?topic_id=335101

Opublikowano

tzn. kompilowałem kod Psycho, ale zmieniłem:

int main( HINSTANCE hInst, DWORD reason, LPVOID reserved )

Tylko, że przy injecie wyłącza mi się injector i program nie działa (nie injectuje się zapewne).

Ale gdy mam BOOLWINAPI DllMain to wywala mi błędy:

------ Build started: Project: [Animax Bot], Configuration: Debug Win32 ------
 main.cpp
c:\documents and settings\Gothic\moje dokumenty\visual studio 2010\Projects\[Animax Bot]\[Animax Bot]\main.cpp : warning C4747: Calling managed '_DllMain@12': Managed code may not be run under loader lock, including the DLL entrypoint and calls reached from the DLL entrypoint
 [Animax Bot].vcxproj -> c:\documents and settings\gothic\moje dokumenty\visual studio 2010\Projects\[Animax Bot]\Debug\[Animax Bot].dll
========== Build: 1 succeeded, 0 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========

I przy injecie ten błąd do którego dawałem obrazek.

#EDIT:

Kompilowane w Release wywala:

------ Build started: Project: [Animax Bot], Configuration: Release Win32 ------
 main.cpp
LINK : fatal error LNK1104: cannot open file 'c:\documents and settings\gothic\moje dokumenty\visual studio 2010\Projects\[Animax Bot]\Release\[Animax Bot].dll'

Opublikowano

Tyle, że dodanie SDLmain.lib nie jest przypadkowe, zdefiniowany jest tam entry point jako DllMain.

Próbowałeś?

kwoh2cmd.png

Opublikowano

Opublikowano

Tak dodawałem do Linker->Input, ale mam taki błąd:

LINK : fatal error LNK1104: cannot open file 'c:\documents and settings\gothic\moje dokumenty\visual studio 2010\Projects\[Animax Bot]\Release\[Animax Bot].dll'

Prawdopodobnie nie mam tego .lib'a, jeżeli mam rację to proszę o link, bo szukałem na google ale nie ma.

A tak na marginesie, SDLmain.lib nie było przypadkiem jakimś libem od SDL'a?

Opublikowano

Ta, usuń tego lib'a, ja sprawdzałem na CLR application, miałem ten sam warning, ale dałem te biblioteki do Linker->Input i uruchamia się zdaje bez przeszkód.

kernel32.lib;user32.lib;gdi32.lib;winspool.lib;comdlg32.lib;advapi32.lib;shell32.lib;ole32.lib;oleaut32.lib;uuid.lib;odbc32.lib;odbccp32.lib;%(AdditionalDependencies)

kwoh2cmd.png

Opublikowano

#EDIT:

Hm...

Odznaczyłem we właściwościach tylko do odczytu i skompilowało się ładnie.

Więc wkleiłem ten twój kod:

#include <windows.h>
#include <stdio.h>

#pragma unmanaged

void wdk() {
    //char buffer[MAX_PATH];
    char *msg = "hi";
    //sprintf(buffer, "%s", msg); 

HWND note = FindWindow(NULL, "Tibia");
    ShowWindow(note, SW_SHOWMAXIMIZED); //maksymalizacja okna
    SetForegroundWindow(note); //Może też być BringWindowToTop();

SendMessage(note, WM_CHAR, 0, VkKeyScan('a'));
}

BOOL WINAPI DllMain(HANDLE hInstance, DWORD reason, LPVOID Reserved) {
       if(reason == DLL_PROCESS_ATTACH){
               Sleep(1000);
               wdk();

}
  return TRUE;
};

Też się kompiluje etc. Tylko przy injecie, powiększa okienko, no i zamiast wcisnąć a, to wyskakuje ten błąd: http://img213.images.../i/errornn.png/

po czym wszystko się zamyka (program do którego injectowałem i injector).

Opublikowano

Odświeżam.

/*

Szukałem po google, ale nic nie znalazłem, co by dotyczyło naprawy owego błędu.

*/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...