Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Fix]Jak Pozbyć Się Ścin

backspace

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mógłby ktoś wytłumaczyć, o co chodzi z tym " r_LodScaleRigid 4 " ? z gory bardzo dziekuje ^^

Panowie i Panie po długim grzebaniu w cfg i kilku tysięcy stron odkryłem jak z 2 fpsów zrobić 60 tak aby dało się normalnie grać. Otóż od razu zaznaczam, że ten sposób, a raczej sposoby pomogły mi, mam nadzieję, że pomogą też wam !! Na początek moja specyfikacja komputera:

* Intel Core 2 Duo E6650 @2.33 Ghz

* Radeon HD4850 512mb

* 2 GB Ramu

* Windows XP 32bit

A więc zaczynamy:

1. Ściągamy najnowsze sterowniki do karty graficznej (myślę, że każdy to robił już :D )

2. Otwieramy ATI Calasyt Control Center (wkurzał mnie ale tu pomaga), wchodzimy w zakładkę 3Di zaznaczamy w każdym podziale opcję z ptaszkiem :) Ważne aby wszystkie były zaznaczone !! Koniecznie musi być włączona funkcja "Tripple Buffering" i "Disable Catalyst A.I"

Nie wiem jak to będzie w nVidia ale znalazłem coś takiego fajnego na necie na czym się wzorowałem z tymi ustawieniami.

nvidiasettingsbo.jpg

3. Ściągamy moje cfg gdzie zebrałem podane wcześniej komendy oraz kilka zupełnie nowych lecz które zmienią nam komfort gry (+ ~30fps) [Wklej je do Profile ale na poczatku zmień na config_mp.cfg cos takiego i podmień]

http://www.przeklej.pl/plik/config-mp-cfg-00238b3mn40i

4. Do naszego CFG dopisujemy kolejną komendę dzięki której zyskamy ~10 fpsów... Myślę, że bardzo znana wszystkim z CoD4 i nie lubiana przez PB :lol: A więc otwieramy konsolę i wpisujemy:

r_LodScaleRigid 4

Odpalamy grę i cieszymy się ~50 fps dzięki którym możemy już normalnie grać w MP !! :)

Mam nadzieję, że komuś pomogłem. Jeżeli natomiast nie pomogło to prosiłbym o podzielenie się ilością klatek po zastosowaniu tego sposobu oraz swoim komputerem !!

WERSJA DLA UŻYTKOWNIKÓW KART NVIDIA

W Zarządzanie ustawieniami 3D wchodzimy w Ustawienia programu, klikamy Dodaj i wskazujemy plik z BlackOpsem (u mnie blackops.exe i blackopsmp.exe), zmieniamy Maksymalna liczba wstępnie renderowanych klatek na 0 LUB 8 (w zależności od karty, na słabszych dajemy 0 a na mocniejszych 8 ) i cieszymy się grą. U mnie z ~20 klatek zmieniło to na 50 :mrgreen:

xxxa.png

źródło : callofduty.pl

+ ^^?

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

masz +`a ale u mnie to niepójdzie

;pp i tak moj komp idzie do orania i dlatego malo fps że mam rozjechą karte graficzną xD

ilośc fps też zależy od hosta

A obecnie gram w: Minecraft: Terraria: Team Fortess 2: Empire Total War(sporadycznie)

Na początku 1945 roku, US Navy otrzymała unikalna jednostką: pierwszy na świecie statek będący wytwórnią lodów. Nazywał się "Ice Cream Barge" i jego zadaniem była produkcja lodów dla marynarzy na Pacyfiku. Wydajność produkcyjna wynosiła ok. 36 tys. galonów (ok. 136 tys. litrów) lodów na dobę !! Statek a własciwie - barka, nie miał silników i był holowany z miejsca na miejsce. Był tez - z wiadomych względow - najpopularniejsza jednostka we Flocie Pacyfiku !

Opublikowano

nie wiem albo coś zrypałem ale u mnie nie bardzo pomogło. może dodało te 10fps i mam 50, a jak zobaczę wroga to od razu ścinka na 10...

Opublikowano

Mogłeś przynajmniej trochę zmienić,a gościu prosił żeby bez jego zgody tego nie rozpowszechiać

-.-

Pokaż mi w 1 ! Poście gdzie to pisze :)?

@ZiolkoJr

Stery do karty graficznej ? masz?.

Specyfikacje Kompa pokaż

Opublikowano

To tak szukałem po necie tego całego Catalysta, znalazłem zainstalowałem ale po instalacji w C:\Program Files\Ati Technologies\Catalyst < folder catalyst jest pusty 0.o Nie moge żadnym sposobem otworzyć takiego okienka jak te: http://faz.www.idnet.com/nvidiasettingsbo.jpg Mam najnowsze sterowniki do karty graficznej: Radeon HD 3600 series Jak rozwiązać ten problem ?

Opublikowano

Po tym okienku sie tylko kierować można , ty masz Nacisnąć prawym klawiszem na Pulpicie i masz tam TZW Skrot do tego programu :). potem klikasz grapfies czy jak to tam jest :D i 3d. potem do ostatniej zakladki i Dajesz wszystko zeby miało "Ptaka" ; D Uwierz mi działa ;) cisne ostro

Opublikowano
Koniecznie musi być włączona funkcja "Tripple Buffering" i "Disable Catalyst A.I"
- czyli, że mam wyłączyc funkcję Catalyst A.I, czy nie?

Screen:

aaaxt.png

65994253024037513199.png
Opublikowano

@UP: Musi byc włączona funkcja: Wyłączenie Catalyst A.I - to brzmi niezrozumiale. Mam włączyc wyłączenie funkcji catalyst, czy właczyc funkcje catalyst A.I?

@EDIT: Up, OK :)

Dzieki

65994253024037513199.png
Opublikowano

mam pentium 4 3,4ghz 2gb ramu i gForce9500gt i mi gra chodzi na jakies 20-50 fpsow czy jak podkrece troszke procka powinno pomoc? poniewaz przez pierwsze 20 30 sec mam 5fpsow:P

Opublikowano

A jak mogę wyłączyć licznik FPS'ów? Bo mnie irytuje jak mi w rogu ciągle liczby latają. Mam 9600 GT i sposób mi raczej wiele nie pomógł, jutro patch i mam nadzieje że Treyarch się postarał.

43630.gif

Nowy komp :)

Intel Core i7 2500K 3.30GHz LGA1155 BOX | OC do 4Ghz

Gigabyte GeForce GTX 560Ti 1GB DDR5/256b PCI-E SOC (1Ghz na rdzeniu :D)

Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 P67 LGA1155

DDR3 Kingston 8GB PC1600 2x4GB CL9 HyperX

ATX Midi SilentiumPC Gladius 800 Pure

XFX Core 650W

Bywalec
Opublikowano

A jak mogę wyłączyć licznik FPS'ów? Bo mnie irytuje jak mi w rogu ciągle liczby latają. Mam 9600 GT i sposób mi raczej wiele nie pomógł, jutro patch i mam nadzieje że Treyarch się postarał.

Jutro ma być jakiś patch?

Jeżeli pomogłem, naciśnij "Lubię to".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...