Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Zablokować Hackshielda!

adriank1419

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Krótko i na temat, bo nie ma co się rozpisywać. Krótki TUT na który wpadłem przez przypadek.

1. Wchodzimy w ustawienia naszego Fire-Walla (odradzam systemowy, wszystko przepuszcza) - ja posłużę się najlepszym softem - Eset Smart Security.

2. Dodajemy nową regułę, wyjątek - nie wiem jak to się u was nazywa.

beztytuuhdf.png

3. Musimy zablokować ruch obustronny dwóch execów HackShielda:

ahnrpt.exe

oraz

hslogmgr.exe

Mini-TUT jak to zrobić w Eset Smart Security:

1. Otwieramy okno głowne programu, z menu wybieramy:

beztytuu3v.png

2. Klikamy na:

beztytuu4i.png

3. Musimy ustawić na tryb automatyczny z wyjątkami, jeśli już mamy, to klikamy na Konfiguruj reguły i strefy

beztytuu5v.png

4. Otworzy się nam okienko w którym klikamy na: Nowa, potem w nowym okienku uzupełniamy tylko dowolną przez nas nazwę, resztę zostawiamy jak było.

beztytuu6wb.png

5. Przechodzimy do zakładki Lokalne i tam gdzie pisze Aplikacja klikamy Przeglądaj i wybieramy nasze programy:

beztytuu7s.png

4. Gdy to już poprawnie zrobiliśmy klikamy Zastosuj i OK.

5. Czasami wymagany jest reset zapory.

6. Cieszymy się, że nasz kochany HackShield robi logi, ale nie może nas sprawdzić, ani ich wysłać = brak możliwości dostania bana. W sumie można było też co sekundę czyścić hshield.log, ale to rozwiązanie jest dużo lepsze.

Dowód, że działa:

beztytuu2kq.png

Dziękuję za uwagę, proszę o + i 5* a modów o zdjęcie mi %%, jak będę miał trochę czasu poprawię tut co do kolorystyki. AVE!

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A sposob ze zmiana emaila w hs i usunieciu 2 plikow errorlog i ten co ma za ikone tarcze w folderze hshield tez dziala ;) Ale +++

@EDIT ehh az lezka w oczku 300 post xDD

Jak usuniesz jakiś plik oprócz hshield.log to podczas odpalania Metina będzie komunikat "HSHIELD INVALID FILES" =)

userbarwb.png

Opublikowano

Jak usuniesz jakiś plik oprócz hshield.log to podczas odpalania Metina będzie komunikat "HSHIELD INVALID FILES" =)

Mi niewyskakuje :P ale nawet jeslit ojak zmieni sie emaila to errolog w notatniku sie pokazuje w folderze metka czyli niewysyla

Opublikowano

Mi niewyskakuje :P ale nawet jeslit ojak zmieni sie emaila to errolog w notatniku sie pokazuje w folderze metka czyli niewysyla

I tu się mylisz. Logi wysyłane są przez programy, konfiguracja .ini nie ma tu nic do tego. Po zmianie maila i tak dostaniesz bana.

userbarwb.png

Opublikowano

A gdzie jest ta zakładka Fire-Walla ? Mam ESET Nod32 Antivirus

Jak sama nazwa mówi - Antywirus - nie ma wbudowanej zapory.

Co do 2xUP to logi zawsze się zapisują nawet jeśli dasz tylko do odczytu. Jedynym sposobem jest blokada połączenia.

userbarwb.png

Opublikowano

Jak sama nazwa mówi - Antywirus - nie ma wbudowanej zapory.

Co do 2xUP to logi zawsze się zapisują nawet jeśli dasz tylko do odczytu. Jedynym sposobem jest blokada połączenia.

Czyli co mam zrobić ? :( Nie zablokuje go ? :( Bo Antivirusa nie będę odinstalowywał ....

Opublikowano

Zmien na smart security to pomoże ;) Jeżeli masz orginala pobierz triala od ich strony wklej klucz od swojego i powinno zalapac lecz moze pisac ze nie pod ta wersje jest i musialbys zamienic za inna

Emailem do nich piszesz ze chcesz zamienic

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

d30d35d5424761b49631c0aa6fdd7ade.gif

beztytuubzo.png

Uploaded with ImageShack.us

Dawaj - bo dzieci tylko to potrafią

Opublikowano

Zmien na smart security to pomoże ;) Jeżeli masz orginala pobierz triala od ich strony wklej klucz od swojego i powinno zalapac lecz moze pisac ze nie pod ta wersje jest i musialbys zamienic za inna

Emailem do nich piszesz ze chcesz zamienic

Eset Smart Security jest drozszy od Antyvirus. Ale to nic. Antyvirusa zostaw, a jako zaporę doinstaluj odddzielnie COMODO Firewall - jest dobra i darmowa.

userbarwb.png

Opublikowano

A można zablokować w normalny sposób ??Tzn:

Start ->Panel Sterowania ->Połączenie Sieciowe i internetowe->Zapora systemu windows ??

Czy trzeba Eseta ściągać

Nigdzie nie napisalem, że to musi być ESET. Tylkko on jest najlepszy. A twoim sposobem to jest zapora systemowa, ona przepuszcza wszystko.

userbarwb.png

Opublikowano

Już sobie poradziłem.Miałem pewne problemy ale tylko musiałem ustawić zapore osobistą na "Tryb interaktywny " Masz 5 i +

A gdzie się dokładnie ten log zapisuje i pod jaką nazwą ?

"...Jeszcze raz mnie obrazisz - odetne Cie od slonca..."

;)

Youtube_logo.jpg<----Mój kanał

Daj Mi -

;)

[Tut]Jak pobierać z pełną prędkością

Opublikowano

hmmmm, nie lepiej wejść w folder hshield w metin2pl, po czym w pliku "ahnrpt" zmienić e-mail na swój o.0 ??

@Edit sry, topic dobry do tego jak ktoś odpala normalnie metina, ja podałem z obejściem lub kamer modem :D + leci

Opublikowano

Ja już to obczaiłem kilka dni temu. Ja mam Ksperskiego. I zablokowałem wszystkie pliki w folderze HS'a i procesy.

18706.png

12193011.jpg

Gram s9:Agronas

Postać

Woj Metnal 63lvl boga już +9 ebo +9 screen później

87718152.jpg

buff smok 42 skille m2

heler 38 skile m3

Opublikowano

hmmmm, nie lepiej wejść w folder hshield w metin2pl, po czym w pliku "ahnrpt" zmienić e-mail na swój o.0 ??

@Edit sry, topic dobry do tego jak ktoś odpala normalnie metina, ja podałem z obejściem lub kamer modem :D + leci

Zmiana maila nic nie da, jak pisalem wczesniej. Tylko moj sposob na 100% dziala.

userbarwb.png

Opublikowano

A ja mam easy płatnego i w esecie nie mam tego ahnreport itd. widocznie em2 już sam to robi za mnie ;]

Wlasnie an em2 jest najwiecej banow z logow ;]

@REFRESH

userbarwb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...