Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Zablokować Hackshielda!

adriank1419

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupiłem sobie ESET Smart Security i teraz chciałbym spytać gdzie się tam dodaję te regułki całe ? ^^ W Ustawieniach mam : Antywirus i antyspyware , Zaporę osobistą i Ochronę przed spamem :) Takie 3 zakładki . Napisz w jaką mam wejść i co później kliknąć :)

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zakupiłem sobie ESET Smart Security i teraz chciałbym spytać gdzie się tam dodaję te regułki całe ? ^^ W Ustawieniach mam : Antywirus i antyspyware , Zaporę osobistą i Ochronę przed spamem :) Takie 3 zakładki . Napisz w jaką mam wejść i co później kliknąć :)

Edytowałem pierwszy post, masz tam szczegółowo wypisane.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Może być każdy tylko musi być FIRE WALL. Podaj jakiego masz Kaspersky'ego to Ci powiem czy masz FW. Ja pobrałem ESS bo nie muli kompa tak jak norton 360, a po 2 wszystko jest tutaj ładnie opisane krok po kroku jak zablokować nasz kochany anty-cheaterski program :D

Opublikowano

ALERTYWA DLA ESETA!!!

COMODO FIREWALL

1.odpalamy ,instalujemy,restartujemy komputer

2.w programie ZAKLADKA Firewall>Zdefiniuj nowa,blokujaca aplikacje ,wybierz>przegladaj [wybieramy np. anhrpt.exe] i zastosuj.

3.Sprawdzamy czy aplikacja zostala dodana do blokowanych przez ZASADY BEZPIECZENSTWA W SIECI i mamy liste co blokowane i jak.

802961.jpeg

Pozdro.

Jakie pliki macie poblokowane? Ja mam anhrpt.exe,hslogmgr.exe cos jeszcze trzeba? :D

"W dzisiejszych czasach mamy nowych graczy metin'a.

Nie wiedza co to Oldschool, oni nie widzieli metina jaki był na początku.

Przyszli grać w niego w czasach DMG Hacka, EasyMetin, epików z epvp itd.

Nie doceniają serwerów Hard. " - Pewien user.

Pow3r / robo12 | Konto nieaktywne.

Opublikowano

to jest EAV czyli eset anty virus. nie ma funkcji firewall'a. Aby miec Firewalla musisz miec ESS czyli eset smart secourity. EVA masz orginalnego czy pobranego z neta?

Opublikowano

A nie moga cie zbanowac za to ze logow im nie przesylasz?

bvzbvcjhsfsteamdfdgddf.png: Tubciu123

Nick w grze: [NoS] Tubciu

Dla mnie Liczy się plusioreknampc.png

Userbary i buttony:

18706.png

15221.gif

mpccopy.jpg

Opublikowano

ej bo ja zablokowalem te 2 pliczki ktore byly zainstalwoane na C a na D mam tez metka zwyklego i tez nie chce sie wlaczyc. bo pisze ze nie mozna uzyskac dostepu z hshield a tylko blokowalem na C ;p dla autora +

Sonda: - lubisz Bimbera + nie nawidzisz tego syfa ^^

Opublikowano

A nie moga cie zbanowac za to ze logow im nie przesylasz?

A na jakiej podstawie dojdą kto nie wysłał? :>

Spokojnie, nie banują :)

userbarwb.png

Opublikowano

hmmmm, nie lepiej wejść w folder hshield w metin2pl, po czym w pliku "ahnrpt"   zmienić e-mail na swój o.0 ??

@Edit    sry, topic dobry do tego jak ktoś odpala normalnie metina, ja podałem z obejściem lub kamer modem :D    + leci

Ja tak mniale i w rezultacie 3 konta babany.

Niewalcz z idiota bo sciągnie Cię na swój poziom i zniszczy doświadczeniem!!!
Jak pomoglem daj plusika

Derides;PL Polecam nowy fajny inny serv.metina

Opublikowano

Dobry sposób, ale czy zamiast blokować te pliki, nie prościej je usunąć i grać na obejściu przez kamermoda. Ja po prostu usunąłem errorrlog z folderu metina, oraz hslogmgr i dwa pliki o nazwie ahnrpt z folderu hackshielda i odpalam grę prze kamermoda, chodzi normalnie, nie loga, i jeszcze nigdy bana na żadnej postaci nie dostałem :rolleyes: .

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Dzięki Więc już moge Ciupać na np. FB??

I bana już nie dostane...??

Bo wczoraj mi wywaliło Hackshielda i Bana dostalem.... Na szczęscie jedno konto

Dzieki!!

OndteAw.png

Opublikowano

Dzięki Więc już moge Ciupać na np. FB??

I bana już nie dostane...??

Bo wczoraj mi wywaliło Hackshielda i Bana dostalem.... Na szczęscie jedno konto

Dzieki!!

:P znam ten ból ;d Dzis za fb dostalem bana :P I to przez logi... Wiem wiem jestem ciotą, bo na chwilę wcześniej wylaczylem firewal, potem zapomnialem go wlaczyc i tak oto wyslalo log ;/ Dobrze, ze chociaz tylko na miesiac :D

userbarwb.png

Opublikowano

Moj sposob jest troszke inny. Kilka osob wspominalo o tym, ale do rzeczy:

Najlepiej zostawic pliki .log, ktore sie wgrywaja w metka, wyczyscic zawartosc i dac tylko do odczytu. Do tego usunac .exe z hs i zrobic sobie kopie wczesniej wspomnianych plikow tylko do odczyty, zeby pozniej je moc wrzucic do nowego metka, jak sie cos znowu zmieni.

Do tego mam jeszcze zastosowany ten sposob, co w tutejszym tutku, tyle tylko,ze nie ma czego blokowac (mimo, ze posiadam blokady na jakikolwiek ruch sieciowy bez mojej zgody), gdyz nie ma plikow exe i na liscie polaczen one sie nigdy nie pojawia.

Prosze nie minusowac :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Od dawna używam ESET Smart Security z ustawioną opcją trybu filtrowania na "tryb interaktywny", co powoduje, że każdy program chcąc połączyć się z internetem musi uzsykać na to moją zgodę. Bez zaakceptowania nie ma możliwości, by jakakolwiek aplikacja (łącznie z usługami systemowymi) łączyła się z internetem.

Stąd też wiem, że pliki ahnrpt.exe i hslogmgr.exe nie łączą się z internetem i ich działanie ogranicza się lokalnie do danego komputera. Wyjątkiem jest chyba wysłanie z programu AhnReport raportu o błędach (error report), co jednak odbywa się ręcznie po naciśnięciu przycisku send by mail. Dlatego dodawanie tych plików do reguł zapory jest zbędne.

Logi tworzone przez HS wysyłane są na serwer gry dzięki usłudze klienta gry (metin2client.bin), której to usługi niestety nie można zablokować.

To, że ktoś po dodaniu w/w plików do reguł zapory nie dostał jeszcze bana jest po prostu szczęściem, gdyż bany nie są rozdawane codziennie i nie wszystkim na raz. To samo wyłączenie zapory przez adriank1419 (autora tematu) i otrzymanie wówczas bana za używanie fishbota na podstawie logów jest zbiegiem okoliczności, gdyż jak już wspomniałem, logi (mimo dodania plików .exe do reguł zapory) i tak są wysyłane. Bardziej skłaniałbym się do sposobu z wyczyszczeniem zawartości plików .log i nadania im właściwości "tylko do odczytu".

Opublikowano

a jeżeli wyłączyłem ochronę antyspyware i antywirusową bo mi wykrywa w Injectorze wira i go usuwa (injectora) to HS nie bedzie wysylac logow?? co do topicu to zajebisty +

Sonda: - lubisz Bimbera + nie nawidzisz tego syfa ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...