Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Ominąć Bana Na Alterze (Ban Na Ip)

YellowViper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Napisałem poradnik jak ominąć bana, który dał Ci np host, czyli bana na IP.

1. Ściągnij program "Hotspot Shield". Hotspot Shield | Scan
  2. Zainstaluj i uruchom "Hotspot Shield".
  3. Kliknij "Connect"
  4. Włącz Call Of Duty alterIWnet i graj bez bana.

Jeżeli znów dostaniesz bana, rozłącz i połącz jeszcze raz.

To na tyle.

Jeżeli podany sposób nie działa to znaczy, że dostałeś bana na XUID.

Zapoznaj się z TYM poradnikiem.

Pozdrawiam

Yellow Viper

Opublikowano

Nie stety nie działa nie wiem czemu jak włączam ten program to wogule mi się nie chce połączyć z alteriwnet. A skoro odpisuje na ten temat to mam pytanie czy jak mam bana to pisze Zostałeś zablokowany w modern warfare 2 ?

RdLc.jpg

Opublikowano

Tak tak jest napisane jak masz bana. Możliwe że masz za wolny internet żeby łączył się poprzez inne IP. Modem czy kabel? Ja mam modem i czasem się łączy, ale wtedy jest dobrze.

Pzdr

Opublikowano

Twoje sposoby nie działają! radzę pozamykać tematy ponieważ są one bez sensu.

Posłuchaj... zauważyłeś aby ktoś napisał że działa ?? no właśnie :)

Proszę daj Minusa to tylko jedno kliknięcie....

Opublikowano

mi ktoś zrobił film na którym nie zabardzo widać że hackuje, ale i tak mnie zbanowali, bo był report na dwóch graczy ;] dostałem bana albo na IP albo na XUID bo to było na filmiku ;p

ten sposób nie działa ale i tak grałem 4fun ;D

Headshot TV

Gram w Crysisa 2, CS 1.6, Fifę 11, GTA SA:MP, CoD BO-Zombie, Soldata 1.5, Combat Arms i czasami w War Rocka

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników, to osoby z zaburzeniami psychicznymi

modhv.jpg <= Haha pro obrazek ^^

||today real FPS skill: ~79,24%

Pomogłem ? kliknij na + !

1248991649.gif

Dziękuje :)

Opublikowano

@UP

Nie chrzań że nie działa bo działa! OMG ja nie wiem dlaczego jak ja dostane bana włączam ten program i jadę na innym IP... No i oczywiście gram... B)

A inni gadają że nie działa..

Ja mam modem w PLAY. Może inni mają kabel i nie można IP zmienić? Komu na kablu działa?

Opublikowano

No ta je serio nie wiem o co chodzi... Mi się zawsze dobrze łączy. Parę razy miałem że się łączy, ale wtedy miałem słaby zasięg.

Ktoś powie dlaczego u mnie dobrze działa?

Opublikowano

bo jak masz modem na usb to chyba nie problem, ja mam modem z telewizji kablowej i pewnie w tym przypadku nie można zmienić XUID, bo jest przyznawany unikalny nr XUID dla portu.

Headshot TV

Gram w Crysisa 2, CS 1.6, Fifę 11, GTA SA:MP, CoD BO-Zombie, Soldata 1.5, Combat Arms i czasami w War Rocka

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników, to osoby z zaburzeniami psychicznymi

modhv.jpg <= Haha pro obrazek ^^

||today real FPS skill: ~79,24%

Pomogłem ? kliknij na + !

1248991649.gif

Dziękuje :)

Opublikowano

z tego co ja tu widze to jest vpn ,czyli przekierowywuje ci calych ruch tcp/ip w przeciwienstwie do proxy ktore obsluguje okreslone protokoly i porty tutaj caly ruch idzie przez server vpn i tworzony jest wirtualny adapter teroetycznie = nowy xuid bo jak wiadomo xuid to zhaszowana suma kontrola maca

jesli chodzi o zdjecie bana na hasz maca to w tej chwili zmiany w windosiie koncza się błędem 22.iwd (co ciekawe w tym pliku sa tylko mapy i muzyka ) chuj wie jak to działa ,ze sprawdza rejestr i dll odpowiedzialną za id wyswietlanego adresu

W kazdym badz razie to gówno generuje xuid na bazie adresu mac karty ethernetowej ,kij ich wie dlaczego ponoć modemy usb nie maja stalego mac a tutaj temat jest skomplikowany bo sa 3 rodzaje mac adresów dla modemów to jest usb mac adres kiedy podlanczasz np: modem do siec przez usb i drugi to mac samego modemu ktory identifukuje twoj modem u ips w sieciach kablowych a trzeci to własnie mac adres karty sieciowej ethernet

Teraz robi się ciekawie ,bo alter ma problemy z generowaniem xuidu innego niż karty zintegrowanej w plycie mam na mysli ethernetowej u ludziach z modemem kablowym wyskakuja bledy typu fial id gen a nieprawdą jest że usb mac sie zmienia

Wiec generalnie sps ze zmianą mac w xp to nie są sps który zmieniają mac w epromie chyba jedyny pewny sps ,tak samo skuteczny jak kupno nowej karty sieciowej ...

Napewno da się to obejśc jestem pewien !!! , wystarczylo by podmienieć w mpm.exe hex odpowiedzialny za generowanie xudiu albo zobaczyc jak xuid jest wysyany do severa i zrobic jakis injection wlasnego kodu

W tej chwili mój xuid na mac ethernetowy jest zbanowany , niestety w7 kurwa nie obslguje mojego modemu sb 5120 i zobacze czy uda mi sie polaczyc z modemu podpietego do usb na xp ,jesli sie uda to mam juz soft ktory jest w stanie zmieniac hardware usb mac to jest bios do mojego modemu relase Sigmy :0

no nic zobaczymy jutro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...