Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Ominąć Bana Na Alterze

YellowViper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Postanowiłem zrobić coś lepszego dla tego forum niż spam, więc napisałem poradnik jak ominąć bana na zcracowanej wersji Call Of Duty Modern Warfare 2(alterIWnet).

Jak się odbanować na aIW - DZIAŁA TYLKO JAK MASZ BANA NA XUID

1. Ściągnij program "MacMakeUp" (Najlepiej wersję 1.95d) - MacMakeUp v1.95d | Scan
  2. Ściągnij "iw22_fix" - iw22_fix | Scan
  3. Uruchom "MacMakeUp 1.95d".
  4. Kliknij "Generate random" i naciśnij "Changle". (Obrazek niżej)
  5. Uruchom "iw22_fix".
  6. Klikaj cały czas klawisz "Ok"
  7. Komputer się zresetuje i zapisze zmiany z nowym adresem MAC.
  8. Włącz alterIWnet i ciesz się grą bez bana.

MaCMakeUp v1.95d - Screen

Przedstawiony sposób działa na 100%, jednak najpierw musisz dać mi plusa(+), bo inaczej nie zadziała. :P

Pozdrawiam

Yellow Viper

Opublikowano

Na steam też działa ?

Haha.. rozj**ałeś mnie tym tekstem xD

@Temat

Ja przez pół roku gram na hamskim AimBocie i nie dostałem bana :D

Ale + za wstawkę! ^^

sygnaa.jpg

Opublikowano

ja kupiłem na alledrogo sieciowke na chipset RTL8139 za 5 zyli do tego programik PG8139.EXE i mam w dupie Bany na alterku

dziennie mam inny MAC a na dział cziters raport wchodze tylko sie posmiac :D

10n5bpu.png

1.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Viper próbowałem tego twojego sposobu na IP i on nie działa wiec mam bana na to XUID,ale gdzieś czytałem że zmiana takiego adresu MAC może być karalna jak coś tam coś tam ;D więc mam jakieś ryzyko to robiąc??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jedna ważna wiadomość o której zapomniałem..

Jeżeli masz modem bezprzewodowy to musisz zmienić adres modemu a nie karty sieciowej.

Modemy mają wbudowaną kartę, więc zmienianie adresu karty sieciowej, gdy masz modem bezprzewodowy jest bez sensu.

Pozdro

BTW: @UP Da się :)

Opublikowano

Witam! Dla tych co dostali bana na XUID (wiem, wiem ,że było to gdzieś opisywane ale ...) pobieramy plik" IWNetServer.exe" ... nie mój :) i tak :

1. modyfikujemy plik "alterIWnet.ini"i - który znajduje się w katalogu głównym gry- a który otwieramy np. w notatniku - i w miejscu gdzie jest "Serwer=" wpisujemy własne IP po znaku równości np. "Serwer= 134.23.24.13" zamiast "Server=server.alteriw.net" zapisujemy i zamykamy. Mamy np coś takiego :

[Configuration]

Server= 172.37.182.68

WebHost=auto

Nickname=misiu

[Dynamic]

HackWarningShown=True

ServerWarningShown=True

2. następnie uruchamiamy program " IWNetServer.exe" minimalizujemy .

3. odpalamy "iw4mp.exe", pokazuje sie coś tam, coś tam , robimy OK

4. i gramy :rolleyes: ... ale uwaga i tu moje spostrzeżenie : Mozna grać tylko na serwerach z WYŁĄCZONYM PB !!!

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

Opublikowano

Witam! Dla tych co dostali bana na XUID (wiem, wiem ,że było to gdzieś opisywane ale ...) pobieramy plik" IWNetServer.exe" ... nie mój :) i tak :

1. modyfikujemy plik "alterIWnet.ini"i - który znajduje się w katalogu głównym gry- a który otwieramy np. w notatniku - i w miejscu gdzie jest "Serwer=" wpisujemy własne IP po znaku równości np. "Serwer= 134.23.24.13" zamiast "Server=server.alteriw.net" zapisujemy i zamykamy. Mamy np coś takiego :

[Configuration]

Server= 172.37.182.68

WebHost=auto

Nickname=misiu

[Dynamic]

HackWarningShown=True

ServerWarningShown=True

2. następnie uruchamiamy program " IWNetServer.exe" minimalizujemy .

3. odpalamy "iw4mp.exe", pokazuje sie coś tam, coś tam , robimy OK

4. i gramy :rolleyes: ... ale uwaga i tu moje spostrzeżenie : Mozna grać tylko na serwerach z WYŁĄCZONYM PB !!!

mi to wogole nie dziala. Gdy nacisne start game to jest ciagle connecting to iwnet..

Opublikowano

mi to wogole nie dziala. Gdy nacisne start game to jest ciagle connecting to iwnet..

1. coś pokręciłes albo nie odpaliłeś pliku IWNetServer.exe przed uruchomieniem gry=rób wszystko tak jak w opisie

2. nie ma bata , u mnie i u mojego kola działa na 100%

3. pamiętaj,że plik ini modyfikujesz przed każdorazowym uruchomieniem internetu przy zmiennym IP (netia ,neostrada...)

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...