Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Satanizm

xDeathx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jest sporo użytkowników na tym forum wyznających różną religię. I tutaj moja prośba jeżeli nikt by się nie obraził to chciałbym zapytać o satanizm. Najlepiej Satanistę.

xdeathx.png
Opublikowano

Chcesz wyznawać?

Satanizm to:

1. Styl życia, w którym robisz wszystko na swoją korzyść, postępujesz według pewnego kodeksu (nie znam)

2. Wiara w Szatana - wyznajesz go, oddajesz mu cześć, modlisz się do niego.

3. Satanizm jako stereotyp - wiele ludzi uważa, że osoby wierzące w szatana muszą palić czarne koty, gwałcić dziewice, bądź odprawiać czarne msze. Wielokrotnie "sataniści" którzy nie kapują co wyznają robią to.

Satanizm w Polsce jest ZAKAZANY!

Głównym znakiem jest odwrócony pentargram, zwany pentagramem koziorożca

layer_pentagram_white.jpg

Jest on często mylony z pentagramem boskim, czyli z ramionami w górę, taki pentagram oznacza człowieka, żywioły, bądź siły nadprzyrodzone i Boga.

pentagram.jpg

Główną liczbą jest: 666 ponieważ tak została nazwana Bestia, która według Apokalipsy św Jana, pojawi się pod koniec istnienia.

Od razu mówię, że jestem Katolikiem, i potępiam satanizm. Mam nadzieję, że informacje potrzebujesz tylko aby powiększyć swoją wiedzę (mało prawdopodobne, ale mam taką nadzieję)

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Otóż te informacje,które mi przedstawiłeś to znam,dlatego chciałem porady satanisty ;) Ale łap +

xdeathx.png
Opublikowano

@Up2

Co za bzdury. Satanisci nie wierza w rogatego diabla i inne tego typu rzeczy. Dla nich szatan jest duchem postepu. Zachowuja sie ja wszyscy inni ludzie.

Sa uprzejmi, szanuja innych itd.

Osobiscie jestem katolikiem, ale nie jakims kurwa zatwardzialym dziadem chodzacym do kosciola codziennie, ogladajacym tv trwam, sluchajacym radia maryja i innego tego typu rzeczy.

RAsfepN.png
Opublikowano

Osama tutaj popieram cie 100%

Wszyscy ludzie mają mniemanie o satanistach ,że do źli ludzi jedzą koty itp. A ja chcę zrozumieć ich wiarę....

xdeathx.png
Opublikowano

Akurat 80% satanistów wierzy w rogatego diabła. Pozostałe 20% to jest to co napisałem

1. Styl życia, w którym robisz wszystko na swoją korzyść, postępujesz według pewnego kodeksu (nie znam)

To jest to o czym mówisz. Może nie wyraziłem tego dość dokładnie, ale miałem na myśli to samo co ty.

Wiem, że satanizm to nie tylko wierzenia mocherowych beretów, którzy nawet nie sprawdzili o co w nim chodzi.

Jest wyraźnie napisane STEREOTYP - zajrzyj do słownika i sprawdź co to znaczy.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

xDeathx puknij się w łeb , a później wróć i napisz , że coś ci na mózg padło żeby ich zrozumieć . Dla mnie ci ludzie są "inni" .

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

Satanizm dzieli sie głównie na dwie ideologie

*satanizm teistyczny czczący Szatana jako bóstwo, realną istotę, nie będącą jedynie symbolem

*satanizm laveyański, zwany też filozoficznym, uznający Szatana za symbol pewnych idei, takich jak siła woli i postępowanie według swoich pragnień zależnie od własnego systemu wartości i norm moralnych.

Nikt nie je kotów itp,itd,etc

Opublikowano

Ja jestem nieoficjalnym satanistą od jakiegoś czasu... i wcale nie gwałce dziewic, nie spalam kotów, nie odprawiam "czarnych" mszy. Poczytaj w internecie, dużo znajdziesz ciekawych historii i opowiadań.

Szatanizm to wiara w "tego" szatana, natomiast tak jak pisali wyżej - satanizm to styl życia.

Co się robi na czarnej mszy?? Właściwie to chyba chodzi o obrzędy a nie o mszę ;)

MPSForum wystartował! ;) Zapraszam na serwer!

Opublikowano

"Czarna Msza" to bardziej dla tych zagorzałych Satanistów w jakichś stowarzyszeniach (wyznających Szatana jak my Boga). Ci co łażą w skórach i słuchają metalu to tacy Sataniści pod względem stylu życia i wyborów, zachowań.

2x@up

Zjada się ludzi <3

Pali koty

Gwałci dziewice (zanim się je zje)

a tak serio: to takie oddanie czci jak na zwykłej Mszy. Tyle, że wiadomo komu.

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

WhiteSTAR1906 moglbys najpierw przeczytac co tam pisze a nie wrzucac co popadnie

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

Satanisci słcuchaja przeważnie szatanistycznej muzyki i pokazuja rozne znaki rekoma np. palec wskazujący i najmniejszy wychylone w gore a reszta skolora do piesci , jeden ze znakow szatana

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Wierząc w boga, wierzysz także i w szatana, to działa w obydwie strony, osobiście nie wyznaje zadnej religii jestem tzw. "ateista" ale nie do konca, wierze w siebie, i licze na to ze to ja moglbym w jakis sposob zmienic swiat.

"Kościół nie sprzeciwia się żadnej formie rządów, jeżeli nie szkodzą religii" - cała prawda, satanizm stal sie strasznym stereotypem.

Opublikowano

spytaj sie mounthaisa

bez urazy

@ up2 i 1

za takie coś dostałem ostatnio warna że mi net zmulił i napisałem pare postów -.-

9:41 21 listopada 2010 - 333 odwiedzin w moim profilu jeśli chcesz mi pomóc wejdź

LUBIE ---

Opublikowano

@D&G poszedł raporcik :) Za double hehhe

Zastanawiam się nad ateizmem a satanizmem co byście polecali??

xdeathx.png
Gość WhiteSTAR1906
Opublikowano

@up pierwsze to polecam Ci pójście do psychologa/psychatry.

Drugie to lepiej być "dobrym" ateistą nie szkodzącym ludzkości :D znam wiele ateistów i są to normalni ludzie jak i katolicy. Polecam zapoznanie się z RastaFari ; )

Aczkolwiek jakbym miał do wyboru ateista vs satanista to oczywiście ateista ;) Ale powiem Ci, że ciężko żyć będąc ateistą, pod wieloma względami, dlatego jestem Rastamanem.

Opublikowano

Satanizm for sure <3 \m/

To tak:

-musisz kupić koszulke behemotha - możesz też go słuchać ale kogo to obchodzi.

-kot to Twój wróg..i ew. kolacja.

A tak na serio to interesuje się bardziej okultyzmem i tematami pokrewnymi ale tak jak powiedzieli koledzy wyżej satanizm to nie palenie kotów i gwałcenie dziewic lub na odwrót tylko filozofia.

pozdr

\m/ \m/

GG: 9261310

Opublikowano

Poszukaj książki pt.,,Biblia Szatana".Wszystko ładnie wytłumaczone,czarna msza opisana.Z tego co wiem ksiązki tej już nie kupisz ale popytaj w księgarnaich.

Kto lepszy:ateista czy satanista?

Człowieku jezeli zadajesz takie pytania to :

a)masz za mało latek żeby samemu zadecydować

b)jesteś chory psychicznie(jest taka choroba:nie możność dokonania wyboru bez konsultacji z innymi)

c)satanista byłby z ciebie marny a ateista jeszcze marniejszy

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

Dzięki wszystkim za wypowiedzenie się,ale obecne religia mnie troszkę śmieszy i jest dla mnie fantastyczna...

xdeathx.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...