Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wzrok

p4w6i4

help  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. czy okulary pomoga ?

2. 2. Czy przydal sie wam ten temat ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam pisze w nieco dziewnej sprawie gdyz mam problem ze wzrokiem ( od kompa ) dokladnie nie widze dokladnie(bardzo slabo) z 2.5m .I teraz pytanie takie jak w ankiecie czy okulary pomoga ?

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Ja noszę tylko na lekcji i w domu cały czas(na podwórku nie) i mi jakoś nie pomogły.

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

Opublikowano

@2up okulary nie naprawią Ci wady wzroku tylko w czasie ich noszenia będziesz widział tak jakby normalnie jakbyś nie miał wady wzroku ....

@topic będziesz widział dobrze do puki ich nie zdejmiesz ;)

Opublikowano

wiec juz sie zapisuje do okulisty SylverWolf thx za rade juz zrobilem to ;)

Opublikowano

Ja nosiłem okulary przez 10 lat..I dopiero od 2 lat nie muszę ich nosić..

To wszystko zależy od wady wzroku..

1358809676-U384748.png

Opublikowano

Okulary nie poprawią ci wzroku. Mogą jedynie poprawić to jak będziesz widział (czyli w okularach). Jeżeli jesteś młodym człowiekiem, to możesz jeszcze wyrosnąć z wady wzroku. A jak nie to istnieje możliwość usunięcia wady wzroku operacyjnie. Trochę kosztuje i nie wiem, czy każdy może ją mieć.

@Down

Z tego co zrozumiałem jaka on ma wadę, to w cale niedużą :)

124nw.jpg

Mój nick na privach: Chelsea.

Opublikowano

Bardzo poważna wada. Mój pradziadek, który ma 86 lat widzi lepiej od ciebie xD.

A tak na serio-idź do okulisty. Jeśli wstydzisz się nosic okulary,możliwe,że bedziesz mógł nosic soczewki kontaktowe.

Opublikowano

Ja noszę tylko na lekcji i w domu cały czas(na podwórku nie) i mi jakoś nie pomogły.

Ja tak samo ^^

Tylko ja mam astegmatyzm - wrodzona wada ;)

sygnaa.jpg

Opublikowano
A jak nie to istnieje możliwość usunięcia wady wzroku operacyjnie. Trochę kosztuje i nie wiem, czy każdy może ją mieć.

Chyba około 5 tysięcy taka operacja kosztuje, ale później może wada wzroku się bardziej pogorszyć albo wogóle nie będziesz widział.

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

Opublikowano

jak masz wadę + czyli nie widzisz z bliska, to okulary poprawią wzrok, na widok z odległości nie ma rady, szkła, operacja laserowa, okulary, niestety ale nie poprawi się, chyba ze w nieznacznym stopniu masz wtedy może się cofnąć o jakieś 0.5 w najlepszym wypadku, sam noszę do kompa 0,5 ;) niestety nie cofnęła się wada ;(

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

a ja mam tez problem z oczami pewnie od kompa pieka mnie strasznie a jak ktos mnie walnie lekko w twarz to mi łezki już leca i sie smieja a nie rozumieja ze mam cos z oczami i mowia ze to wymowki a niechce byc tepiony bez przerwy

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Do okulisty idz ;)

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

a ja mam tez problem z oczami pewnie od kompa pieka mnie strasznie a jak ktos mnie walnie lekko w twarz to mi łezki już leca i sie smieja a nie rozumieja ze mam cos z oczami i mowia ze to wymowki a niechce byc tepiony bez przerwy

Odjedź od komputera cepie.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Chyba około 5 tysięcy taka operacja kosztuje, ale później może wada wzroku się bardziej pogorszyć albo wogóle nie będziesz widział.

Co ty pieprzysz, to jest robione laserowo, nie ma żadnych powikłań.

Możesz się zapisać na reedukację widzenia, wada może ci się zmniejszyć o kilka dioptrii bez żadnych operacji.

Jak w tvn'ie był taki program o wynalazcach i mogli oni 300tys zł wygrać, to taki koleś zrobił okulary leczące z wady wzroku ale wziął kasę i na razie nic o nim nie wiadomo :P

RAsfepN.png
Gość WhiteSTAR1906
Opublikowano

Jak masz małą wade wzroku, ponosisz okulary to wada Ci zniknie. (wiem to po moim starszym, miał jakąś wade, nosił okulary jakiś czas i teraz widzi normalnie ; >)

Opublikowano

thx wszystkim za wypowiedzi i zapraszam do pisania nastepnych narazie mysli mi sie poprawily

Opublikowano

Jak masz małą wade wzroku, ponosisz okulary to wada Ci zniknie. (wiem to po moim starszym, miał jakąś wade, nosił okulary jakiś czas i teraz widzi normalnie ; >)

Żadna zasada. Możesz mieć zajebistą wadę i ci się cofnie, a minimalną i gówno się zmieni.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Jak masz wadę wzroku - to Ci się nie poprawi już nigdy. Może Ci się tylko pogłębić. A na + może Ci się wyzerować...

­

809131449509880369478.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...