Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

11 Listopada - Zaproszenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc panienko , wyjaśnisz skąd u ciebie taki antypolonizm ? Bo myślałem, ze tylko Ukraińscy nacjonaliści i Żydzi ( Syjoniści w większości), są antypolonistami.

Śmieszy mnie Twoje wywyższanie swojej osoby. Za co mam być niby dumna z Polski? O Polsce było głośno tylko wtedy co się były prezydent rozwalił w Smoleńsku.. Porobili trochę hałasu, a teraz dalej tak jak byliśmy jesteśmy złodziejami, pijakami i czym tam jeszcze.. Mam być z tego dumna, że Polska tzn. Polacy sobą to reprezentują?

Dążę do tego by stąd w przyszłości wyjechać do Niemiec. ;]

League of Legends | Cherríe | Support | EU Nordic & East

Opublikowano

Akurat gdy ludzie z polski zjada sie do warszawy, wtedy rosja pierdolnie pare bomb i zacznie sie ta wojna :D , oczywiscie gowno prawda ale takie cos przyszlo mi na mysl.

Poza tym w polskie panstwo za duzo zabiera hajsu od ludzi, na dzien dzisiejszy nie mozemy stac sie potega.

Nie przyjade bo mam za daleko.

everythingfou - sprawdź to.

Gość WhiteSTAR1906
Opublikowano

Ivans nie cwaniakuj, po pierwsze jesteś ofiarą fałszywej propagandy, dzieckiem któremu starzy wmówili, że marihuana to narkotyk i po dzień dzisiejszy ci to zostało, przejrzyj na oczy patałachu.

Jestem przeciwny wszelakim narkotykom typu kokaina, heroina, amfa itd.

Po 2 starzy cię na pewno nie puszczą do warszawy. Po 3 nie powiedziałem, że patriotyzm to choroba, widzę, że masz problemy z rozumowaniem tekstu. ( ucz się ucz, za rok czeka cię test 6 - klasowy)

Ok, przesadziłem, że nacjonalizm to choroba, ale z wszelkiego fanatyzmu tego typu ludzię powinni się leczyć. Nie obchodzi mnie kto kogo przegonił, nam zależy na pokoju, wam na napierdalaniu się z kim popadnie, jesteście chorzy i tyle. Zamiast znaleźć sobie dziewczyne, to wolicie iść na uicę i pierwszą napotkaną osobe pobić.

Widocznie, ideologia Rasta jest dla ciebie szczytem inteligencji nie do zrozumienia.

@pozatym jak tam twój kolega PEDAŁ z gdyni? Wielki się znalazł homofob (sam nie lubię pedałów, lecz nikomu do łóżka nie będe zaglądał) a kurwa masz kolegów gejów.

@Down. Racja. Rastafari są przeciwko wszelakim narkotykom. Sram na cały nacjonalizm ivansa, skoro uważa się za homofoba a kumpluje się z gejami !?

Opublikowano

@ivansLECHIA72 krytykujesz innych a sam się kierujesz stereotypami. Uogólniasz wszystkich rastafarianów do narkomanów, co świadczy o twojej niewiedzy na temat tej kultury. Jesteś niby taki mądry i dojrzały a napisałeś o jakimś przeganianiu, taka bezpodstawna agresja raczej nie jest przejawem inteligencji, a raczej dresiarstwa. Uważasz się za patriotę, jednak chyba zbyt kolorowo przedstawiasz życie w Polsce. Większość ludzi tu żyjących wie że przez rozbiory, dwie wojny i komunizm jesteśmy daleko w tyle za innymi krajami, więc czemu próbujesz wmawiać że w naszym kraju jest świetnie, a jak ktoś tylko powie że jest źle to od razu jest według ciebie wyznawcą TVN'u?

Mariuszw13.png
Opublikowano

Może on po prostu zazdrości, bo nie posiada pełnego pakietu telewizyjnego i TVN'u brak :D

Nie no, a tak poważnie. To co on pisze to śmiech na sali, wielki patriota się znalazł ;]

League of Legends | Cherríe | Support | EU Nordic & East

Opublikowano

Ja wiem ze dla was kosmopolitańskich świń, najważniejsze wartości to zioło,gry,seks,dobra zabawa. Ale dla nas patriotów i kibiców najważniejsze wartości to : Tradycja,Ojczyna,Honor. Panie "Wiślaku", nie mam żadnego kumpla pedała, nie wiem co Byku ci naopowiadał. A więc, pani "Extazy", wiesz z czego jestem dumny ? Jestem dumny z zwycięstwa Sobieskiego nad Wiedniem, Pokonaniem w 1920 Bolszewików, Powstania Warszawskiego, i tak wielu wielkich Polaków jak : Dmowski,Kopernik,K. Wielki,Piłsudski,Mosdorf. Nawet nie wiem, ile można wymieniac rzeczy z których jestem dumny. A co do twojej zmianki o naszym narodzie, mam tu wypowiedz Pana Adolfa ;) :

Polacy są najbardziej inteligentnym narodem ze wszystkich, z którymi spotkali się Niemcy podczas tej wojny w Europie... Polacy, według mojej opinii oraz na podstawie obserwacji i meldunków z Generalnej Guberni, są jedynym narodem w Europie, który łączy w sobie wysoką inteligencję z niesłychanym sprytem. Jest to najzdolniejszy naród w Europie, ponieważ żyją ciągle w niesłychanie trudnych warunkach politycznych, wyrobił w sobie wielki rozsądek życiowy, nigdzie niespotykany. Na podstawie ostatnich badań, prowadzonych przez Reichsrassenamt uczeni niemieccy doszli do przekonania, że Polacy powinni być asymilowani do społeczności niemieckiej jako element wartościowy rasowo. Uczeni nasi doszli do wniosku, że połączenie niemieckiej systematyczności z polotem Polaków dałoby doskonałe wyniki. -Hitler w 1944

Ps. Mam tu relacje z marszu 11 listopada :

Wraz ze zbliżającą się -godziną zero- napięcie rosło. Mimo, że zbiórka była przewidziana na 15:00 – od wczesnego rana byliśmy na nogach. Wszak trzeba było „zintegrować się” z dawno niewidzianymi kolegami z innych miast. Wiadomo, że nie wszystko mogę opisać, bo ani nie byłoby to zbyt mądre, ani w pełni obiektywne. Każdy kto był ten wie, że egzystowało obok siebie wiele grupek, ekip i działo się kilka wydarzeń. Jako, że nie mam paranormalnej mocy wcielania się w wiele postaci na raz - nie opiszę więc całości :-). Ba – muszę Was zmartwić, że to co widziałem też nie zawsze można opisać szczegółowo. Chciałbym i byłoby co, ale zdrowy rozsądek musi wygrać z emocjami – takie czasy…Nie będę się też bawił w statystyki czy lewacką propagandę, której pełno w oficjalnych mediach…Poszkodowani byli po obu stronach, a lewactwo powinno urodzić się w Grecji, bo to tam się rzuca i ucieka. Polacy mają inne pomysły na „integrację” lecz po raz kolejny nie były przyjmowane…W kilku miejscach Warszawy tego samego dnia…Czasami o tych samych porach. Relacja pochodzi (rzecz jasna) z zasłyszanych opinii :-). Nie jest żadną oficjalną, tylko subiektywną.  PROPAGANDA  11 listopada 2010 miał być inny niż poprzednie manifestacje z okazji Dnia Niepodległości. W tym roku propaganda weszła na kolejny, wyższy poziom. Także wśród kibiców. Tym razem za organizację wzięły się ONR i MW, a propagandę robił każdy na własną rękę.  Transparenty pojawiły się na meczach Legii Warszawa (w tym na hitach, jak wyjazd na Widzew), Odry Wodzisław, Resovii Rzeszów, Hutnika Warszawa i jeszcze innych. Wzmianka o marszu narodowców pojawiła się w wychodzącym od lat 90tych zinie ŁKSu Łódź „Galera News”. 6 listopada odbył się mecz Ekstraklasy Legia – Jagiellonia, przed którym rozdawane były ulotki o manifestacji 11 listopada. Był to pierwszy mecz w Polsce, na którym po młynie krążyły nacjonalistyczne ulotki. Prócz tego tradycyjne vlepki, plakaty, transparenty i napisy. O reklamie na wszelkich forach kibicowskich, w TMK nie wspominając… Już na dwa tygodnie przed było wiadomo, że wybierają się fanatycy różnych klubów – wcale nie prolegijnych. Animozji międzyklubowych jednak nie przewidziano – na podobnej zasadzie co mecze reprezentacji narodowej. Co chwila ktoś wklejał na fora zdjęcia wykonanych przez siebie materiałów propagandowych takich jak na przykład karton ulotek z drukarni bądź wiszące na mostach transy…  Na specjalnej stronie powstał komitet poparcia, a specjalny klip zapraszający do Warszawy nagrał hip hopowy skład Zjednoczony Ursynów. W Komitecie ze znanych osób pojawili się: raper PIH, Ziemkiewicz, Kukiz, Korwin, Pospieszalski i naprawdę wielu innych. Po Rafale Ziemkiewiczu widać, że po woli przekonujemy do siebie tych, którzy jeszcze rok temu nie wypowiadali się o manifestacji w pozytywnym tonie…Dotyczyło to też – jak się okazało – setek innych ludzi.  Dochodziły nas również słuchy o mobilizacji drugiej strony, złożonej z lewaków, czerwonych oraz wszelkiej maści zboczeńców: feministki, homoseksualistów, a nawet transwestytów. Nienawidzących takich dziwaków - kibiców - nie trzeba było dwa razy namawiać na wyjście z domów…W tym roku propagandę zrobili nam więc także sami przeciwnicy. Pomogli niezdecydowanym ostatecznie dołączyć do nas i opowiedzieć się po stronie Polskości.  Przed manifestacją toczyła się nawet spora (w porównaniu do ciszy z lat ubiegłych) przepychanka w mediach, głównie internetowych, ale nie tylko. Za sprawą lewaków – kłamstwa o 11 listopada przenikały do mediów będących własnością znienawidzonej przez kibiców, nacjonalistów (i nie tylko) „Agory”. Tandeta była takich rozmiarów, że jedynie wyjątkowy głupiec i ignorant mógł się na nią nabrać.  To wszystko i jeszcze inne materiały nakręcające na marsz sprawiły, że spodziewano się kolejnego przełomu, rekordu frekwencji i większego manifestowania Polskości w Stolicy. I tak też było.  11 LISTOPADA 2010  Zbiórka wyznaczona była na godzinę 15:00 na Placu Zamkowym. Dodatkowo kilka grup miało swoje – wcześniejsze - zbiórki. Jedna z nich zaatakowała przed marszem jeden z lewackich bloków. Zdobyty został baner, który jeszcze tego samego dnia można było podziwiać w Internecie – do góry kołami. Zdjęcie znajdziecie na www.autonom.pl.  Z początku wydawało się, że będzie nas mało, ale to co się potem stało przeszło najśmielsze oczekiwania…Kilka tysięcy osób…Minimum dwa na pewno. Nie podejmuję się podawania dokładnej liczby, ale przemarsz ciągnął się jak korupcja w polskiej piłce…Byli wszyscy – od żądnych wrażeń i debat z tęczowymi – po spokojnych tzw. szarych ludzi w tym dzieci i osoby starsze. Być może część spokojniejszą raziły kominiarki itp., ale muszą oni zrozumieć (a w zasadzie pamiętać), że przed 1989 rokiem – też nasi rodacy nosili chusty na ulicach. I po 30 latach naród wie, że to oni mieli rację…Dobrze wiemy, że wróg Polskości sam się nie ogarnie…I tyle tłumaczeń.  Po 15:00 na Placu Zamkowym byliśmy my, psy i lewacka zbieranina gwiżdżąca na gwizdkach oraz grająca na bębenkach. Wiadomo, że przy tylu psach o żadnej „blokadzie” nie może być mowy, a gdyby nie oni – to po „blokadzie” by się przebiegnięto. Ale jako, że były setki kasków – zmieniono trasę marszu. Wow – wielka mi blokada…Tak naprawdę lewacy zmienili trasę razem z policją, bo nas „faszystów i kiboli” od razu by pałowano…  U nas pojawia się wiele biało czerwonych flag na kijach, a także flagi z nazwami organizacji, z Romanem Dmowskim, Mieczem Chrobrego i banery nacjonalistów z różnych okolic. Powiewa też A.C.A.B., ponoć flagę mieli Legioniści z RKS Ursus i zapewne wielu płócien jeszcze nie wymieniłem. Wielokrotnie podczas pochodu odpalana jest pirotechnika. Druga strona nie miała biało czerwonych barw tylko tęczowe szmaty i polityczne hasła. Ludzie mogli sami ocenić kto jest kto.  Szliśmy, krzyczeliśmy patriotyczne hasła aż nagle stanęliśmy, bo psom nie spodobało się rozluźnienie marszu. Staliśmy godzinę (?)…W międzyczasie niedaleko zaczęły pojawiać się lewackie grupki…Psy oddzieliły lewaków…ale widać już było, że sobie nie radzą. Nie ogarnęli się ilościowo – nie przygotowali na taką liczbę manifestantów. W pewnym momencie zrobili kordon po jednej stronie, a drugą zostawili wolną (wcześniej były jakieś przepychanki)…  Oczywiście od razu wykorzystuje to ponad 200 osób, które biegnie naokoło do swoich przeciwników. Porozmawiać, rzecz jasna. Psy jeżdżą jak pojebane w jedną i drugą stronę, ale nie udaje im się zatrzymać owej grupy. Kiedy grupa jest blisko celu…wpadają od tyłu niebiescy. Nie jestem pewien, ale chyba słychać strzały pojedynczych shotgunów. Słychać też (!) odgłosy lania pałami, bo psy wpadły że tak powiem -na pełnej kurwie-…Ale było ich za mało! „Debata polityczna” trwała więc dalej. Kto jednak wie czy nie przesądził ten wjazd kasków o jeszcze większym chaosie?  Niestety grupa rozdzieliła się na kilka grupek, część uciekła przed opisaną policją – część pobiegła w tą, a druga w inną. Potem trwało kilka ganianek na raz, lewacy gustowali w rzucaniu czym popadnie i cofaniu się gdy skończyła się amunicja. Z tego co wiem – było tak cały dzień. I tu utnę to info, bo konkretne analizy, wnioski itp. są na necie zbędne…Każdy sam oceni i pomyśli co było tak, a co nie tak.  Potem wszyscy prócz zatrzymanych i tych, którzy się rozbiegli spotykają się pod pomnikiem Romana Dmowskiego. Widoczne ekipy to oczywiście Legia (każdego dnia dziękuję, że jestem Legionistą – po raz nie wiem który…, kilka stówek Legii – jako jedyna w Polsce ekipa potraktowała marsz jakby nie patrzeć światopoglądowy tak poważnie, nie ważne, że u siebie…), Hutnik Warszawa i mniejsze kluby Stolicy, Radomiak, Lech Poznań, Elana, Zawisza, Jagiellonia, ŁKS Łódź, Pogoń Lwów, Pogoń Siedlce, Petrochemia Płock, ktoś z Radomiaka, Motoru, Apatora. I pewnie wielu innych. Prawie każda ekipa w swoich barwach, o co nie było tego dnia animozji…Widok szali Lecha w centrum Warszawy był fakt faktem niecodzienny :-). Nacjonaliści byli z całej Polski i nie ma nawet sensu podejmować się podawania poszczególnych liczb. Była też delegacja z zagranicy: Węgrzy (w tym kibice), Ukraińcy i inni.  Pod pomnikiem wygłoszono kilka – fajnych moim zdaniem – przemówień. Mówiono o jednym froncie na prawicy, ciekawie przemawiał też Korwin. Został przyjęty pozytywnie mimo, iż liberalna część jego poglądów nie przez wszystkich traktowana jest z sympatią. Potem oficjalnie rozwiązano marsz i ludzie rozchodzili się w swoje strony. Oczywiście działo się kilka różnych rzeczy.  Ogólnego bilansu nie sposób podać, ale podkreślam SPOSOBY prowadzenia „debat” politycznych. I tu każdy kibic wyciągnie odpowiednie wnioski…Za rok trzeba też chyba apelować by wszyscy przyszli w białych koszulkach…Pomogłoby to w pewnym momencie.    Nie tylko w Warszawie manifestowali narodowcy (w tym kibice). Marsze z widocznymi barwami klubowymi odbyły się m.in. we Wrocławiu, w Gdyni – i nie były to marsze małe. Manifestowano też w innych miastach m.in. w Bytomiu. 

A pierwsze zdjęcie, są pod tym adresem:

http://www.autonom.pl/index.php/relacje/z-kraju/753-pierwsze-zdjcia-z-marszu-niepodlegoci-w-warszawie

downheader.jpg
Gość WhiteSTAR1906
Opublikowano

@Ivans straszny kozak tu jesteś, a zapewne nie było cię w Warszawie. Podajesz tutaj informacje, które nikogo nic nie obchodzą. Trzy słowa " Tradycja,Ojczyna,Honor. " masz rację, o tradycję trzeba dbać, ojczyzna też jest ważna (ale bez przesady -,-) honor - trzeba mieć, czego brakuje wielu osobą. Trzeba walczyć z systemem.

@Właśnie ivans, nie nazywaj mnie narkomanem ; <

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...