Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blokowanie Gm Mode Na Serwerze

Bambus3k™

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 145
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam taki problem dotyczący Firewalla... oto on :

Wgrałem wszystko z TuTa Bambuska http://www.mpcforum.pl/topic/231554-tut-blokowanie-gm-mode-na-serwerze/ o tego i po paru godzinach zrobiłem przerwer techniczną i wyłączyłem serwer jak i kompa i po paru minutach włanczam kompa i serwer i pisze już Network Unrechadable i po 5 minutach nic niemoge wbić nawet do navicat, ftp ani gry... prosze o pomoc dam 5x + i 5* ( Problem najprawdopodobnie dotyczy Firewall ) DAWAC + BAMBUSKOWI!

Piszę poprawnie po polsku

Człowiek nie wie sam, co dla niego dobre,

Pozorny raj, na przykład życie modne,

Pozorny świat, w którym czujesz się dobrze,

Im szybciej runie Farsa ta tym później będzie pogrzeb,

witchersigforpiotrekxxd.png

Sygnaturka by RedWolf

Opublikowano

showmethemoney to jedna wielka ściema.

Kluczową komendą w przytoczonym skrypcie jest event test 1 :)

Skrypt zadziała bez showmethemoney, bo takie coś nie istnieje.

Chłopaki, tyle lat macie, a tacy naiwni jesteście:)

Jakby wam napisali, że komenda

lubieplackizsosemmalinowotruskawkowym

to też byście to łyknęli? ;-)

Bardzo ciekawe i interesujące co mówisz, a co na to mówią lekarze ?

Event test 1 to tylko komenda pośrednicząca, bez showmethemoney się nie ruszymy.

Zamiast EVENT test 1 można wpisać shutdown i wyłączy serwer, ale musi być ujęta w zapytaniu właśnie tak komenda showmethemoney.

No dobrze nie będę się kłócił z "ekspertem" w tej dziedzinie. =)

@piotrekxxd

Pewnie włączyłeś firewalla a nie ustawiłeś mu żadnego typu to blokuje Ci wszelkie połączenia. Zmień typ na OPEN. =)

@XaviPrawdziwy

Nie chce się zniżać do Twojego poziomu i Cię obrażać,

lecz Twój Avatar bardzo do Ciebie pasuje =)

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

mi jakiesies bledy wyskakuja sa zrobilem wszytko tak jak na poradniku

rename / game 99 core itp

rename cores/core

chu* o co tu chodzi bambusek

@Edit: a ja sadze ze przez ten local host ;( nie wiem dokladnie

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

@up

błąd wynikający z złej edycji pliku GAME, musi być identyczna ilość tych znaków, bez jakichkolwiek polskich znaków diakrytycznych i kodów ascii.

SzpieGu1993

Nie musisz zmieniać komendy.. Już nie powinni Ci wbić na serwer ale podałem też zmianę bo jak robiłem tuta to do końca =)

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

a jak bym nie zmeiniltej komendy SHOWMONEY.... tylko samo localhost dodal to gm mod bedzie juz wylaczony i firrewola moge wlacyc ale z tymi komendami mi cos nie wychodzi

BO juz wsyzko zrobilem czkam tylko by zminic komende ale sie boje nie wiem czy to wogloe potrzbne

userbarwb.png

Opublikowano

mi jakiesies bledy wyskakuja sa zrobilem wszytko tak jak na poradniku

rename / game 99 core itp

rename cores/core

chu* o co tu chodzi bambusek

@Edit: a ja sadze ze przez ten local host ;( nie wiem dokladnie

http://www.mpcforum.pl/topic/228475-tutdlrename-corecore-no-such-file-or-directiory/page__p__1551368__fromsearch__1#entry1551368

Miłej lektury :)

Opublikowano

Nom ciekawe a Ty napisz komu zajebałeś bazę i edytowane pliki serwerowe dla "Tiveri" xD

Z resztą kiedyś byłeś w porządku ale teraz jakoś Cię nie rozpoznaje, znienawidziłem Cię. Zrobiłeś się dziwny, inny, chyba przez tych z Tiveri... :|

@NooProblem

Nie pisz takich rzeczy bo nie jestem królem, tylko zwykłym człowiekiem, który nie "no-lifuje" z serwerem i metinem a zajmuje się życiem prywatnym bo korzystam póki jeszcze mogę i nie jestem żonaty! ;d

Jeżeli ktoś ma jakiś problem niech napisze na PW a nie spamuje w tym temacie.

Napisałem to tylko z jednego powodu, bo przez tego Barnona śmiesznego mnie zbanowali permenalnie.

Hahaha, Sui jest dziwny masz racje. Kiedyś chciałem by mi udzielił pomocy z zablokowaniem bash panelu, on napisał że nie ma nic za darmo, więc zaproponowałem mu podziękowanie, 5 i dużo plusów, on jednak odmówił, napisał że wolał by kase.. Zaproponowałem z głupa 10 - 20 zł, po czym odpisał że w jego mieście za to waciki kupi <lol2>.. Wybuchłem śmiechem, po czym wysłałem raport, lecz obsługa tego forum sobie nic z tego nie zrobiła = ). Dodam też że moje 10 % trwa już z 6 miesięcy, jak jeszcze prosiłem o spolszczenie na server hamachi ;)

Co do tematu jest bardzo ładnie napisane.

Opublikowano

Bambus3k™ mam taką prośbę do ciebie albo ja jestem ślepy albo nie mogę znaleźć tej komendy w pliku game moim jak byś mógł mi to naprawić był bym super wdzięczny

plik Game

http://www.megaupload.com/?d=CSMY234M

skan

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=b757b345e2d6a6dc32674d2a1a07b21fa5633eaac89ec3b2f997b4a69d0668d3-1289118992

userbarwb.png

Opublikowano

A jak zrobiłem wszytsko tak jak było pisane i mam oto taki błąd :

bladv.png

Firewall włączyłem poprawnie.. Proszę o odpowiedz na PW lub tutaj.

c04b9fed129de9a9.jpg

Opublikowano

@up... to nie błąd firewall'a tutaj Ci wywaliło baze =P

Jakieś pomysły ? ;D

c04b9fed129de9a9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...