Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Combat Arms - Videorecenzja

sebal27

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Wam gry przesdtawiać nie muszę. Ake wypada co nieco powiedzieć co ja od was chcę:

Mianowicie od niedawna zająłem się tworzeniem wideorecenzji. Wy tę grę znacie dosyć dobrze. Wiem że zapomniałem wspomnieć o bugach, klanach i wielu innych rzeczach.

Po prostu wtedy filmik byłby trochę za długi. Ale jeśli możecie napiszcie jak oceniacie moją recenzję.

Czy ogólnie jest dobrze, czy się nie nadaje

link do youtube:

Jak mnie minusujecie, to mowcie za co

Opublikowano

nawet dobra ta recenzja lap +

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

po 1. Logo nexona, CA powinno być na początku... a nie grasz sobie, a potem dajesz logo ...

po 2. CA nie ma fabuły ? a jak myślisz czym jest fireteam ?

po 3. Quarantine Regen to mapa ... tryb to quarantine ...

po 4. nie możesz mówić że bronie się nie nadają... po prostu nie potrafisz nimi grać, jeden lubi grać AK-47 a inny nie potrafi nim strzelać

po 5. gracze z Nx nie mają aż takiej przewagi nad zwykłymi ludźmi, to że kupili sobie nx to nie znaczy że nagle potrafią lepiej celować, myśleć itp.

po 6. S&D nie jest TYLKO w CS'ie, było to w wielu wcześniejszych produkcjach i będzie w kolejnych, bo to jest dobry tryb...

po 7. grafika jak na darmowy silnik jest na dobrym poziomie, zresztą to porównanie wcześniejsze do CS'a a po chwili gadanie o grafice to jest porażka...

po 7. skoro mówisz o zapożyczaniu trybów, to czemu nie powiedziałeś np. że WarRock perfidnie podpierdolił Fireteam na CabinFever...

ostatnich 2 minut nie oglądałem, po prostu nie chciało mi się już słuchać.

następnym razem jak nagrywasz recenzję, postaraj się zdobyć jak najwięcej informacji o danej grze

@down

no spoko, ale w Recenzji tak samo jak w jakimkolwiek artykule nie powinno się oceniać gier.

Opublikowano

Lenart, ocena nie jest obiektywna. Nie musisz się ze mna zgadzać. To opinia moja i moich kolegów. Co do warrocka, to nie wiem, nie grałem. To tyle.

@up recenzja jest oceną.

Opublikowano

Wg. mnie recenzja dobra ( oprócz tych błędów co podał Lenart) tylko jedna rzecz mi jeszcze nie pasowała. Nie wiem czy to wina mikrofonu czy takiego akcentu jakiego zastosowałeś wtedy w swoim głosie. Jeżeli to drugie to przećwicz troszkę mowę by lepiej się słuchał. ( i na pewno podnieś lekko ton)

76561197995014005.png

Opublikowano

Recenzja fajna lecz moim zdaniem ta gra ma fabułę .

Np Desert Thund oraz Cabine.

W Desercie zdobywasz papiery ( dokumenty ) które mogą początkowa Cabine

a mianowicie informacje o tych zombiakach

Przynajmniej ja tak myślę . ; p

9368_gold.png

Opublikowano

ale skoro jest to nowa recenzja to powinno to być. zresztą skoro to dotyczy czasu kiedy ta gra wychodziła to nie powinno być mowy o żadnym innym trybie jak tylko Elimination i mapach Junk Flea oraz Gray Hammer (jesli chodzi Ci o CBT...) nie wiesz nic o grze a robisz o niej recenzje ? ... gra nie miała fabuły (jak prawie każdy sieciowy FPS) aż do czasów Fireteam

mniej więcej przestawienie fabuły CA :

Po odzyskaniu dokumentów w Desert Thunder nasza drużyna trafia do ośrodka badawczego. Jeszcze nie wiedzą, że ta na pozór prosta misja szybko zmieni się w horror, w którym oni są celami.Żołnierze uciekając przed hordami zombi z overdose schowali się w niewielkiej chatce nieopodal lasu. Czy uda im się przetrwać? Czy też zasilą potężną armie zainfekowanych?

Opublikowano

W grę gram ponad rok. Jako takie rozeznanie mam. bazowałem na informacjach oficjalnych od Nexona. Fabułę którą przedstawiasz, wywnioskowałeś z map. A co z Snow Valley? gdzie jest potężny kompleks bombowy? I z innymi mapami? Po co one?

Opublikowano

rok temu nie było nawet Desert Thunder, a co dopiero Overdose

moje wnioski są proste, Pojawiło się desert thunder, musiałeś wykraść jakieś tajne pliki, potem pojawiło się Quarantine Rengan i zombie, ostatnio wyszło Cafin Fever na w którym trzeba przetrwać fale zombie, po wygraniu 20 rundy w helikopterze jeden z ocalałych zamienia się w zombie. Tak więc fabuła jest, do tego ma wyjść nowa mapa z FireTeam. Inne mapy, są tylko po to żeby sobie pograć, nie ma w nich jakiegoś wyznaczonego celu jak po prostu się powybijać. Teraz powiesz że na 2 Towers też jest tryb Quarantine, ale pierwotnie był on tylko na Quarantine Regen, więc ta mapa musi być częścią fabuły.

@down

moje pomysły już dawno przestały podobać się nexonowi...

Opublikowano

rok temu nie było nawet Desert Thunder, a co dopiero Overdose

moje wnioski są proste, Pojawiło się desert thunder, musiałeś wykraść jakieś tajne pliki, potem pojawiło się Quarantine Rengan i zombie, ostatnio wyszło Cafin Fever na w którym trzeba przetrwać fale zombie, po wygraniu 20 rundy w helikopterze jeden z ocalałych zamienia się w zombie. Tak więc fabuła jest, do tego ma wyjść nowa mapa z FireTeam. Inne mapy, są tylko po to żeby sobie pograć, nie ma w nich jakiegoś wyznaczonego celu jak po prostu się powybijać. Teraz powiesz że na 2 Towers też jest tryb Quarantine, ale pierwotnie był on tylko na Quarantine Regen, więc ta mapa musi być częścią fabuły.

niestety nie napisali tego na stronie Ca. A może poszerzysz trochę to co napisałeś, przetłumaczysz na angielski i podeślesz Nexonowi? Kto wie, może akurat im się spodoba;)

Opublikowano

niestety nie napisali tego na stronie Ca. A może poszerzysz trochę to co napisałeś, przetłumaczysz na angielski i podeślesz Nexonowi? Kto wie, może akurat im się spodoba;)

To co z tego iż nie napisali .

To można wywnioskować nawet z gry .

Wystarczy być spostrzegawczy .

9368_gold.png

Opublikowano

A jakby to wyglądało gdybym polegał na nie potwierdzonych informacjach? To tak jakby jakiś reporter, widząc światełka na niebie, puścił w TV program : UFO istnieje.

Opublikowano

Oczywiście iż te informacje dotyczące fabuły CA nie są potwierdzone ale jakoś to wszystko kupy się klei .

Więc ja nadal będę stał na tym co stoję .

A co do UFO istnieje .

9368_gold.png

Opublikowano

:D fabułę można interpretować na własne sposoby;) mówię wam, napiszcie do nexona. Moze dostaniecie nagrodę

Co masz napisac do Nexona? o0

Niema fabuły? Ziom, nawet jest opis do każdej mapki, streszczenie misji. Głos masz dobry, nie zacinasz się i fajnie się słucha.

@Lenart

Uważasz,że ludzie z NX nie mają aż tak dobrze? Jeśli ma Mei+Cyclops Bandana+Patriot Skull Mask=+25 Speeda. To jak speedhack (Joke). Jak samo, nie można porównywac m16 czy nawet g36e do P90TR. Spec, jeśli ma AIDY, ma ponad 200 hp. Więc, pozostaje w swoim przekonaniu, że gracze z NX są poza zasiegiem innych, (może nawet tych z dobrym skillem).

Opublikowano

Własną wersję fabuły do Nexona wyślijcie;) Może Was wynagrodzą

Znając życie zamiast wynagrodzić nas to by nas zignorowali ; ]

9368_gold.png

Opublikowano

@Lenart

Uważasz,że ludzie z NX nie mają aż tak dobrze? Jeśli ma Mei+Cyclops Bandana+Patriot Skull Mask=+25 Speeda. To jak speedhack (Joke). Jak samo, nie można porównywac m16 czy nawet g36e do P90TR. Spec, jeśli ma AIDY, ma ponad 200 hp. Więc, pozostaje w swoim przekonaniu, że gracze z NX są poza zasiegiem innych, (może nawet tych z dobrym skillem).

no ok, ale nawet jeśli ma te +25 speeda, to wprawiony sniper i tak walnie heada. co z tego że ma P90Tr, Ty masz powiedzmy G36e które ma większy zasięg i on trafi Cie powiedzmy 3 razy a Ty go 5 i padnie, nieważne że zostanie Ci 10hp. Nieważne jest to że jakiś bot który ciągle łazi w tym samym miejscu i zabija boty które ciągle tam biegają, ważne jest to jak się poruszasz na mapie, jeśli znasz mapę na wylot, każdy jej zakamarek, każde miejsce na które można stanąć i masz dobrego skilla to jesteś prawie jak czołg. Zresztą na wyższych rangach możesz sobie kupić sporo itemków za NX. Ale fakt z medkitami to jest dobre tylko na fireteam, na eli ciągle musisz biegać do apteczek, albo schować broń żeby użyć dragów ;)

@up

no a jak Ty myślisz ? :D przecież my, zwykli ludzie nie możemy być kreatywni, a co dopiero mieć pomysły które wejdą w życie.

@down

dzięki za bardzo długą i wyczerpującą wypowiedź. Teraz każdy już wie co myśleć o filmiku.

Opublikowano

No to tak:

1. CA ma fabułę; Dane wykradzione podczas misji Desert Thunder zostały wysłane przez zdrajcę (spy hunt) naukowcom z Overdose, którzy wykorzystali je do stworzenia wirusa. Rząd USA wysłał oddział elitarnych żołnierzy w celu odzyskania i zniszczenia danych. Niestety część z nich została zarażona, więc pozostali musieli uciekać i schronić się w małej chatce. Do czasu przybycia posiłków bronili się w niej. Walka ta później została nazwana kryptonimem "Cabin Fever". Na razie fabuła kończy się wysłaniem żołnierzy do pozbycia się ostatnich zarażonych wirusem, którzy kryli się w kopalniach (Najnowszy fireteam dostępny tylko w NA).

2. Grafika; CA ma bardzo dobrą grafikę jak na grę darmową.

3. Każdy woli inną broń, więc twierdzenie, że się nie nadają jest po prostu "głupie".

4. Nexon jest nastawiony na zarobek? Więc czemu co miesiąc wydają ok. 15milionów na stworzenie nowego patcha, licencje na nowe bronie?

5. Bronie za NX wymiatają? M32 już nie jest takie dobre, minigun ma bardzo duży rozrzut, a napalmu można użyć raz na 3 minuty. Gdyby nie były "lepsze" od zwykłych broni to nikt by ich nie kupował, a Nexon by nie miał jak opłacać pracowników i serverów.

6. Mówisz, że kolega kupił broń na perma bo wymiatała, więc sam sobie przeczysz - była za mocna więc Nexon ją "pogorszył" aby normalni gracze mogli mieć szansę przeciwko niej.

7. Praktycznie każdą broń można zdobyć za gp jeżeli masz wysoką rangę.

8. Co jakiś czas Nexon daje możliwość kupna broni za GP na perma.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Nie, wtedy wyszła TRka czy jakoś tak. I była zajebista. To polityka Nexona. Wypuszczanie zajebistych broni, potem zjebanie ich i wydanie kolejnej uber pro. A co inny czlowiek to inna wersja fabuły

\

A turrety? Ściągneli je z Coda4. Tylko że w Codzie one nie przeszkadzaly nikomu. A tu jak ktoś ma turrety, szczegolnie w CTFG to może zrobić taką obronę, że nikt sie nie przebije

Opublikowano

Nie, wtedy wyszła TRka czy jakoś tak. I była zajebista. To polityka Nexona. Wypuszczanie zajebistych broni, potem zjebanie ich i wydanie kolejnej uber pro. A co inny czlowiek to inna wersja fabuły

Inna wersja fabuły? Lenart i Enzil powiedzieli to samo o fireteamie, gdy długo ładuje Ci się mapka masz tekst, w nim streszczenie misji etc. Więc nie można się czepiac fabuły.

@Enzil

No dobra. Ale lata ci spec z aid-kitami i co ? Schowa się, leczy pare sekund i z 10 hp ma 100. NX dają sporo, bo np m416cqb czy p90tr nie kupisz za gp, nawet gdybyś miał GOA. Fakt, za gp też są w porzo bronie np g36 czy ump.

Z tym,że Nexon nie leci na kase też sie zgadzam, wydają ogromną pulę pieniędzy na update, eventy i utrzymanie serwów.

@sebal27

Grafika Cię nie powala? Kup CoD-a za 100+ zł, tutaj masz darmową grę, z mnóstwem trybów gry i dwadzieścia kilka map, w dodatku 2 fireteamy (3 niedługo dojdzie). Jak na darmową grę, grafika jest zajebista, fabuła też.

Cóż, to by było na tyle.

Opublikowano

CA jest z 2008 roku więc nie oczekuj tutaj grafy nie wiadomo jakiej...

@down

Przykładem takiej gry która twórcy olewają to WarRock. bodajże wersja Koreańska czy Japońska ma już Chapter 11 a Europejska ma dopiero 2, a wyszły prawie w tym samym czasie ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...