Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blade Na Zszc ( Bulid)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!

Posiadam Bladera 76lvl na zszc , do tej pory rozwijalem bich i fire ( teraz mam -9 i zaczynam farme) i nie wiem co dalej robić ... Zamiar miałem 105bich/105fire/ 105cold ale czy 105 cold potrzebny ? cold w tym przypadku byłby urzywany wyłącznie dla bufa na phy def , a blader ma go przecież duzo ... snow shield na fula i tak nie rozwine bo bym z MP nie wyrobił ... więc doszedłem do wniosku ze wystarczy 30-40max lvl colda ( tylko dla snowa) a co z resztą mastery ? light ( dla parry ratio) czy force ? ale force wogole przydatne jest na zszc ?? proszę o pomoc, co jest najlepszym rozwiązaniem ...

Z góry dziękuję !! ( Za pomoc daje +)

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Z Force na ZSZC działają podajże tylko 2 statusy (mogę się mylić) więc odpada ten pomysł.

Cold dodałbym też Imbue, na warze blader z cold imbue nie do pokonania:D

Jednak racja.

Bez sensu dawać 105 cold dla 2 skilli.

Lepiej zostaw cold na 45 i rozwiń do 45 snowa i daj 105 Light.

Najlepszy wybór.

Z Lighta możesz bieganie, buffy i passywa.

PS

I tak wybrałbym Bicheon/Fire/Cold z Imbue Fire i Colda.

Blader + Cold Imbue to potęga.

10465336176777382411.png
Opublikowano

chcesz byc tankiem na pvp rob colda 105 , DMG zawsze mozna podciagnac jakims bardzo dobrym blade jak dla mnie 105 Cold to podstawa

29980.gif

sygnaj.gif

fwiqae.png

Opublikowano

OK , zrobie jak mi radzicie , aczkolwiek przeciez są pille wiec status colde mozna wyleczyc w ułamku sekundy ...

co do lighta , to i tak na dragach 100% jade ciagle wiec bieganie = 0 przydatnosci

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Tak ale Colda snow shield rozwiniesz tylko Adept, bo za żadne skarby nie zrobisz na bladerze 300Int:D

Poza tym dużo osób nie nosi pilli, a jak nosi to po 50, nie więcej więc szybko się skończą:D

10465336176777382411.png
Opublikowano

Tak ale Colda snow shield rozwiniesz tylko Adept, bo za żadne skarby nie zrobisz na bladerze 300Int:D

Poza tym dużo osób nie nosi pilli, a jak nosi to po 50, nie więcej więc szybko się skończą:D

Tak jak mowisz mam na ZSZC bladera 81lv i jestem zadowolony ze dawalem(daje) w COLD ;'d A nawet jak mają pille to jak typka zamrozisz to mu przerywasz skille... dla nukera jest to przykre xD