Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Udobota Na Komputerze.

K@mel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już nigdy nie będzie problemów z połączeniem się z serwerem UDOBota, ponieważ będzie znajdował się on na komputerze

:)

Do tego potrzebne będzie:

1. Web Server, w naszym przypadku będzie to Apache -->DOWNLOAD

2. Kilka minut wolnego czasu.

Co dalej?

1. Instalujemy Apache, po instalacji wchodzimy do folderu z zainstalowanym web serverem, szukamy folderu htdocs, otwieramy go i zakładamy w nim nowy folder version.

2. W folderze version tworzymy 3 pliki .txt o nazwach:

ibb - plik z niewidzialnymi skrzynkami bonusowymi

lmd - sygnalizator MD5

version - wersja bota

3. Wchodzimy w WINDOWS\system32\drivers\etc i w pliku hosts na końcu dodajemy dwie linijki:

127.0.0.1 www.udobot.com

127.0.0.1 udobot.com

Teraz przejdźmy do utworzonych plików w folderze version, w końcu muszą mieć jakąś zawartość. Można ją zdobyć na 2 sposoby, podam wam szybszy i łatwiejszy

:):

1. Plik ibb --> wchodzimy TU, kopiujemy i wklejamy wszystko do naszego pliku ibb.txt . Powinno to wyglądać tak:

ozims
1604u
znmjs
bu9m9
zel71
q4knx
;

Zamieściłem tylko mały fragment, pełny plik powinien zawierać 100 "wyrazów" i na końcu znak ;

2. Plik lmd --> wchodzimy TU, kopiujemy i wklejamy wszystko do pliku lmd.txt . W chwili obecnej powinno to wyglądać tak:

9eb600a48253d197000240fccfaed016

3. Plik version --> tutaj nie ma sensu nic kopiować. Otwieramy plik i wpisujemy tam:

3.0.2

Pamiętajmy, aby uruchomić Apache przed włączeniem UDOBota.

To by było na tyle, teraz możemy spokojnie używać bota, nawet jeżeli jego serwer nie działa(co zdarza się często).

K@mel

//Link poprawiony.

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ahahahhahahahhahahhahahhahahahhahahahahhahaha. Myślisz że jakby to dzaiłało to bym nie dał do tematu? Zadziała ci to przez 2 dni a puzniej dostaniesz bana bo ci sie zmienia kody skrzynek i pa pa konto

2rc8k5i.png

Opublikowano

"ahahahhahahahhahahhahahhahahahhahahahahhahaha" :

Po 1. Skrzynki nie są aktualizowane co 2 dni.

Po 2. Samemu można zaktualizować plik ze skrzynkami bez problemu

Po 3. Jutro dodam poradnik jak to zrobić.

Opublikowano

A bedziesz wiedzial kiedy je wgraja? <_<

Tak, wtedy kiedy zmieni się hash MD5 pliku z kodu gy i wtedy właśnie UDOBot wywali błąd o skrzynkach, no ale co niektórzy 'znaffcy' z tego forum przecież wiedzą lepiej...

Opublikowano

Tak, wtedy kiedy zmieni się hash MD5 pliku z kodu gy i wtedy właśnie UDOBot wywali błąd o skrzynkach, no ale co niektórzy 'znaffcy' z tego forum przecież wiedzą lepiej...

Odpowiedź na mój pierwszy post wciąż się nie pojawiła...

Opublikowano

Może dlatego, że nie było w nim pytania? o.O

Nie wyciągnąłeś wniosków? Chodziło mi o nowy link ...A jak dalej nie kumasz to nauka czytania z zrozumieniem od pierwszego postu do tego.

Opublikowano

Nie wyciągnąłeś wniosków? Chodziło mi o nowy link ...A jak dalej nie kumasz to nauka czytania z zrozumieniem od pierwszego postu do tego.

Nie wiem co ma do tego czytanie ze zrozumienie i... nadal nie wiem gdzie jest to twoje pytanie.

Opublikowano

Nie wiem co ma do tego czytanie ze zrozumienie i... nadal nie wiem gdzie jest to twoje pytanie.

O kurwa.. W PIERWSZYM POŚCIE NAPISAŁEŚ O DOWNLOADZIE NIE? TO KLIKNIJ do kurwy nędzy na to i POPATRZ, ŻE NIE DZIAŁA TEN LINK! ... Omg.. Tak trudno zrozumieć? 4 podstawówka, że tylko kopiować potrafisz i czytać z zrozumieniem nie umiesz? w ostatnich słówkach już poznałem twoje pismo - " to się często zdaża " .. To było napewno twoje sądząc po "zdaża" zdarza pisze się przez RZ a nie Ż :) A przedtem to wszystko kopia, zbyt starannie tamto było napisane ;]

Opublikowano

O ***.. W PIERWSZYM POŚCIE NAPISAŁEŚ O DOWNLOADZIE NIE? TO KLIKNIJ do *** nędzy na to i POPATRZ, ŻE NIE DZIAŁA TEN LINK! ... Omg.. Tak trudno zrozumieć? 4 podstawówka, że tylko kopiować potrafisz i czytać z zrozumieniem nie umiesz? w ostatnich słówkach już poznałem twoje pismo - " to się często zdaża " .. To było napewno twoje sądząc po "zdaża" zdarza pisze się przez RZ a nie Ż :) A przedtem to wszystko kopia, zbyt starannie tamto było napisane ;]

Dobra, link się poprawi. Ale teraz udowodnij mi, że było to kopiowane... No chyba, że oskarżasz mnie bezpodstawnie, ale tak robią tylko dzieciaki z "4 podstawówki".

PS> Zaraz twoim postem zajmie się moderator.

Opublikowano

Nie wywali bledu bo UDOBot nie bedzie mial polaczenia z serverem UDOBOTA i nawet nie bedzie wiedzial kiedy ci sie zmienia skrzynki gieniuszu

2rc8k5i.png

Opublikowano

Nie wywali bledu bo UDOBot nie bedzie mial polaczenia z serverem UDOBOTA i nawet nie bedzie wiedzial kiedy ci sie zmienia skrzynki gieniuszu

Kiedy wreszcie przestaniecie się wypowiadać na dany temat, gdy nie macie o nim żadnego pojęcia?

W temacie wyraźnie jest napisane "Serwer Udobota na komputerze". Może potrzebujesz jeszcze większych liter żeby to zrozumieć, co?

Więc "gieniuszu" wszystko co jest potrzebne do prawidłowego działania UDOBota jest na komputerze. Co za różnica, czy bot będzie się łączył z oryginalnym serwerem czy z naszym? To samo jest na naszym komputerze co na serwerze UDOBota. Więc teraz wyjaśnij mi na jakiej podstawie twierdzisz, że "nawet nie będzie wiedział, kiedy się zmienią skrzynki gieniuszu".

Czekam na odpowiedź, no chyba że taki 'znaffca' jak ty, tylko coś walnął głupiego żeby się popisać i nawet nie pomyślał co pisze.

Opublikowano

Kiedy wreszcie przestaniecie się wypowiadać na dany temat, gdy nie macie o nim żadnego pojęcia?

W temacie wyraźnie jest napisane "Serwer Udobota na komputerze". Może potrzebujesz jeszcze większych liter żeby to zrozumieć, co?

Więc "gieniuszu" wszystko co jest potrzebne do prawidłowego działania UDOBota jest na komputerze. Co za różnica, czy bot będzie się łączył z oryginalnym serwerem czy z naszym? To samo jest na naszym komputerze co na serwerze UDOBota. Więc teraz wyjaśnij mi na jakiej podstawie twierdzisz, że "nawet nie będzie wiedział, kiedy się zmienią skrzynki gieniuszu".

Czekam na odpowiedź, no chyba że taki 'znaffca' jak ty, tylko coś walnął głupiego żeby się popisać i nawet nie pomyślał co pisze.

K@mel z komunikatów w Udobocie zrozumiałem że aktualizuje on co jakiś czas skrzynki kodowe. Czy jeżeli uruchomimy mu serwer na swoich komputerach to tak samo będzie sobie aktualizował te skrzynki ?

imetin_logo.png

Opublikowano

K@mel z komunikatów w Udobocie zrozumiałem że aktualizuje on co jakiś czas skrzynki kodowe. Czy jeżeli uruchomimy mu serwer na swoich komputerach to tak samo będzie sobie aktualizował te skrzynki ?

Nawet na serwerze sam ich nie aktualizuje, robi to programista bota, czyli tvirusx1.

A co do twojego pytanie to tak, jeżeli skrzynki się zaktualizują to UDOBot wywali komunikat o tym(co jak niektórzy 'znaffcy' twierdzą jest niemożliwe) i wtedy samemu będzie trzeba je zaktualizowac w pliku ibb.txt

Napiszę poradnik, ale na razie jakoś nie mogę się do tego zabrać :)

Opublikowano

ok ok zobaczysz później co się stanie... sam próbowałem to zrobić i miałem tak samo jak ty i... BAN xD no ale do rzeczy Teraz już nie ma żadnego problemu z Serverem więc nie trzeba używać tego "Servera" na swoim komputerze...

2rc8k5i.png

Opublikowano

ok ok zobaczysz później co się stanie... sam próbowałem to zrobić i miałem tak samo jak ty i... BAN xD no ale do rzeczy Teraz już nie ma żadnego problemu z Serverem więc nie trzeba używać tego "Servera" na swoim komputerze...

Bana nie dostaje się tylko za zbieranie niewidzialnych skrzynek...

Mogłeś goi dostać za samo używanie bota.

Może problemu z server nie ma, ale UDOBot po restarcie gry rzadko sam się łączy ponownie, bo jak mówił mi tvirusx1 za dużo osób naraz chce się połączyć. Serwer na kompie nie będzie miał z tym problemu.

I tvirusx1 czasami nie spieszy się z uaktualnieniem kodu skrzynek, a teraz kazdy będzie mógł w 10 minut to zrobić(jak napisze poradnik).

Opublikowano

Zrobiłem wszystko jak należy i moze mi ktoś wytlumaczyć jak uruchomić to apache

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

A ja mam inne pytanie. Jak można postawić ten serwer na serwerze VPS/Dedykowanym ? Jeżeli ktoś pomoże będę bardzo "dzwięczny" :D

Opublikowano

A ja mam inne pytanie. Jak można postawić ten serwer na serwerze VPS/Dedykowanym ? Jeżeli ktoś pomoże będę bardzo "dzwięczny" :D

W taki sam sposób.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...