Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Uniknąć Kradzieży Ze Strony Em2

3rn!

EM2 kradnie  

45 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy spotka?y Ci? podobne przypadki?

2. 2. Czy poradni pomóg? Ci?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

W moim Tutku chciałem przedstawić problem i rozwiązanie okradania kont ze strony EasyMetin2.

Wiem, że dla niektórych może wydawać się to śmieszne i dziwne, ale niestety dla mniejszości użytkowników, jest to wielki problem.

Spis Odpowiedzi ze spoilerami:

Czemu okradana jest mała liczba osób:

Otóż, jeżeli EM2, okradłoby nawet 5% użytkowników, jest to dosyć spory zysk, bowiem jeżeli pomnożymy ilość osób grających w metka, a raczej ilość postaci, razy 5% to wyjdzie nam na prawdę niezbyt mała sumka :D

Sposób zapobiegania kradzieży jeżeli mamy 2+ komputery:

No więc, Jeżeli mamy 2 kompy (swój i brata, albo taty lub mamy, nie ważne kogo :P) instalujemy bota na swoim kompie (co by się brat nie wkurzył ), łowimy, bądź dropimy na EM2. Tak około dnia, najlepiej polecam stworzyć se 3 chary i łowić cały dzień i noc D: Mi tak wpada co dzień 50kk.

Gdy zbierzemy już pokaźną ilość dropu, przenosimy go na sklep, sprzedajemy. Po sprzedaży towaru idziemy do kompa przykładowo brata, po czym wchodzimy na

www.metin2.pl

, logujemy się i zmieniamy hasło. Następnie nie logujemy się na konto sklepu na swoim kompie, ale możemy dalej dropić botami. I tak w kółko, etc.

Sposoby zapobiegania kradzieży jeżeli mamy 1 komputer w domu:

Bez programów:

Dla osób nie lubiących babrać się w programach i nie interesujących się informatyką polecam po uzbieraniu odpowiedniej dla nas kwoty, najlepiej w granicach 100kk pousuwać wszystkie EM2 z komputera, po czym zrobić format dysku z Windowsem, a następnie zainstalować go ponownie i dopiero na nowo zainstalowanym windowsie zmienić hasło naszego konta :P

VMware Workstation:

Program VMware Workstation jest to program umożliwiający tworzenie wirtualnego urządzenia w naszym komputerze (2 komputera który nie istnieje fizycznie lecz istnieje w komputerze). Sposób ten polecam osobom, które mają 1 komputer, ale za to silny, duży dysk, dobry ram i procesor. Program możemy pobrać stąd:

http://www.idg.pl/ftp/pc_11796/VMware.Workstation.7.0.Build.203739.html

W obsługę programu trzeba wtajemniczyć się samemu, gdyż byłoby tu za dużo pisania. Program dla osób zainteresowanych informatyką, innym polecam pierwszy sposób :P.

Jak EasyMetin2 okrada mniejszość użytkowników?:

No więc sprawa jest dosyć prosta. Jeżeli ktoś jest bieżącym użytkownikiem Metina, gra w niego codzień, zostawia FB czy coś innego na noc, to nic mu się z kontem stać nie powinno. Serwer EM2, opiera się najprawdopodobniej na liście użytkowników, zalogowanych lub nieobecnych w grze aktualnie kont. Jeżeli, gramy non-stop, nikt się nam nie wkradnie, gdyż komunikat, że "kto inny loguje na twoje konto i zostaniesz za moment wylogowany" łatwo podlega stworzeniu SS i mógłby być to koniec dla EM2... Dlatego użytkownicy okradani są po 1,2 dniach nieobecności, lub ewentualnie w nocy.

Z czego przykładowo okradli mnie?:

• Przy pierwszym użytkowaniu EM2 60kk, podczas pięciodniowej nieobecności (zielona szkoła)
  • Za drugim razem 160kk, nieobecność sześciodniowa (kolonie)
  • Za trzecim razem (kilka dni temu) 20kk i krwawa perła.
  • (przypomniałem se :D) Raz otworzyli mi przygotowane na nagrywanie filmu, 90 małży :D, drop zabrali, zostawili tylko kawałki kamieni :D

I jeszcze 1, przy drugim i trzecim przypadku kradzieży, komputer posiadał tylko metina, EM2 i windowsa. Jednym słowem prosto po Formacie :D

Opublikowano

Hmmm to dosyć dziwne .... skąd niby będą wiedzieć , że zmieniłeś hasło na metin2.pl ?

Ja robie tak :

Gram sobie na EM2 , po skończeniu zmieniam hasło na metin2.pl i jest git :P ( Mam eq warte 90-100kk i nic mi nie zniknęło , a nie raz byłem nieobecny przez 2-3 tygodnie , ostatnio przez miesiąc :P )

Używam 3 kont z EM2 i ani jednego mi nie okradli więc ... WTF !?

P.S Po wyłączeniu EM2 , w procesach nie ma nic podejrzanego więc można zmieniać hasło na tym samym kompie -.- .

Opublikowano

Kolejny podobny temat i w dodatku taki tut że jeszcze takiego na MPC nie było a ja jeszcze raz powiem że to bujda że EM okrada ludzi ;)

I jeszcze 1, przy drugim i trzecim przypadku kradzieży, komputer posiadał tylko metina, EM2 i windowsa. Jednym słowem prosto po Formacie :D

Powiadasz tylko metina EM oraz system hmm a dla mnie dziwne to nie jest bo gdzie masz program antywirusowy hmm?

Ci ludzie są coraz bardziej tragiczni Amen :)

29y2z2b.jpg

Daj - :D

Opublikowano

Mnie jeszcze ani razu nie okradli ale kiedyś miałem sytuacje że ktoś logował mi się na postać kiedy była na bocie i pisało że konto jest już połączone jak bot automatycznie się logował a napewno nie miałem keylogera i nikomu passów nie dawałem więc może i coś w tym jest

18706.png

25601024773252.gif

Opublikowano

@Up

Mi też się czasem tak dzieje :P Po przerwaniu neta u mnie , gdy próbuje się znowu zalogować na tą postać pisze , że jest już połączona :P Ale to nie znaczy , że ktoś ci siedzi na koncie tylko , metek jeszcze nie "załapał" , że ci neta wtedy rozłączyło :P

( Lub jak się sam rozłączyłeś :P , to też mógł nie załapać , raz miałem tak , że przez całą noc komp był wyłączony a postać sobie stała xD )

Opublikowano

ehhh, pisałem, że temat tylko dla osób które okradli...., a że w temacie

http://www.mpcforum.pl/topic/224115-mini-dyskusja-easymetin-zlodzieje/

tyle osób miało taki przypadek, napisałem ten temat, i nie wiem za co mnie minusujecie, jak to jest TuT dla osób, które zostały okradzione, a nie dla tych wspomnianych przeze mnie 95% ^ ^

Hmmm to dosyć dziwne .... skąd niby będą wiedzieć , że zmieniłeś hasło na metin2.pl ?

No więc Ci wyjaśnię... Wiesz może co to keylogger? :D To przechwytuje każdy przycisk z klawiatury, zapewne nawet to co teraz piszę ;p

A to, że nie ma żadnego podejrzanego procesu, to mały błędzik, bo proces może być nazwan dowolnie, może ukrywać sie nawet pod nazwą procesu systemowego, więc nie ucz mnie takich rzeczy blink.gif

Wiadomo, że elektronika i informatyka idzie do przodu, i metin nie stanął 2 lata temu na keyach łatwo wykrywalnych. Z 2 strony czemu więc EM2 stworzyło taką działalność za darmo? Jakaś działalność na rzeczy powodzian :D ??

Opublikowano

Wiem o tym! Mojego kolege z forum okradali 6 razy miał co chwile keya. Co usuną jakaś aplikacja ściągała ponownie i tak w kółko! I przestał z tą grą.

Edit@ Arolan61 x2 + za filmik xD

W GRZE NICK JERNEY LUB JOHNMCCLANE

Opublikowano

Tak tak okradają okradają codziennie po 10x tą samą osobę a większość z was ma 15 lat lub mniej a za tym idzie to iż naiwni jesteście. Dziwi mnie fakt tak jak kolega napisał że podczas jego nieobecności zostaje on okradany kiedy ja mam sporo botów i bywa że czasami nie uruchamiam ich przez 2 tygodnie a czasami chodzą przez tydzień bez przerwy i jakoś mi się nie zdarzyło i teraz taka wiadomość dla tych którzy zostali okradzeni przez EM okażcie jakieś dowody na to że to akurat przez EM :) a wówczas przyznam wam rację.

29y2z2b.jpg

Daj - :D

Opublikowano

2 dni temu mnie okradnieto z fms'a +7 39 śr na PLu ; ] 5kk 5x biala perla.. a 2 strona eq cala w malzach zostala hahah : D mialem haslo takie ze łoo więc tylko oni mogli wiedziec takie:

XwI20wW71uGu8 takze pozdro dla złodzieja/złodziei.

2030219368.png

S26 20 +

"Wyjdź z domu może pod twoim blokiem napierdalają się magowie" ; ]

Opublikowano

Leee - ja nie gralem na swoim woju od pol miesiaca i dzisiaj wchodze a tam dobre eq rib +9 itp. i jakoś wszystko jest. Minuuuussss

Jak napisał Autor 5 % easy metinowców.. Oni nie sprawdzają kont i okradają najlepsze tylko losowo np ma krwawą perłe to biorą krwawą i się nie piepszą.. np.

2030219368.png

S26 20 +

"Wyjdź z domu może pod twoim blokiem napierdalają się magowie" ; ]

Opublikowano

ehhh, pisałem, że temat tylko dla osób które okradli...., a że w temacie

http://www.mpcforum.pl/topic/224115-mini-dyskusja-easymetin-zlodzieje/

tyle osób miało taki przypadek, napisałem ten temat, i nie wiem za co mnie minusujecie, jak to jest TuT dla osób, które zostały okradzione, a nie dla tych wspomnianych przeze mnie 95% ^ ^

No więc Ci wyjaśnię... Wiesz może co to keylogger? :D To przechwytuje każdy przycisk z klawiatury, zapewne nawet to co teraz piszę ;p

A to, że nie ma żadnego podejrzanego procesu, to mały błędzik, bo proces może być nazwan dowolnie, może ukrywać sie nawet pod nazwą procesu systemowego, więc nie ucz mnie takich rzeczy blink.gif

Wiadomo, że elektronika i informatyka idzie do przodu, i metin nie stanął 2 lata temu na keyach łatwo wykrywalnych. Z 2 strony czemu więc EM2 stworzyło taką działalność za darmo? Jakaś działalność na rzeczy powodzian :D ??

Wiem co to key , piszesz , że elektronika i informatyka idzie do przodu ... a co za tym idzie anty-virusy też są ciągle aktualizowane ... .

A , że wiem jakie procesy mam normalnie włączone to chyba zauważe jak mi się wyświetli taki "xp2.exe" albo drugi "explorer.exe" , neta mam od 4 lat i ani jednego key'a nie miałem .

P.S Zauważyliście może , że każdy kto mu się przeciwstawia dostaje same minusy ? :P

Też mogę sobie napisać "Ukradli mi xxxKK to napewno EM2 !!!!111oneoneone11!"

A jak ktoś ma problem to poprostu nie grajcie na EM2 :geez:

Mogę równie dobrze napisać , że andrzej okradł mi konto , że ktoś kto stworzył fb okradł mi konto , twórcy multi hacka okradli mnie .

A skoro napisałeś o keyloggerze , to nie bawili by się tylko w zabieranie kasy w metku , tylko od razu zmiana hasła e-maila , bank etc etc etc .

Opublikowano

Hmm... znam osobiście kilka osób grających na EMie kumple z rla

Gramy na tym od dłuższego czasu i jeszcze ani jeden nie został obkradziony eQ na s2 warte ponad 300/400KK.

Może podałeś komuś passy albo wpisywałeś przy kimś i przypatrzył się.

Wątpie o teorii, że EM ma keya za dużo by ryzykowali jakby ktoś to zauważył to normalna sprawa sądowa jest.

Wiesz ile osób gra na EM ? Jakby komuś coś ukradli i miał ten ktoś dowód to każdy kto korzysta z EM może podać ich do sądu o kradzież moim zdaniem za duże ryzyko ;)

Dlaczego nie jest płatny ? Jest to wersja beta podobno teraz ma być już płatne.

xb4c9CP.png

Serwer, który sprawi, że przypomnisz sobie dlaczego zacząłeś grać w metina :) 

Opublikowano

Hmm... znam osobiście kilka osób grających na EMie kumple z rla

Gramy na tym od dłuższego czasu i jeszcze ani jeden nie został obkradziony eQ na s2 warte ponad 300/400KK.

Może podałeś komuś passy albo wpisywałeś przy kimś i przypatrzył się.

Wątpie o teorii, że EM ma keya za dużo by ryzykowali jakby ktoś to zauważył to normalna sprawa sądowa jest.

Wiesz ile osób gra na EM ? Jakby komuś coś ukradli i miał ten ktoś dowód to każdy kto korzysta z EM może podać ich do sądu o kradzież moim zdaniem za duże ryzyko ;)

Dlaczego nie jest płatny ? Jest to wersja beta podobno teraz ma być już płatne.

Autor pisal tylko 5 % i ktos tu pisal ze to niewazne czy masz 400kk czy 1 krwawa patrza ze masz i sie nie wala o tu mamy najbogatsze wiec je bierzemy

Dajcie + bo mnie dzieci neo z -

Opublikowano

Komu kradną to kradną .... Ja tam zawsze 3 FB uruchamiam po 30lvl i później perełki tylko sellam i zostawiam na FB kaske i jak coś chce to z kont FB kupuje itemki i przenoszę dopiero ^^ Mi tylko raz okradli fms +8 z sr.14% , zbrojke +4 , jakieś marmurki ,a resztę zostawili... lecz nie wiem po co im to było .... Jak narazie tak to mi nic wielkiego nie ukradli ... Może im wysyła ,a może nie wysyła kto to wie? Patrzeć w plikach EM2 jedynie ale to kupa czasu , bo i tak by gdzieś ukryli e-maila w plikach żeby im wysyłało lub coś :) Mi jak ukradli wtedy tego fms +8 nie zmieniali e-maila ani hasła więc spokojnie było . Jedynie mieć dobrego Antivira , zmieniać hasła co np. tydzień na jakieś skomplikowane itp :) To moje zdanie Pozdrawiam :)

Daj + jak możesz :) To nic nie kosztuje :)

Wejdź na http://pajacyk.pl/ i kliknij w brzuszek pajacyka :) Nakarmisz głodne dziecko , a to nic nie kosztuje :)

Opublikowano

Koleś... Powiem Ci jedno.

Na bocie wyexpiłem kilkanaście postaci 45+, w pizdu i jeszcze więcej czasu stawiałem na nim bota na medale/m3 - hasła nie zmieniam odkąd stworzyłem konto główne (73 mental, eq +9 jedynie stal +6) Nie grałem przez wakacje i co? Nikt mi się na żadne z kont nie wbił przez 2 miesiące.. To, że cię okradli to tylko Twój problem. Było nie ściągać jakichś gówien typu TH, YH, Kowalhacka...

To, że Cie okradli już 3 razy pokazuje tylko, że jesteś kompletnym bez mózgiem...

Wg. mnie ten poradnik nie jest dla userów EM2 tylko dla idiotów, którzy ściągają każde byle gówno i otwierają bez uprzedniego przeskanowania...

Pozdrawiam.

Jestem wystarczająco dumny z tego, co jednak wiem, aby przyznać z całą skromnością, iż nie wiem wszystkiego;

— Władimir Nabokow

13631.jpg

32548.png

Moje tuty:

Grasz na Yt2Game? Nie wiesz czegoś? Kliknij i się dowiedz!!!

Pomogłem? Daj LAJKA!.

Mój kanał na YT.(Kliknij aby wejść) Zapraszam!!

Opublikowano

ludzie zeby em2 was okradlo to musiycie miec duzego pecha !!!! to nie zalezy od tego czy duzo grasz czy malo to zalezy od fuksa

poprostu gdy bocimy wladze em2 wlamuja sie na konto jest to przypadek 1-10000 ok.

Prawdopodobnie jest to zwiazane z platnym botem

zbyt duża sygnatura

Opublikowano

Wg. mnie ten poradnik nie jest dla userów EM2 tylko dla idiotów, którzy ściągają każde byle gówno i otwierają bez uprzedniego przeskanowania...

Dobrze powiedziane jak cie jakis raz okradl caly czas bedzie cie okradal bo zna twoj nick!!

zbyt duża sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...