Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pisanie / Poprawa Questów !

PoczatKujacy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 8,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jakie ustawić (Antiflag , Flag , Wearflag ) Dla tego Questu ?

quest pd_cofka begin
state start begin
 when 40004.use begin
   local x = pc.get_exp()
 while true do
 if item.select_cell(98) and item.get_vnum() == 40004 and pc.get_exp() >= 1 then
  pc.give_exp2(-x)
  chat("Exp zostal usuniety")
 elseif item.select_cell(97) and item.get_vnum() == 40004 and pc.get_exp() >= 1  then
  pc.give_exp2(-x)
  chat("Exp zostal usuniety")
 else
  break
   end
  end
 end
end
end

Opublikowano

Pyta jakie a nie gdzie... 18 i 10 ale nie pamiętam w czym. Na pewno antiflag i flag. Zobacz do jakiegoś innego itemka, np Zwój Powrotu Statusu

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

18 , 10 owszem jest to na Questowe ale jest to quest na antyexpa , ktory aktywuje sie po zalozeniu pierscienia o ID 40004, Ustawiajac 18, 10 nie moge zalozyc natomiast 16 0 daje mozliwosc zakladania ale quest wtedy jakby nie dzialal ;/

Opublikowano

Może do tego jeszcze sponsoring serwera + stworzenie klienta + konfiguracja całego serwera + administracja tym serwerem i oczywiście pieniążki idą na Twoje konto. Puknij Ty się w główkę, liczysz na to, że ktoś odwali za Ciebie robotę która nawet i dla ogarniętych jest wyzwaniem. Za takie questy to powinieneś płacić a nie oferować lajki.

btw, nikt nie posiada w pełni sprawnego questa na system petów, na wymiar władców jest 50000 wersji (na mpc) i żadna nie działa poprawnie. Pierścionki tp były setki milionów razy tak samo jak i drop.

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

Jak wygląda taka funkcja server timera? server_timer("koniec", 15*60, get_server_timer_arg())

Czy to jest poprawne? Jeżeli tak, to gracz wchodząc na mapę uruchamia server_timer powyższy,

when koniec.timer with pc.get_map_index() == xx begin

d.notice("Wasz czas się skończył, zostaniecie przeniesieni...")

pc.warp(x, y)

end

To jeżeli funkcja się wypełni to wszyscy gracze z serwera zostaną prze teleportowani w dany punkt? Głównie tutaj chodzi o komnatę smoka, jeżeli gracz wejdzie i po prostu celowo zablokuje wejście do komnaty innym po czym się wyloguje, a tutaj chcę dodać funkcję timera, że ma 15 minut i po 15 minutach zostanie przeniesiony do miasta (to wyżej), oraz drugi timer który będzie uruchamiany po tym jak wejdzie do komnaty, że po 15 minutach zostanie odblokowana komnata dla innych użytkowników.

Jeżeli chodzi o server timer to bez żadnych argów jak już wspomniałem jakieś kilka postów wyżej.

server_timer("nazwa", 30) - wystarczy to. potem jedynie when nazwa.server_timer begin, a dalej to już wiadomo.

Jeżeli chodzi o 15 minut i wyrzucenie go z niego, a jest to zrobione jako dungeon, to funkcja d.exit_all()

Nie jestem na komputerze i nie mam przed sobą funkcji i nie mogę sobie przypomnieć, więc na razie to.

umarł

Opublikowano

A czy czasem nie jest tak, że funkcja server_timer działa po prostu na danego gracza tylko bez względu na to czy jest zalogowany czy nie? Bo w przypadku zwykłego timera jeżeli gracz się wyloguje to funkcja się nie wypełni =) Bo bez sensu byłoby jeżeli server_timer odpowiada funkcji pc.warp(x, y) i teleportuje wszystkich graczy z serwera w to miejsce.

Opublikowano

Witam, czy ten quest (sam pisałem) zadziała? Jest to quest na teleport poprzez hasło.

http://wklej.to/Na5H0

Dlaczego w miejsce 'command..' dam d.join(83) to na tą mapę nie teleportuję? Mapka poza tą funkcją działa wyśmienicie.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

A czy czasem nie jest tak, że funkcja server_timer działa po prostu na danego gracza tylko bez względu na to czy jest zalogowany czy nie? Bo w przypadku zwykłego timera jeżeli gracz się wyloguje to funkcja się nie wypełni =) Bo bez sensu byłoby jeżeli server_timer odpowiada funkcji pc.warp(x, y) i teleportuje wszystkich graczy z serwera w to miejsce.

można ustawić server timer na dany index mapy (w tym przypadku index mapy kryształowej komnaty) więc problemu zbytnio nie widzę. Server timer działa na CAŁY SERWER na raz, że tak powiem. W ten sposób zrobiony jest chociażby automatyczna wiadomość.

PS. mogę się mylić, ale zawsze w ten sposób to rozumiałem i tak zawsze tego używałem.

@krzywy

Powinno działać, natomiast pamiętaj, że funkcje typu command mogą wykonać tylko admini. btw. nie wiem jak z tymi [ENTER] bo u mnie to nie działa ;D

umarł

Opublikowano

można ustawić server timer na dany index mapy (w tym przypadku index mapy kryształowej komnaty) więc problemu zbytnio nie widzę. Server timer działa na CAŁY SERWER na raz, że tak powiem. W ten sposób zrobiony jest chociażby automatyczna wiadomość.

PS. mogę się mylić, ale zawsze w ten sposób to rozumiałem i tak zawsze tego używałem.

@krzywy

Powinno działać, natomiast pamiętaj, że funkcje typu command mogą wykonać tylko admini. btw. nie wiem jak z tymi [ENTER] bo u mnie to nie działa ;D

Właśnie co odpaliłem serwer i wszystko działa jak należy :) Choć nadal jest problem z d.join.

Opublikowano

Podpowiesz mi, jak użyć server_timera na dany index mapy?

Opublikowano

18 , 10 owszem jest to na Questowe ale jest to quest na antyexpa , ktory aktywuje sie po zalozeniu pierscienia o ID 40004, Ustawiajac 18, 10 nie moge zalozyc natomiast 16 0 daje mozliwosc zakladania ale quest wtedy jakby nie dzialal ;/

Może takie coś?

type="16" subtype="2" weight="0" size="1" antiflag="0" flag="9216" wearflag="128"

sygnatura2.png

Opublikowano

Quentinos podstawowy quest z ePVP , niemiecki był ustawiony pod P.expa. Może zadziała skopiowanie wszystkiego z p.Expa i wklejenie do P.Eeka , Oczywiscie usune limit czasowy i to ze dodaje % Expa ;) Jak myslisz zadziała? Czy jakies funkcje bd niepoprawne?

Opublikowano

Podpowiesz mi, jak użyć server_timera na dany index mapy?

server_timer("nazwa", 60, pc.get_map_index())

o ile dobrze pamiętam ;)

umarł

Opublikowano

Potrzebuję questa:

Po zdobyciu 400.000.000 yang (400kk) automatycznie z naszego portfela zabierane jest 400kk i w zamian otrzymujemy bryłę złota (AUTOMATYCZNIE!)

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Hmmm że tak automatycznie zabiera to nie wiem czy się da . Można owy Quest dodać do jakiegoś itemka , z którego po naciśnięciu zabierze nam 400kk i da bryłkę .

Opublikowano

Potrzebuję questa:

Po zdobyciu 400.000.000 yang (400kk) automatycznie z naszego portfela zabierane jest 400kk i w zamian otrzymujemy bryłę złota (AUTOMATYCZNIE!)

Prawie jest to nie możliwe. Musi być to w jakimś warunku lub w pętli (drugie odradzam, obciąży troszkę serwer jeżeli będzie powiedzmy 1000 graczy ;|) Tak więc można zrobić, że powiedzmy po zalogowaniu mając 400kk zamieni nam tę kasę na bryłkę, lub po zabiciu danego potwora.

umarł

Opublikowano

można zrobić coś w stylu:

when login or levelup or chat or kill begin

albo:

http://wklej.to/kjUyR

Nie wiem czy powinno być jeszcze break . Ale to by było bez sensu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...