Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Arcania Gothic 4

LaurenT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przygoda w Arcania: Gothic 4 odbywa się w bogatym świecie, który zachęca gracza do zbadania wszystkich niezliczonych atrakcji oraz wszelkich szczegółów. Każda z wysp reprezentuje zróżnicowany klimat, bogatą faunę i florę, podziemne zakamarki, miasta i zamki z unikatową architekturą, czekającą na gracza. Chmury pokrywające niebo i zasłaniające słońce, wiatr, czy też deszcz, znacząco wpływają na świat gry, utrzymując każdego w nieustanej fascynacji efektami graficznymi, cyklem dnia i nocy, oszałamiającym systemem światła i cieni. Pogoda będzie miała wpływ na życie obywateli i podróżowania. Będą oni m.in. chronić się przed deszczem czy ubłoceniem się. Niektórzy kupcy będą podróżować między miastami, a zwierzęta na siebie wzajemnie polować. Eksploracja świata gry nie będzie nudna, a to dzięki temu, że będziemy się przedzierać przez gęste lasy, jeziora, a miasta będą zróżnicowane pod względem wyglądu i wielkości.

Do tego wszystkiego dochodzi cudowna nuta dźwiękowa, w której zawarta jest muzyka, odgłosy przyrody i pracy. Ale to jeszcze nie koniec. Czeka na nas wiele zadań, walk i tajemnic, które są gwarancją wielu godzin dobrej zabawy. Południowe Wyspy czekają na Ciebie.

Producent: Spellbound Entertainment AG
Wydawca: JoWooD Productions Software AG / DreamCatcher Interactive
Dystrybutor PL: CD Projekt 
Data wydania: PC: jesień 2010, PS3: 2011
Polskie wydanie: PC: jesień 2010, PS3: 2011
Cena: PC: 139,99 zł, PS3/XBOX: 219,99 zł,
Tryb gry: Single player 

PC Minimalne Wymagania:

* System Operacyjny: Microsoft Windows XP / Vista / Windows 7
* Procesor: Intel Core 2 Duo @ 2.8 GHz / AMD Athlon II x2 @ 2.8 GHz
* Pamięć: 2 GB RAM
* Karta Graficzna: GeForce 8800 GTX
* DirectX: DirectX 9.0c lub nowszy
* Miejsce na dysku: 9 GB HDD
* Dźwięk: karta dźwiękowa kompatybilna z DirectX 8.1

PC Zalecane Wymagania:

* System Operacyjny: Microsoft Windows XP / Vista / Windows 7
* Procesor: Intel Core I7 @ 3 GHz / AMD Phenom II x4 @ 3 GHz
* Pamięć: 4 GB RAM
* Karta Graficznas: GeForce GTX 295
* DirectX: DirectX 9.0c lub nowszy
* Miejsce na dysku: 9 GB HDD
* Dźwięk: karta dźwiękowa kompatybilna z DirectX 8.1

Ode mnie :

Gra prezentuje się dobrze lecz po kilkunastu minutach gry widać wiele błędów i niedociągnięć, oprawa dźwiękowa i grafika prezentują się dobrze.

Nowa część bardzo różni się od swoich poprzedników.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Dla mnie to nie Gothic. Moze nosi nazwe Gothica, ale to calkiem inny rpg. Fajnie sie prezentuje, ale jednak Gothica wyroznial z posrod innych gier Bezimienny, ciemność gry, teksty i tryb walki. Do Gothic 2NC bylo BDB, ale od Gothica 3 jak zaczeli sie klucic producenci zaczelo sie psuc. Questy robily sie coraz nudniejsze, zadania opieraly sie na zabij-przynies-zakoncz quest. Gothic 3 ZM to juz calkowita porazka, wiecej bledow niz questow, ale coz robili ten dodatek juz na szybko i w klutni miedzysoba. Gothic 4 inni tworcy- inna gra niestety. Risen robiony przez Piraha Bytes bardziej mi przypomina starego, fajnego Gothica.

Jednym slowem: Arcania Gothic4

1. Gra fajna, godna uwagi

2. Ladna opraw graficzna (oczywiscie bledy, ale jak w kazdej grze po kilku patcha gra bedzie miodzio)

3.Cena 125zl + przesylka na gram.pl nawet zacheca mimo slabych ocen na Hyper itp.

4. Odbiega od starszych Gothicow.

5.Calkiem inny RPG, podobna nazwa - inna gra

Piter19.png

100 postów V

200 postów X

300 postów X

400 postów X

500 postów X

1000 postów X

Opublikowano

Czemu w filmiku jest max 20 fps'ow?

Czemu masz gre po angielsku?

Czemu taka brzydka jakosc, mpeg2 O_o?

Jezeli cos robisz to rob to dokladnie bo jak na to patrze to oczy wykreca.

RAsfepN.png
Opublikowano

Czemu w filmiku jest max 20 fps'ow?

Czemu masz gre po angielsku?

Czemu taka brzydka jakosc, mpeg2 O_o?

Jezeli cos robisz to rob to dokladnie bo jak na to patrze to oczy wykreca.

Nie znasz się, nie gadaj.

Nie było polskiej wersji, mam angielską

Grafika ustawiona na maximum, chyba że jesteś ślepy.

Zagrasz, zobaczysz.

userbarwb.png

Opublikowano

Jak już ktoś wyżej napisał Gothic 1 i Gothic 2 rlz ....

Słyszałem cz. 4 to 10 lat po zakończeniu 2 części (coś tak gdzieś słyszałem ; d)

Czy to prawda? Znajdziemy starych znajomych?

Być zajebistym...

Opublikowano

Osama pomyślałeś może o tym, że ktoś woli grać w języku angielskim bo go np. umie ?

Grafika wygląda jak wygląda, optymalizacja gry jest do dupy bo mam sprzęt który powinien uciągnąć 2x tą grę a tnie się jak cholera. Gra dla casuali, robiona pod konsole ;x

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano

@Up

Przyznal sie, ze ma pirata, jego problem.

Primo Na czym sie niby nie znam?

Secundo Gry sie kupuje panie zlodzieju, jeszcze masz czelnosc takie gry recenzowac i wstawiac filmik na mpc.

Tertio Tu nie chodzi o grafike tylko jakiego kodeka uzyles przy renderowaniu, po jakosci zgaduje ze jest to mpeg 2, juz lepiej by wygladalo na 360p gdybys uzyl h.264. Jezeli ktos tu jest slepy to tylko ty, udajesz, ze jakosc fajna. Przejrzyj na oczy chlopaczku.

Nie mow, ze nie ma roznicy...

http://www.youtube.com/watch?v=_kRhnLKBy3k

Na 360p wyglada 100x lepiej od twojego na 720p

@Down

Jestes zlodziejem, kradniesz gry hahaha, jaki zlodziej.

Omg jaki tchorz, dobrze, ze zrobilem screen shota, zedytowales posta. Nie no smiac mi sie chce z ciebie.

Tutaj jest oryginalnego post w ktorym przyznaje sie do bycia kryminalista i zlodziejem.

http://img214.imageshack.us/i/pulpitod.png/

RAsfepN.png
Opublikowano

Korzystam, złodziejem możesz nazywać swoich kolegów a nie mnie... nie place za coś co mogę mieć za darmo, nie jesteś adminem tego forum więc możesz mnie cmoknąć... jak masz zamiar srać żarem że ci się nie podoba to po prostu nie oglądaj tego co wstawiam, nawet nie wiesz jakiego debila z siebie robisz...

nawiasem mówiąc osrama mam komputer 2x słabszy niż piszą na wymaganiach maksymalnych, a gra jest o dziwo ustawiona na maximum.

userbarwb.png

Opublikowano

Wejscie sie nie kluccie. Kogos stac wydac 130zl na gre, a kogos nie. Gdyby gry byly tansze to by kazdy kupowal oryginalne, a nie scigal z neta wiec sie nie czepiajcie. Jestes taki cwany i nazywasz kogos zlodziejem??? Zaklad ze ci udowodnie ze sam jestes zlodziejem i korzystac z tzw. "pirackiego oprogramowania" ?? Jezeli znasz kogos kto 100% ma wszystko legal to napisz do mnie chetnie z nim pogadam.

100% legalne programy to: windows,antywirus itp.itd. Nawet program do ogladania filmow musisz miec oryginalny co kosztuje tez 100zl na 3lata, wiec sie nie sadz bo sam masz nielegalne oprogramowanie, ja sam uzywam pirackiego winrara, media playera itp.

Piter19.png

100 postów V

200 postów X

300 postów X

400 postów X

500 postów X

1000 postów X

Opublikowano

Wejscie sie nie kluccie. Kogos stac wydac 130zl na gre, a kogos nie. Gdyby gry byly tansze to by kazdy kupowal oryginalne, a nie scigal z neta wiec sie nie czepiajcie. Jestes taki cwany i nazywasz kogos zlodziejem??? Zaklad ze ci udowodnie ze sam jestes zlodziejem i korzystac z tzw. "pirackiego oprogramowania" ?? Jezeli znasz kogos kto 100% ma wszystko legal to napisz do mnie chetnie z nim pogadam.

100% legalne programy to: windows,antywirus itp.itd. Nawet program do ogladania filmow musisz miec oryginalny co kosztuje tez 100zl na 3lata, wiec sie nie sadz bo sam masz nielegalne oprogramowanie, ja sam uzywam pirackiego winrara, media playera itp.

Daj se spokój, on jest po prostu kretynem, myślącym że zna się na wszystkim... gdybym dostał się do jego komputera i zgłosił go na policję, dostał by 3 lata lekko ;)

userbarwb.png

Opublikowano

@upy

Nie ma to jak sobie pospamic luźnym popołudniem co? :)

Wg. mnie gra wcale nie jest taka zła, silnik ciągle ten sam oprawa graficzna też, więc zbyt wiele się nie zmienia. Na pewno warto w nią zagrac

deidara2.png

Opublikowano

Silnik poprawiony . Fabuła inna z tego co czytałem Gothic 4 wyszedł później bo pracowali nad Reisen podobno ;/

bfh00x.png

ZAPRASZAM DO GALERII !

Opublikowano

polecam:

http://tvgry.pl/?ID=1259

http://tvgry.pl/?ID=1260

piękna krytyka "Arcanii", gra stworzona dla Amerykanów, czary prawie jak w "Risenie", ułatwienia masakralne(gra dla przedziału 7-13 lat), na najtrudniejszym poziomie można przejść grę bez draśnięcia.

Edit:

Żeby nie było, że jestem tylko zły ;/

Fani klasycznego Gothika mogą być rozczarowani, ponieważ gra nie ma już charakterystycznego dla serii podejścia. Zrobiliśmy to jednak celowo. Chcemy dzięki temu trafić do szerszej, międzynarodowej publiczności. To po prostu stary problem: nie można każdego elementu gry tak, aby wszystkim się podobała. Jasne jest, że Gothic 4 może nie spodobać się wyjadaczom serii. Jednak sukces sprzedaży wydaje się słuszną sprawą, aby się poświęcić.

-Dyrektor generalny JoWooD, Fanz Rossler

źródło: http://www.gothic.ph...ews.php?id=1964

Nie wymagam "+", lecz...

...Jeśli dajesz "-" napisz(w PW lub pod postem) za co, nie ukrywaj się(nie bądź lamus)

Kocham mpcforum.pl!!! 18706.pngKocham mpcforum.pl!!!

ff2user.png30070.png

27885.jpg4857.jpg

33674.jpg38448ada0392744b.jpg

Opublikowano

Heh... Szkoda że już nie zagramy starym dobrym bezimiennym w następnych Gothicach(Jeśli one będą)

Dobrze pamiętam jak kupiłem 1część w empiku koledze na urodziny potrafiliśmy grać godzinami .... to były czasy (;

userbarwb.png

Opublikowano

Wlasnie przeszedlem, strasznie krotkie, 14h gry, 23 lvl. Sa starzy znajomi, Milten, Lester, Gorn itd.

14 godzin ponad to nie tak krotko ;] G3 ja przeszedlem w 9 godzin z kawalkiem ;]

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

Pierwsza część to było coś.. po prostu kochałem tę grę. Gdy wyszła dwójka, potem trójka to nawet mnie nie wciągnęły na tyle, by przejść grę ;]

Don't feed trolls ;]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gdyby nie gothic to sprzedaż byłaby o wiele mniejsza.

Moim zdaniem to niezła gra w świecie gothica, ale nie zasługuje na ten tytuł (gothic).

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Ehh, co tu powiedziec, wiem ze to moj chyba 3 post w tym temacie, ale jestem wlasnie po przejsciu g4. I co?

I wlasnie ze nic, gralem na najtrudniejszym poziomie ( GOTHIC) i gra jest prosta jak cenzura, wogole juz te przewroty to poraszka. Sprowadzajac potwory do miast i nikt nie reaguje?? No to cos nie halo! Kradniesz komus z pokoju rzeczy, a on nawet cie nie powyzywa, nie uderzy cie???

No dobra, a teraz troche o koncu gry. Gra niby taka dobra, ale tak jak enzil napisal nie zasluguje na miano GOTHIC. Koncowe misje polegaja na zabiciu mnostwu szkieletow bez niczyjej pomocy. Ni z gruchy, ni z pietruchy zabijasz bossa, ktory jest tak prosty do zabicia ze ..... I co po zabiciu?? Denny filmik i koncowe napisy... Filmik denny bo nie wiadomo z kad sie tam Thorus wzial. Bardzo malo questow pobocznych, gra liniowa, malo potworow.

Najlepsze teraz... W calej grze nie ma sklepu z beltami, tylko 1 troll i maximu co uzbieralem kasy to okolo 30 tysiecy. Nie mozna wybic samodzielnie miasta, dlaczego, bo nie mozna nikogo zaatakowac.

I ostatnie, ale to juz ode mnie. Dla mnie Gothic skonczyl sie na Gothicu 3, poniewaz jeszcze w G3 bylo troche tego klimatu, w G3ZB juz jego brakowalo.

Sumujac...

Wydac 130 zl za gre? >>>>>>>>> Nie warto, wole sobie kupic bluze.

Sciagnac gre? >>>>>>>>>> Lepiej sciagnac Gothica 4 niz kupowac, ta gra nie jest warta 100 zl.

Grac z kodami? >>>>>>>>>>>> Nie ma takiej potrzeby, gra prosta jak zapinanie rozporka .

Piter19.png

100 postów V

200 postów X

300 postów X

400 postów X

500 postów X

1000 postów X

Opublikowano

Nie zachwycił mnie ten Gothic tak jak np. GTA IV.

Przeszedłem w lekko ponad 20h razem ze zwiedzaniem map.

Teraz czekać na Black Ops'a ;p

2ql8tpv.gif

Zarzuć +.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...