Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Taktyka Pvp Szamanem Healerem...

HardMyStyle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szaman/Szamanka- Taktyka PvP Healerem.

Jak widać to mój 3 temat o Szamanie Healerze :). No staram się go rozpieszczać, ponieważ na forum nie jest tak sławny jak Wojownik ...

Jeżeli nie grasz tą klasą postaci, i masz zamiar ją tutaj ostro krytykować... to po prostu tu nie wchodź :)

A więc tak (troszkę się rozpiszę, ale dla was wszystko) :

Szaman Healer vs. Ninja Dagger

Tutaj sprawa jest średnio prosta :), ponieważ jeżeli przeciwnik ma włączone Krycie Się, to i tak zostaniesz trafiony (przeważnie Zasadzką)...

Łatwo można uniknąć Wirujący Sztylet, wystarczy troszkę się odsunąć, i np. uleczyć się, lub też użyć swojego skilla.

Z Trującą Chmurą, też jest w miarę prosto... wystarczy się odsunąć lekko (tylko nie na kilka metrów :D - joke ), i tak jak mówiłem użyć Leczenia bądź samemu używać skilla.

Co do broni Ninji Daggera, jest już trochę trudniej, ponieważ zazwyczaj bije sztyletami, i gdy będziemy blisko przeciwnika, to możemy już się nie podnieść :D, bo Ninja sztyletami biję szybciej...

Jeszcze 1 sprawa ... Warto w PvP z tą klasą postaci walczyć przodem do niej ... Ponieważ, jeżeli będziemy od niej odwróceni tyłem to dostaniemy więcej damage z Zasadzki.

Nie wiem czy dobrym pomysłem będzie zainwestowanie buty na 34 :P

Szaman Healer vs. Ninja Archer

Hehehe :D. Te 2 klasy postaci, mają podobną taktykę PvP, mianowicie omijanie ataku.

Tutaj jeżeli przeciwnik będzie się oddalał, to staramy się przybliżyć aby zaatakować, a oddalamy się aby był mniejszy damage przeciwnika.

I tak dostaniemy ze skilla ponieważ, zarówno jak i Archer oraz Healer zawsze trafiają w cel czarami (Na pewno wiecie o co biega)

Warto zainwestować w ABS na strzały oraz NNO.

Na naszą korzyść skille u Archera ładują się po 15-20 chyba... To jest dla nas dużym +.

Szaman Healer vs. Sura BM

Z uśmiechem na twarzy piszę o takim PvP :)... Ponieważ Szaman Healer "STANOWI" Surze BM :D. Wiadomo, że Sura nie jest nieśmiertelna.

Podczas PvP trzymamy się od Ognistego Ducha z daleka!!! Krążymy w kółko i bijemy ze skilli oraz leczymy się.

Jeżeli Sura ma Ogniste Uderzenie jako 1 z głównych skilli, to będzie starał się nas nim trafić.

I tutaj podobnie! Staramy unikać skilli , oraz trafiać swoimi

Zainwestuj w ABS na Surkę, oraz na magię, i w EQ postaraj się zrobić dużo HP.

Powodzenia :D

Szaman Healer vs. Sura WP

Raczej wątpię aby Sura WP chciała robić PvP na mniejszym lvlu, ponieważ ona na mniejszych lvlach jest przeznaczona do expa.

No ale napiszę coś.

Smoczy Wir jest łatwo ominąć, więc troszeczkę się odsuwamy.

Rozproszenie Magii może wyłączyć nam Zwinność lub Zwiększenie Ataku, ale nie ma się o co martwić, i bez tego można wygrać PvP...

Uderzenie Palcem też można ominąć, ale UWAGA: Ten skill jak i Smoczy Wir ma atrybut "Ignoruje Wroga", więc jak będziemy bili z broni nawet na auto, to i tak "na glebę", i dostaniemy damage. :D

O skillach wspomagających się nie wypowiem, ale powiem że Sura WP ma 3 takie skille.

I tutaj również ABS na magię, oraz na Surę... i HP...

Szaman Healer vs. Wojownik Mental

Buuuu :D, zawsze marzyłem aby coś powiedzieć o skillach Mentala :)

Skille Mentala również można łatwo ominąć, ponieważ są krótkie...

(Tapnięcie, Walnięcie, Duchowe Uderzenie) Spokojnie je omijamy...

Uderzenie Miecza jest używany jako 1 skill w PvP przez Mentala, ponieważ powoduje omdlenie (tak samo jak Tapnięcie ).

Tutaj również tak jakby krążymy w kółko, i atakujemy oraz się leczymy .

NNO wiele zdziała, ponieważ Mental ma 2 skille na omdlenie...

ABS na Woja też wiele pomoże.

Szaman Healer vs. Wojownik Body xD

Ja na miejscu Wojownika bym się bał :P bo ma 3 skille atakujące (w tym 2 , które da się ominąć)

Omijamy 3-Stronne Cięcie oraz Wir Miecza...

Szarża omdlewa więc NNO też tutaj się przyda.

Nasza taktyka jest w sumie podobna, wręcz ta sama co do atakowania ze skilli, oraz leczenia się

Co do Wojownika oraz też Ninji warto założyć zbrojkę na swój level z jak największym +! Ponieważ te 2 klasy postaci dysponują Siłą , a nie Magią.

Szaman Healer vs. Szaman Smok

No tutaj od strony przeciwnika, będą się sypać krytyczne uderzenia pewnie :D

Strzelający Smok, oraz Smoczy Skowyt - omijamy

No a Talizmanem i tak zostaniemy trafieni :P

Taktyka walki ta sama co do innych klas postaci.

Zainwestuj tutaj ABS na Szamana oraz na magię.

Szaman Healer vs. Szaman Healer

Tu taktyka ta sama.

Zależy też od EQ gracza... : ]

ABS na Szamana, oraz NNO.

Kilka Rad:

Silne Ciało nie działa na magię!

Leczenie jest dozwolone w PvP!

Healer ma skille dystansowe, więc to jego taktyka czyli walka na dystans!

Dziękuję za przeczytanie.

Nie oceniaj źle bez powodu, (to nie jest bank do nabijania postów )...

By HardMyStyle

54823f353119c_-_mcx-lorde-straight-hair-

Opublikowano

beznadzieja popraw to bo teraz nie ma w tym nic przydatnego

nie dam ani + ani - bo miales dobre chceci

Co mam poprawić? Jak nawet nie napsałeś :)

A po 2 siedziałem nad tym 2 godziny, więc ma sens...

Powtarzam to nie jest bank do nabijania postów :P

Opublikowano

Hm. Grałam szamanką healer i smok. Przyznam.. wolę smoka :P.

Nie podoba mi się. Mało wyjaśnione..Tu są rzeczy tak oczywiste..

A pvp healer vs healer..

Wygra ten co ma lepsze eq, taka prawda. ^^

Dopisz coś więcej. ;)

Opublikowano

Nono ładnie ; )

Szkoda ,że polowa osob w pvp ma Dmg wiec juz nie ma takiej zabawy jak kiedys ; (

Było 0 hacków mozna bylo pokazac na co kogo stac. ;D

Leci +

Aktualnie pauzuje z Metinem. Ale jak otrzymam dobrą propozycję (ekipa) na jakiś server to chętnie się dołączę (PL).

Daj like jeśli pomogłem. :-)

Opublikowano

W większości opisane " Uciekac przed skillami" (przykład sura BM , woj. mental)

Ale +.. za dobre chęci.

Hehe :)

Mówię do wszystkich, żeby nie spamować..

Szaman to nie szafa pancerna...

Skille ma na dystynas....

A zwinność służy do speeda skilla oraz, gracza... więc po co ma stać w miejscu :D

Nie napisałem uciekanie tylko unikanie :)

Gdyby ktoś was rzucał kamieniem , to byście się dawali?

Mam nadzieję że dotarło... :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Hm. Grałam szamanką healer i smok. Przyznam.. wolę smoka :P.

Nie podoba mi się. Mało wyjaśnione..Tu są rzeczy tak oczywiste..

A pvp healer vs healer..

Wygra ten co ma lepsze eq, taka prawda. ^^

Dopisz coś więcej. ;)

postaram się :)

a po za tym to jest dla początkujących xD

możesz mi powiedziec o czym mam napisać? :D

Opublikowano

TuT piękny ; ] mało tutków o szamanie a zwłaszcza o healerze i tego tu brakuje właśnie dostajesz wielkiego +ika ; ]

Opublikowano

Nie bulwersuj się. ;)

Mnie nie musisz tłumaczyć.

Grałam tą klasą postaci.

Przyzwyczaiłam się do.. 'zal ty masz leczenie', 'uciekasz, zal'.

Mhm.

Opublikowano

Nie bulwersuj się. ;)

Mnie nie musisz tłumaczyć.

Grałam tą klasą postaci.

Przyzwyczaiłam się do.. 'zal ty masz leczenie', 'uciekasz, zal'.

Mhm.

:D wiem :D ale próbuje ustawić ich do pionu :P

Opublikowano

TuT piękny ; ] mało tutków o szamanie a zwłaszcza o healerze i tego tu brakuje właśnie dostajesz wielkiego +ika ; ]

no nareszcie , ktoś też pomyślał o healerach :)

dziekuję za szczerą opinię...

Zapraszam na moje 2 inne tematu o healerze :)

Opublikowano

Nono ładnie ; )

Szkoda ,że polowa osob w pvp ma Dmg wiec juz nie ma takiej zabawy jak kiedys ; (

Było 0 hacków mozna bylo pokazac na co kogo stac. ;D

Leci +

ja również, :) ale co zrobić :< jeszcze te boty... :<

dziekuję za plusika :)

Opublikowano

Błagam Cię.. Nie doubluj ! :D

Warna za triple posta dostaniesz. ^^

No to ustawiaj ich do pionu ! xD

Do poradnika możesz konkretniej opisać taktykę healer vs healer.

@spam

Ja chyba zrobię poradnik o szamanie smoku :D

Korci mnie coś o.O .

Opublikowano

Buuuu , zawsze marzyłem aby coś powiedzieć o skillach Mentala 
Uderzenie Miecza jest używany jako 1 skill w PvP przez Mentala, ponieważ powoduje omdlenie (tak samo jak Tapnięcie ).

Jak sie nie umie grac mentalem to sie skilami nie trafia ale widac gowno wiesz o wojowniku mental to sie nie wypowiadaj. Mental to tanker. Dodaje duzo w speeda , podbiega , odrzuca Cie mieczem - zanim wstaniesz on zdazy ponownie podbiec i walnac Ci duchowe i juz nie bedzie ciekawie prawda?

Abs zawsze trzeba miec.

Szaman Healer vs. Wojownik Body 

Ja na miejscu Wojownika bym się bał :P bo ma 3 skille atakujące (w tym 2 , które da się ominąć)
Nasza taktyka jest w sumie podobna, wręcz ta sama co do atakowania ze skilli, oraz leczenia się
Co do Wojownika oraz też Ninji warto założyć zbrojkę na swój level z jak największym +! Ponieważ te 2 klasy postaci dysponują Siłą , a nie Magią.

To samo. Wez pod uwage jego predkosc. Dopadnie Cie z szarzy (nawet jezeli masz nno) wywrocisz sie, a on wtedy moze spokojnie zadac Ci serje i dobijac mieczem. Co do zbrojki. Wole mnisia +6 15% abs niz jakies stalki bez absu +9.

Ogolnie poradnik dobry ale nikt nie docenia wojownikow bo przeciez "skille da sie ominac" <_<

Oczywiscie daje + i zachecam do dalszego pisania poradnikow

Powiem tak. Wbijasz full abs i nie potrzebujesz taktyki - walisz ile wlezie :)

@Down

Oczywiscie raport

@Down2

Gdzie napisalem, ze mental wlacza silne? czejsc.

Opublikowano

oczywiscie + !

JEŚLI CI POMOGŁEM WEJDŹ TUTAJ

http://www.pajacyk.pl/ I KLIKNIJ W BRZUCH PAJACYKA, W TEN SPOSÓB NAKARMISZ GŁODNE DZIECI... A JEŚLI TO ZA MAŁO TO MOŻESZ MI DAĆ + I 5 NA KANALE... ALE PAMIĘTAJ GŁODNE DZIECI SĄ WAŻNIEJSZE NIŻ + I 5...

Konto YouTube: http://www.youtube.com/user/TheMrBoomGood

Człowiek rodzi się mądry, dopiero potem idzie do szkoły...

Opublikowano

Buuuu , zawsze marzyłem aby coś powiedzieć o skillach Mentala 

Jak sie nie umie grac mentalem to sie skilami nie trafia ale widac gowno wiesz o wojowniku mental to sie nie wypowiadaj. Mental to tanker. Dodaje duzo w speeda , podbiega , odrzuca Cie mieczem - zanim wstaniesz on zdazy ponownie podbiec i walnac Ci duchowe i juz nie bedzie ciekawie prawda?

Abs zawsze trzeba miec.

Szaman Healer vs. Wojownik Body 

To samo. Wez pod uwage jego predkosc. Dopadnie Cie z szarzy (nawet jezeli masz nno) wywrocisz sie, a on wtedy moze spokojnie zadac Ci serje i dobijac mieczem. Co do zbrojki. Wole mnisia +6 15% abs niz jakies stalki bez absu +9.

Ogolnie poradnik dobry ale nikt nie docenia wojownikow bo przeciez "skille da sie ominac" <_<

Oczywiscie daje + i zachecam do dalszego pisania poradnikow

Powiem tak. Wbijasz full abs i nie potrzebujesz taktyki - walisz ile wlezie :)

Trochę wiem ponieważ grałem każdą postacią,

Mental włącza silne, po co? po to żeby chodził jak bot :P

Dziękuję i pozdrawiam

Opublikowano

Abs zawsze trzeba miec.

nom jak ktos da sie raz udezyc to bedzie co chwile przewracany ale wystarczy kilka krokow w bok i mental cie nie trafi zanim mentla uzyje skila to bm w tym czasie zrobi unik i zaatakuje np. mrocznym

To samo. Wez pod uwage jego predkosc. Dopadnie Cie z szarzy (nawet jezeli masz nno) wywrocisz sie, a on wtedy moze spokojnie zadac Ci serje i dobijac mieczem.
Body jest szybki ale w pvp nic mu to nie daje.Szarza nie zawsze wywraca przeciwnika

Co do zbrojki. Wole mnisia +6 15% abs niz jakies stalki bez absu +9 Powiem tak. Wbijasz full abs i nie potrzebujesz taktyki - walisz ile wlezie

Dokladnie lepiej miec dobrze wybone eq na niski lvl niz niz epickie eq bez bonow

Taktyna jest jedna dla kazdej postaci na kazda postac uniknac skili przeciwnika i trafic swoimi(chyba ze ma sie pro eq to taktyka nie potrzebna

tygf67t8.png
Opublikowano

nom jak ktos da sie raz udezyc to bedzie co chwile przewracany ale wystarczy kilka krokow w bok i mental cie nie trafi zanim mentla uzyje skila to bm w tym czasie zrobi unik i zaatakuje np. mrocznym

Body jest szybki ale w pvp nic mu to nie daje.Szarza nie zawsze wywraca przeciwnika

Dokladnie lepiej miec dobrze wybone eq na niski lvl niz niz epickie eq bez bonow

Serwer HoolyMT2 gracz o nicku Reiden on taktyki nie potrzewal, wiekszosc wojow to szla na samego duszka i spora czesc serwera. Mial tyle abs ze neoski dgm hackiem go nie kladly.On i jego kumple z gildi (mni.tntmaxlol,Trecer,NISSER)mogli spokojnie podczas PvP isc zrobic sobie np. kanapki poczym wrucic i zwyciezyc

Taktyna jest jedna dla kazdej postaci na kazda postac uniknac skili przeciwnika i trafic swoimi(chyba ze ma sie pro eq to taktyka nie potrzebna

A czy ja mówie o privach??? :)

Mowa o PL :P

Opublikowano

Tut taki sobie wszedzie to samo uciekaj i miej Abs i to tyle.

Zrób lepiej jakiś poradnik Expienia Szamanem Healer to by duzo pomoglo i mi i innym rownież.

Zrobię, ja na forum jestem od wczoraj...

Po drugie czytaj moje posty tutaj , i zobaczysz co powiedziałem o uciekaniu..

Każdy ma swoją taktykę...

Opublikowano

niezly tutek :)  Tylko pare zeczy mi sie nie podoba ale mozna przebolec + :D

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...