Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomożcie ( Pamięć Ram)

SirMarthes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

screen ->>>>>>>>> http://img829.imageshack.us/img829/4489/sfaw.jpg

Mam taki problem, kupilem 1gb Ram i jak włączam komputer to jest czarny ekran tak jak normalnie się włącza i pare kresek na tym czarnym ekranie i nic sie nie dzieje tak jakby sie zawiesil. Kupiłem 1gb Ram DDR2 800MHz CL6 DIMM firmy: GOOD RAM. Mozliwe ze kupiłem zły ram? Jak tak to jaki powinienem kupic? Prosze o odp...

Opublikowano

Ja moge wydrukować xD To mam to wydrukować http://download.gigabyte.ru/memory/motherboard_memory_ga-945pl-s3.pdf CZY http://img215.imageshack.us/img215/7194/cpuzbr.jpg ???

Czy oba screeny i im zanieść?

Bo ten facet w sklepie o nic mnie nie pytał... Tylko ja powiedziałem 1gb ram, a on dał i to wszystko, ja też troche tego nie ogarniam jak narazie, to nie wiedziałem czy dobry czy zły.

Opublikowano

@up

Na innym forum napisali, że ta moja płyta obsługuje max 2gb ram, czy to jest prawda? Czyli jak odmienie ten 1gb to będzie wogle chodzić? Bo przeciez mam 2x 512... no i dodac ten 1gb co odmienie to bedzie ponad 2gb.

Opublikowano

@ pilarix

No tak, ale teraz nie wiem, bo ja mam 4 miejsca i mam dwa zajęte po 512 ( pierwsze i trzecie), czyli jeszcze mi dwa zostają miejsca i czy nie powinienem w te dwa miejsca wstadzic po 512? ( bo jak w jedne wsadze 1gb to jedne zostanie puste) czy to nie ma znaczenia?

Opublikowano

Sorki za dwa posty z rzędu, ale byłem dzisiaj w tym sklepie i powiedzieli, że nie ma o innej czeęstotliwości ram ddr2... i dali mi taką samą tylko, że nową... Ostro i powiedzieli, że jak nie będzie działać to mam do nich kompa zawieść i zobaczą co jest... Omg...

Opublikowano

@up

Ty ty sie znasz na tym nie? Może ja zrobie cyfrówka zdjecie tego ram co kupiłem i tych ram co siedzą w kompie, i tych slotów i ci pokaże, przed zamówieniem na allegro. A tak poza tym ciekawe czy oni będą chcieli oddać kase ;s.

Opublikowano

@up

No dobrze, zrobie tak, ale może na mieście znajdę ten 1gp ram albo na sprawdzenie 512 o 533Mhz. Ale teraz jak wkładam te ram co mi wymienili to komp sie nie zawiesza przy wlanczaniu tylko wlacza sie normalnie, ale zamiast 2gb ram pisze 1gb.

Opublikowano

@UP

Wciśnij ctrl+alt+delete -> zakładka wydajność -> powiedz mi ile Ci pisze w tabelce Pamięć fizyczna,konkretnie :

"Razem : xxx" i

"Dostępne : xxx" .

spake.png

Sygnaturkę wykonała KisuShite

take a gun and count to three...

windows7_userbar10.gif

45180.gif

Opublikowano

Co Ci zżera 700mb ramu?!:O.

Masz grafikę zintegrowaną?

@Topic

Wymienili Ci na jaką?

533 mhz czy powyżej?

Jeśli powyżej 533mhz , to Ci poprostu płyta główna tego nie czyta,bo nie ma jak......To tak jakbyś wsadził dysk twardy do komórki ;o.

Najlepiej kup na allegro jakąś DDR II do 533mhz,po teraz Ci w tych sklepach nawet nie wiedzą co to jest płyta główna ....

@Down

Może odzpowiedz na drugie pytanie?;d.

spake.png

Sygnaturkę wykonała KisuShite

take a gun and count to three...

windows7_userbar10.gif

45180.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...