Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzymy Server No-Hamachi ;)

JachuPL

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

elo

ty wyjaśnij co to ip zewnętrzne a ip wewnętrzne

i jest taka sprawa ja zrobiłem tak jak w twoim tutku priv serwer no hamachi i jest tak jak zrobilem to co kazałeś i postawiłem serwa

Mysqul się połączył z serwem port map mam włączone przed komenda ./start wchodzę na chinola i nie mogę się zalogować

wyskakują kwadraciki

poradzisz cos??

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

dobra działa musze tylko dodac ip porty bo jak ma sie wczytywac to wylancza :(:)

double post, nie piszemy posta pod postem w odstępie czasowym mniejszym niż 24h

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Kolega zrobil wszystko wdlg tutka i podal nam swoje ip zew. Niestety wyskakuje Zostaniesz połączony z serwerem.... I tak bez końca :/ Czego to moze byc wina ?

ex

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No ta, niby fajnie, ale ja mam viste i Gówno (za przeproszeniem) wiem ; /

tam dodać, nie dodać, poprostu nie wiem o co chodzi ; /

Opublikowano

Robie serwer juz z 3 razy na tym poradniku i ja moge wejsc ale inni nie ,

Pierdole zostaje przy hamachi

playhard.gif

Zbieram minusy

Opublikowano

Nikt nie wie ??

playhard.gif

Zbieram minusy

Opublikowano

@up

Bo robisz coś źle, albo masz wew ip

Wy zawsze macie jakieś problemy. Wystarczy myśleś

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siema all

A więc tak . Wszystko zrobiłem ok i ja się łącze do serwa normalnie ale kolega nie może się połączyć.Próbowaliśmy na różne sposoby i nic. A karta Loopback nazywa się sieć lokalna 3 i pisze że sieć jest niezidentyfikowana a w połączenia IPv4 piszę że Brak dostępu do Internetu. A więc się pytam jak podłączyć kartę Loopback do internetu żeby inni graczy mogli się zalogować ? Wszystko mam oki skonfigurowane tylko ta sieć . Proszę o szybko odpowiedź. Mam Windows 7 !

Dodam jeszcze że u kolegi robiłem to samo tylko że na Win XP PRO i wszystko ok poszło a na Win 7 nie !!

Oczywiście za pomoc będzie > + < lub > 5 <

Jeżeli będziecie potrzebowali więcej informacje o mojej pomocy to pisać ja odpowiem :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie: Dlaczego po pewnym czasie jak jest włączony loopback wyłącza się internet ? i trzeba karte wylaczac zeby znowu zadzialall.

ex

Opublikowano

Kur.. Pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!~@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@~

Zrobiłem wszystko jak w pordaniku gdy odpalam serwer plikowe (od jachu) przez Virtual PC Console pojawia się błąd :

The virtual machine could not be started because there was not enougy memory available on the host.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Shaqq Nic łatwiejszego :P też to miałem. Po prostu daj mniej ramu np 100xD lub wyłacz wszytkie programy co Ciągną Łącze np.GG,skype i tak dalej pozdro ;). Mam taki problem że ja moge grac ale niestety inni nawet wejsc nie mogą pomoże ktos ?? dam + i 5 :)

Opublikowano

a mam pytanie do cb ile utrzyma osob na Kompie ram 2 gb procek 2x po 2.6 net 2 mb ?

Ooo O troche Slabo ;/ utrzyma minimum 15osob max 20-25 ..

Mój Inernet :D

1195215870.png

Opublikowano

Ładnie :) własnie robie server no-hamachi + leci :)

@Edit: UP sie myli mój kolega ma internet 1 mb/s procesor 1,6 :D:P ram 1,5 GB i na hamachi uciągnął 15-30 osób bylem u niego gm i wpisywałem /u /w to wiem :)

Zbieram -

Opublikowano

Jak mam uruchomić serwer ? Przez co , jak i gdzie ? Wszystko mam zrobione tylko nie wiem jak odpalić serwer , prosze o info i pomoc . =)

zbyt duża sygna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...