Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

7. Marzena kupiła notesy 60-kartkowe, 32-kartowe i 16-kartkowe.

Notesów najcieńszy jest o 5 więcej niż 32-kartkowych, a najgrubszy - o tyle ile 16 kartkowy i 32-kartkowy razem.

Wszystkie notesy zawierały łącznie 1220 kartek. Ile notesów każdego rodzaju zakupiła Marzena.

Ułóż równanie i rozwiąż je.

9. Na przestawienie przyszło d dorosłych i m dzieci, razem 123 osoby. Kiedy przed końcem

przestawienie wszedł jeden tata z dwójką 4 - letnich synów, okazało się, że dzieci jest trzy razy więcej niż dorosłych. Zapisz odpowiedni układ równani i oblicz ilu dorosłych i ile dzieci przyszło do teatru

11 Podczas trzydniowego rajdu rowerowego uczniowie przejechali 65km. Drugiego dnia pokonali dwa razy dłuższa trasę niż pierwszego dnia, a trzeciego o 5km niż pierwszego dnia.

Ile km przebyli każdego dnia? Zapisz wszystkie obliczenia.

5c71b48696e49012.gif
Opublikowano

7. Marzena kupiła notesy 60-kartkowe, 32-kartowe i 16-kartkowe.

Notesów najcieńszy jest o 5 więcej niż 32-kartkowych, a najgrubszy - o tyle ile 16 kartkowy i 32-kartkowy razem.

Wszystkie notesy zawierały łącznie 1220 kartek. Ile notesów każdego rodzaju zakupiła Marzena.

Ułóż równanie i rozwiąż je.

9. Na przestawienie przyszło d dorosłych i m dzieci, razem 123 osoby. Kiedy przed końcem

przestawienie wszedł jeden tata z dwójką 4 - letnich synów, okazało się, że dzieci jest trzy razy więcej niż dorosłych. Zapisz odpowiedni układ równani i oblicz ilu dorosłych i ile dzieci przyszło do teatru

11 Podczas trzydniowego rajdu rowerowego uczniowie przejechali 65km. Drugiego dnia pokonali dwa razy dłuższa trasę niż pierwszego dnia, a trzeciego o 5km niż pierwszego dnia.

Ile km przebyli każdego dnia? Zapisz wszystkie obliczenia.

7. troche nie zrozumiale to napisałeś. "a najgrubszy - o tyle ile 16 kartkowy i 32-kartkowy razem." najgrubszych jest o tyle wiecej od czego? tez od 32k?

9.

d - dorosli

m - dzieci

d+m = 123

d+2 = 1/3(m+1) = 1/3m + 1/3

d+2 = 1/3m + 1/3 | *3

3d + 6 = m + 3

d + m = 123 | -m

3d + 6 = m + 3

d = -m + 123

+3d + 6 = m + 3

---------------------

4d + 6 = 126

4d = 120

d = 30

11.

x - 1 dzien

y - 2 dzien = 2x

z - 3 dzien = x + 5

x + y + z = 65

x + 2x + x + 5 = 65

4x = 60

x = 15

=> y = 30

=> z = 20

starałem sie bez zadnych skroto myslowych itp

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano
7. troche nie zrozumiale to napisałeś. "a najgrubszy - o tyle ile 16 kartkowy i 32-kartkowy razem." najgrubszych jest o tyle wiecej od czego? tez od 32k?

kartkowy-kartkowych miało być tak pisze w zadaniu Dzięki za odp

5c71b48696e49012.gif
Opublikowano

7 mi w ogole nie wychodzi, albo ja cos zle robie albo zle zadanie przepisane/ja go zle zrozumialem

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...