Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xbox 360 Slim Czy Playstation 3 Slim

DeDePL

Xbox czy Playstation  

104 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lepsze Xbox 360 Slim Czy Playstation 3 Slim

2. 2. Jak lepiej kupi?.

• Xbox 360 - Potem Kinect'a
    • Xbox 360 + Kinect
    • Playstation 3 - Potem Move
    • Playstation 3 + Playstation Move

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Każdy poleci to co ma ... Np. jak ktoś ma xboxa i nie grał w życiu na PS3 to ci xboxa poleci ...

Ja grałem na obydwu konsolach i powiem że lepsze PS3 ... Tylko ps move może ci popsuć TV :P

A xbox ma chyba jasper czy jakoś tak 1% awaryjności a PS3 0% chyba że młotkiem walniesz :)

Widzisz ... Pan pode mną poleca Xboxa :) to od ciebie wszystko zależy

@ZicoPL

Ale tak samo z siebie ... Starsze wersje xboxa to była podobno loteria : albo po 2 dniach się popsuje albo potrzyma chwilę :) I słyszałem że ten płyn w Xboxie który chłodzi jak się xboxa przechyli żeby stał pionowo to może się wylać.

Ale ja mówię tylko to co czytałem na różnych stronach :) Nie mam konsoli żadnej ( prócz PSP ) :P

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

Grałem na tym i na tym, śmiało Ci mogę polecić XBOXA :) Nie dość że Kinect to cudo, to jeszcze XBOX jest tańszy. Co prawda brak Blue-Ray trochę boli ale tańsze gierki Ci to rekompensują. Na XBOXIE lepsza grafika i najczęściej jest tak, że jeśli gra ma premierę to pierwsza idzie na XBOX'a 360 potem PS3/Wii i PC ;)

Opublikowano

PS3 jest droższa od X360.

Tak jak napisał Zico, pad jest zdecydowanie wygodniejszy.

Jestem za X360 :)

Opublikowano

A xbox ma chyba jasper czy jakoś tak 1% awaryjności a PS3 0% chyba że młotkiem walniesz :)

Kolego nie ma sprzętu, które ma 0% awaryjności :) I twierdząc, że PS3 jest bez awaryjne chyba nigdy nie słyszałeś o YLOD...

Opublikowano

Powiem ci tak ja bym w ogóle nie patrzył na kontroler ruchu.

Sam mam PS3 z Move - Move po 2 dniach mi się znudziło (Pewni by byłó tak samo z Xboxem)

I radze wybrać PS3 bo na Xboxe za niektóre gry po sieci trzeba płacić ;)

Zbieram Minusy!

Lubie dublować ;)

Opublikowano

Moja opinia - Nie FanBoysowska :]

Bierz Xboxa 360 z Kinect.

Kinect wygrywa z Move bo nie ma kontrolera a czujnik ruchu dziala wspaniale bez zadnych problemow czy niedociaglosci . Uzytkowalem dwoch i powiem ze jesli nie ma sie miejsca w pokoju to kinect nie bedzie dzialal poprawnie lecz jesli jest ok to bierz xa z kinectem a move jest jak wii. Lecz kinect jest troche przeceniony bo widzialem go w srodku jest to zestaw chinskich kamerek i plastiku nie wartego 30 euro :) Ale robi swoje.

Sama Konsola :

Posiadam oby dwie . Mam ps3 80 gb od premiery i kupilem xboxa bo jestem fanem FPS . Gralem we wszystkie ligi w coda na ps3 w polsce w dobrym klanie i powiem ze odkad wyszedl black ops to wielka kpina na PS3 . Lagi , zciny , zwiechy konsoli brak jakiego kolwiek supportu ze strony Sony i treyarch. To sklonilo mnie do xboxa tam sie placi za online ale to sa grosze w porowmnaniu do jakosci jakie za to sie ma. Jesli grasz ze znajomymi robisz party poza gra w xmb oc jest wielkim + bo nie slyszysz innych w grze ani nie musisz ich wyciszac. Co do fps Halo reach kosi na xboxie chociaz nie jestem jego fanem.

Gry :

PS3 bedzie mialo / ma kilka fajnych tytulow KZ3 gran Turismo 5 ale i tak MS ma i tak wiecej ekslusiwow.

Jesli chodzi o FPS , community , ludzi , support bierz xboxa .

Kinect z czy bez. Oczywiscie z wychodzi duzo taniej .

wakow9.png
Opublikowano

Jeżeli chcesz grać przez sieć to PS3.

Jeżeli chcesz grać w single to Xklocek.

Pamiętaj, że:

W xklocku za internet płacisz, a w PS3 nie.

Xklocka przerobisz (slim za niedługo też będzie się dało) a PS3 nie.

Kinect i Move to tylko zabawki, które używasz grając na imprezie z kumplami.

PS3 ma blureya a Xbox nie (od razu bardzo dobry odtwarzacz)

Xbox 360 Slim jak i PS3 są już praktycznie bezawaryjne.

Pad do Xboxa jest (moim zdaniem) nieco wygodniejszy, chociaż nie robi to zbyt dużej różnicy.

Xbox możesz przez internet połączyć z kompem i odtwarzać filmy prosto z dysku, nie pamiętam czy PS3 ma taką opcję :D

Więcej (hitów) wychodzi na Xboxa niż PS3 (też mała różnica, a jednak :)).

Najważniejsze pytanie to to, czy chcesz grać w multi :)

Grając w multi na przerobionym Xboxie możesz dostać bana i raz na zawszę się pożegnać z multi na tej konsoli.

I jak kupujesz to od razu zestaw Kinect + Xbox lub Move + PS3 - wychodzi taniej (w CDA robili porównanie)

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano
Jeżeli chcesz grać przez sieć to PS3.

Jeżeli chcesz grać w single to Xklocek.

Odwrotnie. Przeczytaj moj post albo kup dwie konsole i zagraj w multi zmienisz zdanie.

Xklocka przerobisz (slim za niedługo też będzie się dało) a PS3 nie.

PS3 sie nie przerabia. Uzywa sie jailbreaka na pendrive' ie . Slima mozna juz od dawna ....

Xbox możesz przez internet połączyć z kompem i odtwarzać filmy prosto z dysku, nie pamiętam czy PS3 ma taką opcję

Tak ps3 ma taka funkcje

Grając w multi na przerobionym Xboxie możesz dostać bana i raz na zawszę się pożegnać z multi na tej konsoli.

Grajac na gre poprzez jailbreakea na ps3 po wlaczeniu online dostaniesz bana za ktoryms razem :)

Na xboxie sa soft hacki ze nie dostaniesz bana na online , ludzie nawet graja online na piratach lecz po updatecie softu mozesz wylapac.

wakow9.png
Opublikowano

xbox 360 slim kupilem sam miesiac temu dokupilem kinecta i przerobilem (50zl przerobienie) gra sie lajtowo przez xbox live mozesz sciagac za darmo gry na kinecta(pelne wersje) i masz na poczatkek konto gold do grania przez siec :)

Opublikowano

1 Konsole jaka mialem Byl Pegazus:)

ale do tematu-

PS3 mam Rok, XBOX mialem na 1 mies od kolegi bo go nie bylo a dal pograc

POWIEM TAk-XBOX-mniejszy wydatek piraty ale MNIEJSZE mOZliwosci

PS3 Komputer Konsola w Jednym, BLUREJ(heh) To masz juz 700-800 jak nie wiecej bo masz go od SONY czyli marka

Ja bym wybral PS3, poniewaz jest wiecej gier i 3D

Nawet dlatego, ze na MOVE postrzelasz ,a na KICECT postrzelasz chyba z palca:_)

Pozdrawiam

Opublikowano

PS3 Komputer Konsola w Jednym, BLUREJ(heh) To masz juz 700-800 jak nie wiecej bo masz go od SONY czyli marka

Ile razy uzyles blueray i po co . Filmy w hd mozna bynajmmiej postreamowac przez router ...

Ja bym wybral PS3, poniewaz jest wiecej gier i 3D

PS3 ma o wiele mniej gier

Nawet dlatego, ze na MOVE postrzelasz ,a na KICECT postrzelasz chyba z palca:_)

No lece grac w coda online na move :D

Ogolnie to spoko ;]

wakow9.png
Opublikowano

Obie konsole mają minusy i plusy :)

@UP

Każda pewnie gra na PS3 jest na blueray a gry z Xboxa też da się rade odpalić na PS3 :)

Z PS Move da się strzelać i słyszałem że dobrze się strzela ( ale tylko słyszałem :P )

No i masz na PS3 gry 3D ...

O i jeszcze za free masz PS Network ale mniej ludzi siedzi niż na Xbox Live chociaż jest płatny ...

Każdy ma ulubieńca :) PS3 ma lepszą grafikę na grach ale filmy to minimalnie chyba gorsza grafika ( Na YT coś widziałem )

Niema "lepszej' tutaj konsoli ... Jeżeli cię nie stać na ciągłe kupowanie gier to raczej Xbox :P

Ja osobiście będę kupował PS3 pewnie bo wiem że niema jakiś gier na PS3 co są na Xbox ale nie lubię tych gierek :D lubię np. LBP a LBP tylko na PSP i PS3 :)

Ale już wybrałeś to się to moje gadanie nie liczy :D

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

No i masz na PS3 gry 3D ...

To jest kineskopowe 3d ... Jeszcze kupilbym tv 3d i tak nie bede w nim gral lecz preferencje robia swoje.

gry z Xboxa też da się rade odpalić na PS3

Pierwszy raz slysze gry na xboxa sa zupelnie inaczej kodowane.

Każdy ma ulubieńca  PS3 ma lepszą grafikę na grach ale filmy to minimalnie chyba gorsza grafika 

Jakim cudem mozesz miec lepsza grafike na xboxie niz na ps3 w fimie ? To tylko telewizor robi roznice oraz odtwarzac . Tu masz dvd w xboxie i blueray w ps3 to chyba ps3 powinno wygrac. I tak kazdy z nas oglada zwykle ripy divx z pendrivea ^^

O i jeszcze za free masz PS Network ale mniej ludzi siedzi niż na Xbox Live chociaż jest płatny ...

Ameryka vs Europa = Zloto vs Gowno

Na live jest duuuzo wiecej ludzi niz na psn .

To tyle ;]

wakow9.png
Opublikowano

@UP

nie wiem czy działa ale dużo tego na YT

http://www.youtube.com/watch?v=rEL2hYtEK7U&feature=related

A Wy mnie tu przekonujecie do xboxa xD

Jak tam czytam to sobie myślę " A ch** mi tam. Mam kasę na gry to też znajdzie się kasa na xbox live."

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

UP@

Nie to jest niemozliwe :) Te filmiki to jeden wielki fake ... Chyba ze ps3 + linux i symulator gier ale watpie .

Ja sadze ze ps3 jest rownie dobra konsola . Lecz online ma lepszy xbox trudno mi to przyznac lecz taka prawda. i M$ daje 3 lata gwarancji na RROD .

wakow9.png
Opublikowano

@UP

A obejmuje gwarancja w Polsce ?

Właśnie ja będę raczej xboxa kupował bo z tego co słyszę to net i pad lepszy... Ale PS3 nie wykreślam :) Ale tą rozmowę przenieśmy na PW :D

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

Zico, po kiego chuja piszesz, że filmów na BR nie oglądałeś ? Kogo to interesuje ?

imo temat powinien być zamknięty, napisał już, że zdecydował się na PS3.

Faker

"Na live jest duuuzo wiecej ludzi niz na psn"

Gówniany argument, i tak z całą tą ilością osób nigdy nie zagrasz.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Zico, po kiego chuja piszesz, że filmów na BR nie oglądałeś ? Kogo to interesuje ?

Dałem przykład, że np. ja a ni razu nie użyłem Blu-Ray'a, aby uargumentować to, że sławny Blu-Ray wcale nie jest taki konieczny...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...