Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xbox 360 Slim Czy Playstation 3 Slim

DeDePL

Xbox czy Playstation  

104 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lepsze Xbox 360 Slim Czy Playstation 3 Slim

2. 2. Jak lepiej kupi?.

• Xbox 360 - Potem Kinect'a
    • Xbox 360 + Kinect
    • Playstation 3 - Potem Move
    • Playstation 3 + Playstation Move

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałbym żebyście mi doradzili, bo już sam nie mogę się zdecydować.

W najbliźszej przyszłości planuję kupić konsolę, tylko nie wiem która z w/w jest lepsza.

Chciałbym aby zbyt często się nie psuła, fajnie grało się w gry typu FPS, RPG.

I jeszcze odnoście tych "kontrolerów ruchu".

Co według was lepsze Playstation Move, czy Kinekt ?

Proszę o napisanie + i - każdej z konsol i kilku słów o nich.

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dużo było takich tematów(poszukaj sobie, tam masz plusy i minusy obu konsol), PS3 oczywiście lepszy, chociaż ma trochę gorsze chłodzenie od starszej wersji, nowy X ma podobno bardzo poprawione chłodzenie i nie jest już taki awaryjny, ale to nie zmienia faktu, że PS3>XBox360.

Co do kontrolerów ruchu, oczywiście, że Move, może nie jest to jakaś innowacja(patrz Wiimote), ale jest o wiele lepszy od nowego EyeToy'a czyli Kinect'a(największym plusem był projekt Milo and Kate, czyli wirtualni przyjaciele z bardzo rozbudowaną inteligencją, ale i z tego zrezygnowali), to totalny niewypał, Move lepiej sprawuje się w grach i jest bardziej praktyczny. Do tego Move jest tańszy od Kinect'a.

Jak masz kasę to kupuj PS3 Slim'a i Move, jak nie to później sobie dokupisz, nie jest to pozycja must have.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Jeśli zależy Ci na grze przez sieć - PS3

Jeśli zależy Ci na najnowszych propozycjach w niskiej cenie - Xbox przerobiony

Ale moim zdaniem lepsze PS3, do tego jak wspomniał 2@up Move lepsze od Kinecta

Opublikowano

PS3, jeśli lubisz grać w multi, jeśli preferujesz single to xbox bo tańszy i więcej gier sobie możesz kupić, albo więcej kasy na długie nocki ;)

Opublikowano

Jeśli masz zamiar grać przez neta z przyjaciółmi to warto wydać te 30zł na miesiąc i grać na xboxie. Lepsza komunikacja jest niż na ps3. Ale polecam ps3 i ps move.

Homo sum; humani nil a me alienum puto. - Człowiekiem jestem; nic co ludzkie nie jest mi obce.

Budowniczy
Opublikowano

PS3 oczywko. Darmowe usługi sieciowe, lepszy system osiągnięć, i co najważniejsze przy wyborze konsoli - lepsze (imo) i więcej exclusive'ów. Można dodatkowo składać się 2 5 osób na tytuły z PSS, co wychodzi naprawdę bardzo tanio za pełnowartościową grę.

Kinect to tak jak by odpicowany PS Eye, który masz przecież z Move. Jeżeli dopiero co planujesz kupić konsole, to brał bym Bundle Pack z Move.

Opublikowano

Oczywiście ps3 masz naped blue ray-wieksze mozliwosci na przyszłość

chociaż jeśli zależy Ci na kasie to możesz kupic xbox mimo wszystko to też nieczego sobie konsola osobiście brałbym ps3 mam xbox'a (model z 2008r) i niestety sie przegrzał ale myśle ze nowa wersja bedzie bez awaryjna

Opublikowano

Ok, dzięki za rady. Zdecydowałem się na PS3, ale chyba na razie kupię samego, a za jakiś czas Move, bo teraz jeszcze nie ma żadnych fajnych gier na ten kontroler.

Opublikowano

No i bardzo dobrze robisz, Move nie jest pozycją must have, więc za tą cenę kupisz sobie jakąś grę. Do tego blu-ray w PS3 jest jego chyba największym plusem, niedługo gry będą zajmowały dużo miejsca więc się przyda, na X'a już producenci muszą skracać gry, żeby się zmieściły na 1-2 płytach DVD, a w porównaniu do 25GB na zwykłym BD jest to duży minus.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Ok, dzięki za rady. Zdecydowałem się na PS3, ale chyba na razie kupię samego, a za jakiś czas Move, bo teraz jeszcze nie ma żadnych fajnych gier na ten kontroler.

A jaka gra według ciebie na ps move jest fajna?? Ja mam ps move i 3 gry Trumble, Start the party i niedługo Sport Champions i jestem bardzo zadowolony z tych gier.

Homo sum; humani nil a me alienum puto. - Człowiekiem jestem; nic co ludzkie nie jest mi obce.

Opublikowano
X360 Slim ma to samo co ps3

Gówno prawda.

kinect sie nie zacina jak na ps3 move

Gówno prawda no. 2. Nie dość, że zajebali pomysł od Sony(EyeToy), to Kinect jest niewypałem.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam!

Chciałbym się wypowiedzieć na ten temat. Obecnie jestem posiadaczem konsoli PlayStation 3 i wymieniam ją na nowego Xboxa 360 Slim. PlayStation 3 jest oczywiście dobrą konsolką i do zarzucenia mam jej nie wiele co opiszę poniżej. Po pierwsze słynny Blu-Ray. Najlepszym przykładem na wytłumaczenia tego będzie moja własna historia. Z początku chciałem oczywiście Xboxa, gdyż na dobrą sprawę miałem jednego kolegę z PS3 i jakichś siedmiu z Xboxem, co odbija się znacznie nad zakupem gier (nie trzeba kupować, można pożyczać :)). Wracając do tematu, mój tata stwierdził, iż chce Blu-Ray'a dlatego kupi mi PS3. Wiecie jak to jest, jak mam nie mieć nic to wolę już mieć PS3. Miło mi się użytkowało konsole, polecam, ale mimo wszystko zawsze jak byłem u kolegów z zazdrością patrzyłem jak pogrywają w takie gry jak Halo 3, Gearsy, Fable lub Forza Motorsport 3 (Gran Turismo 5 nie wychodziło no to co ;/). Jednak brak możliwości podłączenia konsoli do internetu za pomocą kabli (szkoda kasy na dodatkowe Wi-Fi) wstrzymywało mnie od zakupu konsoli Microsoftu. Jednak po premierze nowego X360 Slim ta zapora poszła w niepamięć i podjąłęm się zakupu nowszej wersji maszynki MS.

PODSUMUWUJĄC

PRZEZ 2 LATA KORZYSTANIA Z PS3 A NI RAZU NIE UŻYŁEM BLU-RAY'A W CELU OGLĄDANIA FILMU

Chciałbym jeszcze poruszyć temat gier. Bo tak naprawdę to jedyne dwie serie za jakimi będę tęsknić to INFAMOUS i UNCHARTED, zaś po stronie Xboxa stoją świetne tytuły (sprawdzone już przeze mnie) jak: Halo 3, (Reach wkrótce wpadnie pod moją lupę :]), Forza Motorsport 3. Wiele się spodziewam również po Mass Effect (tak wiem wychodzi na PS3 ale "jedynka" nie), Fable, Alan Wake i Gears of War.

DODATKOWO JEST OGROMNA RÓŻNICA W PADACH! PAD OD XBOXA JEST O WIELE WYGODNIEJSZY I O WIELE PRZYJEMNIEJ NA NIM BYŁO OGRYWAĆ TAKIE TYTUŁY JAK BATTLEFIELD: BAD COMPANY 2 CZY CALL OF DUTY: BLACK OPS!

@Up

Na koniec chciałbym podważyć fanbojską i nie rozsądną wypowiedź użytkownika powyżej. Chciałbym cię uświadomić, że Tobie się tylko wydaje, że Move jest tańszy. Spójrz na to tak. By w pełni bawić się Move'em trzeba wydać 200 zł na starter pack, po czym do kupić 3 motiony i 2 navi. Czemu? A chociażby po to, żeby móc na imprezie bawić się we dwójkę z kumplem w pełnych możliwościach Move'a. Kinect'a kupujesz za 650 zł i masz to wszystko odrazu. Sony po prostu rozłożyło to sprytnie na raty. Dodam jeszcze coś. Stwierdziłeś, że Kinect ukradł pomysł Sony na EyeToy? Twój fanboizm nie pozwolił Ci zauważyć, że z kolei Sony zerżneło pomysł od Nintendo? Zastanów się zanim coś napiszesz. Pozdro

Opublikowano

Znowu spory .... porównam to tak :

Xbox :

-Tanie gry (opłaca się)

-mój kolega mam przerobioną konsolę i gra już w sieci z 3-4 miechy za free więc ;]

-Kinect bardzo wygodny

PS3:

-Tym nowym kontrolerem możesz sobie zepsuć telewizor ( np : rzucić z emocji co widać było w wii)

-Multiplayer mniej rozbudowany niż w xboxsie

1369851372-U355713.png

by Regman

Opublikowano

Xbox > gdzieś tam PS3, ale co ja będę gadał jak już wybrałeś.

Opublikowano

PS3 lepszy moim zdanie.

Lepiej kupić PS3 a potem Move dokupić, bedzie tańsze. Chyba że w jakis sklepie jakas promocja ze ps3 i move z rabacikiem, to biez to i to xD

09071535498836998897.png

Opublikowano

bierz xbox 360 S, z Kinectem bądź jak nie masz funduszy to później dokup

Moim zdaniem xbox jest lepszy od PS3, powiedziałbym więcej ale nie mam akurat weny :)

icecubea.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...