Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chrzestny - Problem

LaurenT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja miałem dzisiaj bierzmowanie, nie wiem jak jest u was ale u nas jest zje*anie. Musiałem chodzić 2 lata do kościoła + zaliczyć ponad 200 pytań + zapłacić 50 zł.

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

Opublikowano

Ja miałem dzisiaj bierzmowanie, nie wiem jak jest u was ale u nas jest zje*anie. Musiałem chodzić 2 lata do kościoła + zaliczyć ponad 200 pytań + zapłacić 50 zł.

przepłaciłeś ;) tyle czasu w plecy + kasa ^.^

Opublikowano

kurna jak można płacić za bierzmowanie xD co oni kurna łaskę Ci robią ? Muszą dać taki ich pieprzony obowiązek... albo się odwołaj gdzieś wyżej to dostaniesz bierzmowanie w kilka minut B)

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Dla mnie kościół może nie istnieć te ich jebane zasady doprowadzają mnie do migreny... do kościoła i tak nie chodzę, pod krzyżem nie tańczę ^^ a oni sępią bezczelnie... dzięki za informacje i "doping" ;)

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Ja chodzę 3 rok i dopiero teraz dostanę bierzmowanie.Muszę im zabulić i na dodatek muszę wkuć książeczkę. całą która ma 50 stron a nawet nie chce misie wiersza na polaja nauczyć

Opublikowano

Nie ma sensu przygotowywać się do bierzmowania 3 lata, po prostu 2 pierwsze lata olewasz, a potem niby się nawróciłeś i robisz tylko te najważniejsze rzeczy.

Mariuszw13.png
Opublikowano

To tylko gadanie że zapłacisz i tyle. Dzisiaj nam pani od religii gadała (tzn. obalała mit), że idziesz do katedry, płacisz i masz bierzmowanie. Ci z katedry każą wziąć "papierek" od proboszcza. A żeby dostać ten "papierek" to masz normalne przygotowanie do bierzmowania tylko, że jest tak jakby przyśpieszone trwa od miesiąca do roku. Zależy jaka parafia (u nas rok) i na jakiego księdza trafisz tzn. proboszcza (może być sytuacja że dostaniesz od ręki). Potem jak posiadasz świstek idziesz z powrotem do kurii bądź katedry i jesteś bierzmowany przy najbliższej okazji (bierzmowania nie udziela ksiądz! udziela je biskup). To pierdolenie 50zł i masz bierzmowanie to GÓWNO PRAWDA ;) Sam jestem na 3 roku przyszykowania do bierzmowania i jest jeszcze jedna grupa utworzona, gdzie są ludzie po 30-40 lat bez bierzmowania i się trudzą o dostanie "papierka" ;>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...