Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór Systemu

LesnyCzlowiek

Wybór systemu  

61 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który system?

• Windows 7 Ultimate 32bit
    • Windows XP Professional

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na nowym PC od razu zainstalowałem win7, jednak po miesiącu użytkowania, denerwuje Mnie kilka rzeczy. Brak możliwości wyłączenia DEP (do czitów ring0 i ring3), część moich ulubionych programów krzaczy się pod win7, no i na końcu trial resetery do Antywirusów. Zanim znalazłem taki działający na win7 do NIS 2010 to 7 razy reinstalowałem program. Na winXP nie było tego problemu. Komp taki jak w sygnie. Według was lepszy winXP czy win7? Moja wersja win7 to 32bit ultimate.

Opublikowano

Moim zdaniem jak narazie windowsa xp nie przebił, żadny nowszy system.

Sam mam i jeste zadowolony ;)

nie przebił? windows 7 przebił go w 100%

nie wiem dlaczego Ci się nie podoba,

masz 4 gb ramu a wersja windowsa 32 bitowa wykorzysta tylko 3.25 gb, ja bez zastanowienia wybrał bym windowsa 7 bo jest to bardzo dobry i wydajny system.

1285279961299.gif
Opublikowano

Pilarix, ja napisałem co Mi się nie podoba w win7. No chyba że macie sposób na wyłączenie DEP i działanie większości czitów oraz poprawę pingu w CS bo Mnie dobija x.X Windows 7 też mam 32 bitowy ;s Czyli w wykrywaniu ramu wyjdzie na to samo ;s A win xp zużywa Mniej ramu jako system.

Opublikowano

Dla mnie lepszy jest Windows 7 Ultimate 32bit sam go używam :)

12381569.png

"Już się nie boję nic mnie nie czeka , smutny finał człowieka który zapada w etap"

Opublikowano

Windows 7 ma więcej fukncji dotatków co upiększa go i ulepsza

Ja uzywqam Windows XP bo poco wogule mam marnować kase :P ten windows jest zajebisty i nie zamierzam go zmieniac

30364378.png

Opublikowano

masz 4 gb ramu a wersja windowsa 32 bitowa wykorzysta tylko 3.25 gb, ja bez zastanowienia wybrał bym windowsa 7 bo jest to bardzo dobry i wydajny system.

Może przebił, ale chyba ilością problemów.

Może jest bardziej ogarnięty wizualnie i bardziej wydajny, ale i tak xp jest najmniej problemowym systemem.

Me gusta.

Opublikowano

Zostaw win7 . Jeśli chcesz XP to po co Ci taki komputer? ;o

Przez XP zostanie Ci tylko 3gb ram i 2rdzenie ;D

Na win7 3,25gb ram i 4rdzenie ;P ( 4000 - 725 ;S )

RKS MOTOR LUBLIN

WŁADCY WSCHODU !

Opublikowano

Bierz Win 7 !

Miałem Win 7 i Win XP, win 7 jest o wiele wygodniejszy, lepszy i ma lepszą oprawę graficzną :)

1358809676-U384748.png

Legenda
Opublikowano

Zdecydowanie XP.

W siódemce występuję jeszcze dużo bugów.

Ja osobiście używam Se7en i się zawiodłem bierz XP !

Opublikowano

Bierz 7, xp jest już przestarzały, nie wykorzystuje pełni możliwości nowych systemów(właśnie przez swój wiek).

DEP'a możesz wyłączyć w boot.ini, UAC w panelu sterowania.

RAsfepN.png
Opublikowano

Zdecydowanie XP.

W siódemce występuję jeszcze dużo bugów.

Ja osobiście używam Se7en i się zawiodłem bierz XP !

dużo bugów? na xp miałem średnio co kilka dni bsoda albo inne zwiechy, na sevenie kompa mam odpalonego 4 dni jakoś, 0 bugów, działa tak samo jak po włączeniu więc nie gadaj głupot ok?

1285279961299.gif
Opublikowano

osama, mały szczegół, na win7 nie ma takiego pliku jak boot.ini ;] Tam jest jakoś inaczej zapisywane ;s

Co nie zmienia faktu, ze i tak mozna to zmienic.

RAsfepN.png
Opublikowano

Przez XP zostanie Ci tylko 3gb ram i 2rdzenie ;D

że co ?

ja mam Xp i mam aktywne 4 rdzenie oraz 3.25 Gb ram i jakoś nie przeszkadza mi to w graniu ...

bierz XP, miałem Win 7 i mi się nie podobał, nie wiem czemu ale wydawało mi się że gry chodziły trochę wolniej, ale może to dla tego że bez wsparcia MS miałem.

Win 7 jest lepszy wizualnie, ale także te "u pięknienia" potrafią tak zajebiście zdenerwować, bo chcesz coś zmienić w ustawieniach i szukasz tego przez kilka minut, bo oczywiście "ulepszyli" nazwy danej funkcji ... w Xp zmiana czegokolwiek zajmuje kilka sekund/minut

Opublikowano

dużo bugów? na xp miałem średnio co kilka dni bsoda albo inne zwiechy, na sevenie kompa mam odpalonego 4 dni jakoś, 0 bugów, działa tak samo jak po włączeniu więc nie gadaj głupot ok?

Ja tam nie pamiętam kiedy ostatni błąd na 7 mi wyskoczył ;o.

Opublikowano

że co ?

ja mam Xp i mam aktywne 4 rdzenie oraz 3.25 Gb ram i jakoś nie przeszkadza mi to w graniu ...

bierz XP, miałem Win 7 i mi się nie podobał, nie wiem czemu ale wydawało mi się że gry chodziły trochę wolniej, ale może to dla tego że bez wsparcia MS miałem.

Win 7 jest lepszy wizualnie, ale także te "u pięknienia" potrafią tak zajebiście zdenerwować, bo chcesz coś zmienić w ustawieniach i szukasz tego przez kilka minut, bo oczywiście "ulepszyli" nazwy danej funkcji ... w Xp zmiana czegokolwiek zajmuje kilka sekund/minut

Nom, w graniu np w crysisa z dx10 ci nie przeszkadza, fakt, nie, czekaj... XP nie wspiera dx10...

Pliki w XP szybko sie wyszukuje nie? Przeciez tylko trzeba wybrac odpowiednia opcje w panelu sterowania, wybrac typ pliku i na jakim dysku ma byc szukany, nie cale 5 minut. Tylko, ze ta sama czynnosc w win7 zajmuje 2 sekundy.

3.25 Gb ramu xD, to niezle, w tetrisa mozesz pograc. U mnie samo gta 4 laduje w ram ponad 5gb, co dopiero system i inne aplikacje ktore sa wlaczone. Wspolczuje ci :)

Na win7 nigdy nie mialem bsod, nigdy, nawet w becie.

RAsfepN.png
Opublikowano

Wiesz tu się z tobą będę kłócił :) I z każdym co myśli, że win7 obsługuje tylko te 3gb ramu.

Da się przerobić programikiem Sunrise Seven wersję 32bit na obsługę większej ilości ramu :)

Więc wystarczy tylko poszperać i macie :)

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Windows 7 Ultimate to potęga ;) osobiście go polecam, prócz dobrej stabilności i funkcjonalności jego lustrzany wygląd jest niesamowicie przyjemny dla oczu przez co można siedzieć dłużej i przyjemniej ;)

2006-2010

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...