Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ps3 Czy Xbox360

Gość jaro1279

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanko zastanawiam się nad kupnem konsoli odrazu przychodzi mi na myśl ps3 lecz ta cena gier jest przerazając po 200zl za 1 gre? bez przesady.. ;f xbox360 tanszy oraz gry są tańsze lecz słyszałem ze sie strasznie grzeje zawiesza itp.. wiec nie mam pojęcia co mam wybrać ..prosił bym o jakieś opinie kogoś kto ma tę konsole czy tę z góry dziekuje

Opublikowano

Polecam XBOXA, ma tańsze gry i grafiką dużo się nie różni od PS3. Jedynie co mi się w XBox'ach nie podoba to ich Joysticki.

02402750183503470554.png

| exKidMod Soldat | NFS:W Helper|

Opublikowano

Zdecydowanie Xbox Pad jest najwygodniejszy na swieciee gry sa tanie Konsola rozni sie cena od ps3 okolo 500-600zl przerobiona z allegro wiec roznica jest Grafa lepsza - minus to brak BD ale i tak nikomu to nie potrzebne w konsoli ;f

Opublikowano

Hm własnie tak myśałem zeby xboxa kupic ale czytalem ze są strasznie awaryjne prosze o dalsze opinie .

Opublikowano

Xboxa wczoraj dostałem na urodziny jest naprawde zajebisty :)

Grafika bez komentarza :) wyrąbana

Polecam gry : Need For Speed Undercover, Assasin Creed Naprawde fajne gry :)

xBox na 1000% :)

12381569.png

"Już się nie boję nic mnie nie czeka , smutny finał człowieka który zapada w etap"

Opublikowano

Kupujesz ps3 i masz, odtwarzacz blu-ray, konsole do gier, swietny odtwarzacz muzyki, darmowy internet w jednym a kupujac xboxa, masz tylko konsole do gier.

Btw, co to za argument "only xbox, tanszy". Co z tego, ze tanszy skoro nie ma 3/4 rzeczy, ktore ma ps3, przez co sie ssie.

RAsfepN.png
Opublikowano

Osama a niby na Xboxie nie można słuchać muzyki albo oglądać filmów...?

A jak się wkurwisz to Xboxa przerobisz ;)

Mozna, filmy na dvd i muzki w jakosci z mp3 za 20zl z targu.

Na ps3, filmy na blu-ray i muzyki w 7.1

RAsfepN.png
Opublikowano

Ja kupiłem ps3,mialem do wyboru albo ps3 albo kompa,ale kompa za 1k wiec nie wzialem.Tak wyszło ze po roku użytkowania znudził mi sę to i lezy w kącie...Ale tak ps3 lepsze,jak do gier multiplayer,a do singla only xbox.Ps3 niedługo będe sprzedawał,strata kasy na te zasrane konsole.

1377774857-U369478.png

Opublikowano

PS3 jak najbardziej. Najtańszy odtwarzacz Blu-Ray na rynku i więcej opcji, które opisał Osama. Do tego działający legalnie w Polsce PSNetwork, za którego nie musisz płacić i możesz grać w sieci za darmo, XBoxLive nie dość, że płatne, to jeszcze do listopada nielegalne w Polsce, do tego nie wiadomo jak będzie z migracją kont, czy odzyskasz punkty, zakupione DLC, gry itp. Do tego PS3 do tej pory(po ładnych paru latach) nie został złamany, ostatnio było to zamieszanie z Jailbreakiem, ale Sony już wypuściło nowy soft i gier pirackich nie odpalisz. Do tego gry nie muszą być aż takie drogie, kto każe Ci kupować nówki, na Allegro pewnie znajdziesz wiele używanych gier. Kupisz na początku GTA4/Red Dead Redemption i masz zapewnione długie godziny grania.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Jeśli masz zamiar przerabiać to weź Xbox-a, jeśli będziesz kupował oryginały to PS3 polecam ! sam mam i jestem b. zadowolony

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Opublikowano

Wiadome ze Xbox , z wiadomych wzgledow . Tanszy , tansze gry , grafika wyrabana , tez mozna sluchac muzyki i ogladac filmy tak jak na Ps3 ...

WarRock - Ciąg dalszy ^^

Opublikowano

@up

Aha, jakim cudem odtworzysz plyte blu-ray na xboxie skoro on nie ma nawet takiego napedu -.-?

Grafika jest taka sama na obu konsolach, na dodatek ps3 jest szybsze, ma az 8 rdzeni.

RAsfepN.png
Opublikowano

Ja mam Xbox Elite przerobiony bo w sieci nie gram:) Gry na PS3 są VERY drogie a tutaj jest super mam z 30 gier za darmola bo ściągam. A wogóle to na Xbox'a gry masz tak:

kupujesz płytę dwuwarstwową za 5 zł, ściągasz gre i masz :) Proste bierz Xbox najlepiej Elite bo na Slima przeróbki jeszcze nie ma :) A wogóle Slima i tak się nie opłaca bo on ma WiFi a jak przerobisz Slima to już nikt nie kupi :)

1328997611-U170772.png

Opublikowano
Moim Zdaniem jezeli chcesz tylko Grac to XBOX360 jak najbardziej , a jezeli chcesz uzytkowac do czegos innego PS3 ;]

Grałeś chociaż raz na PS3?

Wiadome ze Xbox , z wiadomych wzgledow . Tanszy , tansze gry , grafika wyrabana , tez mozna sluchac muzyki i ogladac filmy tak jak na Ps3 ...

Tańsze gry? Czytam recenzję byle jakiej gry na obie konsole w CD-A, cena w granicach 250zł za nowe gry dla obu konsoli. Do tego niestety ale XBox ma w większości przypadków gorszą grafikę od PS3.

Ja mam Xbox Elite przerobiony bo w sieci nie gram:) Gry na PS3 są VERY drogie a tutaj jest super mam z 30 gier za darmola bo ściągam. A wogóle to na Xbox'a gry masz ta

Jaki jest sens grania na XBoxie jak nie ma się dostępu do multiplayera, do tego konsola od razu po przeróbce dostaje bana i traci gwarancję.

Co do przeróbki Xboxa to można ale gorzej jak już załapiesz RROD i konsola z Microsoftu wróci zbanowana ;)

Co do RROD'a(Red Ring of Death) to jeżeli on ma kupić zwykłego XBox'a(nie wersję Slim) to będzie miał większe prawdopodobieństwo, że go dostanie, niestety ale tylko wersja Slim ma bardzo dobre chłodzenie i jest praktycznie bezawaryjna(chłodzenie lepsze od PS3 Slim, niestety ale mniejsze wymiary i troszeczkę gorsze chłodzenie). Do tego jeżeli podczas grania poruszysz XBoxa, to masz duże szanse, że płyta ulegnie zniszczeniu(np. ty wiesz, że nie można ruszać, ale twoja mama przez przypadek ruszy i po sprawie).

PS3 definitywnie, to jest prawdziwa maszynka multimedialna, świetne gry(nadal potrafi zadziwić grafiką, patrz Gran Turismo 5, Killzone 3), najtańszy odtwarzacz Blu-Ray, świetny odtwarzacz muzyki i filmów, darmowy dostęp do multiplayera i PSNetwork i do tego Move jest o wiele lepsze od Kinecta(do tego cena Kinecta jest prawie dwa razy większa niż Move). Co do gier nie masz się o co martwić, kupujesz na początku GTA IV/Red Dead Redemption i masz zajęcie na dłuuugie godziny, uzbierasz kasę i kupisz nowe, do tego nikt nie każe Ci kupować nowych gier, można kupić z "drugiej ręki"(chyba nie ma jakiegoś ograniczenia - tak mi się wydaje).

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Jaki chcesz tylko na nim grac to weź Xboxa, a jesli bedziesz chciał cos na nim wiecej robic np. ogladac filmy blu-ray czy coś tam innego to weź Ps3

Opublikowano

Ja mam takie pytanko, żeby nie zakładać nowego topicu planuje kupić PS3 i mam pytanie w ps3 jest lepsza grafa czy w xboxie ? czy za 1200zł kupię jakies dobre ps3 ?

700 post ;d

1359062624-U334301.png

Opublikowano

@Up

Za 1200zł kupisz nowego Fat'a lub Slima(ten starszy jest większy od Slima, ale nie różni się praktycznie niczym innym niż wyglądem i ma lepsze chłodzenie - Slim mniejsza obudowa = pogorszone chłodzenie, ale i tak jest super), pewnie Ci jeszcze na jakąś grę starczy(i/albo będzie w zestawie).

Do tego w większości gier na PS3 jest o wiele lepsza grafika niż w xBox 360, PS3 ma lepsze podzespoły, 8 rdzeniowy procesor Cell(1 uniwersalny rdzeń + 7 użytecznych, wyspecjalizowanych rdzeni, do tego superkomputer z tym procesorem jest 3 razy szybszy od najlepszego dotąd superkomputera, więc widzisz), lepsza karta grafiki zbudowana przez nVidię - RSX, do tego PhysiX do fizyki w grach.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ponawiam temat ponieważ zblizają sie urodziny a ja nie wiem dalej co kupić ^^.. xbox 360 niby tańsze gry itp ale jakos nie mam do niego przekonania jakos wieksze zaufanie do ps3 mam ... prosze o dalsze opinie na ten temat pozdrawiam ;].

Opublikowano

Bierz PS3, tu się nie ma co zastanawiać, gry na Allegro możesz kupić używane, np. God of War'y, Uncharged 1 i 2, Motorstorm'y, Killzone 2 i wiele wiele innych, na Allegro jest dużo używanych gier w bardzo dobrej cenie(50-70zł), nówki też są tanie, a co to za różnica czy gra jest używana czy nowa. Do tego XBox360 zanim będzie miał takie dodatki jak PS3 to minie trochę czasu, PS3 to maszynka multimedialna, nie tylko do gier. Move też jest o wiele lepsze od Kinecta. Do tego multiplayer jest za darmo.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...