Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut Dl]Pliki Serwerowe Freebsd 7.1 + Kde 3.5.10 +Opera 9.63+Apache / Vmplayer

paninax

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dobra , a bez sysinstall to wpisać te ip z ifconfig?

A jak chcę zalogować się na serwa to wpisać ip z ifconfig z końcówką 100?

A jak kolega to normalnie te ip?

Opublikowano

sorry ale ja sie pomylilem przy uploadzie plikow , i to nie sa te pliki co myslalem ,wlasnie patrze na TV u pewnego usera i widze ze to nie jest to co myslalem ze jest , tam jst tylko KDE zaisntalowane , nie ma serwera metin2 ani server mysql.

Wiec to jest w sumie czyste bsd z trybem graficznym .W sumie to macie sporo poradnikow mozecie sami sie pobawic zeby na tym zainstalowac serwer , cala zabawa jest dosyc prosta.

Aha przepraszam za pomylke .

Opublikowano

Ogarnijcie sie wszyscy ,ja mam te pliki i sa to wlasciwe pliki raczej bo tak to bym nie gral na lokalnym i konto testowe to test i haslo 12345

Pliki sa w folderze freebsd

Kompiluje KDE i chcialbym sie potem dowiedziec co wrzucic zeby moc ten czy twoj easy serwer odpalic ,ponawiam pytanie czy baza danych i kopia game wystarczy zeby go odpalic [nie mowiac o instalacjii apache,mysql itd] i co bym musial pozmieniac w plikach zeby hasla wszystkie pozmieniac i moc grac na swoim koncie bo tam jest bagside no chyba ze normalnie by chodzil jak bym tylko mu dodal takiego uzytkownika.

Lecem dalej bo czas leci ,gdyby nie blad paczek z freebsd bym tu nie zajrzal ;p

Opublikowano

@UP A JAK JE WYPAKOWAC jakim programem??

dajcie plissss....tuta po PL jak zrobic KDE4

Pomagam w pisaniu skryptów/programów itd..

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

Te pliki można wypakować programem HJSPLIT

Dwonload:

httpwww.programosy.pldownloadpobierz2,hjsplit.html

Klikamy w programie "join" potem "input file" i podajemy gdzie znajduije sie pierwszy sciągniety plik ...001 potem "start" i zaczyna złaczac pliki [zarowno mozna było je winrarem podzielic czy total comanderem coz].Po rozpakowaniu mamy archiwum freebsd.7z ktore tez wypakowywujemy chodz najwazniejszy to folder freebsd z tego folderu reszta jest zbedna a reszta jak w poradniku

P.S.

Tak przydałby sie tut jak zainstalowac dokladnie kde pod freebsd ,bo chodz doszlem do opcji wlaczenia kde [startx,startkde itd..] to cos mi nie dzie z konfiguracja kdm,wyskakuje okienko logowania ale jakies dziwne ,coz ten temat to juz chyba na inny tut ale jakby ktos takie cosik robil niech tu wkleji link do tematu

[Jeszcze jest DesktopBSD odrazu ma cały pulpit ;P]

Opublikowano

Nie wiem czy zle przenioslem serwer czy cos ale gdy odpalam go na new partycjii to pokazuje mi takie cos:

password:

METIN2_DB_CACHE: GERMANY

Real Server

Log Offlog_file_delete_old: stat: No such file or directory

PUBLIC_IP: [ip moje] interface re0

hostname game1_1

PLAYER_SQL: localhost mt2 mt2!@# player

COMMON_SQL: localhost mt2 mt2!@# common

LOG_SQL: localhost mt2 mt2!@# log

Init Hongkong

Setting Locale ="hongkong"

locale/hongkong

Set Locale = hongkong

[setLocale] big5

PlayerSQL.Connect(localhost mt2 mt2!@# player)

czy wystarczy naprawidz tabelki i bedzie ok czy cos innego bo nigdzie nie umiem znalezc tego typu bledu w tematach

prosze o pomoc ; ]

P.S.

Tam "chyba" jest pomyłka jezeli chodzi o navicata bo mnie połaczyl z baza tak:

host:"w tym przypadku moj nat"

uzytkownik:"bagside"

hasło:"APvMyD5O"

Na uzytkowniku "root" nie chcialo polaczyc

Opublikowano

jak morzesz podaj screen co powinno być wpisane w em0 w sysinstall

Poniewaz moj serwer tworze na zewneterznym IP serwer uzywa moj "dhcp" czyli automatyczne IP

W hamachi raczej powinno byc tak:

Adress ipv4 gateway: ip hamachi z koncowka normalna

adres ipv4 z koncowka 100

domain 4.2.3.3

net mask 255.0.0.0 jak sie nie myle

portmap otwarty na IP z koncowka 100

Jak tylko ogarne moj serwer bo mam duzo zaleglosci w phpie to postaram sie podac screene i jak powinny wygladac pingi

Screen sysinstall

screen

Domena i host moze sie nie zgadzac ja mam standardowa domene przypisana automatycznie nie localhost ale i tak dziala

Opublikowano

Ja juz nie raz stawialem serwa i wiem jak sie to robi ale mam problem z ustawieniem sieci bo daje to bridge a mimo wszystko nie lonczy mnie z mysql wyskakuje blad polanczenia...

Opublikowano
@uP Sebuthc

Hmm moze i z wewnetrzn to tak na bridge ale na zewntrz uzywam "NAT"...

Juz 4 osoby testuja moj serwer jak narazie i nie maja zastrzezen choc z leksza laguje bo moj provider jakis dziwny...blink.gif

nie moge dac linku do serwa a wiec dam screena polaczenia opery prosto na twa wypowiedz a zeby to bylo mało wyslalem go prosto z przegladarki na wgrajfoto...Ocencie sami czy mowie prawde tongue.gif

SCREeN

a i jeszcze jeden by potwierdzic ze to z maszyny wirtualnej na nacie

Screen2

P.S.

Paninax jak tu zaglądasz i mozesz to daj jakis tekstowy opis instalacji KDE po konfiguracjii Xorg

Opublikowano

A mam pytanko co do tych plików serwerowych ;p Czy jest na nich Firewall? Chodzi mi o konkretną odpowiedź, a nie " chyba nie" .... Jeżeli nie ma to zna ktoś pliki serwerowe zx firewallem oprócz Avalona wersji Lite i Easy ?

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

A nie mógłbyś zrobić wersji botowalnej żeby zbotować z dysku przenośnego lub pendriva?

Wszystko ładnie działa masz wielkiego +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...