Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut Dl]Pliki Serwerowe Freebsd 7.1 + Kde 3.5.10 +Opera 9.63+Apache / Vmplayer

paninax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem dać SS-y w Edit ale widzę, że dosyć dużo postów przybyło w temacie:P

Więc SS-y jak mówiłem. Jak byś mógł to popatrz i powiedz co źle robię. SS-y te nie są w dobrej kolejności ale myślę, że się połapiesz.

beztytuucl.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Ja wrogom podziękuje gdy przyjdzie czas na rewanż... 

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

a czy jest tam ta lista możliwości co w plikach serwerowych easy?

* FreeBSD 7.2

* Odchudzony system

* Odchudzony kernel

* Firewall

* Możliwość odczytu więcej 3,5GB RAM

* Skrypt czyszczący logi

* Skrypt naprawiajacy logwanie co 10 min

* Skrypt defragmentujący MYSQL

* MYSQL 5 (mniejsze zapotrzebowanie na pamięć)

* Odblokowane SSH

* 2 Channele

* apache22 (dzialajacy na porcie 2080)

* php5 + dodatki

* wbudowana strona (reje IS Rank Status)

* wbudowane Forum

* dodane 4 nowych npc na stale do kazdego krolestwa

* usuniety drop yang,dodane bony z is do 2018 w tym 3 reka ,powiekszony sklad

* spolszczona czesc misji ,pierscien tp ,wyedytowane sklepy ,odbugowane itemproto-brak yangug

Opublikowano

wazny jest ip w portmap a nie karta sieciowa , sam serwer nie musi byc na karcie hamachi zeby dzialal jak hamachi wystarczy ze bedzie zainstalowane hamachi a porty moga byc przekierowane na dowolna karte sieciowa . zgodze sie z toba

Opublikowano

* FreeBSD 7.2 --> nie, jak sama nazwa posta mówi FreeBSD 7.1

* Odchudzony system --->myślę, że tak

* Odchudzony kernel ---->myslę, że tak

* Firewall --->chyba nie ale nie jestem pewien.

* Możliwość odczytu więcej 3,5GB RAM

* Skrypt czyszczący logi --->tak

* Skrypt naprawiajacy logwanie co 10 min--->tak

* Skrypt defragmentujący MYSQL--->tak

* MYSQL 5 (mniejsze zapotrzebowanie na pamięć) --->tak

* Odblokowane SSH

* 2 Channele--->chanel jest

* apache22 (dzialajacy na porcie 2080) --->wydaje mi się że tak

* php5 + dodatki --->wydaje mi się że tak

* wbudowana strona (reje IS Rank Status) --->chyba nie

* wbudowane Forum --->chyba nie

Tego raczej nie ma, bo w tych plikach są czyste pliki raina.

* dodane 4 nowych npc na stale do kazdego krolestwa

* usuniety drop yang,dodane bony z is do 2018 w tym 3 reka ,powiekszony sklad

* spolszczona czesc misji ,pierscien tp ,wyedytowane sklepy ,odbugowane itemproto-brak yangug

Opublikowano

Nie ogarniam o co Ci chodzi? Możesz używać znaków interpunkcyjnych pisząc posty? Bo pisząc wszystko w jednej linijce, tak jak ty piszesz, ciężko zrozumieć o co Ci chodzi.

Opublikowano

Teraz pare pytań do samego autora tematu:

O ile gorszy jest FreeBSD 7.1 od freebsd 7.2?

Czy w tej wersji , tak jak w wersji easy 150 razy bedzie pisało connetion refused, dopiero potem operation timed out?

Czy jest dodany skrypt , żeby nooby nie wlaiły yangami itp?

Czy dasz mała instrukcja jak się posługiwać twoim programem , narazie pobieram , niewiem czy odpla się przez virtualbox czy jak?

Czy te freebsd się szybciej ładuje niż początkowe ze strony mcncc.com?

Czekam na odpowiedzi , jak będzie dobrze dam + i 5 nawet kilkakrotnie , ale to zależy !!!

Opublikowano

dobra wszystko już działa serw chodzi nie umię wbić tylko na serwa nie potrafię tych portów zrobić

Ja tez nie,wiec zainstalowalem hamachi na linuksie ale cos nie widac mnie na zewnatrz i co jakis czas rozlacza hamachi wiec kombinuje nad postawieniem tego bezposrednio na partycji i sprawdzenia dokladnie tych plikow,jak juz to zrobie odpale wine,klienta i wszystko bedzie mi wiadome i sie pochwale ;p

Opublikowano

Mam małe pytanko !!

Jak tam zrobić sysinstall na swoje ip z hamachi?Bo wpisuje sysinstall i nic się nie dzieje, co mam zrobić , panina proszę cię napisz tutaj jakąś instrukcje czy coś

Opublikowano

kur** ale wy jestescie tepi ja pierd****

su

wpisujesz "bagside"

nastepnie

sysinstall

wybierasz serwer po dhcp

wpisujesz ifconfig

zapisujesz sobie ip serwera

uruchamiasz portmap z przekierowaniem portow na te ip z ifconfig

Opublikowano

dobra ,ale gdzie wpisać te bagside w konsoli ?Napisz mi tylko gdzie ja mam wpisać te bagside bo konsoli pisze not found.a jak wpisze sysinstall to pisze tak

Error: This utility should only be run as root.

Co mam zrobić?

Edit@

Już działa!!

Edit@ zrobilem restart serwera i teraz nie chce się pokazać okno logowania ,ani nie chce wejść do navicat itp itd

Ja tylko ip na moje podmieniłem!!i odblokowalem porty w portmap i nic

Opublikowano

wy jestesice niedoksztalceni macie ponieej 15 lat wiec nie bede sie tym zajmowal dziecmi bo ja nie mam uprawinien pedagoga ... nara

Opublikowano

i super teraz już nawet nie mogę odpalić , niech ktoś napisze jak to zrobić bo ja nieweim !!!Skonfigurowałem sysinstall tak , jak w starych plikach raina i teraz mi pisze tak : Sleep jak załącze te freebsd

Opublikowano

Paninax mam troche wiecej niz 15 lat ale nie o tym chce pogadac

Jak mogłbym przeniesc partycje /,/var,/usr na partycje swierza freebsd[normalana] bez opcji dd[ehh mało miejsca na dysku,z reszta /usr musialbym pomniejszyc bo nie potrzebne wolne miejsce zajmowalo by w img],kombinuje nad tarem ale tar przy odpalonym kopiuje cale katalogi nie partycje,itd

Opublikowano

UP w podstawówce i w Gimnazjum Tylko pracuje się z programami z Microsoft Office:)

Nie dało by się trochę rozmiaru zmniejszyć bo jak to wypakuje to około 10GB waży;/

Opublikowano

nie da sie przenosic calych partycji bo pojawia sie problemy sprzetowe , bo jak instalujesz system to on instaluje sterowniki dla urzadzen , wiec jak masz sterowniki dla vmplayer to system przystosowany jest tylko do pracy w vmplayer , mozna przenosic bazy danych + jakies wlasne uslugi jak serwer metin2.

PS ja te pliki troche za szybko upnalem , tzn zeby zrobic to do tego co jest w filmiku to trzeba zmienic tapete i dodac te 2 ikonki , moze napisze jak to zrobic pozniej

Opublikowano

Ahh no tak ;/ sterowniki ehh no ok .Paninax ...A mogłbys podac co bym musial przeniesc zeby odpalic takowy serwer na innym freebsd,na zwykłej partycjii??game folder z home ,var/db,dwa pliki z pulpitu start serwer i close czy cos jeszcze??

Opublikowano

to dobrze , że zrobisz tuta!!Acha a w sysinstall jak tam daje już potem wiesz interfejs czy jakoś tak to sa 5 opcji do wybrania , a nie ma.Nie ma em0!!Do wyboru , prosze zrób tutorial jak wejść na twoich plikach do mysql oraz jak wbić na serwa!!Dobra , niech ci będzie "Jestem tępy"

Opublikowano

nie musicie nic robic w sysinstall , loigujecie sie

bagside

bagside

next klikacie ikonke terminala (taka mala czarna ikonka w lewtym dolnym rogu na pasku zadan)

wpisujecie

su

bagside

i macie root-a

next

ifconfig :

sprawdzacie konfiguracje IP

jak nie macie przypisanego adresu to

dhclient (nazwa interfejsu) np dhclient em0

i ponownie

ifconfig

sprawdzacie ip i zapisujecie do notatnika

otwieracie notatnikiem portmap.ini > CTRL F > zamien to ip co macie na te , ktore macie w notatniku

zapisujecie , uruchamiacie portmap

next , resetujecie serwer

reboot

logujecie sie

bagside

bagside

klikacie ikonke terminala

wpisujecie

su

bagside

cd game && sh start.sh

i serwer dziala.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...