Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem

_IgniTo_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z laggami gra dziala plynnie ale jak tam wszystko na minimalne i najmniejsza rozdzielczosc a wiec tak

gralem z pół roku na karcie graficznej 64mb ;] laggi nie bylo bo mialem all na minimalne zmienilem karte na ati radeon 9550/ x1050 series mialem all na full i zero laggow potem cos mi sei stalo z combatem odinstalowalem i przestalem grac moze z 2 -4 miesiecy potem zaistalowalem i laggi jak nei wiem co musiałem all dac na minimalne i wtedy juz nie bylo laggow ale jeżeli np włącze tylko łuski to laggi ale jak strzelam sei z kimś prosze o pomoc

moj sprzęt

Intel pentium 4 2.80

1Gb ram

ati radeon 9550/ x1050 series

windows Xp

5anWZ.png

Opublikowano

Musze powiedziec ze twoj sprzet jest sredni jak do gier ;/ Tylko glownie chodzi mi o RAM ale mysle ze to nie jest tym spowodowane a probowales moze przeskanowac system?Wiem ze to troche dziwna odpowiedz ale jak mi wszedl jakis nie grozny wirusik to gry mi sie lagowaly jak cholera az zainstalowalem nowego antywira ;)

sygnaturkalow.png
Opublikowano

to ja juz mam gorszego kompa ale mi chodzi normalnie jak to mozliwe

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

to ja juz mam gorszego kompa ale mi chodzi normalnie jak to mozliwe

Ja to samo.Moja karta w porównaniu to jest nic.Jadę na Radeonie x600 i żyje jakoś lagów ani problemów z grafą nie mam.

A co jest śmieszne mam odpalone wszystko co się da cienie,itp.

Laga mam tylko w menu jak odpalę grę i w 17-20 rundzie zombi.

9368_gold.png

Opublikowano

@top

noo to na 95% wina twojego komputera spróbuj wyczyścic kompa z wirusów lub wyłączaj anty wira na czas gry, a jeśli nic nie pomoże to na pewno coś z twoim sprzętem

hehe i takie najprosztrze pytanie, bo wszystko opisałeś itp, ale może napisz jaki masz internet o.O

deidara2.png

Opublikowano

Mi kiedyś w usunięciu lagów pomogło usunięcie niepotrzebnych znajomych ( w messeger ). Niewiem dlaczego ale podziałało i teraz niemam wcale laów a kiedyś miałem nawet na junk fela.

ywug.jpg

Smacznego

Opublikowano

ahh no i prawie bym zapomniał zajrzyj tutaj, mi to trochę pomogło:

http://combatarms.pl/index.php?site=articles&action=show&articlesID=49

deidara2.png

Opublikowano

Wiesz co jeszcze zrób? Skorzystaj z opcji uruchamianie i wpisz w niej komendę %temp% po czym następnie usuń wszystkie pliki jakie tam są.Usunięcie ich jest bezpieczne gdyż są to jakieś zbędne instalki starych programów które nie zostały usunięte podczas formata kompa lecz się tam zgromadziły.Ja to zrobiłem i jestem zadowolony.Poprawiła mi się jakość działania sprzętu oraz o wiele lepiej chodzi mi internet.Nie posiadam już takich lagów jak miałem :]

9368_gold.png

Opublikowano

@up

te pliki w temp to po prostu pliki pobrane z internetu ale nie w sposób "zapisz" tylko otwórz, kiedy pobieramy plik i wybieramy opcję otwórz plik właśnie tam jest zapisywany. Choc prawdę mówiąc to pomaga przynajmniej w oczyszczeniu dysku, m się tam zgromadziło 2874 pliki o wadze 4,83GB

deidara2.png

Opublikowano

To i tak mało ja miałem tego ok.10 tysięcy ... waga wynosiła już dobrze nie pamiętam ale jakoś około 10-11GB.

Nie wiem jak wam lecz mi to naprawdę pomogło.Komp lepiej chodzi net się nie muli.Jak na moje padełko to sukces :D

9368_gold.png

Opublikowano

wpisalem %temp% w start uruchom wyswwietlilo sie i jak to usune to nic sie nie stanie z komp ani z porgramami z xp ??

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

Nic a nie.Jest to bezpieczna procedura dzięki której pozbywasz się "SYFU"

O system się nie martw.Pliki systemu masz na dysku C.

9368_gold.png

Opublikowano

@up

hehe ale temp jest na dysku C :huh: , pozatym ja mam Viste i też nic złego się nie stało

deidara2.png

Opublikowano

a jesli cos by sie stalo znajde was :) dzienki za pomoc mam nadzieje ze bedzie mniej lagow i szybciej CA sie wlanczało :P

@Editc

Chodzi mi o formata jak to sie robi :)

wkladam plytke z windowsa i co dalej :P

dawno nie robilem i zapomnialem co i jak

Opublikowano

@up

formata? o.O o ile dobrze pamiętam to prawym na dysk i opcja formatuj, a z wkładaniem płytki poczekaj aż będziesz chciał system zainstalowac

deidara2.png

Opublikowano

sformatuj cpmpa zainstaluj ca od nowa poinstaluj najnowsze stery do karty graf i ma chulać

ja mialem tak samo jak ty tylko ze mam troche lepszy sprzecio

lubie +

ump perm

Opublikowano

po co płacić ? sam zrób ... to nie jest takie trudne

Opublikowano

najpier sobie wszystko na plytki daj to co ci jest potrzebne a po tem formata zrob

Opublikowano

Teraz to żeście mnie urąbali po pas przy instalowaniniu sterów błąd że są złe dobra dalem anuluj wlaczam kompa a ty Kur*a tylko 800x600 1024x768 1280x1024 rozdzielczosc prosze o pomoc lagguje mi opera wsyzstko takie wielkie nawet jak dalem 1024x768 a jka dam 1280x1024 to takie małe PRosze o pomoc Chce jeszcze zagrać w combata !

5anWZ.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...