Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Expresowe Expienie Szamanem Na Privach/Globalu

Pośpieszny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w mojim Tut'ku pt. "Expresowe expienie Szamanem na Privach <-- tych trudnych ^^/Globalu <-- czyli na pl'u

Jeśli sądzisz żę szaman jest beznadziejny do expa/pvp że nadaję się tylko do buffa to się mylisz ;) W tym Poradniku/Tut'ku przedstawie wam jak wbic 50lvl w około Tydzień bez is i to Szamanem!

Drogi moderatorze używałem opcji szukaj i jeszcze takiego tut'ka nie znalazłem / Myślę że to doskonały dział do tego typu poradnika ;)

A więc przejdźmy do Tut'ka:

[Jak rozdawać pkt.: 2 wital;1 inteligencja gdy wymaksujemy wital dajemy 2 inteligencja;1 Atak

1 dzieñ: Tworzymy nową postać szamana/szamanke (polecił bym szamankę ponieważ jest seksowna xD) zaczynamy expić:

Najpierw idziemy na Dzikie psy/Głodne Zabłonkane Psy wbijamy na nich około 3lvl robimy teraz misjie z 2lvl za którą dostajemy szatę od 1lvl +0 ubieramy ją .

Teraz idziemy na Wilki/Głodne wilki/Głodne afra wilki nabijamy na nich 5/6lvl i idziemy zrobić skille (polecam buffa) po zrobieniu skilki rozdajemy wszystko po jednym

Idziemy na wszelkie rodzaje wilki/dziki i wbijamy około 7/8lvl robimy misje u biola dostajemy kase za którą kupujemy potki [skille dajemy wsztko w Pomoc Smoka]

Gdy mam pare potek i około 7/8lvl idziemy na dziki/słabe niedźwiedzie i tak nabijamy 14/15lvl robimy misje u biologa i sprzedajmy drop np. żółć niedźwiedzia która nam dropła podczas expa, za kase od biola i dropu kupujemy wachlarz od 15lvl +5/6 i potki

Teraz expimy na wszelkich rodzajów niedźwiedziach i na nich wbijamy około 18/19lvl sprzedajemy drop i robimy misje u biologa (pamiętajcie zostawcie sobię 2 zółcie bez +) za kase kupujemy szate od 18lvl i ulepszamy ją do +7 jeśli spali kupujemy nową i ulepszamy do +6 (niestety jak spali to +6 musi wystarczyć :) )

Teraz idziemy do m2 na zaprysy expimy tam do około 22/23lvl robimy misje u biologa i sprzedajemy drop, za kase kupujemy potki

Gdy mamy już około 22/23lvl idziemy na dzikusy ( bierzemy po 1 grupce bo z 2 grupkami szamanem nie damy rady!) i tak wbijamy około 26lvl sprzedajmy drop (dużo dostaniemy za kawałki klejnotów) [zostawmy dla siebie 2 k.k] Teraz za kase kupujemy Szate od 26lvl i ulepszamy do +5 (Jeśli spali musi nam wystarczyć +5) i kupujemy jeszcze dzwon od 20lvl +5/6 i potki

Już jest noc około 22:00 godziny jesteśmy troszkę zmenczeni ale musimy dać radę ! wbijamy na dzikusach około 27/28lvl (damy radé po 3-4 grupki dzikusów) (mamy już pomoc smoka na m teraz dajemy w skowyt) noi koñczymy 1 dzieñ z 27/28lvl'em :D

Dzieñ 2:

Mamy juæ 27/28lvl idziemy na dzikusy i wbijamy 30lvl (sellamy drop i kupujemy potki)

Gdy mamy 30lvl nabijamy 34lvl na dzikusach (bierzemy po 5-8 grupek) sellamy drop, teraz musi nam starczyc na szate od 34lvl +4 i jakis dzwon +30lvl +5/6/7

Teraz wbijamy 38lvl na orkach (sellamy drop) kupujemy potki

Gdy mamy 38lvl powinnißmy miec juz skowyt na m to teraz dajemy w bøogo :) noi idziemy na bo i buffamy tak przez caøy czas az nabijemy okoøo 42lvl (sellamy drop choc bédzie go malo :D ale mamy kase z bo) i kupujemy szate od 42lvl +4 i jakiß dzwon +38lvl +5/6/7 noi oczywißcie potki ;) i tak koñczymy nasz dzieñ :D

Dzieñ 3:

Mamy 42lvl jesli ktos ma ponizej 42lvl to znaczy ze nie umie szybko expic, gdy mamy 42lvl expimy na bo (sami juæ bierzemy po 1-3 grupki) Jeszcze nie mamy boja! wiéc bédzie nam ciézko expic ;) i tak wbijamy 44/45lvl sellamy drop i kupujemy potki (nie kupujemy potów bo teraz musimy kupic sobie dobre eq od 40lvl :) ) koniec naszego dnia mamy juæ okolo 45lvl'a

Dzieñ 4:

Mamy 45lvl wiéc idziemy buffowac do v1 wbijamy tak okoøo 48lvl'a za drop itp. kupujemy dobre eq od 48lvl eq +5/6/7 i duzo potków

Dzieñ 5:

Juæ 48lvl dzis idziemy do v1 i sami expimy do 50lvl (bierzemy po okolo 1-3 grupki pajáków ;) )

Proszé bardzo juz mamy 50lvl Szamanem Buffem Tylko w Tydzieñ !

Poradnik dla tych którzy sié sprézajá z expem i mogá poswiecic dziennie 4-6 godzin dla metka :)

Poradnik 100% by Pospieszny Licze na plusíki i mam nadziejé ze komus sié przyda ;)

Przepraszam za brak liter ł,ź,ć itp. ale mi sié klawiatura przestawila :)

Opublikowano

Źle . Staty : 1 wit 2 int , po wymaksowaniu int'a : 1 wit 2 zre

Wole sobię wbić 20 lvl szamanem , łącznika 50 lvl znaleźć i podexpiać go 80 lvlem :x

Ty myślisz że za drop z dzikusów będziemy mieć na takie eq ? Kpina ..

Expboty marmurki itp sellają. Ty chcesz srebrny sellnąć i mieć na takie eq ?

Daje - :<

Edit : Splusujesz każdego kto Ci da pozytywny komentarz?

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

mówisz że poradnik jest dla tych co myślą że szman jest tylko do buffa, a sam opierasz ten poradnik na buffowaniu na bo/w v1.

Niestety musze cie zmartwic. Słąwne pt na bo wystepuja juz tylko w jinno, a gdy ktos expi solo to se robi buffa i ustawia buffbota i nie traci pd na buffa

Źle rozlozone staty nie daje ani - ani +

PS. I tak jakies dziecko zminusuje ludzi ktorzy potrafia konstruktywnie krytykowac...

@ upy zminusowaliscie go bo jedyny powiedzial cos normalnego i jescze go od neo wyzywacie, a sami spamicie "ladny tut +"

Opublikowano

Sorry za te staty pomylilem sie ;) mam nadzieje ze wybaczycie ;)

@up ja jakos wbilem ^^ na Twierdzy jinno 50lvl szamanka buff

@down sprubój z mojim poradnikiem to sié przekonasz :)

Pasjonat
Opublikowano

Ładna praca.. napracowałeś się ale wiesz wbicie 28 na 42 lvl to jest mini problem i to jeszcze bez isa więc dla mnie to nie realne.. w 1 dzien. pozatym jak zauwazylem maniaki od poczoatku servera nie wbijaja 42 w 2 dni.

131916.jpg
Opublikowano

Poradnik na 90% skopiowany. Na MPC forum mamy polskie znaki (ż,ź,ć,ó,ł,ę,ą,ś).

Mamy juæ 27/28lvl idziemy na dzikusy i wbijamy 30lvl (sellamy drop i kupujemy potki)
noi koñczymy 1 dzieñ

PS. Te wszystkie poradniki to lipa. Najlepiej napisać gdzie expić i super zajebisty poradnik! :)

a i jeszcze 1.

Jeśli sądzisz żę szaman jest beznadziejny do expa/pvp że nadaję się tylko do buffa to się mylisz ;) W tym Poradniku/Tut'ku przedstawie wam jak wbic 50lvl w około Tydzień bez is i to Szamanem!

Jakoś tu PL znaki miałeś :P

Opublikowano

Jedyne Co dodałeś To inne staty

Skopiowane na 91%

Bo Jest dużo poradników opisanych w taki sposób...

Tylko zmieniłeś ze Pomoc smoka itp na szamana gdzieś jest Taki poradnik tylko o woju

OndteAw.png

Opublikowano

Ja moim skromnym zdaniem jednak bym tego nie nazwał poradnikiem tylko na prawdę robota na szybko. Błędów już jest trochę ale nie tylko w budowie ale na przykład chyba się pisze moim a nie mojim i to już mi obrzydza czytanie tego. Druga rzecz to obraza porządnych szamanów bo buffowanie to jest coś jak lurowanie=pójście na łatwizne a co za tym idzie sam zaprzeczasz w połowie poradnika swoim początkowym słowom. Zanim coś już zamieścisz na forum przeczytaj to z 3razy i pomyśl sobie czy aby nie za dużo sobie zaprzeczasz? Nie dam Ci + ani - bo liczą się dobre intencje i pomoc innym którzy codziennie spamują na takie tematy ale jeśli mam już krytyke dać taką mocną to o kant dupy bo jakby z 3osoby pisały i każda swoje zdanie dawała^ ^

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

2x@Up 100% jest mój ^^ lol nawet z kolegą pisaliśmy go razem

3x@Up bo jeszcze na początku miałem normalną klawiature potem klikołem niechcący ctrl+Shift coś takiego nie pamiętam dokładnie i gdy pisałem ś lub ł pisało mi takie dziwne znaczki ;)

Opublikowano

"Teraz za kase kupujemy Szate od 26lvl i ulepszamy do +5 (Jeśli spali musi nam wystarczyć +5)" Chyba powinno być "wystarczyć +4" Popraw to.

@Up To naciśnij znowu ctrl+shift i będziesz miał normalnie.

A i jeszcze 5* za prace i + za avatar :P

Pomogłem lub podobał ci się mój post??? Daj Mi Minus -

Jeżeli nie pomogłem albo nie spodobał ci się mój post też daj Minus -

Silkroad Jest Bogiem!!!

Granie Nałogiem !!!

Bot jest Podstawą !!!

PvP Zabawą!!!

niekasuj.jpg

beztytuupuw.jpg

99335456.jpg

59359065.jpg

99% ludzi umysłowo chorych czyta posty i sygnatury trzymając rękę na myszce. Teraz nie zdejmuj ręki. Jest już za późno. xD

Opublikowano

Sorry ale już nie moge poprawić bo za dużo razy edytowałem i już nie da rady edytować ^^ TuT pisałem w pośpiechu ;)

Opublikowano

@Up Akurat nie każdy solo grać nim umie... A ty wychodzisz prawdopodobnie z założenia że "Szamany tylko do buffowania" Expienie samemu wymaga umiejętności więc ludziom tut się przyda

Silkroad Jest Bogiem!!!

Granie Nałogiem !!!

Bot jest Podstawą !!!

PvP Zabawą!!!

niekasuj.jpg

beztytuupuw.jpg

99335456.jpg

59359065.jpg

99% ludzi umysłowo chorych czyta posty i sygnatury trzymając rękę na myszce. Teraz nie zdejmuj ręki. Jest już za późno. xD

Opublikowano

@Up Akurat nie każdy solo grać nim umie... A ty wychodzisz prawdopodobnie z założenia że "Szamany tylko do buffowania" Expienie samemu wymaga umiejętności więc ludziom tut się przyda

idioto przeciez ten tut jest o buffowaniu o.O

aadafafa

Opublikowano

idioto przeciez ten tut jest o buffowaniu o.O

Ten TuT jest o wbiciu szamanem 50lvl... i autor nie pisze "a tego szamana robicie aby komuś buffować" bo jakby tak było to było pomoc błogo odbicie, a nie pomoc skowyt błogo...

i tylko w jednym miejscu pisze abyśmy pobuffowali.Dokładniej na bo

@Down thx on chyba nie czyta ze zrozumieniem...

Na początku pisze "Jeśli sądzisz żę szaman jest beznadziejny do expa/pvp że nadaję się tylko do buffa to się mylisz W tym Poradniku/Tut'ku przedstawie wam jak wbic 50lvl w około Tydzień bez is i to Szamanem!"

Silkroad Jest Bogiem!!!

Granie Nałogiem !!!

Bot jest Podstawą !!!

PvP Zabawą!!!

niekasuj.jpg

beztytuupuw.jpg

99335456.jpg

59359065.jpg

Opublikowano

2x@Up leci raport za obrażanie użytkowników czyli dokładniej o to:

Idioto przeciez ten tut jest o buffowaniu

a co do tematu to: nie jest tylko o buffowaniu większość jest solo ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...