Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial]Zarabianie +41Kk W 1 Dzien ;)

ViruS181

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wstęp:

Pewnie myślicie, że ten tutorial będzie podobny do innych - zostawianie FB na noc - niestety, u niektórych mama nie pozwala ;< komp traci za dużo prądu ;(. Ten tut będzie inny - 50% na legalu (zależy kto jaką drogę wybierze).

Od razu mówię, że ten sposób nie jest dla osób grających na serwach na których małże stoją +700k

Wymagania:

-50/100kk (można zdobyć łowiąc FB - zajmie nam to 1/5 dni - zależy od cen serwera. Polecam ustawienie 2-3 postaci na FB. Przez dzień powinno być ok. 20 małży, które sprzedajemy. [już wiecie dlaczego 50% na legalu :P)

-mózg

Sposób:

Sam sposób jest banalny, jednak wymaga ruszenia mózgiem, wcale nie wiąże się on z ryzykiem... :).

1. Po uzbieraniu ok. 100kk (zależy od serwera - na niektórych 50kk wystarczy - na innych 100kk to o wiele za mało) wystawiamy FB jeszcze na 1 dzień.

2. Pod koniec dnia z naszych 100kk wykupujemy za 40kk WSZYSTKIE małże znajdujące się na rynku (chyba, że cena małży sięga +700k - sposób się nie opłaci).

3. Resztę kasy przekładamy na inną postać.

4. Wystawiamy te kilka sklepów (najczęściej 2/3) z full małżami za dużo wyższą cenę (jak cena małży sięga 400k, wystawiamy po 700k).

5. Postacią z yangami szukamy cały czas po rynku małży, jeśli są - wszystko kupujemy.

6. Po sprzedaniu małży (wszystkich - jest ich najczęściej ok. 90 + te które złowiliśmy) mamy spory zysk.

Podliczenie:

90x 300k* + 20x 700k = 41kk 

Chodzi o ZYSK. Pod koniec dnia będziemy mieli 141kk! :P. - Dopisałem to bo pan BaSia nie zrozumiał.

*x 300k, bo odjąłem to, za ile kupiliśmy. Czyli:

90x 700k + 20x 700k = 77kk

Czyli: Przed dniem mieliśmy 100kk, wydaliśmy 40kk = zostało nam 60kk.

Sprzedaliśmy wszystkie małże i dostaliśmy ok. 77kk. 60kk + 77kk = ok. 137kk.

Ja podałem jedynie przykład, zyski mogą być DUŻO większe / mniejsze ;] (zależy ile małży jest na rynku).

Wytłumaczenie:

High lvl chce ulepszyć badziew na +7/8/9 i chce małża/perły. Na rynku nie ma żadnych małży oprócz Twoich 3 shopów - musi kupić/złowić, ponieważ Polska to leniwy naród woli jednak kupić. 700k dla high lvla to nic ;).

Przydatne linki:

FB

EeasyMetin2 (expbot)

PS. Mam nadzieje andrzejku, że się nie obrazisz o to, że dodałem linka do Twoich tematów ;).

Ja gram na s14 - sposób się sprawdza, bo boty nieraz małże za 280k wystawiają - oczywiście kupuje wszystkie :D

Piszcie jak mam ulepszyć to co napisałem! Na pewno to zrobię!

Aha i jeszcze jedno. Nie stawiajcie ani + ani -. Wystarczy mi, że napiszecie w poście co o tym sądzicie.

Opublikowano

Sposób moze i dobry... troche to napisałeś tak na :P "kupe" - zrób odstępy i dodaj kolorki :) A jak tak każdy zacznie robić to małże beda po 10kk :D

zbierasz + czy -?

z8316395X,Mafia-2.jpg

Jak jesteś mądry to daj

delete.png a jak jesteś głupi to daj add.png

A jak jesteś peda* to nie dawaj nic

Opublikowano

@UP

Dzięki, poprawię to jutro, rodzice wołają, bo chcą ze mną finał LOST oglądnąć ^^.

A i jak będą małże po 10kk to będzie GIGANTYCZNY zysk na FB :DD. Wtedy to przez 1 dzien zarobie na stal +9 i zlodzieja +9 :D.

PS. Robione w 5 minut :P

Opublikowano

Hm,sposób bardzo ciekawy,podoba mi się.

Tylko nie zawsze może wyjść :|.

2% młodzieży słucha muzyki klasycznej, heavy metalu i różnych hard gówien.

I ja jestem pośród nich! D:

Up the Irons!

Opublikowano

@UP

Jak już napisałem wychodzi na serwerach na których małże są w miare tanie ;).

Poza tym zawsze jakieś małże pójdą, czasem wszystkie, czasem z 10 - wtedy nie panikujemy, obniżamy cene na tyle, aby wyjść na +.

Ok, naprawdę musze już lecieć. Cya wszystkim. Jakbyście mogli, to dyskutujcie o sposobie, bo nie chce zeby spadl na dol xD.

Opublikowano

U nas na s14 tak jest czasem, że boty sprzedają za 1kk a ludzie i tak za 400k, więc kupuje to za 400k i sprzedaje 700, od botów i tak nikt nie kupuje :). Tak to działa. Ludzie widzą, że u nas taniej niż u botów i kupują :D

Opublikowano

Sposób bardzo dobry tez o tym myslalem;d na kirianie boty malze po 380k wystawiaja a nieraz pomyli im sie chyba i po 80 ;d kiedys nakupilem z 20 bo kasy nie mialem;/ i sprzedalem po 300k;d ale moim zdaniem lepiej jak moj kumpel w tydzien 400kk + mial ;d a wlozyl 20kk ;d chodzi po rynku i np kupil jelenia +9 sr 38% za 15kk a selnal za 130kk ;d kupil fms za 15kk um 7% od jakiegos noobka i sellnal za 40kk ;d itd buty 10 krytyka za 1kk ;d

76561198017353072.png
Opublikowano

Sposób bardzo dobry tez o tym myslalem;d na kirianie boty malze po 380k wystawiaja a nieraz pomyli im sie chyba i po 80 ;d kiedys nakupilem z 20 bo kasy nie mialem;/ i sprzedalem po 300k;d ale moim zdaniem lepiej jak moj kumpel w tydzien 400kk + mial ;d a wlozyl 20kk ;d chodzi po rynku i np kupil jelenia +9 sr 38% za 15kk a selnal za 130kk ;d kupil fms za 15kk um 7% od jakiegos noobka i sellnal za 40kk ;d itd buty 10 krytyka za 1kk ;d

tak ale troche dnia trzeba spedzic na rynku ;d

Opublikowano

albo zle zrozumialem, albo wiekszosc z was tego nie czytala... mamy 100kk a zostaje nam 40, jaki z tego zarobek ?;d

IDIOT, IDIOT EWRYŁER !!

Opublikowano

tu chodzi o zysk. czyli będziemy mieli 140kk

znakiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Opublikowano

@REFRESH@

BaSia zaraz poprawie dla takich ułomnych ludzi :)

EDIT:

@Tolkien

Widzisz różnice między DZIEŃ a TYDZIEŃ? :)

@Kodzia

Tak, ale wtedy trzeba ok. 200kk wkładu własnego, chociaż zyski mogą być ogromne.

Opublikowano

B.Dobry sposob jak dopadnie mnie kryzys to skorzystam. Łap + Pozdro

Pomogłem ? Daj + A jeśli nie to tez daj to nic nie kosztuje

Opublikowano

Powiedzmy, że sposób wydaje mi się mało opłacalny. Osobiście wolałbym poczekać i ulepszyć przedmiot, gdy znajdę małża w opłacalnej cenie/ pójść do innego królestwa poszukać.

Ale masz + bo widać, że się napracowałeś;]

Opublikowano

@2UP

41kk w 1 dzien malo oplacalne? Moze dla +70lvli, ale dla 99% tego forum jest to oplacalne (dla mnie tez bylo milo ze mam 76 i 75 - kryzys ;p)

@UP

Juz dodaje.

EDIT:

Nie moge edytowac tego posta. Nie ma takiej opcji. WTF? :P Tylko tego moge.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...