Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Komputer

Wicked Solidar

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hmmm...

Jelsi 3 tysiaki to

http://allegro.pl/komputer-corei7-870-1tb-8gb-hd5770-1gb-ddr5-500w-i1290458767.html

lub

http://allegro.pl/komputer-6x2-8ghz-ddr3-4g-gts450-1gb-1tb-hdd-dvd-i1285423930.html

W szczegolnosci polecam ten pierwszy... Wczesniej stal za 2,5 patyka. Ale znikl, mam ten sprzet( z tym ze procesor spalilem [moja wina]) bdb sie sprawuje, z tym ze mam teraz cienki procek 2x 2,6 GHz intel core duo

Opublikowano

Od czterech miesięcy mam nowego kompa cztery rdzenie 1024 MB karta.W porównaniu do starego kompa 1 rdzeń 512 MB.I różnica jest duża, bo na przykładzie silka, ledwo co odpalałem 2, a teraz 30 lekko ^^.Do tego fif'y chodzą mi płynnie a jestem fanem.Za te 3 klocki kupisz coś dobrego :).

Opublikowano

Odradzam ci kupować lub żeby ci składali kompa w jakiś kawiarenkach itp... Ja tak zrobiłem dałem 2tys i teraz jak na niego patrze to sie płakać cche taka porażka...

Najlepszy zestaw za ok3tys.:

Wentylator:

Zalman CNPS10X Extreme

220 zł

Procesor:

AMD Phenom II X4 945 /3.0GHz, 2MB L2, 6MB L3, 95W, BOX, AM3/

469 zł

Płyta główna:

AsRock 880G Extreme3 /AMD 880G/

359 zł

Pamięć RAM:

GoodRam 4GB (2x2GB) 1333MHz CL9

230 zł

Dysk twardy:

Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3

139 zł

Karta graficzna:

Asus GeForce GTX 460 DirectCu 1GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI

759 zł

Obudowa:

Aerocool VS-9 (bez zasilacza)

169 zł

Zasilacz:

OCZ StealthXStream2 600W

259 zł

Wszystko jest ze sklepu internetowego

www.esc.pl

Taki komp. spokojnie starczy ci na 15 metinów xD

Możesz również zamiast chłodzenia zalmana dać wodne na grafike i procesor i podkrecic to wszystko bedzie ladnie chodzilo;p

Opublikowano

@up

AMD procesor najlepiej <buhahha> To juz wole kupic i7-945 za te tysiac zloty, niz na te gowno wydawac.

Karta graf. jest lepsza sepphire ati radeon x1650 512mb... Mialem wczesniej, w moim starym zlomie, procesro intel core 2 duo 2,00GHz i chodzil mi Battlefield : Bad Company 2 na najwiekszych...

Opublikowano

@up

Po prostu brak mi słów. Wymień 3 argumenty czemu amd phenom x4 945 za 470zł jest zły?? Wiadomo że procesor ponad dwa razu droższy będzie wydajniejszy. AMD jest królem w niskich progach cenowych. Co do karty to gtx460 jest o wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele,wiele wzdajniejsyz )i tak za mało "wiele" dałem"

@2up

Po co przepłacać za chłodzenie jeśli autor zapewne nie zrobi OC?? Za 3100 można już dorwać phenoma 945 + gtx480

@up

Co do BC2 od włącz aa i af 1920x1020 i very high. To są full detale a nie wyłączony aa i af 800x600 high i 15fps w grze

sygnacy.png

Sygnatura by dudsonowa

Najbardziej zajebisty grafik na MPC KLIK

Opublikowano

@up

...

W piatek wrzucam filmik nt. BC 2 MP...

Ps. Wybacz, ale na aktualnym sprzecie gram na full i mam 50/60 FPS.

A aktualnie mam sprzet z tej aukcji, z tym ze inny procesor:

http://allegro.pl/komputer-corei7-870-1tb-8gb-hd5770-1gb-ddr5-500w-i1290458767.html

Tam kupywalem komputer i wszystko elo elo...

Teraz mam procesor

i7-940

Opublikowano

@up

...

W piatek wrzucam filmik nt. BC 2 MP...

Ps. Wybacz, ale na aktualnym sprzecie gram na full i mam 50/60 FPS.

A aktualnie mam sprzet z tej aukcji, z tym ze inny procesor:

http://allegro.pl/ko...1290458767.html

Tam kupywalem komputer i wszystko elo elo...

Teraz mam procesor

i7-940

wez kurwa wypierdalaj z tego forum, gówno sie znasz to nie pisz, za tą cene mozesz mieć juz i5 i gtx'a 470 a nie jakies gówno.

1285279961299.gif
Opublikowano

Gracz.China a skond wiesz że nie będzie OC robił?? a tak pozatym zawsze lepiej żeby procek był chłodniejszy...

A co do Usera Lubiany.Kochany to szkoda gadać KUP SOBIE TŁUKU i7 płytke do tego ram i grafe +fajna obudowe to pogadammy!!! a kompem to sie nie pochwaliłeś bo najpierw mówisz że masz to co na aukcji a potem że i7 więc kto tu debilka odwala co?

Opublikowano

@ up raport za wulgi ;).

I5 ? Haha^^... Kto sie nie zna :* I7 jest nowszy i lepszy i bardziej skuteczny etc.

Tutaj widac kto sie zna:)

No po twojej wypowiedzi widać że znasz się na komputerach bardzo dobrze. Niekupiłbym kompa z allegro nawet jakby miał być za pół darmo. Jak procesor ma być bardziej skuteczny??? A rozumiem on strzelka w płyte główną i ma lepszego cela. pilarix dobrze młowi; WYPIERDALAJ z tematów o komputerach jak się nie znasz.

Śmiejesz się z i5?? Wiesz jaka jest rożnica w wydajności pomiędzy 15 760-17 870/930 max 5-7fps. A karta od nVidii a mianowicie GTX470 bije HD5770 i to BARDZO mocno.

up.

"Skond" wiem że nie będzie robić OC?? Odpowiedż jednosłowna- METIN2

sygnacy.png

Sygnatura by dudsonowa

Opublikowano

ja ci powiem ze dwa lata temu kupilem komputer(skladaka) i za wszystko zaplacilem 3000zl, jak narazie nie mialem gry ktora sie tnie ;) jak chcesz moge ci podac parametry ;P

IDIOT, IDIOT EWRYŁER !!

Opublikowano

Tak każdy z komputerow na allegro jest ZŁY! Słabe obudowy, zasilacz spalające komputery, budżetowe płyty główne, niemarkowe dyski pamięci ram. Jedynymi z gotowców które mogły by być warte uwagi to te z komputronika ale ich cena jest 25-40 % za duża

sygnacy.png

Sygnatura by dudsonowa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...