Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Komputer

Wicked Solidar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :). Otóż mam sprawe. Niedługo będę zmieniac kompa.

Teraz mam bardzlo slabego i ciągne tylko jednego metka [no max 2]

I teraz moje pytanie jakiego kompa kupic zeby udzwignac 2 fishboty i ze 2-3 exp boty?

Czy 4gb ram wystarczy ? Chce ,zeby komp pracowal z widnows 7 ultimate.

Mile widzianego linki na allegro.

Kasa to tak max 3 tysie.

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeżeli masz na wydanie 3 tys, to spokojnie udźwignie Ci nawet więcej. Kup sobie jakiegoś quada, z 4gb ram (system 32-bit obsługuje tylko 3,25GB) i karte graficzna w granicach 500zl i wszystko będzie śmigąć ;) .

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^ - idź pan w chuj ! :D

Jak pomogłem daj +

Opublikowano

Zamiast kupować na allegro, lepiej pojechać do jakiegoś serwisu i zamówić sobie składaka z takich części jak Ty chcesz, a nie masz polowe zespołów takich jakie chcesz i połowe nie.

userbarwb.png

Jak pomogłem daj +

Opublikowano

Lepiej nie kupować części takich dobrych do słabegu kompa, kup sobie jakiegoś nowego dobrego, za 3 tyś spokojnie kupisz, a jak walniesz 4 giga do słabego kompa to Ci zasilacz padnie kupisz dobry zasilacz to Ci procka spali itd więc widzisz ;)

Opublikowano

Ale ja nie mysle o skladaniu. Ja chcę odrazu nowego kompa. Bo wiem ,ze skladanie jest bez sensu ale pytanie czy 4gb ramu wystarczy czy za malo ?

Co myslicie o tym:

http://allegro.pl/item1179331283_quad_x4_635_4x2_9ghz_4gb_ddr3_500gb_9800gt_256bit.html

http://allegro.pl/item1181270049_lcd_samsung_22cale_quad_q8300_4gb_500gb_9800gt_1gb.html

http://allegro.pl/item1177527089_kom_it_quad_x4_635_4gb_ddr3_gt240_1gb_ddr5_raty.html

Opublikowano

Ja mam 4GB ramu intel q8400 4x2,66 i 2x Nvidia GeForce (w SLI) 9800 GT 1GB i wszystkie gry mi śmigają na max dety i w FULL HD na 1920x1080 i 26 cali ;) . Metków mogę odpalić bardzo dużo, narazie uruchomiłem 7 bo więcej mi nie było potrzebnych i jakieś 30% procka mi żarło :P .

userbarwb.png

Jak pomogłem daj +

Opublikowano

za składaka da więcej kasy. na allegro ostatnio widzialem kompa za 2 k wartego 3,5. Maszyna dobra była. ale linka nie mam już :)

wolfsygna.png
Opublikowano

Może i da więcej kasy, ale będzie miał o dużo lepszą wydajność, a chyba to się liczy nie :) ?

userbarwb.png

Jak pomogłem daj +

Opublikowano

Ja za 550zł kupuje:

geforce 9800gt (lepsza wersja 8800 gt a kolega na tej karcie gra we WSZYSTKO na max detalach)

2x2gb ram (4gb nie opłaca się kupywać chyba że masz w przyszłości kupno naspenego 4gb. Ramy w dualu pracują SZYBCIEJ nawet do 25%)

Intel pentium 4 3ghz

i płyta tak by all działało.

Kolega ma podobny sprzęt i zostawia 7 botów i gra w bf2 bc2 na full bez niczego.

Opublikowano

Kupuj czesci oddzielnie i sklej potem wyjdzie duzo taniej a z doswiadczenia nie radze ci kupowac skladakow na allegro

wakow9.png
Opublikowano

spisz na kartce czesci zaniesz do jakiegos koputerowego i pewnie w prezencie dostaniesz windows 7 on bedzie chcial za zlozenie kompa max 100 zal odemnie bral 50 zl a od mojego kumpla 70 wiec roznie jest ale tego starego kompa se zostaw i tyle albo dam ci na pw namiary na jakie masz go wyslac i ja go bede mial :P

Opublikowano

Ja polecam komputer takiego typu:

...

Ja kupiłem podobny komputer tylko że w takiej obudowie:

33040-obudowa_fever_mp11a-bksv_ppfc400.jpg

Spokojnie wystarczy ci na długie lata...

Bez problemu kupisz taki w sklepach typu media markt itp. duży masz wybór , możesz swobodnie wybierać i masz gwarancje.

nie warto kupować w sklepach takich jak komputronik ani też na allegro przepłacisz i to jak...

Wybór należy do ciebię ja ci tylko próbuję pomóc :)

Pozdro

johnmorrisonxxxppwxxxsc.png

Autor-Klik Na sygnę

:)

Opublikowano

ja ci polecam kupic laptopa, nie musisz skladac a cena bedzie bardzo niska

ja w media markt za 2k zl kupilem takiego laptopa :

procek 2 x 2.2 ghz

grafika radeon 5470 512mb

4 gb ram

chcesz to ci podam model laptopa

Opublikowano

Ja się nie chcę chwalić ale na swojego kompa wywaliłem 6 tys ale było warto mam takie wyposażenie w nim :

Karta Graficzna:

Gainward FX PP! Ultra/1800 XP GS

Ramy Oczywiście DDR 3:

ExtremeDDR3 Łącznie 12 GB ( chłodzone cieczą )

Procesor oczywiście NAJLEPSZY PROCESOR NA ZIEMI

Intel Core i7

Cztery rdzenie po 3.4 GHz na rdzeń ( chłodzony cieczą )

Płyta główna:

Gigabyte EX58-Extreme

Dysk Twardy:

Samsung T166 HD321K 600GB

Już taki sprzęcik jak ja mam na długie lata by ci starczył ale rachunki za prąd są kosmiczne xD Pozdro

świetnie pracuje z windows 7 ultimate

g_07345637.jpg

//\\to moja obudowa w nowym kompie a w starym sobie zafundowałem tą xD\\//

g_02546766.jpg

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Ja za 550zł kupuje:geforce 9800gt (lepsza wersja 8800 gt a kolega na tej karcie gra we WSZYSTKO na max detalach)2x2gb ram (4gb nie opłaca się kupywać chyba że masz w przyszłości kupno naspenego 4gb. Ramy w dualu pracują SZYBCIEJ nawet do 25%)Intel pentium 4 3ghzi płyta tak by all działało.Kolega ma podobny sprzęt i zostawia 7 botów i gra w bf2 bc2 na full bez niczego.

O Bf Bc2 na pentiumie 4 to on może sobie pomarzyć...Do tej gry zalecane jest 4 rdzenie, na 2 poprostu słabo chodzi (zwłaszcza w multi).

A co do zestawów allegro to nieoszukujmy się ale one są do dupy...Chociażby dysk - niewiadomo jaki, zasilacz zawsze niemarkowy (czyt. tykająca bomba która może w każdej chwili spalić komputer i zniszczyć wszystko). Do tego dostajesz gorszy sprzęt w cenie lepszego który sam być złożył. Kup części w esc.pl i zaznacz by złożyli sprzęt do kupy ZA DARMo i bedziesz mial 2x leszego kompa od gotowca z allegro. Porad na temat częsci szukaj na forum.pcformat.pl (pomogę Ci tam) bo na tym forum ludzie się na grze a nie na sprzecie znają

Pozdro

Opublikowano

Człowieku proste... kup najlepszego kompa na jakiego Cię stać i już . A teraz co te kompy robią to spokojnie ci 6 metków uciągnie... :unsure:

Nie boję się wyrazić własnego zdania. Nikt i nic jego nie zmieni.

Opublikowano

NIGDY!

Nigdy nie kupuj komputera na allegro! http://forum.pcformat.pl/thread-132520.html przeczytaj to i sie dostosuj. Masz tu zestaw za 3000zł

intel i5 760 ~700 zł

MSI P55-GD55 /intel P55, DualDDR3-2133MHz, GLan, 1394/ 385 zł

G.Skill 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 ECO 430 zł

Gigabyte GeForce GTX 460 1GB DDR5 /256bit/ DVI/HDMI 830 zł

Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 165 zł

LG GH22NS50 SATA SecurDisc (black) 99 zł

Be Quiet! 530W ~ 230 zł

Gigabyte luxo ~ 130 zł

Kup na techplanet.pl złożą Ci za 1 zł i wyślą kurierem ;)

1285279961299.gif
Opublikowano

Ja 2 miesiące temu brałem takiego składaka:

+ Karta graficzna 1024mb ATI Radeon 5700 Series2463zła jeśli chodzi o obudowe to taka:

I tu się zaskoczę, za procesor dałem 270zł, za kartę na allegro 167zł(9800gt) za płytę coś koło 300.i ram 2gb za 170zł. Razem 907zł a mam lepszego kompa...kompp.png

Warto jest składać bo kupowanie gotowców to głupota!!!!!

Opublikowano

Ja za 550zł kupuje:

geforce 9800gt (lepsza wersja 8800 gt a kolega na tej karcie gra we WSZYSTKO na max detalach)

2x2gb ram (4gb nie opłaca się kupywać chyba że masz w przyszłości kupno naspenego 4gb. Ramy w dualu pracują SZYBCIEJ nawet do 25%)

Intel pentium 4 3ghz

i płyta tak by all działało.

Kolega ma podobny sprzęt i zostawia 7 botów i gra w bf2 bc2 na full bez niczego.

az musze odpisac, bo jak sie czyta takie idiotyzmy ahahahah...

7 botow odpala na pentiumie 4? ahahaha i jeszcze do tego BC2 gra na full no bujdy na kolkach lol ahahahahhahahah

za składaka da więcej kasy. na allegro ostatnio widzialem kompa za 2 k wartego 3,5. Maszyna dobra była. ale linka nie mam już :)

no kolejna bujda...na allegro nie ma dobrych kompow...pewnie ten co ty widziales byl tak zajebisty, ze do dobrej karty procesor byl przedwojnny a o zasilaczu lepiej nie wspominac ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...