Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dl]Pliki Serwerowe [Wersja Easy] Modded By Mt2Isgreat

paninax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

omg cos mi nie wycodzi i ja pewnie ci zuplouduje zrodla apacha i ty sobie je skopiujesz na wlasny serwer LOL

tak sie nie da , to nie windows ,zreszta na windowsie tez apache nie dziala w wersji portable.

Wiec jak zadajesz takie pytania to przynajmniej napisz jaki masz blad a nie idiotyczne "cos mi nie wychodzi" LOL

PS troche mnie denerwuja takie glupie teskty wiec jak piszesz to konkretnie co a nie ja mam sie domyslac co.

ja nie wychodzi ci kompilacja to sprubuj

pkg_add -r apache22

• Odpowiedzi 347
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Proszę o pomoc!

Co zepsułem? Wchodze w sysinstall > configure >networking >interfaces i pisze:

no network devices aviable

rozwiązane...

Opublikowano

Po prostu apache nie chciało się pobrać z żadnego mirrora przez freebsd więc musiałem pobrać ręcznie i wrzucić. Gdy już dałem apache to wyskoczyło mi pobieranie perl i oczywiście też nie mogło się z żadnego mirrora pobrać. Gdy już wrzuciłem ten perl to potem się pobierało PANBSD i oczywiście też musiałem ręcznie wrzucić ale wreszcie się ucieszyłem bo zauważyłem że się instaluje. Instalowało się z godzine a koniec wyskoczył sobie error.

@edit: A i jeszcze jedno paninax nie orientujesz się czy na freebsd nie ma czegoś w stylu portmapa żeby można było zainstalować i na samym freebsd jechać ?

Opublikowano

jest conajwyzej moze byc rozpakowany.

Zna ktoś sposób na rozpakowanie pliku tekstowego? ^^

Gdzie w tych plikach znajduje sie plik GAME ( ten odpowiedzialny za expa etc. )?

szukam od jakiegoś czasu i nie mogę znaleźć

Robilem przeszukiwanie calego serwera i jedyne "game" jakie mi znalazlo to takie ktore ma 1 002 b ^^

a o ile sie nie myle, to prawidlowe GAME ma ponad 50mb...

@up

/server/game/ - OK

ale nie ma takiej sciezki jak /channel/share_data/locale/ :mellow:

w /server/game/ są tylko:

gdziee.jpg

Wszystko przeszukalem... NIE MA !!

Mogę prosić o podanie dokładnej ścieżki do pliku GAME ?

Holywar uczestniczył ( podobno ) w modyfikacji tych plików a sprawia wrażenie jakby nie wiedział o czym mówie...

Poleci 5 i +/- za odpowiedz

Pozdro . !

Opublikowano

@UP

Właśnie o to chodzi ze nie ma...

Włączyłem pełne przeszukiwanie plików serwera i nie ma śladu po liku GAME / game / Game

Jedyne co znalazło to game o rozmiarze 1 002b a z tego co pamiętam to game ma ponad 56 000 000b :P (56mb)

Opublikowano

paninax możesz mi powiedzieć dlaczego dodałeś portmap ?

I mówiłeś że stronka jest na porcie 2080 to po co jeszcze port 22 ?

@edit i jeszcze zauważyłem że to jest vdi a nie powiedziałeś jak skonfigurować sieci!

Opublikowano

jezu czy ja mam doczynienie z myslacymi istotami czy z kim ....

kliknij "Brided Networking" i zobaczysz swoje karty ktore mozesz zbridowac w tym rowniez hamachi.

Opublikowano

Ten VirtualBox będzie działać na moich dotychczasowych plikach serwerowych?

Czy muszę ściagać twoje 1.2GB?

CHADA

Opublikowano

Już się wczoraj pokapowałem o co chodzi :D Ale nie działa mi taka konfiguracja która działała na vpc czyli wybrałem moją kartę sieciową i wpisałem IP zew.

@Edit jeszcze 1 problem ze stronką xD

mam w portmapie wpisane IP 5.157.66.100 i port 2080

ja moge wejść na stronkę a inni już nie :P

Wie ktoś jaka jest przyczyna ?

@Edit2 Już rozwiązane

Inni mają wchodzić na http://IP hamachi:2080/index.php

ma być z normalną końcówką a nie z .100!

Opublikowano

Jak czytam posty to mi sie plakac chce to jest smutne :(

To sa normalne pliki i stawia sie je normalnie popatrzcie tyle tutow jest, dochodzcie sami a sie nauczycie a nie spamujecie jakimis problemami jak sie nie zna bynajmniej minimalnych podstaw poco sie brac za serwer.

Moglby ktos upnac to w 1 pliku ?

wakow9.png
Opublikowano

moge wam udostepnic bardzo fajne - oryginalne - zmodowane do dzialania w trybie graficznym pliki serwerowe ... tzn ..

FreeBSD 7.1

zainstalowane wszystkie fjuczery w wersji easy + moje skrypty z sygnatury (do zarzadzania serwerem)

dodaktowo

KDE 3.5 - pelna obsluga np przegladarka WWW (mozecie sobie grzebac na mpcforum z samego FreeBSD czy sluchac muzyki :D )

obsluga poprzez VMware Player

zainstalowane VMware tools

spedzilem nad konfiguracja tego z 15 h ,

Dodatm jeszcze ze zrobilem na zlosc forumowiczom z z forum FreeBSD ktorzy twierdzili ze nie da sie na VMPlayer tak skonfigurowac FreeBSD aby dzialalo jako desktop z uslugami serwerowymi .

No ale to juz musicie chciec to zobaczyc bo to 1.3 GB nie bede uploadowal na darmo ... pozniej dolacze wam prezentacje jak to dziala ...

Opublikowano

Panina Byloby super jakbys upnal te pliki, wkoncu moznabyloby postawic cos stabilnego na wlasnym komputerze, zawsze mozna zmontowac takie pliki lecz ja sprobowalem raz i nie bylem chetny do dalszej zabawy. Znam sie dobrze na linuksie ale do pewnego stopnia.

awekv.png

I <3 Emo Girls

Opublikowano

Te pliki są do Avalonmt2. Panina je edytował ; )

@

Panina jakbyś mógł udostępnić te pliki to byś był mój miszczu : )

1190824157.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...