Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Własny Wygląd Skili

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Własne Skille

Witam w tym poradniku poradniku pokaże wam jak zrobić własne skille na pewno jest jeszcze sporo osób którzy nie potrafią tego zrobić. A chciałyby zrobić po swojemu a nie ściągać z YT ^^.

Potrzebne narzędzia do tego:

Program do pakowania i wypakowywania plików metina.(Mt2 FileArchiver)

LINK: http://www.przeklej.pl/plik/metin2_fa_zip-001aet28k03p

No i jakiś program do obróbki grafiki najlepsze moim zdaniem to PAINT.NET jak i GIMP do obu trzeba znaleźć plugin by odczytywało pliki dds

GIMP: http://www.instalki.pl/programy/download.../GIMP.html

PLUGIN: http://code.google.com/p/gimp-dds/downlo...-2.0.9.zip

Aby zainstalować plugin należy wypakowany plik wkleić do C:\Program Files\GIMP-2.0\lib\gimp\2.0\plug-ins zależnie gdzie macie zainstalowane GIMP-a.

No to do dzieła ;]

1.Pierw musimy zainstalować Metin2 FileArchiver wklejamy go do C: //Documents & Settings/(tutaj nazwa użytkownika na jakim jesteście zalogowani) np. C //D&S/ReiN

2.Po wypakowaniu musicie zmienić ścieżkę na taką gdzie znajduje się wasz client. W pliku RootExtract otwieracie go za pomocą notatnika.

asd1p.jpg

W tym miejscu gdzie jest zaznaczone tam zmieniacie na swoją ścieżkę.

Np. "C: //Program Files/Metin2/pack/PC" by wypakować pliki PC zawsze musi być na końcu "...pack/PC".

3. Teraz najeżdżacie plikiem RootExtract na plik m2. Wyskoczy wam tabela musicie poczekać bo wypakowują się pliki z PC do "X: //D&S/Nazwa_Użytkownika" po wypakowaniu w tabelce będzie pisać na końcu "Press Any Key to Continue" klikacie byle jaki klawisz. Utworzy wam sie folder Source.

4. Teraz należy edytować skille uruchamiacie GIMP-a natępnie w programie klikamy otwórz i dochodzimy do np. folderu ze skillami wojownika"X: //D&S/NAzwa_Użytkownika/Source/ymir works/PC/warrior/effect"

W tym folderze znajdują się wszystkie wyglądy skilli wojownika. Można po swojemu kolorować, zmieniać obrazki itd. Tylko Uwaga nie wstawiajcie za skille dużych obrazków najlepiej w zbliżonych rozmiarach. w GIMP-ie macie opcje Obraz>Skaluj obraz i tam zmieniacie na mniej więcej podobne rozmiary można dać większe, ale można mieć niezłe lagi. Do zmiany kolorów używajcie opcji Kolory>Barwienie polecam ten sposób. I trzeba wiedzieć jaki plik za co odpowiada np. plik interpasthit.dds odpowiada za podstawę zapalania aury miecza <na P> zapodam SS o co chodzi:

0713110317.jpg

Albo np. wygląd silnego ciała za co odpowiada plik gyeokgong_triple_loop_1.dds

0710133612.jpg

5. Kiedy już skończymy zmianę skilli należy je teraz spakować na swoje miejsce. Otwieramy za pomocą notatnika plik RootPackGen i zmieniamy na ścieżkę taką gdzie mamy zainstalowanego metina np. "C: //Program Files/Metin2/pack/PC"

SS:

asd2n.jpg

I najeżdżamy plikiem RootPackGen na plik m2. Czekamy aż się zapakuje jak się uda będzie pisać "Press Any Key To Continue" wciskamy byle jaki klawisz. I gotowe włączamy Metina i testujemy nowe wyglądy ;]

Jeśli chodzi o świecenie się to odpowiadają za to pliki:

b_stars_mall.dds i b_star.dds w przypadku +7 <tylko broń>

Wszystkie czynności robimy z wyłączonym metinem!

Pomogłem?! Daj + :)

Opublikowano

Mogę spróbować.

@edit

Dzięki , :D

Możesz do tego zrobić niebieską aurę ?

Niebieskiego duszka .

I niebieską ochrone dla sury BM .

Za taką paczkę dam Ci miliard plusów :D

p.s Niebieski nie za ciemny , thx :D

Jeszcze raz powtarzam, mogę spróbować ale nie wiem czy się uda. :)

Opublikowano

Dzięki , :D

Niebieskiego duszka .

Za taką paczkę dam Ci miliard plusów :D

p.s Niebieski nie za ciemny , thx :D

32899580035953915383.jpg

LoL EUNE: WrocLove Dziffko

Opublikowano

Własne SkilleWitam w tym poradniku poradniku pokaże wam jak zrobić własne skille na pewno jest jeszcze sporo osób którzy nie potrafią tego zrobić. A chciałyby zrobić po swojemu a nie ściągać z YT ^^.Potrzebne narzędzia do tego:Program do pakowania i wypakowywania plików metina.(Mt2 FileArchiver)LINK: http://www.przeklej.pl/plik/metin2_fa_zip-001aet28k03pNo i jakiś program do obróbki grafiki najlepsze moim zdaniem to PAINT.NET jak i GIMP do obu trzeba znaleźć plugin by odczytywało pliki ddsGIMP: http://www.instalki.pl/programy/download.../GIMP.htmlPLUGIN: http://code.google.com/p/gimp-dds/downlo...-2.0.9.zipAby zainstalować plugin należy wypakowany plik wkleić do C:\Program Files\GIMP-2.0\lib\gimp\2.0\plug-ins zależnie gdzie macie zainstalowane GIMP-a.No to do dzieła ;]1.Pierw musimy zainstalować Metin2 FileArchiver wklejamy go do C: //Documents & Settings/(tutaj nazwa użytkownika na jakim jesteście zalogowani) np. C //D&S/ReiN2.Po wypakowaniu musicie zmienić ścieżkę na taką gdzie znajduje się wasz client. W pliku RootExtract otwieracie go za pomocą notatnika.asd1p.jpgW tym miejscu gdzie jest zaznaczone tam zmieniacie na swoją ścieżkę.Np. "C: //Program Files/Metin2/pack/PC" by wypakować pliki PC zawsze musi być na końcu "...pack/PC".3. Teraz najeżdżacie plikiem RootExtract na plik m2. Wyskoczy wam tabela musicie poczekać bo wypakowują się pliki z PC do "X: //D&S/Nazwa_Użytkownika" po wypakowaniu w tabelce będzie pisać na końcu "Press Any Key to Continue" klikacie byle jaki klawisz. Utworzy wam sie folder Source.4. Teraz należy edytować skille uruchamiacie GIMP-a natępnie w programie klikamy otwórz i dochodzimy do np. folderu ze skillami wojownika"X: //D&S/NAzwa_Użytkownika/Source/ymir works/PC/warrior/effect"W tym folderze znajdują się wszystkie wyglądy skilli wojownika. Można po swojemu kolorować, zmieniać obrazki itd. Tylko Uwaga nie wstawiajcie za skille dużych obrazków najlepiej w zbliżonych rozmiarach. w GIMP-ie macie opcje Obraz>Skaluj obraz i tam zmieniacie na mniej więcej podobne rozmiary można dać większe, ale można mieć niezłe lagi. Do zmiany kolorów używajcie opcji Kolory>Barwienie polecam ten sposób. I trzeba wiedzieć jaki plik za co odpowiada np. plik interpasthit.dds odpowiada za podstawę zapalania aury miecza <na P> zapodam SS o co chodzi:0713110317.jpgAlbo np. wygląd silnego ciała za co odpowiada plik gyeokgong_triple_loop_1.dds0710133612.jpg5. Kiedy już skończymy zmianę skilli należy je teraz spakować na swoje miejsce. Otwieramy za pomocą notatnika plik RootPackGen i zmieniamy na ścieżkę taką gdzie mamy zainstalowanego metina np. "C: //Program Files/Metin2/pack/PC"SS:asd2n.jpgI najeżdżamy plikiem RootPackGen na plik m2. Czekamy aż się zapakuje jak się uda będzie pisać "Press Any Key To Continue" wciskamy byle jaki klawisz. I gotowe włączamy Metina i testujemy nowe wyglądy ;]Jeśli chodzi o świecenie się to odpowiadają za to pliki:b_stars_mall.dds i b_star.dds w przypadku +7 <tylko broń>Wszystkie czynności robimy z wyłączonym metinem!Pomogłem?! Daj + :)

Drogi chłopczyku czy to nie przypadkiem plagiat? Właśnie skradłeś wysiłek Bambusa3K który, swoim wysiłkiem spolszczył to.

A umiałbyś zrobić taki wygląd ?

coś takiego zrobić to banał ;) tylko dej link to busiki to ci to w 5 może 10 min zrobię ;) (zależy jak długo mi się będzie wgrywać :P

Opublikowano

Dodaj przeźroczystość bo mi GIMP odmówił przesluszeństwa ;)

1eba943402daf6ccd55b78440cb2e1c0bf3a8e73_full.jpg

Niebieskiego duszka .

32899580035953915383.jpg

Opublikowano

Mam problem.Robie wszystko według poradnika ale jak przerzucam ten plik na te mt2.exe i klikam jakis klawisz to nigdzie nie mam tego folderu : " Source ".Bedzie+

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Nigdzie go nie ma!Szukałem na wszystkich dyskach i nic -_-.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

No ok , sprawdze . A możesz dodatkowo dac tego twojego PC ?? Bo chetnie usune rutyne z mojego metka ;P

@Edit . zrobiłem all dobrze i nie ma takiego efektu ;/ zapisałem ten jpg jako dds i nic ;/

32899580035953915383.jpg

Opublikowano

No nie wiem, te screeny sa napewno autorstwa Leonardeosa, to jest jescze moj client z poprzedniego serwera, pamietam jeszcze byla wlasnie nazwa na pulpicie u mnie tego folderu "Metin22" wiec screeny sa npewno autorstwa Leonardeosa, co do tematu, dziala napewno sam sprawdzalem, + leci :)

Daj + 'ika, to nic nie kosztuje. :]

Opublikowano

No ok , sprawdze . A możesz dodatkowo dac tego twojego PC ?? Bo chetnie usune rutyne z mojego metka ;P@Edit . zrobiłem all dobrze i nie ma takiego efektu ;/ zapisałem ten jpg jako dds i nic ;/

http://www.mpcforum.pl/topic/119977-tut-edycja-animacji-i-wygladu-skilli/ próbuj po swojemu zrobić efekty poszukaj po internecie fajnych obrazków i wstaw je ;) Tut'ków jest tu mnóstwo ;) więcej w tym temacie: http://www.mpcforum.pl/topic/174681-tut-lista-poradnikow-na-temat-tworzenia-serwerow/ spiler 8

@srulian96@ ale ten temat z lipca jest a bambusa to dawno napisał ;)

Ps: Nie dam pc ;( bo niestety zbyt dużo na to poszło wysiłku.

@edit@ niedługo dodam fotkę ;)

Opublikowano

Ten poradnik jest By Me na forum Triadica chcesz to Mg. ci tam odpisac na Triadicy prosze o usuniecie tematu... ;/

5428180936970289905.png

Opublikowano

Kocham Cie Za Ten Poradnik Jak Zrobić Własne Skile Zaraz Wbijam Na Serwa i Próbuje Thx Masz + !

Zbieram --- Jak Dasz + Jesteś Noob !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...