Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprawa Taksika

MrRazor1851

Sprawa Metin2  

55 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co s?dzicie o tej sprawie.

• Symulowana(prosze pisac pod
      27
    • prawda :P
      28

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o tym :D

Ok to moja opinia:

Nie podawaj swojego hasła.

Za skradzione przedmioty team(w tym policja) nie ma udziału.

To ty masz chronić hasło a nie robić problem :P

a ta sprawa z taksikiem to symulacja. Jak mieli by mu ojechac eq to nie miałby nawet stali i nimfy :P. Podał hasło znajomym lub dal im dostęp zainfekowali mu kompa i tyle. zauważcie co mówili w tvn (Taxik domyśla się kto mu okradł konto) no to sprawy nie będzie :P FuBu by nie robił problemu.. Zgłosił by raport do Supportu i skonczyl gre :P

Wyraźcie swoje opinie :P

Opublikowano

To jest z forum metin2.pl? a w ogule zdaje mi się ze FuBu robił by problem i to wielki...sluchaj ponad 3tys na IS tyle godzin gry kasy za prad i tak sobie tylko zglosi do support...-.- niech sie zastanowi co mowi o.O support i tak by gówno z tym zrobił oni tylko zarabiają kase na tych chińskich botach

@DOWN

FuBu mial by więcej do stracenia niż ten noob z tvn-u ;D zgłosił by sprawe na policje może albo by sie nauczyl hackować :P wkońcu ma już ponad 30 lat :D

Opublikowano

A co FuBu zrobił by... Metin odpisał by mu to co wszystkim.

Ze trzeba przeskanować dysk i uważać na przyszłość

choć ze zhackują FuBu to najmniejsze prawdopodobieństwo :P nawet 0,1%

Opublikowano
xD xD Mój kolega go zna :D Ostatnio pisał do niego "Elo , mam yang hacka też chcesz ?" ;0 I jak sie dziwić ? noob....

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

-99%! Dodatkowo warn za darmo!

Opublikowano

Mnie dziwi tylko jedno na tym filmiku z TVNu - dlaczego on biega w pro eq (chyba nawet się świeciło ale oglądalem w słabej jakości i dość dawno)

Opublikowano

No w tvn mial nimfe +9 stal +6 ebo +9 srebrna +9. I pokazuje to i mowi ze to stracił...

Jeżeli Ci pomogłem albo po prostu czytasz ten post to wejdź na pajacyk.pl i kliknij w brzuch pajacyka. Kliknięcie to dużo droższa waluta niż plus i minus na MPC

;) (Jeśli też tak uważasz skopiuj to do sygnaturki):)

pomagam.jpg?1

Opublikowano

A niby za co by miał dostać bana?? Przecież nie kupywał YANG na allegro....

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

Opublikowano

Kupowanie yang i itemów to prawie to samo. I tak samo karzą za to

Ostatnio fmsa kupowałem i bana miałem :P

Bo nie można handlować niczym za realna kasę :D

Opublikowano

W tym TVN'ie gadał, że wydał na eq ponad 1k zł o ile dobrze pamiętam

i jeśli chodzi tu o to, że zbanują go za kupowanie itemków, yangów na allegro to muszą mieć dowody, ponieważ takie eq da się zrobić przez IS za realna kasa, a to już jest legalne

Opublikowano

Wystarczy ze sam to powiedział.. A na isa szkoda by było mu kasy :P. Mozesz wydac na niego 5 tysięcy zl i tez nie wbijesz dobrych bonów. Zalezy jakie sie ma szczęście,

Zresztą on te eq miał a kolegę chciał wrobić.

Bo po co robić sprawę jeżeli się wie kto mu ukradł eq?

Myśl przez 1 minute jak złodziej.

Koleś miał stal +6 nimfę +9 i czemu mu nie ukradł do tego ebo srebrna z bonami :P..

Kasę nawet miał

Opublikowano

Nie sądzicie po prostu, że pokazywał itemy które już odrobił po kradzieży? W reportażu mówili, że itemów nie odzyskał.

Myślę, że po prostu chcieli pokazać jak wygląda taki "metinowy ekwipunek" tym ludziom, którzy nie grają w tego typu rzeczy.

Ewentualnie druga możliwość - miał nagrany filmik "zabezpieczający" ze swoim ekwipunkiem.

Zaś co do kosztów, wydaje mi się, że ów wycena to nic innego jak kwota którą wydał na bonowanie czy też mieszanie bonów w tych itemkach.

W dyskusjach któregoś serwera było też napisane (czy to on napisał, czy ktoś inny - nie wiem) że prawdopodobnie okradł go brat (chłopak?) dziewczyny z którą grał - stąd też stwierdzenie, że domyśla się sprawcy :>

Co do Fubu nie będę się wypowiadać, bo myślę że wiem co by zrobił... :P

2z68peh.jpg

Opublikowano

nawet jeśli nie kupował to i tak wygląda na sciemę.

Zobacz sobie ze kamera kręciła jak on z tym eq latal zaraz ci dam dokładna Minute i sek

http://www.youtube.com/watch?v=ukIV7YtdgY8

Tu link a

tu czas

0:30 0:40-0:45 0:58

Nie wiem czy to gameplay ale chyba tez 1:10 bo stoi :P i w miare szybko idzie

I masz ze on grał z tym eq :P

Widać ze on grał tą postacią

Opublikowano

Ten temat jest bez sensu , ponieważ cała sprawa już się prawie wyjaśniła , wiec po co to rozwijać od nowa :)

Kto zadaje pytania nie może uniknąć odpowiedzi.

a6700c4c.jpg

Opublikowano

Moja opinia.

Jest to śmieszne a zarazem bardzo poważne.

I to mało ważne czy wydawał pieniądze w item shopie czy nie.

Bo...

Art. 287 k.k. stanowi: kto w celu osiągnięcia korzyści majątkowej lub wyrządzenia innej osobie szkody, bez upoważnienia, wpływa na automatyczne przetwarzanie, gromadzenie lub przesyłanie informacji lub zmienia, usuwa albo wprowadza nowy zapis na komputerowym nośniku informacji, podlega karze pozbawienia wolności od trzech miesięcy do pięciu lat.

Art. 267 par. 1. Kto bez uprawnienia uzyskuje informację dla niego nieprzeznaczoną, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do przewodu służącego do przekazywania informacji lub przełamując elektroniczne, magnetyczne albo inne szczególne jej zabezpieczenie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Art. 268 par. 1. Kto, nie będąc do tego uprawnionym, niszczy, uszkadza, usuwa lub zmienia zapis istotnej informacji albo w inny sposób udaremnia lub znacznie utrudnia osobie uprawnionej zapoznanie się z nią, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat dwóch.

Par. 2. Jeżeli czyn określony w par. 1 dotyczy zapisu na komputerowym nośniku informacji, sprawca podlega karze pozbawienia wolności do lat trzech.

Tłumacząc na prosty język. Każdy kto tworzy bądź używa programów hackerskich łamie prawo i może zostać ukarany karą grzywny lub pozbawienia wolności.

Taki gość co biega na speedhacku może zostać pozwany za włamanie się na serwer (zmiany wartości na serwerze).

Ale dlaczego nikt go nie pozywa? Bo hackerów jest za dużo a przeważnie to osoby nie pełnoletnie. A po drugie prokuratura nie przyjmie nikomu takiej sprawy no chyba że za grubą forsę.

Opublikowano

to nie była żadna symulacja ten koleś się nie zna

a ta postać co pokazywali wcale nie musiała być jego

i ten koleś w telewizji mówił że ukradli mu broń i zbroje też

mogli pokazać kogokolwiek postać jego kolegów albo inną jego postać

2mo740k.jpg

Opublikowano

Wystarczyło że jakimś sposobem wykradł jego login oraz hasło i włamał się na jego konto.

Prawo jest trudne do zrozumienia i bardzo skomplikowane więc taki art k.k możemy wykorzystać w dwie różne strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...