Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] [Dl] Freebsd - Najlepsza Wydajność

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 138
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Do Spopi'ego:

Zamiast crontab'a, po tej komendzie z flush-hosts można zmienić granicę błędnych połączeń:

Kod:

SET GLOBAL MAX_CONNECT_ERRORS=1000;

To zapytanie do bazy. Trochę googlowania.

Ale najpierw sprawdź tę zmienną globalną, jaką ma teraz wartość takim zapytaniem:

Kod:

SHOW GLOBAL VARIABLES LIKE 'MAX_CONNECT_ERRORS';

I dać więcej niż jest obecnie ustawione.

Można dać większą liczbę, jeśli problem nadal będzie występować.

A tu do wszystkich:

I tak, ten błąd blokuje funkcje strony z powodu dzieci, które setkami naraz próbują wejść na serwer "CHODZCIE NA SERWER JUZ ON!"

Opublikowano

Moje zdanie jest takie, że kolega nie doda tego downloadu z plikami Easy.

1. Dlatego, że kosztowało ich to dużo pracy.

2. Jeżeli już maja stabilne pliki, nie wszyscy muszą je mieć. Każdy może się trochę potrudzić i zmontować takie pliczki.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Mastah- oj oj nie ladnie

ile ten pliczek sie upload-uje

ale co tam pobralem wersje L i roznica jest ale niewielka

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

kurde nie moge ... ale ten instalator ma opcje zeby instalowac tylko w C:\\Windows ... hahahaha dobre , tylko ze nie kazdy ma kolo 4 GB wolne na partycji systemowej i to jeszcze w C:\\windows , czemu nie da sie wybrac sciezki instalacji ?? ehh sciagnalem to z zamiarem dosinstalowanie wszystkiego do wersji easy i uploadu ale widze ze wcale nie jest tak rozowo jak to wygladalo bo nawet zainstalowac sie nie da , nie lepiej by bylo zrobic rar archiwum

Opublikowano

Kurde tyle czekamy a EASY jak nie bylo tak nie ma. I jak wy sie nie dziwicie, ze Avalon nie spotyka sie z sympatią graczy? - leci.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

PS rozpakowalem to jakos , doinstalowalem 2 channele i teraz instaluje apache + php5 + wrzuce od razu jakas stronke z reje itemshopem i tego typu

zeby wszystko bylo ok .Do DL pewnie bedzie jutro bo to jednak troche czasu zajmuje sama kompilacja portow nawet,ale bedzie .

PS przy uruchamianiu mozna sobie wybrac czy chce sie uruchomic 2 channele czy 1 wiec to ze sa 2 nie przeszkadza bo mozna jeden wylaczyc z poziomu skryptu uruchamiajacego serwer.

Opublikowano

trochę długo to uploaduje ....

chyba się nie doczekam Wersji EASY ;x

Jeśli pomogłem to proszę o łapkę  w dół.

Opublikowano

A ja mam problem z plikami gdy chce uruchomic serwer i wpisuje komende cd /home/game/ i potem start.sh to pisze command not found prosze o pomoc.

Edit.

Już doszedłem o co chodziło.

Opublikowano

AvalonMT2,

mam prośbę. Możesz napisać jak mam zrobić aby system FreeBSD odczytywał więcej niż 3,5 GB ramu?

Czy serwer pójdzie na 64 bitowym systemie? Jeżeli tak to co trzeba zrobić aby chodził?

W twoim FreeBSD jakie masz zamiar udostępnić masz stronke. Jaką? Możesz dać link do samej strony do pobrania?

Pozdrawiam,

Poplop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...