Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Sura Wp Lvl 1-40 W 3 Dni By Kr3Ciq

KR3CIQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zaprezentuję wa poradnik lvl 1-40 w 3 dni SURA WP by KR3CIQ

Dzień 1

yongan.jpg

1.Robimy postać SURĘ WP, najlepiej w królestwie shinsoo bo są dobre spoty do expa na pustyni. Robimy postacie do skutku aż nie trafi się bonus w mieczu+0(Szczęście jest na początku ważne).

2.Expimy do 4 lvla na dzikich psach, wykonujemy polowania... Po wbiciu 4 lvl wykonujemy misje u biologa za która dostajemy miecz+3, bijemy 5 lvl.

3.Po wbiciu 5 lvl.a idziemy do nauczycieli i wybieramy profesje WP (Fatam), staty rozdajemy 2int,1wit i skile 1 w smoczy wir resztę w czarowane ostrze...

4.Idziemy expimy dalej do 10 lvl na :Niedźwiedź, Głodny niedźwiedź, Dzik, Nieb.wilk, Głodny nieb.wilk, Głodny Czerw.Dzik, Czerw. dzik ... Spot zaznaczony jest na mapie kolorem zółtym.

5.Gdy wbijemy 10 lvl idziemy i robimy wszystkie misje do 10 lvl wraz z polowaniami i biologiem... Po wykonaniu misji ulepszamy hełm oraz tarcze do +4/5 i miecz do +5 ( Jak wystarczy kasy można tez zbroje).

6.Do wykonaniu punktu "5" idziemy na spot niedźwiedzi który zaznaczony jest na mapie kolorem niebieskim. Wbijamy tam 13 lvl,wykonujemy misje (oszczędzamy poty).

7.Po wbiciu 13 lvla i wykonaniu misji ( polowania,biolog,miastowe) idziemy na spot Zaprzys, który zaznaczony jest na mapie kolorem czerwonym. Wbijamy tam 20 lvl, na początku bierzemy po 1-2 grupkach

ale z levelem będziemy brać coraz więcej...(Chodzimy do miasta "fivty fivty" czyli jak wbijemy lvl idziemy po misje i poty i expimy dalej).

8.Oszczędzamy kasę która dostaliśmy za wykonane misje. Po wbiciu 20 lvl.a idziemy do m1 wykonujemy misje (biolog, miastowe). Następnie robimy zbroje 18 lvl na +5 i miecz szeroki/stożkowy na +4/5,

robimy rasta próbujemy wbić Smoczy wir na m1 na 17 resztę w czar. ostrze. Jak mamy null kasy to idziemy dropić kk od Zły Czar. Burz. Joh-Hwan ( wiem ze ciężko ich ubijać ;/ ale jakoś idzie).

9.Gdy juz mamy juz to za sobą bijemy 25 lvl na dzikusach: Dziki sługa, Silny żołnierz piechoty itp... Zaznaczone są na mapie kolorem czarnym. Chodzimy do miasta po poty i misje, najlepiej expić w pt.

Dzień 2

jayangm.jpg

1.Kupujemy srebrny miecz i robimy do +4 ( jak ktos chce może dropić zardżewiałe ostrze do ulepszenia na +5 dropia z Gu-Ryung Czarnego Wiatru oraz Zły Czarny Burzliwy Pho-Hwan),

2.Expimy 1 lvl do 26 i kupujemy i ulepszamy upiorna zbroje na +4, następnie lecimy na dzikusach do lvlu 30 bez wykonywania misji ( tylko do miasta po poty).

3 Przychodzimy do miasta wykonujemy wszystkie misje...i ulepszamy hełm i Tracze na +6

4.Idziemy dropić kk aby zarobić trochę kasy na eq, jeśli będziemy dropic z 2h powinnismy miec przynajmniej 5-10 k.k, zostawiamy sobie z 4.. reszte sprzedajemy.

5.Następnie idziemy wbić 33 lvl na dzikusach.

0.Najlepiej w 2 dniu zrobić sobie shopa bo na dzikusach dropia takie rzeczy jak sun zi czy ks poli....

Dzień 3

ssssac.jpg

1.Za kasę z kk kupujemy fms +0 i robimy go do +4 ( jak spali no trudno robimy srebrny na +5)

2.Expimy na dzikusach do 34lvl odkładamy sobie yy+0 którą ulepszamy do +4 następnie do+6 tymi k.k które zostawilismy...

3.Idziemy na spot z dzikusami i expimy do 37 lvl.a ( jak nie mamy fms to kupujemy i ulepszamy półtoraręczny miecz na +5,dropimy bądz kupujemy ulepszacze)

4.Zabezpieczamy się w poty i idziemy na spot na pustyni (król skorpion,małe pająki itp) spoty są zaznaczone na mapce, tam expimy do 40 lvl.a, wraz z lvlem wykonujemy misje... ( jak ktoś chce może wbić lvl 41 na stronach pamiętnika)

Myślę ze poradnik wam się przyda ^^

P.S Poradnik pisałem z nudów,zakaz kopiowania na inne fora bez zgody

Jak się nie podoba,lub coś nie wyszło z tego co napisałem możesz mi dać - ^^

bez reflików

Opublikowano

2.Expimy na dzikusach do 34lvl odkładamy sobie smiertelna+0 którą ulepszamy do +4 następnie do+6 tymi k.k które zostawilismy...

Fajnie by było jak by sura mogła ubrać śmiertelke xD

No poradnik taki sobie..

Leci +

;p

Opublikowano

2.Expimy na dzikusach do 34lvl odkładamy sobie smiertelna+0 którą ulepszamy do +4 następnie do+6 tymi k.k które zostawilismy...

Fajnie by było jak by sura mogła ubrać śmiertelke xD

No poradnik taki sobie..

Leci +

Eh sorki walnąłem sie, xD

bez reflików

Opublikowano

przydatne moze ktos wbije ,popraw kilka błędów ,łap plusa,ja tego nie zrobie bo mam woja 41 :)

1282582859-U159970.png

Orion; Shinsoo ; Wojownik Body 45 lvl i rośnie ON

Opublikowano

Dodaj kolorki i popraw gramatyke np. A poradnik całkiem ,całkiem.

Właśnie z moją ortografią trochę cienko ale z pomocą słownika poprawiłem błędy ;D

bez reflików

Opublikowano

Już jest lepiej ale to wszystko tak bije po oczach . Zrób tak :

1. Kupujemy srebrny miecz i robimy do +4 ( jak ktos chce może dropić zardżewiałe ostrze do ulepszenia na +5 dropia z Gu-Ryung Czarnego Wiatru oraz Zły Czarny Burzliwy Pho-Hwan),

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. Expimy 1 lvl do 26 i kupujemy i ulepszamy upiorna zbroje na +4, następnie lecimy na dzikusach do lvlu 30 bez wykonywania misji ( tylko do miasta po poty).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3. Przychodzimy do miasta wykonujemy wszystkie misje...i ulepszamy hełm i Tracze na +6

4. Idziemy dropić kk aby zarobić trochę kasy na eq, jeśli będziemy dropic z 2h powinnismy miec przynajmniej 5-10 k.k, zostawiamy sobie z 4.. reszte sprzedajemy.

5. Następnie idziemy wbić 33 lvl na dzikusach.

Już lepiej prawda ?

@EDIT : Dałem + ^.^

Opublikowano

Zamiast zbroji na 26 +4 lepiej nosic zbroje na 18lvl +6 daje kilka pkt def więcej i lepiej mieć szeroki +6 niż srebrny +4 po za tym eq na 18+9 i miecz na 20+9 są ogolnie dostępne

s2c77Oa.png

Opublikowano

Jeszcze jedna moja mała uwaga.. Mistrz mocy Wp nie nazywa się już Fatam, tylko Trener mocy broni :)

Opublikowano

Poradnie padnie opracowany ,ale to nie dla mię wolą expic powoli a nie tak 1-2-3.

+ dla Ciebie

Proszę daj + :). Odwdzięczę się .

anime4itahi909.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ten poradnik jest jak najbardziej dobry dla graczy ktozy chca osiagnac 40 lvl i na tym poprzestac dlaczego?! poniewaz kazdy sura wp na bo musi expic na boju aby miec wiecej obrony kiedy expisz bez ochronki i czarowanego to bedzie to straszna meczarnia dlatego nie sadze ze dobrym posunieciem jest stawianie na smoczy wir od poczatku ja wybral bym nastepujacy wariant skillowy czarowane , ochrona , smoczy , palec , ...... ale nie mozna zaprzeczyc ze w 1 czesci poradnika kiedy mowisz o expieniu i eq to zgadzam sie z toba w 100% dlatego wstrzymam sie od oceny bo w twoim poradiku sa i plusy i minusy ale widac ze sprawilo ci to sporo trudu i czasu za to warto cie popochwalic :D

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Poradnik dobry... Opisany dobrze.. Lecz... Opracuj go troche.. Dodaj kolorki ... Wszystko sie zlewa xDD

@offtopic

Jak da ktos Tut jak wbic sporawy level SURA BM ( 50 to max xD ) to nie wiem co zrobie.. kazdy post + lub - !! :D Jak cos to priv

65994253024037513199.png
Opublikowano

no własnie ja już mam 33 surą bm i gram 1 dzien ale łap plusika git poradnik

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%,

które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...