Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Icytower Na Nk

Beowulf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Odkryłem jak hacknąć COMBO na nk w grze IcyTower.

Po kolei :D

1. Uruchamiamy grę i CE.
2. Wchodzimy do gry, walimy combo przynajmniej 2 razy (1 raz np. 2 i potem np.3, razem będzie pisać 5)
3. Klikamy P (PAUZA)
4. W Cheat Engine Na 4 bytes wpisujemy 5 (liczbę kombosów wykonanych przez nas)
5. Powtarzamy, aż uzyskamy jedną opcję.
6. Walimy następnego podobnego kombosa.
7. Klikamy P.
8. W CE zmieniamy wartość tej opcji (aktualnie powinna wynosić tyle , ile nasz Combo) na dowolną (najlepiej nie więcej niż mamy zaliczonych floors )
9. Wchodzimy z powrotem do gry i upadamy na schodek. Zalicza nam takie combo, jakie wpisaliśmy w CE 

W code po to, żeby się rejestrować. Nie ma tak łatwo.

Pozdrawiam i życzę miłej zabawy. Beowulf.

Polecam Firefoxa do tego

EDIT, Jeżeli pomogłem, postaw +

Opublikowano

Wreszcie coś od siebie (tzn, mam taką nadzieje :P). Dodam jeszcze jak można wykonać ciekawą rzecz o nazwie "kontynuowalne comba". Tzn, np. dojdziesz do comba 30, i następne combo rozpoczyna się od 30, + nie trzeba po śmierci szukać niczego jeszcze raz. Na działający adres, znaleziony korzystając z poradnika Beowulfa klikamy prawym przyciskiem myszki i wybieramy "Find out what writes to this adress". Na komunikat klikamy Tak. Otworzy się okienko. Przechodzimy na przeglądarkę, robimy combo i je zakańczamy (czekamy aż zejdzie czas comba), najlepiej dwa razy. W oknie powinny pojawić się 2 linijki. Rozszerzamy okno tak, by były widoczne do końca tekstu. Klikamy na tą, która wygląda tak: "mov *,00000000" (* to "dowolny tekst") i klikamy na przycisk "Add to the codelist" po prawej. W okienku które wyskoczy klikamy OK. Otworzy się kolejne okienko "Advanced options", wybieramy "tekst" na który kliknęliśmy wcześniej i klikamy na niego prawym przyciskiem myszy. Wybieramy "Replace with code that does nothing". Powinno działać.

PS: Ten "tekst" to kod assamblerowski, pisze specjalnie w sposób łatwiejszy do zrozumienia.

PS2: Dlaczego wybraliśmy akurat mov [*],00000000 ? Funkcja MOV kopiuje wartość adresu podanego po przecinku, do tego przed przecinkiem. Raczej w adresie 00000000 nic nie będzie, więc 0 zostanie skopiowane do adresu wyliczonego przed przecinkiem. Łatwo zorientować się że to ta funkcja zeruje combo.

Moi drodzy, bo najważniejsze w kochaniu zwłok jest to, że nie marudzą.

Uczeń
Opublikowano

@Autor Ciekay sposób ;p O takim jeszcze nie wiedziałem.

Jeśli pomogłem, daj mi proszę + dobrze :)?

reklamaambasadora.jpg

Opublikowano

A ja dodam ze bawiłem się tym już 2 miesiące temu i można zamrozić adres i klikając na znak "=" zmienić na "+" wtedy jak spadniemy lub kombo się wyłączy dalej można je kontynuować.

Jak nie potraficie korzystać z CE to nie stawiajcie "-" WY *********** *****.

Nie wymagam "+", lecz...

...Jeśli dajesz "-" napisz(w PW lub pod postem) za co, nie ukrywaj się(nie bądź lamus)

Kocham mpcforum.pl!!! 18706.pngKocham mpcforum.pl!!!

ff2user.png30070.png

27885.jpg4857.jpg

33674.jpg38448ada0392744b.jpg

Opublikowano

fajny sposób też o tym myślałem ale nie chciało mi się próbować łap +

liczylem na barce lecz ona niemogla wygrac.

Przez kibicow ktorzy przy rzutach roznych wolnych swiecili w messiego laserami

Opublikowano

Mi działa na firefoxie dzięki + dla ciebie przyda sie :)

Ps : Wie ktoś czmu nie moge pisac postów w niektórych działach ? ;>

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Opublikowano

Jeżeli chodzi o cheat engine to jestem zielony jak trawa... Mógłby mi to ktoś po ludzku wytłumaczyć? Bo mówicie o adresach i jakichś bitach a ja cholera żadnego pojęcia nie mam o co kaman... Jeżeli komuś się chce wytłumaczyć to bardzo proszę i z góry dziękuję.

Opublikowano

są filmy na youtube, szczegółowe opisy krok po kroku co robić, powinno wystarczyć by wiedzieć co robić w programie i w grze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

czego na MPC sie nie znajdzie :) . masz + ; p.

04.08.2010 = 1 k wejść

:) .

03.09.2010 = 100 postów ;-)

->> Nacisnij na Sygnature , a twoim oczą ukarza sie darmowe passy do konta premium na RapidShare !

sygnaso.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Siemka chciałbym zapytać o co chodzi w punkcie 5.Powtarzamy, aż uzyskamy jedną opcję.

Czyli , ze mam wykonywac co najmniej 2 combosy caly czas az bedzie 1 opcja?? I 6punkt pozniej jeszcze jednego takiego combosa?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

DAJ ------------------------ xDD

Opublikowano

nie wiem czy rozwiązałaś problem ale w pkt. 5

nie 2 combosy tylko co najmniej 4 bo aby zaliczyło ci 1 combosa musisz wskoczyć o 2 i tak skaczesz np. 2 i 2 robisz pauze i wpisujesz do Hex i next scan jak zrobisz 2 i 2 i 2 i 4 to się nic nie staniesz przepisujesz sumę jaka ci wyjdzie i tak aż zostanie ci 1 opcja potem klikasz na nią 2 razy LPM i wchodzisz jak ktoś już pisał Change record>Value

co do pkt 6 to jak dojdziesz że masz 1 proces to już nie musisz się w to bawić zmieniasz Value i od kliknij pauzę i lecisz dalej z combo albo skaczesz i tak ci zaliczy

mam nadzieję że pomogłem

jak będziesz miała dalej problem gg 7836864

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...