Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Neobot

Xalorx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hello

Jak niektórzy wiedzą niedawno powstał neobot, w pełni niewykrywalny przez system Cipsoftu. Problem jest taki, że cena za neobota jest kosmiczna w związku z czym mam pytanie:

da się go jakoś scrakować?;dd

trial jest więc powinno się dać :)

pisałem maila do Evolutiona lecz nie odpisał :/

http://tibianeobot.com/

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

A więc słuchaj, bot działa na zasadzie systemu kont, czyli wykupujesz u nich konto, a nie kod licencyjny, który wpisuje się u ciebie do rejestru na komputerze. Bot ten jest nie do scrackowania, gdyż działa on na zasadzie podania loginu i hasła do konta, następnie konto te zostaje połączone z ich bazą danych, i dopiero wtedy otrzymuje dostęp do bota, można to zaobserwować bardzo prosto, jeśli ktoś posiada bota, i odłączy sobie internet, bot odrazu się wyłącza, gdyż działa on tak jakby na ich serverze, nie na naszym komputerze.

Opublikowano

Ja powiem Wam, ZE DA SIĘ!

Tylko do tego potrzebna naprawde osoby, ktora troche w tym juz siedzi.

Graliscie w assasina 2?- tam tez trzebalczyc sie przez neta, wpisywac passy (...)

ale cracki sa:)

pozdrawiam

• 5 tygodni później...
Opublikowano

A nie da się tego zrobić w taki sposób żeby "wyciąć" te danei co są odpowiedzialne za hasla itd. a samego bota zostawić ;D ? Bo to zazwyczaj działa także jak 1 sie zalogujesz to już nie trzeba się logować 2 raz więc myślę że się tak ;D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A ja wykombinowalem kolejny pomysl jakby mozna sie zabrac do crackowania tego skoro to się łączy z serwrem neobot'a w necie można by odłączyc necik dowiedzieć się przez jakie to porty się łączy itd. zobic programik który imituje ten ich badziewny serwerek logujesz sie jakims shit kontem to wysyla ci potwierdzenie i gitara xD neobot sie wlancza wlanczamy neta i byłoby git. Wydaje mi się że na takiej podstawie działają takie sposoby na antywirusy i chyba w jakims photoshopie było cos takiego powodzenia w robieniu xD

Opublikowano

Jest 3 dni trial...

Czyli można chyba trial resetem... zresetować :D

Jak nie to do dupy...

Ale musi być chyba plik, w którym się ten trial wyznacza... nie?

Jak jet to trzeba poszperać... ^ ^

mgr inż. (mogę gówno robić i nieźle żyć)

zanim zadasz jakies pytanie kliknij http://bit.ly/zswIat

Gość Klaus aka Black
Opublikowano

Co do tematu to na 100% się da.

Np. do CA był free VIP od Gordonsys.

Trzeba było mieć 50 postów + konto. Ktoś go scrackował i bez wpisywania hasła działał.

Opublikowano

Da się napewno scracować, może nawet ktoś to już zrobił ale nie udostępnia jeszcze tego. A co do botów to czuje, że to będzie niedługo jedyny bot którym będzie się dało bocić... Elfa nie chcą już updatować, Ng, Blackd, Tibia Auto wykrywalne....

Opublikowano

Zauważ że AC2 potrzebuje pełnego połączenia z serwerem, by sprawdzić licencję. Pierwszy crack nawet nie podmieniał żadnego pliku gry. Więc o jakiej ty linijce pieprzysz? Gdybyśmy mieli kod źródłowy to tak, ale teraz możemy tylko śledzić działanie programu. Chodzi o to by zmienić jego tor.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Crack jest na 100% bo moja cala gildia z niego korzysta. Postaram sie udostepnic to na forum ale nie jestem pewien poniewaz gildia duzo zaplacila za tego cracka od brazoli ( oni to wszystko maja ). Wiec nic nie jest pewne.

jessicau.jpg
Opublikowano

matey111

Po pierwsze użyj słownika.

Po drugie, wiadomo, że to keylogger ponieważ autor filmu uciął weryfikacje konta... Nie pokazał na co się loguje jak w normalnym elfie, oraz ile trwa jego licencja...

Wirher

Zauważ że AC2 potrzebuje pełnego połączenia z serwerem, by sprawdzić licencję. Pierwszy crack nawet nie podmieniał żadnego pliku gry. Więc o jakiej ty linijce pieprzysz? Gdybyśmy mieli kod źródłowy to tak, ale teraz możemy tylko śledzić działanie programu. Chodzi o to by zmienić jego tor.

Taki który jak się logujemy, weryfikuje czy dane podane jako numer i hasło są prawidłowe oraz ile zostało nam dni licencji. Wszystko polega na wyświetlaniu obrazków. Gdy znajdziemy adres heksadecymalny obrazka odpowiedzialnego za weryfikacje, możemy go łatwo obejść, przeskakując go JMP oraz 90-siatkami.

Po wykonaniu akcji JMP, wystarczy kliknąć sam button logowania z byle jakimi danymi, a program i tak się uruchomi bo w ogóle nie będzie weryfikował konta.

Na takim czymś mw. opierają się:

Powersuite

Delphi 7 ent.

Wystarczy podmienić plik wykonywalny, wypisać przykładowe dane, a program ich nie weryfikuje, tylko uruchamia samą aplikacje.

Wystarczy odkryć w czym napisany jest NeoBot. Na pewno nie w Delphi itd, ponieważ blokuje on podstawowe debugery, takie jak RamoDBG, czy też Olly.

Pozdrawiam. :)

Ps. Kojarzę Cie z forum Elfbota. :) ( [ Damian ] ).

TibiaBot NG 4.9.8 pod Tibię 8.61 - Cracked!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...