Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, nigdy nie rozumiałem dlaczego kiedy ludzie tworzą sobie nowe servery do grania w minecraft, to co chwila resetują swój progress i tworzą nowy świat zamiast ciągle grać na tym samym. Dla mnie jest to bardzo przygnębiające że trzeba zaczynać od nowa, ale ponoć inne osoby lubią zaczynać odnowa? A wy lubicie grać cały czas na tym samym czy zmieniać świat na nowy? Dlaczego?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tak to działa niestety mało jest serwerów które trzymają edycje dość długo, większość teraz jest taka że robi edycje zarobi pitos i odpala następną 😄

Co do edycji to survivale, skyblocki i inne tego typu serwery zachowują długo edycje.

.

Opublikowano

Niestety nie do końca się mogę zgodzić z moderatorem. Są serwery w których edycje trwają od 1 nawet do 3 lat. Mogę podać przykłady. i co ciekawe nawet na tych ptw

Opublikowano

Niektóre serwery są tak zrobione, że jak już dochodzisz do end game, to nie masz co dalej robić. To właśnie z tego względu są nowe edycje. Jak 70% serwera doszło do end game i nie mają co robić, to zwyczajnie nie grają, a nowe osoby zanim dojdą do end game, to tamci już zdążą znaleźć inny serwer. Znam to na przykładzie swojego serwera, gdzie jak ludzie już osiągają end game, to przestają grać i czekają na nowy sezon.

Opublikowano
2 godziny temu, AlexsanderARG napisał:

Niektóre serwery są tak zrobione, że jak już dochodzisz do end game, to nie masz co dalej robić. To właśnie z tego względu są nowe edycje. Jak 70% serwera doszło do end game i nie mają co robić, to zwyczajnie nie grają, a nowe osoby zanim dojdą do end game, to tamci już zdążą znaleźć inny serwer. Znam to na przykładzie swojego serwera, gdzie jak ludzie już osiągają end game, to przestają grać i czekają na nowy sezon.

A można wiedzieć który to serwer?

Opublikowano
38 minut temu, Gatohad napisał:

A można wiedzieć który to serwer?

cubestorm.pl bodajże.

Mało jest serwerów które robią edycje dość długo bo to dla nich jest nieopłacalne, no jedynie mogę blokowo.pl która robi edycje co parę msc bądź rok.

.

Opublikowano
Godzinę temu, Ishubito napisał:

cubestorm.pl bodajże.

Mało jest serwerów które robią edycje dość długo bo to dla nich jest nieopłacalne, no jedynie mogę blokowo.pl która robi edycje co parę msc bądź rok.

Blokowo aktualnie SMP już ma rozpoczęło 4 rok jak się nie mylę - aż ciut za długo.

Masz jeszcze Crafted.pl średnia długość trwania edycji 2 lata. Oneblock już ma 3 lata.

Axel.pl - średnia trwania edycji około 1.5roku.  I z tego co wiem Hugo trzyma się tych dat dość mocno aby być wiarygodnym. 

PS: cubestorm.pl przyznaję się bez bicia nie znam, ale z chęcią odwiedzę i sprawdzę po swojemu.

Tak na marginesie wisi post na temat serwerów no ptw na 2026 rok. Jakby ktoś z modów mógł zatwierdzić, bo szczerze nurtuje mnie ten temat, a dość wiedzę na kilku dużych mam. A jeśli w jakimś miejscu naruszyłem reg nim - po uwagach poprawię. Dziękuję za info